Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα γνωρίζει κανείς η αν έχει κατάλαβει τι ισχύει με το επίδομα τριετίας?

Δεν έχω καταλάβει με την απόφαση που λένε με το ξεπαγωμα τι γίνεται αν πιάνει νέους μισθωτούς, θέλω να δω αν δικαιούμαι αύξηση τριετίας στον κατώτατο και πως υπολογίζεται? 

Πχ αν έχεις ξεκινήσει μια δουλειά με τον κατώτατο εδώ και ένα ένα χρόνο αλλά πριν ήσουν δυο χρόνια άλλου, δικαιούσαι επίδομα η πρέπει συμπληρώσεις τρία χρόνια στον ίδιο εργοδότη.

Ευχαριστώ 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από 1/1/2024 υποτίθεται πως ξεπαγωνουν οι τριετίες και κάποιοι εργαζόμενοι θα δουν αύξηση στον μισθό τους.

Επειδή δεν έχω καταλάβει ακριβώς,3ετια σημαίνει να έχεις εργαστεί/προϋπηρεσία επί 3 συναπτά έτη στον ίδιο εργοδότη?,μετράει ως 3ετια αν έχεις εργαστεί σε διαφορετικούς εργοδότες,πχ 1 χρόνο σε μια δουλειά,ταμείο ανεργίας για Χ διάστημα,1 χρόνο σε άλλη δουλειά?

Δεν έχω πριν το 2012,ήμουν μικρός τότε ακόμη,οπότε ίσως την 1η μου την δικαιούμαι από το 2025.

Επεξ/σία από Slither
Δημοσ.

Δυστυχως οτι εγινε μεταξυ 2012 και 31/12/2023 δεν μετραει. Πιανει οσους θεμελιωσαν το δικαιωμα προ 2012. Επισης θα πιασει απο 1/1/2027 οσους εργαζονται τωρα. Απο οτι καταλαβα δεν υπαρχει απαιτηση να εισαι στον ιδιο εργοδοτη απλα στον ιδιο κλαδο.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Δυστυχως οτι εγινε μεταξυ 2012 και 31/12/2023 δεν μετραει. Πιανει οσους θεμελιωσαν το δικαιωμα προ 2012. Επισης θα πιασει απο 1/1/2027 οσους εργαζονται τωρα. Απο οτι καταλαβα δεν υπαρχει απαιτηση να εισαι στον ιδιο εργοδοτη απλα στον ιδιο κλαδο.

Έτσι ακριβώς. Απλά νομίζω ότι πρέπει να είσαι ακόμα στον ίδιο εργοδότη και αν θυμάμαι καλά κάπου άκουσα ότι αφορά περίπου 30.000 εργαζόμενους ...

Δημοσ.

Κλαιν θα ενσωματωθει το επίδομα τριετιας και θα σου κοψουν απο το μισθο και θα περνεις παλι τα ιδια. Ολες οι αυξησεις που δινει το κρατος ειναι στον βασικο. Οι υπολοιποι παιρνουν το μακρυτερο.

Δημοσ.

Τουλάχιστον τραγικό για όσους δούλεψαν το διάστημα 2012-2023 να μην μπορούν να δουν αύξηση βάση των τριετιων τους και να πρέπει να περιμένουν το 2027. Επίσης κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι αν η ανεργία ανέβει πάνω από κάποιο ποσοστό ο νόμος των τριετιων θα ξαναμπεί στον πάγο και δεν θα ισχύει τελικά τίποτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω 3 τριετίες μέχρι το 2012 σε βαριά βιομηχανία, δεν θυμάμαι τι είδος σύμβασης είχα υπογράψει τότε, νομίζω συλλογική σύμβαση.

Απο το 2012 έως και σήμερα, επίσης εργάζομαι, αλλά σε άλλον κλάδο, με τον βασικό μισθό.

Θα μετρήσουν οι τριετίες έως το 2012 η υπάρχει η προϋπόθεση να είσαι στον ίδιο κλάδο;

Επίσης, υπάρχει και η άλλη προϋπόθεση πρίν το 2012 να παίρνεις τον βασικό μισθό;

Η προϋπόθεση που γράφει στην 2η παράγραφο, λογικά αφορά τον παρών εργοδότη;

https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1515097/trieties-pos-xepagonoyn-gia-13-ekat-ergazomenoys-oi-proypotheseis-kai-oi-ayxiseis/

"Η βασικότερη είναι να έχει αναγραφεί ρητά στη σύμβασή τους (ατομική ή συλλογική) ότι στον μισθό τους επιτρέπεται να ενταχθεί τυχόν επίδομα προϋπηρεσίας. Μόνο τότε θα μπορούν να λάβουν την πρόσθετη παροχή, που είναι 10% για κάθε τριετία, με ανώτατο ποσοστό 30% για τρεις τριετίες."

Θα γνωρίζει άραγε ο λογιστής;

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι εννοεις αλλο κλαδο αμα ησουν υδραυλικος σε βιομηχανια και εισαι και τωρα εισαι υδραυλικος σε ξενοδοχειο δικαιουσε. 

Αμα ησουν πωλητης ρουχων και τωρα εισαι λογιστης, οχι .

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 29/1/2024 στις 3:45 ΜΜ, user12 είπε

Τι εννοεις αλλο κλαδο αμα ησουν υδραυλικος σε βιομηχανια και εισαι και τωρα εισαι υδραυλικος σε ξενοδοχειο δικαιουσε. 

Αμα ησουν πωλητης ρουχων και τωρα εισαι λογιστης, οχι .

Oχι,εννοω στο ιδιο επαγγελμα,αν εισαι 1 χρονο πωλητης,κανεις μια παυση,πχ ταμειο 6 μηνες,μετα 2 χρονια πωλητη,θα μετρησει 1+2 χρονια ως τριετια? Δεν δικαιουμαι κατι,πριν το 2012 δεν εχω καποια 3ετια,ομως απο το 2024 για να δικαιουμαι το 2027 θα πρεπει να εργαστεις 3 συναπτα ετη,στον ιδιο εργοδοτη,στο ιδιο αντικειμενο,η δεν εχει σχεση αυτο?

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει διαχωρισμός για βαρέα ή όχι ένσημα στο πως μετράνε τις τριετίες, ούτε αν κάποιος έχει ένσημα σαν υπάλληλος (πχ γραφείου) και σαν εργατοτεχνίτης αν πιάνονται συνολικά ή όχι. Εμπειρικά ξέρω πως δεν χρειάζεται να είναι στον ίδιο εργοδότη ή ειδικότητα. Μου έχει αναγνωριστεί τριετία που δεν προερχόταν από συνεχόμενη εργασία και ήταν διαφορετικές ειδικότητες (υπάλληλος γραφείου/αποθηκάριος/πωλητής). Κάθε τριετία πάντως είναι +10% στο μισθό και αναγνωρίζονται μέχρι 3.   

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...