Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, nickol-us είπε

Χαιρετίζω το φόρουμ.

Χρειάζομαι τα φώτα σας για ένα "περίεργο" περιστατικό, αν γνωρίζετε ποιός θα ήταν ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης ή/και τι ισχύει νομικά.

20/6/2020

Πουλάω το ιχ μου. Μεταβαίνουμε σε ΚΕΠ με τον αγοραστή, καταθέτουμε τα χαρτιά για τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου, παραλαμβάνω τα χρήματα και του δίνω το αυτοκίνητο.

28/6/2020

Κάπου έχει πάει το τσακάλι για καφέ και "τσιμπάει" κλήση από δημοτική αστυνομία. Προφανώς αδιαφόρησε και δεν την πλήρωσε ποτέ. Η μεταβίβαση άγνωστοι πόσο καιρό έκανε να ολοκληρωθεί, σκεφτείτε μάλιστα οτι μιλάμε για περίοδο covid όπου όλα έκαναν διπλούς-τριπλούς χρόνους

30/11/2022

Μου ήρθε ειδοποίηση από Ελτά και πήγα και παρέλαβα κλήση από τον Δήμο όπου σημειώθηκε η παράβαση.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Προφανώς και θα καλέσω στο τηλέφωνο όπου έχει πάνω η κλήση και ελπίζω να υπάρχει κάποιος που απαντάει τις γραμμές. Το απόγευμα που γύρισα απο την εργασία δε το σήκωσε κανείς, ενδεχομένως να ήταν και αργά για αυτούς.

Το ερώτημα είναι: ποιός πρέπει να πληρώσει την κλήση;

Έχω στα χέρια μου φωτό(ίσως έχω κρατήσει και τα πρωτότυπα) με τα χαρτιά κατάθεσης για μεταβίβαση στο ΚΕΠ.

Νομικά είμαι καλυμμένος;

Θα έπρεπε ο αγοραστής να μην είχε παραλάβει το αυτοκίνητο πριν βγει η άδεια στο όνομά του;

Για καλή μου τύχη, επειδή δεν είχε κάποιον γνωστό, έκανε συμβόλαιο ασφάλισης την ίδια μέρα στον ασφαλιστή μου ενώ εγώ διακοπή. Μπορεί αυτό να παρουσιαστεί ως στοιχείο επίσης;

Ευχαριστώ σας :)

Καλησπέρα, κάνεις ένσταση αναφέροντας ότι είχε φύγει το αυτοκίνητο από εσένα. Βάζεις και την υπεύθυνη δήλωση του αγοραστή που, λογικά, έγραφε "σήμερα τάδε αγόρασα το τάδε από τον τάδε....". Ότι άλλο επιπλέον έχεις, καλό θα είναι.

Αυτό αυτόματα σε καλύπτει.

Δημοσ.

Απάντηση στο email

"Καλημέρα  σας

Σας ενημερώνουμε ότι Θα γίνει έλεγχος στα στοιχεία που μας υποβάλλετε
και θα επαναβεβαιώσουμε την κλήση σύμφωνα με αυτά.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση"

Θα καλέσω σε λίγες μέρες για την εξέλιξη και θα ενημερώνω

• Like 5
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παρόμοια περίπτωση, αλλά λίγο διαφορετική περίπτωση έτυχε σε συγγενή μου πολύ πρόσφατα. 

Το 2009 είχε πάει ένα αμάξι για απόσυρση σε επίσημη αντιπροσωπεία για να πάρει καινούριο. Έχει παραστατικό παράδοσης στην αντιπροσωπεία, αλλά η διαγραφή έγινε αργότερα. Του ήρθε κλήση για παράνομο παρκάρισμα δύο μέρες μετά την παράδοση στον έμπορο (γνωστότατο όνομα με αντιπροσωπευση πολλών εταιριών στον ελληνικό χώρο) και τώρα ψάχνεται να δει τι θα κάνει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...