Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έριξα μια ματιά στο internet και βρήκα ότι το omron platinum είναι πολύ καλή επιλογή. Δε μπορώ να το βρω όμως σε κατάστημα. Στο amazon δεν υπάρχει πλέον, ούτε και στην ελλάδα.

Έχετε καμια πρόταση για κάτι αξιόπιστο ή να βασιστώ στις αξιολογήσεις του skroutz?

πχ αυτό ή αυτό . Υπάρχει και αυτό με περισσότερες αξιολογήσεις

Δεν έχω συγκεκριμένο μπατζετ. Θέλω κάτι αξιόπιστο και δε με ενδιαφέρουν λειτουργίες τύπου σύνδεση με bluetooth, 1000 μνήμες και τέτοια... Αρκεί να βγάζει σωστά αποτελέσματα

Επεξ/σία από Bitbit
Δημοσ.

Για τα περί αξιοπιστίας θα σε γελάσω. Η τιμή της πιεσης πέραν της αξιοπιστίας του οργάνου εξαρτάται από το σημείο του μπρατσου που θα τοποθετήσεις το εξάρτημα αυτό του πιεσομετρου. Από το πότε και ποια ώρα κάνεις την μέτρηση. 

Η omron είναι τεράστιο όνομα στον τομέα των πιεσομετρων και το έχει τόσο πολύς κόσμος για αυτό και οι κριτικές. Για το αν και κατά πόσο αξιόπιστες είναι οι μετρήσεις, δύσκολα θα λάβεις σωστή απάντηση εκτός από έναν καρδιολόγο που έχει πολλά πιεσομετρα και έχει κανει δοκιμές.

Ο υπόλοιπος κόσμος απλά δίνει μια υποκειμενική απάντηση. Μπορεί πχ να μετρήσεις την πίεση σου και ενώ η πραγματική να είναι 12.2 το πιεσομετρο να βγάλει 12.8 την μία, και 11.5 την άλλη. Είναι αποκλίσεις που θα τις δεις με όλα τα όργανα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Bitbit είπε

έριξα μια ματιά στο internet και βρήκα ότι το omron platinum είναι πολύ καλή επιλογή. Δε μπορώ να το βρω όμως σε κατάστημα. Στο amazon δεν υπάρχει πλέον, ούτε και στην ελλάδα.

Έχετε καμια πρόταση για κάτι αξιόπιστο ή να βασιστώ στις αξιολογήσεις του skroutz?

πχ αυτό ή αυτό . Υπάρχει και αυτό με περισσότερες αξιολογήσεις

Δεν έχω συγκεκριμένο μπατζετ. Θέλω κάτι αξιόπιστο και δε με ενδιαφέρουν λειτουργίες τύπου σύνδεση με bluetooth, 1000 μνήμες και τέτοια... Αρκεί να βγάζει σωστά αποτελέσματα

Χρησιμοποιώ το Μ6 εδώ και δύο χρόνια περίπου, δις καθημερινώς. Δεν έχω παράπονο.

Χρήσιμο το γεγονός πως κρατάει μετρήσεις για δύο διαφορετικά άτομα. Επίσης, η φούσκα του είναι τύπου easycuff χωρίς να χρειάζεται δέσιμο με velcro, πράγμα που με βόλεψε πολύ.

otwPCMAl.jpg

Χρειάστηκε μια φορά να αλλάξω μπαταρία, και αυτή ήταν καθώς οι μπαταρίες που έρχονται με αυτό είναι πολύ μικρής χωρητικότητας.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Η omron είναι τεράστιο όνομα στον τομέα των πιεσομετρων και το έχει τόσο πολύς κόσμος για αυτό και οι κριτικές. Για το αν και κατά πόσο αξιόπιστες είναι οι μετρήσεις, δύσκολα θα λάβεις σωστή απάντηση εκτός από έναν καρδιολόγο που έχει πολλά πιεσομετρα και έχει κανει δοκιμές.

σωστό κι αυτό. Αυτό σκεφτόμουν κι αυτό, όσοι γράφουν θετικά σχόλια ξέρουν κατά πόσο οι μετρήσεις είναι αξιόπιστες;

είδα και αυτό που είναι σε χαμηλότερη τιμή. Αν και σκέφτομαι να πάρω κάποιο ακριβότερο αλλά δεν ξέρω αν αξίζει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Bitbit είπε

σωστό κι αυτό. Αυτό σκεφτόμουν κι αυτό, όσοι γράφουν θετικά σχόλια ξέρουν κατά πόσο οι μετρήσεις είναι αξιόπιστες;

είδα και αυτό που είναι σε χαμηλότερη τιμή. Αν και σκέφτομαι να πάρω κάποιο ακριβότερο αλλά δεν ξέρω αν αξίζει

Οχι ξεκάθαρα δεν ξέρουν. Και βασικά δεν γνωρίζω αν υπάρχει μέθοδος να γίνει ταυτόχρονη μέτρηση της πιεσης κάποιου στο ίδιο σημείο ώστε να έχουμε αξιόπιστο δείγμα ανά μηχανημα.

Ούτε αποτελεί επιχείρημα σχόλια ότι "το πιεσομετρο είναι χάλια διότι πριν 1 λεπτό με έβγαλε με 13.5 και τώρα 11 οπότε έχει σφάλμα". Ναι αν εχει ο άλλος αρρυθμίες μπορεί να εμφανίσει αποκλίσεις, δουλεύουμε με μεσους όρους. 

Τα πιο αξιόπιστα πιεσόμετρα είναι νοσοκομειακα υδραργύρου, υπήρχαν μέχρι τα μέσα του 2000 στα νοσοκομεία. Έχουν εξαιρετικά ακριβή μέτρηση αλλά υπάρχει το σφάλμα του παρατηρητή που μπορεί να κάνει λάθος στα δεκαδικά. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το omron m2 το έχω και είναι δοκιμασμένο κλινικα από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Υπέρτασης (όπως τα υπόλοιπα omron)

https://www.omron-healthcare.com/eu/blood-pressure-monitors/m2_e.html

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3237100/

Δεν είναι βέβαια αντίστοιχης ακρίβειας με των νοσοκομείων αλλά είναι καλο για οικιακή χρήση.

Επεξ/σία από The_Judas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...