Προς το περιεχόμενο

Αγορα refurbished laptop


vaggelis7172

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια!!Θελω να αγορασω ενα refurbished laptop.Το θελω για διδασκαλια Αγγλικων σε φροντιστηριο.Η δουλειες που θελω να κανω ειναι e-books και προγραμματα-παιχνιδια διδασκαλιας και εκμαθησης Αγγλικων.Θελω να δωσω μεχρι 200 ευρω.Σε αναζητησεις μου στο Google εχω βρει αμετρητα και εχω χαθει ειναι η αληθεια. Μπορειτε να μου προτεινετε καποιο αξιοπιστο?(Μη μου προτεινετε αγορα καινουργιου,δεν ενδιαφερομαι)

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι διαγωνιο οθονη ? Στις 12,5 ιντσες βλεπω καναδυο καλα στα 220-230. Αν ανεβασεις μπατζετ κοντα στα τρια κατοσταρικα , υπαρχουν περισσοτερες επιλογες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, mphxths είπε

Τι διαγωνιο οθονη ? Στις 12,5 ιντσες βλεπω καναδυο καλα στα 220-230. Αν ανεβασεις μπατζετ κοντα στα τρια κατοσταρικα , υπαρχουν περισσοτερες επιλογες.

Θελω οπωσδηποτε η οθονη να ειναι 15 ιντσες.(Ξεχασα να το αναφερω)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, vaggelis7172 είπε

Θελω οπωσδηποτε η οθονη να ειναι 15 ιντσες.(Ξεχασα να το αναφερω)

Στην ελληνικη αγορα , δυσκολα να βρεις κατι αξιολογο στα 200 ευρω και στις 15 ιντσες. Επισης ειναι πλεον γνωστο οτι τα refurbished τα βαρανε στα αυτια στην τιμη , λες και ειναι μουσειακα ειδη.
Στα 280 αυτο κατι λεει. Στα 350 , αυτο. Του βαζεις και μια εξτρα ραμ και δεν μασαει τιποτα για καιρο , για τις δουλειες που το θες. Το πρωτο αν και πιο φτηνο , θελει καποιες αναβαθμισουλες , που ισως χρηματικα φτασει στην τιμη του δευτερου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να κοιτας οθονη στα 1366 x 768 , μονο αν εισαι ισοβιτης , χωρις δικαιωμα αναστολης και σου εχουν υποσχεθει 1 ωρα προαυλιο για καθε ωρα που θα βγαζεις τα ματια σου σε αυτην την οθονη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ξεκινήσω παρακινωντας σε να ξεχάσεις τα refurbished, να βάλεις άλλα 200€ και με 400€ να πάς στο 15ALC6 της Lenovo καινουριο με Ryzen 3-5300U/Full HD 15.6 IPS/8GB ram/256GB SSD/Windows 11 S και backlit πληκτρολόγιο παρακαλώ.

Αν δεν την παλεύεις στα 400 με τίποτα πήγαινε στο HP 255 G8 15.6" FHD με Athlon-3150U/4GB ram/128GB ssd/Full HD οθονη/W10 Pro στα 290€. Το συγκεκριμμένο έχει καλές κριτικές, m2 σκληρο (=ταχύτητα) και παίρνει αναβάθμιση σε ram + έχει δεύτερη υποδοχή για σκληρό, άρα έχει επεκτασιμότητα για το μέλλον. Ο επεξεργαστής θα πάει μια χαρά στα windows αλλά σε κάτι παραπάνω ίσως λαχανιάσει. Εδώ σύγκριση με τον παραπάνω Ryzen. Αν προχωρήσεις σε χρήση περεταίρω αυτής που περιγράφεις, απαραίτητη η αναβάθμιση σε 8 ή 12 gb ram.

Το πρόβλημα με τα refurbished είναι ότι δεν μπορει κάποιος με τίποτα να ειναι σίγουρος για το πόσο "δουλεμένο" είναι το hardware. Πολλά απο αυτά είναι εκθεσιακά κομμάτια και ήταν για χρόνια αναμμένα μην κάνοντας τίποτα - παρ'όλα αυτά το hardware γερνάει σε αυτήν την περίπτωση. Επίσης το επίπεδο τεχνολογίας είναι ήδη παρωχημένο - τα μηχανήματα που θα βρεις στα ~300€ φοράνε στην καλύτερη i5 ή i7 6ης γενιάς που βγήκαν το 2015.

Επίσης όπως επισήμανε και ο φιλος mphxths στην Ελλάδα νομίζουν ότι πουλάνε διαμαντένια κολλιέ και όχι refurbished. Οι τιμές είναι στο θεό αυτην την εποχή για μηχανήματα που δεν ειναι μπακατέλες.

Anyway, αν επιμένεις σε refurbished, 1ον απέφυγε παλιους CPU τύπου Celeron, Athlon κλπ. Κατα πάσα πιθανότητα θα σέρνονται στα Win10, προτίμησε i5-i7 6ης γενιάς τουλάχιστον. 2ον, μακρiά απο 4mb ram και μηχανικούς δίσκους HDD (εκτός αν έχεις ικανότητα/όρεξη να τα αναβαθμίσεις εσύ). 3ον οπωσδήποτε 1 χρόνο εγγύηση. 4ον Full HD οθόνη.

 

 

Επεξ/σία από Tol1as
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

- Αυτή την εποχή δεν ενδείκνυται η αγορά refurbished, γιατί αρκετά καταστήματα πωλούν υπολογιστές με πολλά «αισθητικά» (χωρίς να σε ενημερώσουν από πριν) και σε μερικές περιπτώσεις και με λειτουργικά προβλήματα.

- Η δεύτερη περίπτωση (λειτουργικά προβλήματα) δείχνει ότι αρκετά καταστήματα δεν κάνουν πλεον ούτε έναν τυπικό έλεγχο των υπολογιστών που πουλάνε. Παρέλαβα τις τελευταίες μέρες υπολογιστή που δεν έμπαινε καν στο BIOS…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Tol1as Συμφωνω σε οσα γραφεις , αλλα ... :)

1. Το lenovo που προτεινεις , αν και φαινεται σουπερ και με καλη τιμη , απο ο,τι διαβαζω σε σχολια απο κατω στο σκρουτζ , η οθονη του λιγο απογοητευει.
2. Το HP δεν εχει καν IPS , οποτε απο εμενα ειναι no-no. Αν και η υποστηριξη 2 δισκων ειναι κατι πολυ καλο σε αυτο το ευρος τιμης. Επισης η οποια αναβαθμιση θα αυξησει συνολικα το κοστος.
3. Σε γενικες γραμμες και τα 2 φορητα , για δουλειες γραφειου , δεν θα εχουν προβλημα. 
4. Σιγουρα προτιμοτερο ενα καινουργιο μηχανημα , παρα ενα refurbished.

Στα 300 , αγορασα απο cosmodata το thinkpad T460s , το οποιο περα απο 1-2 λειτουργικα προβληματακια , το φορητο εμφανισιακα αλλα και λειτουργικα ηταν αψογο. Σιγουρα δεν ηταν φτηνη αγορα. Σε ebay μπορεις να το βρεις πολυ πιο φτηνα. Εχει i5 6ης γενιας και τρεχει τα παντα π.χ. λινουξ , windows 10 / 11 χωρις το παραμικρο προβλημα. Για δουλειες γραφειου ειναι ο,τι πρεπει.
Επισης δεν ξερω αν ηταν εκθεσιακο ή οχι , αλλα οπως ειπα οι εμφανισιακες φθορες ηταν μηδενικες. Οι φθορες στις μπαταριες και στον ssd (tbw) ειναι αναμενομενες.
Και μιλαμε για business class φορητο , με ενσωματωμενη στο bios αδεια για windows 10 (και κατ'επεκταση windows 11) PRO αδεια. Μονο η αδεια αυτη κοστιζει αρκετα :) 


Οπως και να χει παντως , ειτε μιλαμε για καινουργιο , ειτε μιλαμε για reburbished , πρεπει να υπαρχουν καποια ελαχιστα standards , οπως ips οθονη (1080p τουλαχιστον) , cpu επιπεδου i5/i7 6ης γενιας και πανω , usb3.0 τουλαχιστον , υποστηριξη m.2 δισκου (αν υποστηριζει και nvme ακομα καλυτερα) , κλπ κλπ.
Επισης καποιος να υπολογιζει και τα κοστη της αναβαθμισης. Οι ddr4 μνημες ας πουμε ειναι ενα ουκ ευκαταφρονητο κοστος. Οι μπαταριες που λογικα θα εχουν καποιο σοβαρο wear level , κοστιζουν μερικα νεφρα σε ορισμενα φορητα. 
Δηλαδη αν υπολογισω ποσα λεφτα εδωσα για αναβαθμιση στο εν λογω φορητο (m2 nvme , 16gb ddr4 , 2 x batteries) , καλυτερα θα ηταν να επαιρνα κανα καινουργιο :) 

Αλλη λυση ειναι το ebay , αλλα εκει αν βγει προβλημα , καλα ξεμπερδεματα ... ενω τουλαχιστον τα εγχωρια καταστηματα δινουν μια υποτυπωδη εγγυηση.

Επεξ/σία από mphxths
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

> 1. Το lenovo που προτεινεις , αν και φαινεται σουπερ και με καλη τιμη , απο ο,τι διαβαζω σε σχολια απο κατω στο σκρουτζ , η οθονη του λιγο απογοητευει.

Το έχω δουλέψει αρκετά και καταλαβαίνω γιατί το λένε (τα χρώματα φαίνονται κάπως πιο άτονα σε σχέση με άλλες IPS οθόνες) -- προσωπικα για δουλειά γραφείου η οθόνη μου φάνηκε πάρα πολύ ξεκούραστη.

> 2. Το HP δεν εχει καν IPS

Σε αυτό την πάτησα, είχα την εντύπωση ότι ειναι IPS. Σε καμμία περίπτωση δεν προτείνω TN panel και καλά που το επισήμανες. Ανταυτού υπάρχει το Gateway Ultra Slim GWTN156-4BK στα 330€ αυτή τη στιγμή, με Ryzen 5 3450U/15.6 FHD IPS/8GB ram/256GB ssd. Μοναδικό μελανό σημείο, η μία και μοναδική κριτικη στο skroutz αναφέρει ότι η οθόνη έσπασε απο μόνη της (???) δύο φορες (!) στους 7 μήνες χρήσης.

Τέλος αν ο φίλος δεν βιάζεται για την αγορά, ας έχει το νου του αυτές τις μέρες για καμιά προσφορά λογω black friday.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...