@topos Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Έχω ένα λάπτοπ που έχει μόνο μια θύρα nvme. Θέλω να αναβαθμίσω τον σκληρό από 128(που έχει τώρα) σε 512. Πως θα μπορούσα να το κάνω?
nickol-us Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Μια εξωτερική θήκη nvme ίσως; Δυστυχώς δεν είναι ανέξοδο Έχει τόσο μεγάλο σετάρισμα αν κάνεις εγκατάσταση από την αρχή; 1
Aris_ Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 απο old nvme σε hdd η ssd και μετα σε new nvme καλα κουραγια
triplex1 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Παρε εναν κοντρολερ nvme σε sata φθηνοι ειναι , βαλε τον nvme επανω του που θες να παρεις , συνδεσε το σε θυρα usb3 , παρε τον κλωνο και μετα βγαζεις βαζεις Τελευταια πηρα αυτη τη θηκη και εβαλα μεσα εναν 128αρη που με περισσευε , μια χαρα ολα κανεις και τον παλιο μετα εξωτερικο https://www.skroutz.gr/s/19812732/LC-Power-Θήκη-για-Σκληρό-Δίσκο-M-2-PCI-Express-με-σύνδεση-USB-3-1-Type-C-LC-M2-C-NVME.html Εχθες το βραδυ τον εβαλα και WRC10 και επαιζα απ'αυτον , καρφωμενος στο usb με αρκετα χαμηλες θερμοκρασιες ο δισκος λογω αλουμινενιας θηκης ειπες τιποτα Αρη?????? 1
mphxths Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παρε image backup σε αρχειο με καποιο 3rd party προγραμμα , το οποιο το βαζεις οπουδηποτε π.χ. 2ο δισκο , usb stick κλπ. Και μετα restore το image στον νεο δισκο , προφανως μεσα απο μια τυπικη πρωτη εγκατασταση. Μια αλλη λυση ειναι μεσω του "backup and restore (windows 7)" , των windows (υπαρχει ακομα και στα 11αρια). Φτιαχνεις το backup σου (σε καποιο usb stick) και το κανεις restore μεσω του iso εγκαταστασης των windows ... Επεξ/σία 30 Οκτωβρίου 2022 από mphxths 3
duffyduck Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1. Διαγράφεις ότι σαβούρα υπάρχει στον τωρινό nvme 2. Μεταφέρεις όσα αρχεία δεν είναι σημαντικά, π.χ. παιχνίδια , σε άλλο δίσκο ή usb στικακι κλπ. , και στη συνέχεια τα διαγράφεις από τον nvme Σημείωση: τα παραπάνω τα κάνεις για να αδειάσεις χωρο στον nvme ώστε το backup αρχειο να βγει μικρό 3. Κατεβάζεις π.χ. το iso αρχείο του Acronis Cyber Protect Home Office (πρώην True Image) και φτιάχνεις, με το ventoy ή το rufus, από το iso ένα bootable usb στικάκι 4. Bootαρεις από το στικάκι που έχει το Acronis και κανεις backup τον nvme σε ένα άλλο στικακι ή εξωτερικό δίσκο. 5. Βγαζεις τον παλίο και βάζεις τον νεο nvme και με το Acronis κάνεις restore το backup στον νεο nvme. Αστο να κανει autoresize τις partitions κλπ. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2022 από duffyduck 2
andreaspA Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Στις 30/10/2022 στις 11:45 ΠΜ, @topos είπε Έχω ένα λάπτοπ που έχει μόνο μια θύρα nvme. Θέλω να αναβαθμίσω τον σκληρό από 128(που έχει τώρα) σε 512. Πως θα μπορούσα να το κάνω? Το ιδιο περιμενω και εγω. Απο 256 σε 1tera. Περιμενω απο μερα σε μερα ενα κουτακι που ειχα παραγγειλει απο Aliexpress.
@topos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2022 Αργησα να απαντησω γιατι καθυστερησε η αποστολη του nvme απο το e-shop (Kingston NV2 SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 4.0) Η πιο ευκολη διαδικασία είναι με clonezilla 1)Κατεβαζεις, περνας το clonezilla σε usb με ballena etcher (λογικα το ιδιο θα κάνει και το rufus). 2)Τρεχεις clonezilla απο το usb stick 3)Συνδεεις εξωτερικο δισκο (ισο η μεγαλυτερου του nvme) και κάνεις το clone. 4)Ξεκατσαβιδωνεις το λαπτοπ και βάζεις τον καινουργιο nvme 5)Ξανατρεχεις το clonezilla απο το usb και πλεον κανεις clone τον εξωτερικο στον καινουργιο nvme. Μετα εχεις τον καινουργιο nvme με τα partitions του παλιου nvme και unallocated space -Για καποιο λόγο απο το disk manager δεν δουλευε το extend space στον δισκο- Κατεβαζεις aomei partition Κάνεις merge patitions (c: και unallocated) Είσαι έτοιμος. Προσωπικά με παίδεψε λίγο περρισοτερο γιατι είχα εύκαιρο δισκο 120gb και φλασακι 124gb και δεν σε αφηνει το clonezilla να κάνεις clone (επειδη ηταν μικρότερα απο τον nvme 128gb). Oπότε work around-> Κατέβασα το macrium reflect (δωρεαν cloning software σε περιβαλλων windows, aomei και καποια αλλα που δοκιμασα επρεπε να πληρωσεις για να κάνεις clone) Εκανα το clone στον μικρότερο εξωτερικό δίσκο Και μετά με το clonezilla clone στον καινούργιο nvme. Y.Γ Παρόλο που το λάπτοπ δεν υποστηρίζει pcie 4.0 που είναι ο δίσκος, τo crystal disk δείχνει οτι πιάνει την μέγιστη ταχύτητα (3611/read 2805/write). Y.Γ2 Η εξωτερικη θήκη θα ήταν πιο εύκολη λύση, αλλά α) δεν ήθελα να περιμένω να έρθει β)ο δίσκος που βγήκε λογικά θα μπει σε άλλο μηχανημα οπότε θα μου ήταν αχρηστη Υ.Γ3 Το λάπτοπ δεν μπουταρε στα windows από τον εξωτερικό μηχανικό(προσπαθούσε να κάνει επιδιόρθωση των windows σε λουπα) για να μπορούσα να τον ξανακάνω clone μέσα απο τα windows.Υποπτευομαι οτί ίσως ήταν ρυθμιση του bios αλλά δεν ασχολήθηκα περισσότερο εφόσων μου δούλεψε με το clonezilla
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα