Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Ανέκαθεν φορούσα δυο συγκεκριμένες μάρκες παπουτσιών ( 47 στο νούμερο), οπότε δεν συνάντησα πρόβλημα μέχρι πρόσφατα.

Πρόσφατα, αγόρασα παπούτσια για πεζοπορία και συγκεκριμένα της Grisport. 

Όταν πήγα στο κατάστημα για να τα αγοράσω, δοκίμασα τρία νούμερα του συγκεκριμένου ζευγαριού 47,46,45. Όταν έβαλα το 47αρι , τα παπούτσια ήταν αρκετά μεγάλα και πήγα στο 46αρι όπου εκει διαπιστωσα ότι είναι κάπως καλύτερο, ωστόσο το πόδι μου "ψιλοκολυμπούσε". Δοκιμάζοντας το 45άρι, είδα ότι "κούμπωσε" κατευθείαν στο πόδι μου, αν και μπροστά τα δάκτυλα τα ένιωθα λίγο άβολα, μέχρι να ανοίξει το παπούτσι ( στο πλάτος). Ο καταστηματάρχης μου είπε επειδή με είδε σε δίλημμα, να βαλω στο αριστερό πόδι το 46αρι και στο δεξι το 45αρι , να περπατήσω λίγο, και να διαπιστώσω τη διαφορά. Εν τέλει αγόρασα το 45αρι.

Επειδή οι γραμμές των παπουτσιών διαφέρουν από μάρκα παπουτσιού σε μάρκα, και πολλές φορές δημιουργείται πρόβλημα, με ποιο τρόπο μπορούμε να καταλάβουμε ότι αγοράσαμε το σωστό παπούτσι που αντιστοιχεί στο νουμερό μας? 

Πως θα καταλαβουμε ότι ενώ το δοκιμάσαμε και μας έκανε, μεταγενέστερα δεν κάναμε τη λάθος επιλογή?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

και πήγα στο 46αρι όπου εκει διαπιστωσα ότι είναι κάπως καλύτερο, ωστόσο το πόδι μου "ψιλοκολυμπούσε". Δοκιμάζοντας το 45άρι, είδα ότι "κούμπωσε" κατευθείαν στο πόδι μου, αν και μπροστά τα δάκτυλα τα ένιωθα λίγο άβολα, μέχρι να ανοίξει το παπούτσι ( στο πλάτος).

Με τα λογια σου, μου φαινεται το 46αρι επρεπε να παρεις. Στο μηκος τα παπουτσια δεν θα ανοιξουν, οποτε αν ενιωθες αβολα τα δαχτυλα στην δοκιμη, θα τα νιωθεις ετσι παντα. Αντιθετως, το μεγαλυτερο πλατος διορθωνεται με τα κορδονια ή με καλτσα (αφου ειναι πεζοποριας, με τι καλτσα τα δοκιμασες?)

7 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Επειδή οι γραμμές των παπουτσιών διαφέρουν από μάρκα παπουτσιού σε μάρκα, και πολλές φορές δημιουργείται πρόβλημα, με ποιο τρόπο μπορούμε να καταλάβουμε ότι αγοράσαμε το σωστό παπούτσι που αντιστοιχεί στο νουμερό μας? 

Το καταλαβαινεις δοκιμαζοντας τα. Πρεπει να ειναι ανετο. Αν για το Α ή Β λογο κατι δεν σου αρεσει, πας σε αλλο. Πχ εγω πηρα προσφατα κατι nike air max που η γλωσσα ειναι "ενα" με το πλαινο. Επειδη εχω φαρδυ ποδι, δεν μπηκε με ευκολια, και οταν το φορουσα με πιεζε στα πλαινα. Σε μηκος ομως ειχα και περιθωριο. Εν τελει τα γυρισα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

ντιθετως, το μεγαλυτερο πλατος διορθωνεται με τα κορδονια ή με καλτσα (αφου ειναι πεζοποριας, με τι καλτσα τα δοκιμασες?)

sosonia. 

2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Το καταλαβαινεις δοκιμαζοντας τα. Πρεπει να ειναι ανετο. Αν για το Α ή Β λογο κατι δεν σου αρεσει, πας σε αλλο. Πχ εγω πηρα προσφατα κατι nike air max που η γλωσσα ειναι "ενα" με το πλαινο. Επειδη εχω φαρδυ ποδι, δεν μπηκε με ευκολια, και οταν το φορουσα με πιεζε στα πλαινα. Σε μηκος ομως ειχα και περιθωριο. Εν τελει τα γυρισα

το θεμα ειναι οτι με το 46αρι ναι μεν μπροστα ηταν ανετα, αλλα κολυμπουσε το ποδι μου και σκεφτηκα οτι θα ανοιξουν που θα ανοιξουν, αν κολυμπαει το ποδι μου απο τωρα, μετα θα ειναι προβλημα. Το 45αρι εκατσε κουτι στο ποδι, και δεν ειναι οτι τα δακτυλα δεν τα κουνουσα, απλα ηταν λιγο πιο βαρια, σε σχεση με το 46αρι που ηταν ανετα. Βεβαια στο πλατος θα ανοιξουν. Παντως 3 ημερς που τα εχω βαλει δεν με εχουν πληγωσει προς το παρον αλλα ακομα δεν εχουν ανοιξει και στο 100%

Πάντως αφου εβαλα το 45αρι και επιασα το μπροστινο μερος του παπουτσιου να δω ποσο κενο χωρο ειχε, αυτο ειχε γυρω στα 2 εκατοστα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε

και σκεφτηκα οτι θα ανοιξουν που θα ανοιξουν

καλα, ενα ηδη μεγαλο νουμερο δεν θα ανοιξει το ιδιο με ενα που ειναι πιο τσιτα στο ποδι. Το 2ο εχει και το ιδιο το ποδι να το πιεζει.

Αφου δεν σε χτυπησαν, λογικα θα εισαι οκ τοτε

Δημοσ.

Πρακτικά μόνο με δοκιμή και περπάτημα. 

Θεωρητικά, κάθε νούμερο παπουτσιού αντιστοιχεί σε ένα μήκος. Αν μπορείς να μετρήσεις το μήκος της παρούσας σου πράγμα δύσκολο να το κάνεις με ακρίβεια, βρίσκεις το νούμερο. 

Καλυτερα να τα δοκιμάζεις.

Εμένα το κανονικό μου εδώ και χρόνια ήταν το 48.5 τώρα πήγα 49 για να μην είμαι στο όριο. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

καλα, ενα ηδη μεγαλο νουμερο δεν θα ανοιξει το ιδιο με ενα που ειναι πιο τσιτα στο ποδι. Το 2ο εχει και το ιδιο το ποδι να το πιεζει.

Αφου δεν σε χτυπησαν, λογικα θα εισαι οκ τοτε

ξερεις τι. Στο παρελθον που ετυχε να παρω ενα νουμερο μεγαλυτερο σε σχεση μ αυτο που φοραω, δυστυχως ειχα μικροτραυματσμους στο δρομο, με αποτελεσμα αρκετες φορες να γυρναει το ποδι μου. Ενώ όταν έπαιρνα αυτό που κουμπώνει στο πόδι μου, δεν τα ειχα αυτα

Προς το παρον δεν με εχουν "χτυπησει", εκτος απο το μικρο δακτυλο του ποδιου που σημερα, αισθάνθηκα μια μικροενοχληση στο νυχι, το οποιο ηδη το ειχα κομμενο

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Όταν πήγα στο κατάστημα για να τα αγοράσω, δοκίμασα τρία νούμερα του συγκεκριμένου ζευγαριού 47,46,45. Όταν έβαλα το 47αρι , τα παπούτσια ήταν αρκετά μεγάλα και πήγα στο 46αρι όπου εκει διαπιστωσα ότι είναι κάπως καλύτερο, ωστόσο το πόδι μου "ψιλοκολυμπούσε". Δοκιμάζοντας το 45άρι, είδα ότι "κούμπωσε" κατευθείαν στο πόδι μου, αν και μπροστά τα δάκτυλα τα ένιωθα λίγο άβολα, μέχρι να ανοίξει το παπούτσι ( στο πλάτος). Ο καταστηματάρχης μου είπε επειδή με είδε σε δίλημμα, να βαλω στο αριστερό πόδι το 46αρι και στο δεξι το 45αρι , να περπατήσω λίγο, και να διαπιστώσω τη διαφορά. Εν τέλει αγόρασα το 45αρι.

Πως θα καταλαβουμε ότι ενώ το δοκιμάσαμε και μας έκανε, μεταγενέστερα δεν κάναμε τη λάθος επιλογή?

Όπως το περιγράφεις, το 46 ήθελες κανονικά. Από εμπειρία 8 ετών στο χώρο, θα σου πω ότι ο τρόπος να καταλάβεις το νούμερο είναι να έχεις κενό μπροστά στα δάχτυλα. Αν σου είναι ακριβώς, παίρνεις ένα νούμερο μεγαλύτερο γιατί στο περπάτημα θα σε χτυπήσει. Εξάλλου δετό είναι, δεν βγαίνει από το πόδι. Υπάρχει και η επιλογή πάτου. Στα μοκασίνια (χωρίς κορδόνια) τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και πρέπει να πάρεις ακριβώς το νούμερο αλλιώς θα βγαίνει. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε

Προς το παρον δεν με εχουν "χτυπησει", εκτος απο το μικρο δακτυλο του ποδιου που σημερα, αισθάνθηκα μια μικροενοχληση στο νυχι, το οποιο ηδη το ειχα κομμενο

σημαδι στο διπλανο δαχτυλο απο το νυχι? Δωσε τα σε εναν τσαγκαρι να στα ανοιξει λιγακι (τυπου ουτε νουμερο)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Πρακτικά μόνο με δοκιμή και περπάτημα. 

Θεωρητικά, κάθε νούμερο παπουτσιού αντιστοιχεί σε ένα μήκος. Αν μπορείς να μετρήσεις το μήκος της παρούσας σου πράγμα δύσκολο να το κάνεις με ακρίβεια, βρίσκεις το νούμερο. 

Καλυτερα να τα δοκιμάζεις.

Εμένα το κανονικό μου εδώ και χρόνια ήταν το 48.5 τώρα πήγα 49 για να μην είμαι στο όριο. 

Δυστυχως ειναι η γραμμη θέμα. Θυμαμαι στη nike φορουσα 48, στα salomon 46, και στην asics 46. διαφεριε απο γραμμη σε γραμμη. Διαβασα και εγω στο ιντερνετ, για το πως μετραμε το μηκος του ποδιου μας, παιρνονας χαρακα, πανω σε ενα χαρτι κλπ, αλλα να σου πω την αληθεια, το μηκος που εβγαλα δεν αντιστοιχει στο νουμερο που φοραω. Λογικα παντως, αν εκανα λαθος επιλογη στο νουμερο παπουτσιου που πηρα, τωρα ή θα μουδιαζε το ποδι μου, ή θα ειχε πρηστει

2 λεπτά πριν, 1comment είπε

Όπως το περιγράφεις, το 46 ήθελες κανονικά. Από εμπειρία 8 ετών στο χώρο, θα σου πω ότι ο τρόπος να καταλάβεις το νούμερο είναι να έχεις κενό μπροστά στα δάχτυλα. Αν σου είναι ακριβώς, παίρνεις ένα νούμερο μεγαλύτερο γιατί στο περπάτημα θα σε χτυπήσει. Εξάλλου δετό είναι, δεν βγαίνει από το πόδι. Υπάρχει και η επιλογή πάτου. Στα μοκασίνια (χωρίς κορδόνια) τα πράγματα είναι πιο δύσκολα και πρέπει να πάρεις ακριβώς το νούμερο αλλιώς θα βγαίνει. 

Κενο μπροστα στα δακτυλα εχω. Οχι πολυ αλλα εχω. Δεν ειναι ακριβως

3 λεπτά πριν, 1comment είπε

Το προβλημα ειναι οτι δεν ειχε 45,5 νουμερο. Το 46αρι ειχε τεραστιο κενο μπροστα στα δακτυα και το αισθανομουν το ποδι οτι ψιλοκολυμπουσε ακομα και γερα δεμενο

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Κενο μπροστα στα δακτυλα εχω. Οχι πολυ αλλα εχω. Δεν ειναι ακριβως

Εγώ είμαι στο 42,5 και πάντα παίρνω 43. Συνήθως μου είναι λίγο μεγάλα αλλά το προτιμώ ειδικά σε αθλητικά. Προσωπικά θέλω να έχω κενό μπροστά γιατί στο περπάτημα σίγουρα δεν θέλω τα δάχτυλα να ακουμπάνε στο παπούτσι...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Εγώ είμαι στο 42,5 και πάντα παίρνω 43. Συνήθως μου είναι λίγο μεγάλα αλλά το προτιμώ ειδικά σε αθλητικά. Προσωπικά θέλω να έχω κενό μπροστά γιατί στο περπάτημα σίγουρα δεν θέλω τα δάχτυλα να ακουμπάνε στο παπούτσι...

κοιτα καποτε την ειχα πατησει ετσι, γιατι σε μαγαζι ειχα δοκιμασει 47 με κανονικη καλτσα , μου φανηκε κανονικό και μετα απο 2 ημερες με το ιδιο μεγεθος καλτσας, το ποδι μου κολυμπουσε και την ειχα πατησει ασχημα.

Μη ξεχνς οτι εχει μια μικρη διαφορα το ενα ποδι απο το αλλο. Σκεψου οτι τα παπουτσια που πηρα, στο αριστερο παπουτσι εχει στρωσει καλυτερα απο οτι το δεξι. Τα δακτυλα παντως τα κουναω κανονκα μεσα σε αυτο, και με το καιρο, τα νιωθω καλυτερα

Δημοσ.

Μη ξεχνς οτι εχει μια μικρη διαφορα το ενα ποδι απο το αλλο. Σκεψου οτι τα παπουτσια που πηρα, στο αριστερο παπουτσι εχει στρωσει καλυτερα απο οτι το δεξι. Τα δακτυλα παντως τα κουναω κανονκα μεσα σε αυτο, και με το καιρο, τα νιωθω καλυτερα

το δεξι τεινει να ειναι μεγαλυτερο στους περισσοτερους, αλλα οχι τοσο ωστε να κανει την διαφορα ενα ολοκληρο νουμερο παπουτσιου 

Δημοσ.

κοιτα καποτε την ειχα πατησει ετσι, γιατι σε μαγαζι ειχα δοκιμασει 47 με κανονικη καλτσα , μου φανηκε κανονικό και μετα απο 2 ημερες με το ιδιο μεγεθος καλτσας, το ποδι μου κολυμπουσε και την ειχα πατησει ασχημα.

Αυτό το διαπιστώνω καθημερινά! Δεν ισχύει για όλους βέβαια. Κάποιοι δεν έχουν διαφορά. 

Επίσης υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν τα παπούτσια ακριβώς στο νούμερό τους, να μην έχουν καθόλου κενό. Όλα τα έχω δει. Αυτό όμως δεν ενδείκνυται για πολύ περπάτημα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

το δεξι τεινει να ειναι μεγαλυτερο στους περισσοτερους, αλλα οχι τοσο ωστε να κανει την διαφορα ενα ολοκληρο νουμερο παπουτσιου 

e kala προφανως. Αλλα αυτο που δινεται στο διαδικτυο, οτι παρε χαρακα και μετρα το μηκος του ποδιου σου, και δες σε τι νουμερο αντιστοιχει, δεν ισχυει σε καμια περιπτωση. Ολα εξαρτωνται απο τη γραμμαη το ποδι κλπ

Μόλις τώρα, 1comment είπε

Επίσης υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν τα παπούτσια ακριβώς στο νούμερό τους, να μην έχουν καθόλου κενό. Όλα τα έχω δει. Αυτό όμως δεν ενδείκνυται για πολύ περπάτημα. 

κενο πρεπει να υπαρχει, εστω και 1-2 εκατοστα. Γι αυτο και ο καταστηματαρχης παντα λεει βαλε στο ενα ποδι το Χ νουμερο και στο αλλο , το αλλο νουμερο να δεις ποιο σου καθεται καλα. Κανονικα τα παπουτσια πρεπει να τα αλλαξουμε μετα απο 8 μηνες εφοσον τα χρησιμοποιοιουμε για καθημερινη χρηση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, 1comment είπε

Αυτό το διαπιστώνω καθημερινά! Δεν ισχύει για όλους βέβαια. Κάποιοι δεν έχουν διαφορά. 

Αν δεν κανω λαθος, ειναι και ενας λογος που στα κουτια, το δεξι ειναι το πρωτο προσβασιμο παπουτσι. Οχι? 

Για να το επιβεβαιωσω, ειδα και καποια unboxing, το δεξι βγαινει 1ο 😛 

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...