Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας,

Ενδιαφερομαι για καινουργιο πισι μιας και το προηγουμενο απο το 2012 με AMD 8150 εβγαλε τα λεφτα του.

Παιζω παιχνιδια σε μια 27HP 1080p και σερφαρω

Ποσο που διαθετω ειναι μεχρι 1250€. Eχω καρτα γραφικων μια 970 την οποια και θα κρατησω ακομα.

Χρειαζομαι

*Μητρικη(wifi + bluetooth)

*Επεξεργαστης

*Τροφοδοτικο(750w-850w με μελλοντικη αναβαθμιση gpu- π.χ.3070ti-6800xt)

*Ραμ(κατα προτιμηση θα ηθελα 32gb για να μην κανω μελλοντικη αναβαθμιση)

*Σκληρο Μ2(gen 4.0)

*Υδροψυξη τριπλου ανεμιστηρα(αν φτανει το budget και χωραει το κουτι)

*Κουτι( θεμα γουστου προτιμω ειτε το Hyte Y60 ή το Be Quiet Pure Base 500 FX Gaming)

Οποιαδηποτε προταση καλοδεχουμενη.

Σκοπος ειναι να μου μεινει και να αντεξει καποια χρονια και να τραβαει αξιοπρεπες

Δημοσ.

Πολλά λεφτά τα 1250 για να φτιάξεις μηχάνημα με την 970;

Aν το μόνο που κάνεις είναι gaming, περιόρισε τις πολλές σπατάλες και πάρε ένα balanced σύστημα που θα χαρείς από day one.

Με αυτή την οθόνη που έχεις δεν υπάρχει λόγος για τόσο μεγάλη κάρτα επίσης.

Φυσικά αυτή είναι απλά η γνώμη μου, αν είσαι αποφασισμένος για αυτά που λες θα δούμε για σχετικές προτάσεις

• Like 4
Δημοσ.

Γνωνομας είναι το πισι να μείνει αρκετά χρόνια χωρίς κάποια αναβάθμιση κτλ. Κατεβάζω και το budget για κάτι περίπου ίδιο. Θεωρώ ότι να στήσω ένα μηχάνημα με μια κάρτα γραφικών των 300-350€ θα με αναγκάσει να βάλω πχ έναν πιο απλό επεξεργαστή ή να τσιγκουνευτω τα gb στην ram θα με πάει πίσω.. Αν μπορώ να κάνω κάτι αξιοπρεπές με λιγότερα λεφτά χωρίς κάρτα δεν με πειράζει. Θα μπορέσω να έχω τον αέρα των χρημάτων που περίσσεψαν για να πάρω μια κάρτα πιο γρήγορα. Το θέμα είναι αξίζει να πάρω μια πλατφόρμα φρέσκια intel ή AMD η να πάω στην προηγούμενη γενιά για πιο καλές τιμές. 

δινω κατι ενδεικτικο απο πλαισιο σε ΑΜ5. δεν με ενδιαφερει να ειναι γενικα απο ενα μαγαζι αλλα δεν με πειραζει κιολας

πλαισιο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To μόνιτορ σου είναι 144hz?Και εγώ συμφωνώ με το Νικόλα,κρίμα τόσα λεφτά και να μην έχεις μια καλή gpu να το χαρείς.θα σου αφήσω μια πρόταση με gpu στα specs που ηθελες ,έτσι για να την έχεις σαν εναλλακτική.

Cpu 210 https://www.skroutz.gr/s/35208363/AMD-Ryzen-7-5700X-3-4GHz-Επεξεργαστής-8-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί.html

Μητρική 160 (με wifi που ηθελες)https://www.skroutz.gr/s/28672309/Asus-TUF-Gaming-B550M-E-WiFi-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html

Ram 105 https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3600c18d-32gvk-32gb-2x16gb-ddr4-3600mhz-ripjaws-v-dual-channel-kit-p-PER.577870?gclid=Cj0KCQiAm5ycBhCXARIsAPldzoVQ2WF95pbcOd-TZ_7fRODmcgBP11YJ3XXHG_7hcAnGY6APrJvv-ZEaAhCJEALw_wcB

Nvme 90 https://www.skroutz.gr/s/33965982/Western-Digital-SN770-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-WDS100T3X0E.html

Τροφοδοτικό 100 https://www.skroutz.gr/s/11452857/Corsair-TX-M-Series-TX750M-750W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Semi-Modular-80-Plus-Gold.html

Ψυχτρα 65 https://www.skroutz.gr/s/14956693/Be-Quiet-Dark-Rock-4-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-για-Socket-AM4-AM5-115x.html.Μεχρι εδώ είσαι 730 και με το κουτί που θες μιας και μόνο το bequiet είναι διαθέσιμο τώρα πας χοντρικά 850.Σου μένουν 400 για κάρτα γραφικών.Μπορεις να δεις την 6700 που έχει σε καλή τιμη το πλαίσιο https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/sapphire-vga-radeon-rx-6700-pulse-10-gb_4029410.Συγκριτικα μπορείς να δεις ένα σωρό στο youtube για την καρτα ,να τσεκαρεις αν σε καλύπτει στα games που παίζεις.

Αν θες μπορείς να σκεφτείς και τον 5600 για επεξεργαστή με μια πιο budget ψυχτρα και να κάνεις χώρο στο budget για ακόμα πιο δυνατή κάρτα γραφικών.Θεωρω πολλά τα 32gb για ραμ,μιας και αναφέρεις σαν χρηση gaming k σερφαρισμα.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fraa είπε

Γνωνομας είναι το πισι να μείνει αρκετά χρόνια χωρίς κάποια αναβάθμιση κτλ. Κατεβάζω και το budget για κάτι περίπου ίδιο. Θεωρώ ότι να στήσω ένα μηχάνημα με μια κάρτα γραφικών των 300-350€ θα με αναγκάσει να βάλω πχ έναν πιο απλό επεξεργαστή ή να τσιγκουνευτω τα gb στην ram θα με πάει πίσω.. Αν μπορώ να κάνω κάτι αξιοπρεπές με λιγότερα λεφτά χωρίς κάρτα δεν με πειράζει. Θα μπορέσω να έχω τον αέρα των χρημάτων που περίσσεψαν για να πάρω μια κάρτα πιο γρήγορα. Το θέμα είναι αξίζει να πάρω μια πλατφόρμα φρέσκια intel ή AMD η να πάω στην προηγούμενη γενιά για πιο καλές τιμές. 

δινω κατι ενδεικτικο απο πλαισιο σε ΑΜ5. δεν με ενδιαφερει να ειναι γενικα απο ενα μαγαζι αλλα δεν με πειραζει κιολας

πλαισιο

Πεταμένα λεφτά η υδρόψυξη για έναν 7600Χ, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ψύξεις.
Για μνήμες τουλάχιστον 5600 ταχύτητα
(ιδανικά 6000 με καλό latency αλλά κοστίζουν...)
Επίσης δεν υπάρχει πραγματικά λόγος να δώσεις αυτό το ποσό για motherboard, και τα φθηνότερα am5 motherboard έχουν καλή ποιότητα, π.χ μια asrock b650e riptide

Με ένα τέτοιο σύστημα μπορείς να δεις όταν εχεις τα χρήματα για τις νέες amd κάρτες ή την 4070 αν βγει σε καλή τιμή.

Δημοσ.

ισορροπια θα ψαξεις με ενα συστημα με 12threads ,ραμ 16GB και καρτα γραφικων 6600ΧΤ ή απλη 6600

να πεταξεις 1250ε για την 970...νομιζοντας οτι θα βγαλει πολλα χρονια ειναι λαθος τροπος σκεψης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@niko13Η οθονη ειναι 60hz.

Γιατι να επιλεξω micro atx μητρικη και οχι μια κανονικη να εχει 2 pci4 θυρες για m2

Πχ δεν αξιζει να ανεβω λιγο στον m2 και να πα στον kingston που εχει read 7,000 σε σχεση με τα 5,150 του wd

Τροφοδοτικο θα βοηθουσε να ηταν full modular ή οχι? Σε ραμ  ισως ηθελα να κοιταξω σε rgb(αξιζει να πεσω και σε μικροτερο latency?)

13 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Οπότε συνοψίζοντας: πύργος 2000+ € σε οθόνη των 200€.

Καλά θα πάει αυτό  ...

δεν το κοιτω τοσο απολυτα. Στην δεδομενη χρονικη στιγμη ειμαι με αυτην.

θα ηταν πιο σωστο να εχω μια οθονη που το συστημα μου δεν την υποστηριζει;

Γλυκοκοιταζω οταν ερθει το ποσο στα χερια μου για την Dell S2721DGFA.

Δεν ειναι μια αναβαθμιση που θα την κανω σε 4 μηνες αλλα σταδιακα σε τετοια περιφεριακα

10 λεπτά πριν, dsi44 είπε

ισορροπια θα ψαξεις με ενα συστημα με 12threads ,ραμ 16GB και καρτα γραφικων 6600ΧΤ ή απλη 6600

να πεταξεις 1250ε για την 970...νομιζοντας οτι θα βγαλει πολλα χρονια ειναι λαθος τροπος σκεψης.

ερχομαι ξανα στο αρχικο ποστ να αναφερω οτι δεν χτιζω το συστημα γυρω απο την 970 αλλα πανω σε καποια καλυτερη(3070τι ή 6800χτ μελλοντικα)

Θελω το κυριο συστημα μητρικης-επεξεργαστη-ραμ να μου μεινει. Πχ σιγα σιγα τα 16 gb ειναι basic για ολα τα συστηματα. Ετρεχα με 16gb το 2012 οταν ολοι ηταν με 4 και 8 , αλλα ημουν πιο ανετος. Αυτην την ηρεμια θελω και στο καινουργιο συστημα. Το βλεπω λαθος? ρωτω καλοπροαιρετα μιας και για αυτο ξεκινησα το ποστ λογω ελλειψης λεπτομερειων για συμβατοτητες και να μην την πατησω σε καποια επιλογη parts. 

Να αναφερω κατι βασικο. το ποσο αυτο που λεω ειναι γιατι θα κοψω τιμολογιο στο γραφειο και στην ουσια θα μου κοστισει στην παρουσα χρονικη στιγμη στα €1,000

Επεξ/σία από fraa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παντως με τοσο μεγαλο μπατζετ χωραει am5 με 32gb ram 6000, μαζι με απλη 6600 και μαλιστα απο ακριβο καταστημα 

Screenshot from 2022-11-30 23-34-25.png

Επεξ/σία από dsi44
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dsi44 είπε

παντως με τοσο μεγαλο μπατζετ χωραει am5 με 32gb ram 6000, μαζι με απλη 6600 και μαλιστα απο ακριβο καταστημα 

Screenshot from 2022-11-30 23-34-25.png

την μητρικη την χρειαζομαι με wifi-bluetooth. 

το τροφοδοτικο με 650w θα ειναι ανετο (καρτα γραφικων ελαχιστη ισχυς 500w και ο επεξεργαστης θελει 105w) θα με παιρνει μελλοντικα να βαλω μια υδροψυξη ανετα?

Δημοσ.

στο συστημα μου οταν παιζω τα πιο απαιτητικα παιχνιδια 170w τραβαει η 2070 και 45w o 12600,εσυ τι λες...

wifi-bt μην κολλας μπορεις να αλλαξεις μητρικη ή απλα να αγορασεις ανεξαρτητα,ειναι ασημαντο για να σε περιοριζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fraa είπε

Γιατι να επιλεξω micro atx μητρικη και οχι μια κανονικη να εχει 2 pci4 θυρες για m2

Πχ δεν αξιζει να ανεβω λιγο στον m2 και να πα στον kingston που εχει read 7,000 σε σχεση με τα 5,150 του wd

Τροφοδοτικο θα βοηθουσε να ηταν full modular ή οχι? Σε ραμ  ισως ηθελα να κοιταξω σε rgb(αξιζει να πεσω και σε μικροτερο latency?)

Πιο πολύ ήθελα  να δεις την εναλλακτική σε specs,αν θες atx ,φυσικά βαλε.Αν με ρωτάς εγώ δεν είδα διαφορά από 970 evo plus σε sn 850.Ποσο μάλλον μεταξύ δύο pcie 4 nvmes.Οποτε το pcie 4 σε nvmes στα μάτια μου αξία δεν έχει για νορμάλ χρηση.Εκτος κι αν μεταφέρεις αρχεία όλη μερα.Ας πούμε πως σου έρχεται το 1440p dell monitor και βάζεις την 3070ti ή 6800xt που λες στο μέλλον.Δεν  θα σου δώσει κάτι ουσιαστικό  παραπάνω ο 7600x.Δεν θα βάλεις καμμία 4090. Βλέποντας πόσο κράτησες το προηγούμενο σύστημα σου ,καταλαβαίνω πως το upgradability του am5 μάλλον δεν θα το εκμεταλλευτείς.Βαλε αυτό,το γεγονός πως οι ddr5 κοστίζουν ακόμα και τις ακριβότερες μητρικές σε am5 και δεν βλέπω το λόγο γιατί να δώσεις τα παραπάνω.Αλλα αυτό είναι δική μου γνωμη με βάση το vfm.Υπαρχει και το μικρόβιο του θέλω το τελευταίο αν μπορώ,από το οποίο πάσχω κ εγώ και το καταλαβαινω.Απο εκεί κ πέρα σου έδωσε μια λύση ο dsi44 για σύνθεση με τον 7600x.Αν είναι να πας σύντομα σε 1440p monitor ,τότε μπορείς και χώρις να βάλεις κάρτα μιας και θα χρειαστείς δυνατότερη σύντομα.Καταλαβαινεις πως αυτό για το μόνιτορ 1440p το μάθαμε στην πορεια και επηρεάζει τις επιλογες.Στα τροφοδοτικά τα modular βοηθάνε να ελαχιστοποιήσεις το καλωδιομανι ,θα βάλεις μόνο όσα χρησιμοποιήσεις.

Επεξ/σία από niko13
Δημοσ.
3 ώρες πριν, fraa είπε

ερχομαι ξανα στο αρχικο ποστ να αναφερω οτι δεν χτιζω το συστημα γυρω απο την 970 αλλα πανω σε καποια καλυτερη(3070τι ή 6800χτ μελλοντικα)

Θελω το κυριο συστημα μητρικης-επεξεργαστη-ραμ να μου μεινει. Πχ σιγα σιγα τα 16 gb ειναι basic για ολα τα συστηματα. Ετρεχα με 16gb το 2012 οταν ολοι ηταν με 4 και 8 , αλλα ημουν πιο ανετος. Αυτην την ηρεμια θελω και στο καινουργιο συστημα. Το βλεπω λαθος? ρωτω καλοπροαιρετα μιας και για αυτο ξεκινησα το ποστ λογω ελλειψης λεπτομερειων για συμβατοτητες και να μην την πατησω σε καποια επιλογη parts.

Micro atx δε χρειάζεται να επιλέξεις ωστόσο είναι πλέον οι πιο κοινές, σε καλή τιμή και καλύπτουν την πλειοψηφία των χρηστών

Τις περισσότερες φορές δεν αξίζει ούτε η μετάβαση από pcie 3 σε pcie 4, οι διαφορές δεν είναι αντιληπτές ενώ ποσοστιαϊα/τιμολογιακά είναι

3070ti και 6800xt τη σηκώνουν μια χαρά και οι value επεξεργαστές 5600-5700x που σου προτάθηκαν, σε 2k η διαφορά επιδόσεων που θα δεις απο ένα τοπ-υπερκοστολογημένο ddr5 σύστημα θα είναι αδιάφορη ή/έστω εντελώς δυσανάλογη της διαφοράς κόστους κτήσης

16gb δεν είναι basic τα 8gb είναι. 16gb απλά προτείνεται πλέον παντού καθώς το κόστος των κιτ 8gb δεν συμφέρει για αγορά και πάντα η περίσσια ραμ χρησιμεύει. Σε σενάρια gaming τα 16 είναι το must, σίγουρα τα 32gb απλά θα σου προσφέρουν μελλοντικά άνεση να μην ασχοληθείς

Το πως το βλέπεις δε μπορεί κανείς να σου πει αν είναι λάθος. Πάντα υπάρχουν και υποκειμενικά κριτήρια. Αν εσύ θες να πληρώσεις πάνω ράφι κανείς δε μπορεί να σου πει τίποτα ούτε θα κάνει κουμάντο στην τσέπη σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειμαι κοντα στην παρακατω συνθεση. και να κουμπωσω μια 6700 που εχει το πλαισιο με €350

να το εκανα απο ενα μαγαζι πχ msystems και ισως μην συμπεριλαβω την υδροψυξη. το τροφοδοτικο το βρισκω €100

να βγει χωρις καρτα και υδροψυξη στα €965.

Σαν επιλογη parts ειναι αξιοπρεπη;

Untitled.png

Επεξ/σία από fraa
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, fraa είπε

Ειμαι κοντα στην παρακατω συνθεση. και να κουμπωσω μια 6700 που εχει το πλαισιο με €350

να το εκανα απο ενα μαγαζι πχ msystems και ισως μην συμπεριλαβω την υδροψυξη. το τροφοδοτικο το βρισκω €100

να βγει χωρις καρτα και υδροψυξη στα €965.

Σαν επιλογη parts ειναι αξιοπρεπη;

Untitled.png

Για την υδρόψυξη, δες και αυτήν.

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/anemistirakia-psiktres/corsair-cpu-cooler-icue-h115i-elite-capellix-rgb_3598780

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...