MinnerCr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας, σαν νέο μέλος και σε γενικές γραμμές με ελάχιστες γνώσεις επάνω σε hardware, θα ήθελα την βοήθεια σας και τις απόψεις σας για να στίσω ή να αγοράσω PC. Διαθέτω μεχρι 700-800 Χρήση όπως ανέφερα απλό gaming αλλά κυρίως σχεδιασμό και επεξεργασία εικόνας Προγράμματα: Photoshop, Corel photo , Autocad. Οθόνη, ποντίκι και τα σχετικά δεν τα χρειάζομαι αναφέρομαι καθαρά σε Μονάδα. Θα προτιμούσα να είναι ήδη στημένος αλλά και κομμάτια να τον πάρω, μπορώ να το διαχειριστώ για να τον στίσω. Λειτουργικό θα ήθελα να περιέχει αλλα και να μην έχει μπορώ να βρω άφοβα όποιο θέλω. Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τον χρόνο που διαθέτεται και τις απόψεις σας 1
niko13 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Απλό gaming?Υποθέτω 1080p monitor..?Μια συνθεση κοντά στο άνω άκρο του budget σου να έχεις υπόψη είναι η παρακάτω.Βεβαια αν μιλάμε για παιχνίδια τύπου league of legends,τότε είναι overkill και θα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου πιο οικονομικα.Θα σε καλύψω κατά 50%,μιας και θα στο συναρμολογήσουν αλλά να σου περάσουν windows θα σε βάλουν να τα πληρωσεις 100+ ευρο.Παιρνεις ένα key με 3 ευρο και φτιάχνεις ένα usb να τα περάσεις μόνος σου https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10ISO.Βγαινει 803 ευρο αλλά αν ψάξεις κάτι αντίστοιχο από Σκρουτζ και το φτιάξεις μόνος σου θα μπορείς να το πας κάτω από 800. Edit ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΚΥΡΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΕΙΔΑ ,ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΑ SCREEN. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2022 από niko13
triplex1 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, niko13 είπε Απλό gaming?Υποθέτω 1080p monitor..?Μια συνθεση κοντά στο άνω άκρο του budget σου να έχεις υπόψη είναι η παρακάτω.Βεβαια αν μιλάμε για παιχνίδια τύπου league of legends,τότε είναι overkill και θα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου πιο οικονομικα.Θα σε καλύψω κατά 50%,μιας και θα στο συναρμολογήσουν αλλά να σου περάσουν windows θα σε βάλουν να τα πληρωσεις 100+ ευρο.Παιρνεις ένα key με 3 ευρο και φτιάχνεις ένα usb να τα περάσεις μόνος σου https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10ISO.Βγαινει 803 ευρο αλλά αν ψάξεις κάτι αντίστοιχο από Σκρουτζ και το φτιάξεις μόνος σου θα μπορείς να το πας κάτω από 800. Σορρυ Νικ αλλα το ειδες καλα? ''Προγράμματα: Photoshop, Corel photo , Autocad. '' 1
niko13 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μπράβο ρε τριπλεξ έμεινα στο gaming,χίλια συγνώμη από το φίλο!!!!ανέλαβε γιατί πάω για μάσα.και πάλι σορρυ!!ένα μυαλό χειμώνα ,καλοκαίρι... Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2022 από niko13 1
triplex1 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, niko13 είπε Ουπς έμεινα στο gaming,χίλια συγνώμη από το φίλο!!!!ανέλαβε γιατί πάω για μάσα.και πάλι σορρυ Θελει τουλαχιστον 32gb και μια 3060 αντε τον 5600 να τον πνιξουμε , την κανει τη δουλεια και στα υπολοιπα δεν προκειται να φτασει το υπολοιπο μπατζετ 3 λεπτά πριν, niko13 είπε Μπράβο ρε τριπλεξ έμεινα στο gaming,χίλια συγνώμη από το φίλο!!!!ανέλαβε γιατί πάω για μάσα.και πάλι σορρυ!!ένα μυαλό χειμώνα ,καλοκαίρι.. δεν μπορω αυτη τη στιγμη γιατι πρεπει να κανω μπανιο τα παιδια μου , ελπιζω να φανει ο Νικολας ή ο bonorov
niko13 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δεν τα δουλεύω τα προγράμματα οπότε δεν ξέρω την τύφλα μου.Μπορεί με την 3060? Ένας φίλος για autocad σε τεχνικό γραφείο ,με είχε βάλει να κοιτάω για quadro και έδωσε καλό νούμερο.Επισης ισχύει πως για corel καλύτερα η intel? @nickol-us @bonorov
nickol-us Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Για corel δεν έχω καθαρή εικόνα, ωστόσο το δίλλημα Intel vs Amd μάλλον δεν υφίσταται στα σύγχρονα προγράμματα/cpu και δεν έχω ακούσει κάτι για τα συγκεκριμένα Τα προγράμματα που ζητάει κατά κύριο λόγο χρειάζονται υψηλό single core, δεν είναι προγράμματα που αξιοποιούν πολλούς πυρήνες, ένας 6core θεωρείται ιδανικός. Η μνήμη και στα 16gb διαχειρίζεται με άνεση τα προγράμματα, ιδανικά για όλα τα σενάρια βάζει 32gb (έχει να κάνει με τον τύπο αλλά και το μέγεθος αρχείων που διαχειρίζεται) Φυσικά στα σχεδιαστικά κατά βάση οι nvidia είναι προτιμητέες, τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν έχουν ανάγκη από quadro καρτες και αποφεύγονται ως χειρότερο vfm, ειδικά σε τέτοια budget και home users Μια βόλτα απο puget που εμπιστεύομαι αρκετά αυτά που λέει ίσως βοηθήσει https://www.pugetsystems.com/solutions/cad-workstations/autodesk-autocad/hardware-recommendations/ https://www.pugetsystems.com/solutions/photo-editing-workstations/adobe-photoshop/hardware-recommendations/ 1
MinnerCr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2022 Σας ευχαριστώ για τις γνώμες σας παιδιά και για τον χρόνο σας. Ξέρω οτι τα προγράμματα έχουν απαιτήσεις, όπως ανέφερε ο @nickol-us σε ένα άρθρο που ανέβασε, έτσι ανέβασα πολύ πιο υψηλά το budget κατα 500 και θα πάρω ένα Apple IMac 24 M1/16GB/256GB SSD/8-Core GPU. Το παίρνω απο γνωστό μου που το έχει σχεδόν 1 χρόνο και δεν το θέλει γιατί δεν του άρεσε 😲 απόψεις είναι αυτά. Το δίνει τσάμπα 1400 και απο οτι τσέκαρα αυτά καινούργια πιάνουν και τα 2000, φερτω εδώ όπως είσαι του λεω. Οπότε πλέον βρήκα την λύση μου. Να είστε καλά παιδιά για τα σχόλια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα