waylker Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας. Θέλω να αλλάξω το καλώδιο από το κουτί του οτε που έρχεται στο ρούτερ, μιας και ο τεχνικός που έλεγξε τη γραμμή μου είπε ότι φταίει η εσωτερική καλωδίωση για την κακή ποιότητα του ίντερνετ (αποσυνδέσεις και αργή ταχύτητα). Απέναντι από το σπίτι μου βρίσκεται η ξύλινη κολόνα του οτε από την οποία έρχεται το καλώδιο όπως φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία στο σπίτι και καταλήξει στην χωνευτή (αν το λέω σωστά). Από εκεί δύο καλώδια πάνε στο δεύτερο όροφο και άλλα δυο στον πρώτο όροφο. Μέσα στο κουτί απλώς έχουν ξεγυμνωθεί τα καλώδια,έχουν συνδεθεί μεταξύ τους και έχουν "μονωθεί" με μονωτική ταινία.Οι ερωτήσεις που έχω είναι εξής 1) μπορώ να περάσω καλώδιο μέχρι την ξύλινη κολόνα του ότε ( όχι από εμένα αλλά από οποιοδήποτε τεχνικό χρειάζεται, οτεατζή ή της εταιρίας που έχω συμβόλαιο) κι αν ναι τι καλώδιο πρέπει να είναι αυτό;(cat6 ftp/utp, τηλεφωνικό pet) 2) Το καλώδιο που θα περάσω αν και υπάρχουν σωλήνες μέσα στο σπίτι περνούν πολύ κοντά από καλώδια ρεύματος (αποστάσεις 2-5 εκ σε κάποια σημεία), τι καλώδιο πρέπει να είναι όσο αναφορά την θωράκισή του. 3) Στην τρίτη φωτογραφία της χωνευτής πρέπει η σύνδεση των καλωδίων να γίνει πάνω σε κάποια "πλακέτα" ή δεν επηρεάζει την σύνδεση μου αλλά είναι θέμα τακτοποίησης των καλωδίων; Θα ήθελα να αγοράσω ότι υλικά χρειάζεται και να καλέσω τον τεχνικό του παρόχου για να εκτελέσει τις εργασίες. Σας ζητώ συγνώμη για όποια προχειρότητα του post και τις πολλές ερωτήσεις μου .
mphxths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, waylker είπε μου είπε ότι φταίει η εσωτερική καλωδίωση Σου ειπε οτι φταιει η εσωτερικη καλωδιωση και εσυ θες να "πειραξεις" την εξωτερικη ?
NikosKallithea Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν μπορεις να επέμβεις στην ξύλινη κολόνα απαγορεύεται. Μονο στο κουτι που ειναι στον τοιχο και αυτο πρέπει να γνωρίζεις τι ακριβώς θα κανεις. Pet utp καλωδιο θελεις μεχρι το κουτι του τοίχου. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από NikosKallithea
waylker Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, mphxths είπε Σου ειπε οτι φταιει η εσωτερικη καλωδιωση και εσυ θες να "πειραξεις" την εξωτερικη ? Το σκεπτικό μου είναι ότι από την στιγμή που θα κάνω την διαδικασία να αλλάξω και την άλλη καλωδίωση (αν γίνεται) ώστε να μην προκύψει μετά άλλο "πρόβλημα". Η μέτρηση που είχε κάνει ο τεχνικός είχε γίνει πριν κανένα χρόνο, μεσολάβησε η θητεία στο στρατό κι είπα να ξανασχολήθω. Μετρώντας τη ταχύτητα στη χωνευτή με το ρούτερ συνδεδεμένο πάνω στα καλώδια εκεί η ταχύτητα που βρήκα ήταν 66mbs ενώ του τεχνικού ήταν 100. Υπάρχει κάτι που μπορεί να επηρεάζει τόσο την ταχύτητα σε τόσο χρονικό διάστημα; Δεν έχω καμία σχέση με το "επάγγελμα" όπως μπορείτε να καταλάβετε γι αυτό προσπαθώ να λύσω τις απορίες μου.
mphxths Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οπως ειπωθηκε , δεν μπορεις (απαγορευεται) να ακουμπησεις τα καλωδια εξω απο το κτιριο. Οποτε κοιτας να φτιαξεις τα καλωδια εντος του κτιριου , στο διαμερισμα. Κεντρικη πριζα , καθαρη απο διακλαδωσεις προς δευτερες/τριτες πριζες , καινουργια καλωδιωση απο κατανεμητη του κτιριου εως την πριζα και βλεπεις τι γινεται μετα απο αυτα. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2022 από mphxths
gorge18 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2022 Στις 18/11/2022 στις 11:38 ΠΜ, waylker είπε ώστε να μην προκύψει μετά άλλο "πρόβλημα". Και να προκύψει καποιο προβλημα δεν ειναι δικο σου θεμα. Παει για βλαβη και ερχετε ο οτε να το αλλαξει αν χρειαστεί...
waylker Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2022 Όπως αναφέρατε άλλαξα με utp εξωτερικού χώρου το καλώδιο μέχρι τη χωνευτή και την πρίζα της τηλεφωνικής γραμμής. Ήρθε τεχνικός μου άλλαξε ρούτερ, ξανακούμπωσε τα καλώδια στην ξύλινη κολόνα και η ταχύτητα αναστήθηκε στα 112mbps. Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα