Mourg0s Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Καλησπέρα στην παρέα, Δυσκολέυομαι στο να επιλέξω κάρτα γραφικών καθώς βλέπω πολλές επιλογές και αρκετα πεσμένες τιμές σε σχέση με τα 2 τελευταία χρόνια. Και πρωτού ξεκινήσω να ζητήσω συγνώμη για αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω καθώς ίσως υπάρχουν πολλές αστοχίες αν λάβουμε υπόψιν την γνώση που δεν έχω στο αντικείμενο... Το pc που περιμένει έχει τα εξής: CPU:AMD 5800X MOBO: B550 Aorus pro AC RAM: Trident Z Neo 16GB CAS latency 16-16-16-39 Ψυξη επεξεργαστη: NZXT Kraken Z73 Σκληρό: SSD gigabyte Aorus 1TB + μερικους hdd Για την ώρα τρέχει με την πιο φθηνη κάρτα γραφικών που βρήκα πριν 2 χρόνια. Σε οθόνη Odyssey G7 27'. 240HZ 1440p Αγοράστηκαν όλα πριν 2χρονια σταδιακά αλλά δεν περιμενα οι τιμες της gpu να μεινουν τοσο ψηλα τοσο καιρο. Αν αγόραζα τωρα θα πηγαινε σε νεα γενια εννοειται. Αν υποθέσουμε οτι μπορω να διαθέσω 1000€ καθώς θα γινει και με δοσεις η αγορά. Θα μπορούσα να πω οτι μπορω να πάρω και μια 6950xt που έχει αυτη την στιγμή 920€ από σκρουτζ. Αλλά είδα πρόσφατα τι σημαίνει bottleneck οπότε φαντάζομαι με τον επεξεργαστή αυτόν δεν θα είναι και η καλύτερη επιλογή καθώς θα έχω θέμα (Χωρις να ξέρω πολλα) σε σχέση GPU-CPU. Είδα σε forum και reviews αλλά και σε ένα site που σου δείχνει την ιδανική κάρτα για τον επεξεργαστή στου (ή το ανάποδο) πως για τον επεξεργαστή αυτόν είναι ιδανική μια 3070 με 0% bottleneck. Ωστόσο επειδή και η 6800xt συγκεκριμένα η asus tuf εχει καπου στα 660€ θα ελεγα θα ηταν καλυτερο να παρω αυτην αντί της 3070. θα έχω κάποια fps παραπάνω σε 2K (σε σχέση με την 3070) που θελω να παιζω ... Σε μια αναζήτηση που έκανα σε ενα site που συγκρίνει επεξεργαστες με gpu δείχνει το εξής αποτέλεσμα στην σύγκριση σε 1440p . 5800Χ -6800XT σε γενικά τασκ δίνει 6,8% bottleneck ενώ σε gaming 0%. 5800Χ -6900ΧΤ σε γενικά τασκ δίνει 16,5% bottleneck ενώ σε gaming 7,4%. Το ερώτημα είναι αυτό το bottleneck πως το λετε δημιουργεί κ αλλα προβλήματα εκτός του οτι η κάρτα δεν φτάνει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της? ή καλύτερα να παω στην 3070 (αν και δεν θελω) να εχω το κεφαλι μου ησυχο? παντως μου φαίνεται υπερβολικό να εχει bottleneck η 6800 XT με τον 5800Χ αλλα οκ εγω δεν ξερω κιολας απο αυτα... Επίσης το FSR λειτουργεί και στον 5800X ή θέλει καινούριο επεξεργαστή? Απ' ότι κατάλαβα δεν έχει να κανει με τον επεξεργαστή αλλά δεν το λεει και κάπου ξεκάθαρα.
bonorov Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, Mourg0s είπε Καλησπέρα στην παρέα, Δυσκολέυομαι στο να επιλέξω κάρτα γραφικών καθώς βλέπω πολλές επιλογές και αρκετα πεσμένες τιμές σε σχέση με τα 2 τελευταία χρόνια. Και πρωτού ξεκινήσω να ζητήσω συγνώμη για αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω καθώς ίσως υπάρχουν πολλές αστοχίες αν λάβουμε υπόψιν την γνώση που δεν έχω στο αντικείμενο... Το pc που περιμένει έχει τα εξής: CPU:AMD 5800X MOBO: B550 Aorus pro AC RAM: Trident Z Neo 16GB CAS latency 16-16-16-39 Ψυξη επεξεργαστη: NZXT Kraken Z73 Σκληρό: SSD gigabyte Aorus 1TB + μερικους hdd Για την ώρα τρέχει με την πιο φθηνη κάρτα γραφικών που βρήκα πριν 2 χρόνια. Σε οθόνη Odyssey G7 27'. 240HZ 1440p Αγοράστηκαν όλα πριν 2χρονια σταδιακά αλλά δεν περιμενα οι τιμες της gpu να μεινουν τοσο ψηλα τοσο καιρο. Αν αγόραζα τωρα θα πηγαινε σε νεα γενια εννοειται. Αν υποθέσουμε οτι μπορω να διαθέσω 1000€ καθώς θα γινει και με δοσεις η αγορά. Θα μπορούσα να πω οτι μπορω να πάρω και μια 6950xt που έχει αυτη την στιγμή 920€ από σκρουτζ. Αλλά είδα πρόσφατα τι σημαίνει bottleneck οπότε φαντάζομαι με τον επεξεργαστή αυτόν δεν θα είναι και η καλύτερη επιλογή καθώς θα έχω θέμα (Χωρις να ξέρω πολλα) σε σχέση GPU-CPU. Είδα σε forum και reviews αλλά και σε ένα site που σου δείχνει την ιδανική κάρτα για τον επεξεργαστή στου (ή το ανάποδο) πως για τον επεξεργαστή αυτόν είναι ιδανική μια 3070 με 0% bottleneck. Ωστόσο επειδή και η 6800xt συγκεκριμένα η asus tuf εχει καπου στα 660€ θα ελεγα θα ηταν καλυτερο να παρω αυτην αντί της 3070. θα έχω κάποια fps παραπάνω σε 2K (σε σχέση με την 3070) που θελω να παιζω ... Σε μια αναζήτηση που έκανα σε ενα site που συγκρίνει επεξεργαστες με gpu δείχνει το εξής αποτέλεσμα στην σύγκριση σε 1440p . 5800Χ -6800XT σε γενικά τασκ δίνει 6,8% bottleneck ενώ σε gaming 0%. 5800Χ -6900ΧΤ σε γενικά τασκ δίνει 16,5% bottleneck ενώ σε gaming 7,4%. Το ερώτημα είναι αυτό το bottleneck πως το λετε δημιουργεί κ αλλα προβλήματα εκτός του οτι η κάρτα δεν φτάνει στο μέγιστο των δυνατοτήτων της? ή καλύτερα να παω στην 3070 (αν και δεν θελω) να εχω το κεφαλι μου ησυχο? παντως μου φαίνεται υπερβολικό να εχει bottleneck η 6800 XT με τον 5800Χ αλλα οκ εγω δεν ξερω κιολας απο αυτα... Επίσης το FSR λειτουργεί και στον 5800X ή θέλει καινούριο επεξεργαστή? Απ' ότι κατάλαβα δεν έχει να κανει με τον επεξεργαστή αλλά δεν το λεει και κάπου ξεκάθαρα. Να παρεις την 6800xt κανένα bottleneck δεν θα έχεις μην σε τρελαινουν τα διάφορα calculators. Είναι καλυτερο vfm από τις άλλες 2 που κοιτάς. Το fsr είναι feature των κρατών amd το οποίο κάνοντας scale την ανάλυση σου αυξάνει αισθητά τα fps.Μερικά παιχνδια το υποστηρίζουν όχι ολα.Ο επεξεργαστής δεν έχει να κάνει με το fsr. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα