vagos789 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, alset είπε Πόσοι περίπου θα είναι οι τόκοι; Πόσο θα μου βγει παραπάνω; Ειναι κακη ιδεα να αγορασεις κατι εντοκα με πιστωτικη,συνταγη καταστροφης για την ακριβεια Τα ονομαστικα επιτοκια ειναι τυπου 13-15% το χρονο αλλα ειναι αρκετα περιπλοκο να κανεις ακριβη υπολογισμο και ποτε δεν ειναι τοσο,ειναι παντα παραπανω 1
agn0spt93 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 TS, αν δεν έχεις σταθερό εισόδημα, είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι θα βγεις χρεωμένος. Προτίμησε άτοκες δόσεις για αγορά και σε ποσό που να ξέρεις ότι μπορείς να το αποπληρώνεις κάθε μήνα. Κατά την άποψή μου, έντοκες δόσεις και πιστωτική δεν πάνε μαζί.. 2
nik0laus Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, alset είπε Τώρα θέλω να πάρω μια οθόνη υπολογιστή 350 ευρώ. Θέλω να ρωτήσω κάτι για να το καταλάβω. Αν ας πούμε πάρω την οθόνη από ένα κατάστημα που δεν δίνει δόσεις και άρα θα πληρώνω και τόκους. 1. Πόσοι περίπου θα είναι οι τόκοι; Πόσο θα μου βγει παραπάνω; (για να συγκρίνω με το "δόσεις για όλους" του σκρουτζ) 2. Θα αναγράφεται κάπου πόσο θα είναι το απαιτούμενο ποσό που πρέπει να πληρώνω κάθε μήνα, το οποίο φαντάζομαι θα είναι μεγαλύτερο από την ελάχιστη δόση, ώστε να μην μεταφερθεί η οφειλή με τόκους στον επόμενο μήνα; Πώς ορίζει η τράπεζα αυτό το απαιτούμενο ποσό της μηνιαίας οφειλής; Θα είναι 15, 20, 50 100 ευρό κάθε μήνα; Η ελάχιστη καταβλητεα δοση ειναι περιπου 3 εως 5 % του ανεξοφλητου ποσου της καρτας , εξαρταται απο την καρτα και την τραπεζα.... Εστω οτι το ονομαστικο επιτοκιο της καρτας σου ειναι 15% το χρονο. Η τραπεζα θα σε χρεωνει με 1,25% το μηνα επί το ανεξοφλητο ποσό. Εστω οτι αγοραζεις την οθονη 350 ευρω ... Τον πρωτο μηνα η οφειλη ειναι 350 ευρω, δινεις 50 και μένουν 300 ως οφειλη... Τον δευτερο μηνα η οφειλη θα ειναι 303,75 ευρώ, δινεις αλλα 50 και μενουν 253,75 ευρω , τον επομενο μηνα η οφειλη θα ειναι 256,93 ευρώ , κατι σου ετυχε και δινεις 15 ευρω (η ελαχιστη δοση) οποτε μένουν 241,93 ευρω. Τον επομενο μηνα η οφειλη θα ειναι 244,95 ευρω κοκ....Αρα όσο πιο αργα το εξοφλήσεις τοσο πιο πολυ τοκος θα μπαινει.... Στους τρεις μηνες εχεις δώσει 115 ευρω και στην ουσια εχεις εξοφλησει 108,07 Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2022 από nik0laus 1
alset Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Απ' ότι καταλαβαίνω, αν έχεις σταθερό εισόδημα, και μπορείς να ξοφλήσεις σε λίγες δόσεις, ας πούμε 4-5, συμφέρει να χρησιμοποιήσεις την πιστωτική, από το να δώσεις ντούκου 350 ευρώ, ή να μην κάνεις καθόλου την αγορά που "χρειάζεσαι".
SabotazNic Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, Eluminator_91 είπε Θα πρέπει το κατάστημα να δέχεται δόσεις, συνήθως οι μεγάλες αλυσίδες έχουν και άτοκες δόσεις. 8 ώρες πριν, alset είπε Γεια σας, Ήθελα να ρωτήσω πως λειτουργούν οι πιστωτικές κάρτες. Αν δεν έχω λεφτά στην πιστωτική, μπορώ να αγοράσω οτιδήποτε και αυτόματα να δημιουργούνται δώσεις προς την τράπεζα που πρέπει να δίνω κάθε μήνα ή θα πρέπει το κατάστημα να δέχεται δόσεις και άρα να κάνει αυτό την διαδικασία; Δεν χρειαζεται να πληρωσεις στο καταστημα σε δοσεις, για να εξοφλησεις το ποσο σε δοσεις. Αγοραζεις κατι με 1000 ευρω εφαπαξ, και πληρωνεις στην τραπεζα καθε μηνα το ελαχιστο ποσο που σου βγαζει στον λογαριασμο. Υποψιν, οι δοσεις που προσφερουν λιγο πολυ ολα τα καταστηματα, ειτε ατοκες ειτε με τοκο, συνηθως συμφερουν πιο πολυ απο το να το πληρωσεις εφαπαξ και να εχεις να κανεις με τις δοσεις και τους τοκους της τραπεζας. Οσον αφορα την πιστωτικη, αν πχ βγαλεις με οριο 1000 ευρω, εσυ μπορεις να κανεις συνολικα αγορες μεχρι 1000 ευρω (μονο η alpha παιζει να δινει διαφορετικα ορια για εφαπαξ και δοσεις). Αυτο σημαινει, αν αγορασεις κατι που κοστιζει 1000 ευρω, ειτε το πληρωσεις εφαπαξ, ειτε με 10 δοσεις, το οριο σου θα ειναι 0 για τον υπολοιπο μηνα. Η διαφορα ειναι οτι στην περιπτωση που πληρωσεις εφαπαξ, τοτε τον επομενο μηνα, με την πληρωμη του λογαριασμου ολοκληρου, το οριο θα ειναι και παλι 1000. Στην περιπτωση των δοσεων, θα σου εκδοθει λογαριασμος 100 ευρω, και αν τον πληρωσεις εχεις πλεον οριο 100 ευρω. Τον επομενο μηνα 200. Τον 10ο μηνα, 1000. 1
george2143 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Καλησπερα θελω να αγορασω ενα λαπτοπ απο το εξωτερικο περιπου στα 700 ευρω , αλλα δεν εχω διαθεσιμο ολο το ποσο αυτη την στιγμη.Εχει η μητερα μου μια πιστωτικη καρτα η οποια δεν την χρησιμοποιει για τιποτα , και σκεφτομουν να κανω με την καρτα αυτη ,την αγορα και να μην προσθεσω τιποτα αλλο . Υπολογιζω σε 4-5 μηνες να εχω εξοφλήσει την καρτα.Πιστευεται οτι η καρτα θα εχει τοσο αυξημενους τοκους που δεν θα συμφερει ? Και επισης πως μπορω περιπου να υπολογισω ποσο περιπου θα ειναι οι τοκοι ? Να αναφερω επισης οτι εργαζομαι οποτε εχω σταθερο μηνιαιο εισοδημα
papoys1 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Με λιγα λόγια αν εχεις χρήματα βγαζεις πιστωτική. Πολλοί κάνουν το λάθος και βγάζουν πιστωτική επειδή δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν αντικείμενα.Αυτοί μετά απά κάποιο,ς διάστημα δεν θα ξέρουν τι χρωστάνε και τι πληρώνουν.😛 1
poulinos Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 1 hour ago, george2143 said: Καλησπερα θελω να αγορασω ενα λαπτοπ απο το εξωτερικο περιπου στα 700 ευρω , αλλα δεν εχω διαθεσιμο ολο το ποσο αυτη την στιγμη.Εχει η μητερα μου μια πιστωτικη καρτα η οποια δεν την χρησιμοποιει για τιποτα , και σκεφτομουν να κανω με την καρτα αυτη ,την αγορα και να μην προσθεσω τιποτα αλλο . Υπολογιζω σε 4-5 μηνες να εχω εξοφλήσει την καρτα.Πιστευεται οτι η καρτα θα εχει τοσο αυξημενους τοκους που δεν θα συμφερει ? Και επισης πως μπορω περιπου να υπολογισω ποσο περιπου θα ειναι οι τοκοι ? Να αναφερω επισης οτι εργαζομαι οποτε εχω σταθερο μηνιαιο εισοδημα μια πιστωτικη μπορει να εχει πχ 18 τοις 100 επιτοκιο (το χρονο)οποτε υπολογισε το στο περιπου
Neptu Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2024 54 λεπτά πριν, george2143 είπε Καλησπερα θελω να αγορασω ενα λαπτοπ απο το εξωτερικο περιπου στα 700 ευρω , αλλα δεν εχω διαθεσιμο ολο το ποσο αυτη την στιγμη.Εχει η μητερα μου μια πιστωτικη καρτα η οποια δεν την χρησιμοποιει για τιποτα , και σκεφτομουν να κανω με την καρτα αυτη ,την αγορα και να μην προσθεσω τιποτα αλλο . Υπολογιζω σε 4-5 μηνες να εχω εξοφλήσει την καρτα.Πιστευεται οτι η καρτα θα εχει τοσο αυξημενους τοκους που δεν θα συμφερει ? Και επισης πως μπορω περιπου να υπολογισω ποσο περιπου θα ειναι οι τοκοι ? Να αναφερω επισης οτι εργαζομαι οποτε εχω σταθερο μηνιαιο εισοδημα αν είναι από εξωτερικό δε θα έχεις άτοκες δόσεις. Κοίτα μήπως έχει κάρτα πειραιώς να μετατρέψεις την αγορά σε δόσεις. Είναι καλή περίπτωση και οικονομική. δίνεις απλά +0,6€ ή 0,3€/μήνα ανάλογα αν έχεις χρεωστική ή πιστωτική. Σε περίπτωση που δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πληρώνεις κάθε μήνα όσο μπορείς υπολόγισε ότι θα έχεις τόκο 16-19%. Από εκεί και πέρα υπολογίζεις πόσο θα πληρώσεις και κρίνεις αν σε συμφέρει. Αν εξοφλήσεις γρήγορα καλώς. όσο καθυστερείς, κάνε τις πράξεις.... προσωπική άποψη: με δόσεις (τόκο) αγοράζουμε ΜΟΝΟ κάτι που έχουμε ανάγκη ή κάτι που θα μας αποφέρει χρήματα. πχ χαλάει το ψυγείο, χαλάει ο υπολογιστής (τον οποίο χρησιμοποιούμε για δουλειά και όχι για βλακείες). το να πηγαίνουμε να αγοράζουμε με δόσεις (έντοκες) το τελευταίο κινητό ή υπολογιστή απλά επειδή μας αρέσει είναι τέρμα ηλίθιο.
poulinos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2024 γενικως στα 700 ευρω δεν θα ειναι κατι τραγικο αν βαλεις πχ 6 δοσεις. τα 700 ουτε 800 δεν θα γινουν .εκτος αν το παρεις καπου απο ελλαδα που θα εχεις ατοκες δοσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα