Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να αντικαταστήσω ένα σώμα καλοριφέρ νερού στο δωμάτιο απο 22/900/700 και να βάλω ένα νέο 33/900/700 στην θέση του. Ψάχνω κάτι οικονομικό αλλά να έχει και μια σχετική ποιότητα. τι μάρκα θα προτείνατε? προς το παρόν βλέπω εδώ https://www.skroutz.gr/c/1407/somata-kalorifer/f/1029246_1029250_1029252/tristilo-900-700.html αλλά τα πιο πολλά δεν έχουν κριτικές. ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Άρα θέλεις από διπλό να βάλεις τριπλό. Θα πας σε μαγαζί με τέτοια υδραυλικά και λοιπά και θα σου πούνε αυτοί τι έχουν. Δεν είναι τόσο εξειδικευμένο το τι θα πάρεις. Έχει ιταλικά, γερμανικά, κ.λ.π. 

Τι πρόβλημα έχει το παλιό; Δεν φτάνει να ζεστάνει τον χώρο; Μήπως θέλει ρύθμιση, εξαέρωση, και φούσκωμα το δοχείο διαστολής.

Δημοσ.

Αν δεν έχει σκουριασει τζάμπα το αλλάζεις. Αν βάλεις μεγαλύτερο επηρεάζεις την απόδοση του συστήματος σε όλο το κτίριο, καθώς ο όγκος του νερού στο σύστημα είναι συγκεκριμένος. Αν φαίνεται παλιό τοτε αφαιρείς την μπογιά και το βαφεις από την αρχή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

20 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Αν δεν έχει σκουριασει τζάμπα το αλλάζεις. Αν βάλεις μεγαλύτερο επηρεάζεις την απόδοση του συστήματος σε όλο το κτίριο, καθώς ο όγκος του νερού στο σύστημα είναι συγκεκριμένος. Αν φαίνεται παλιό τοτε αφαιρείς την μπογιά και το βαφεις από την αρχή. 

το θέμα είναι να ζεστάνει το κρύο δωμάτιο. Οταν στο υπόλοιπο σπίτι έχω 22oC στο δωμάτιο αυτό έχω 20,5oC. Οπότε κλείνει ο θερμοστάτης και το δωμάτιο παραμένει σχετικά κρύο. Μια άλλη λύση είναι να βάλω στα υπόλοιπα σώματα θερμοστατικές κεφαλές. Θα πρέπει να βάλω 3 θερμοστατικές κεφαλές γιατι στο μπάνιο δεν θα μπει έχει πετσετοκρεμάστρα σώμα η οποία γενικά είναι λίγες θερμίδες. Αλλά και πάλι το σώμα αυτό μπορεί να είναι μικρό για το κρύο δωμάτιο και να μην μπορεί να καλύψει τις απώλειες, οπότε πάλι να μην πιάνει καλή θερμοκρασία.

29 λεπτά πριν, esertas είπε

Άρα θέλεις από διπλό να βάλεις τριπλό. Θα πας σε μαγαζί με τέτοια υδραυλικά και λοιπά και θα σου πούνε αυτοί τι έχουν. Δεν είναι τόσο εξειδικευμένο το τι θα πάρεις. Έχει ιταλικά, γερμανικά, κ.λ.π. 

Τι πρόβλημα έχει το παλιό; Δεν φτάνει να ζεστάνει τον χώρο; Μήπως θέλει ρύθμιση, εξαέρωση, και φούσκωμα το δοχείο διαστολής.

έχω κάνει εξαέρωση, δεν έχει θέμα ζεματάει. απλά το δωμάτιο είναι βορεινό και εκτεθημένο γενικά και είναι κρύο σε σχέση με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. ειναι 1,5 oC πιο κρύο. θεωρώ οτι το σώμα δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες σε θερμίδες του δωματίου.

Τα σώματα είναι εργολαβικά και γενικά στα εργολαβικά κόβουν απο παντού $$.

Ψάχνω μια λύση να ζεστάνω το δωμάτιο σωστά χωρίς να αναγκάζομαι όπως τώρα να βάζω το θερμοστάτη στους 23-24oC με αποτέλεσμα να ζεσταίνει παραπάνω απο το επιθυμητό το υπόλοιπο σπίτι και να καίω περισσότερο αέριο, αφού με την αντιστάθμιση που έχω βάζοντας τον θερμοστάτη στους 23-24oC στέλνω υψηλότερης θερμοκρασίας νερό προσαγωγής στα σώματα.

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, korakios είπε

θερμομόνωση

Αδύνατου, θέλει σκαλωσιά και στο ισόγειο υπάρχει μεζονέτα; Με πέργκολες. Με ανυψωτικό μόνο και κόστος τρελό. Είμαι στον 4ο όροφο. Ψάχνω πιο οικονομική λύση π.χ με αλλαγή σώματος με μεγαλύτερο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tzitzikas2 είπε

Αδύνατου, θέλει σκαλωσιά και στο ισόγειο υπάρχει μεζονέτα; Με πέργκολες. Με ανυψωτικό μόνο και κόστος τρελό. Είμαι στον 4ο όροφο. Ψάχνω πιο οικονομική λύση π.χ με αλλαγή σώματος με μεγαλύτερο.

τότε εσωτερική μόνωση

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzitzikas2 είπε

Οκ, τότε αλλάζεις το σώμα με μεγαλύτερό και βλέπεις πως πάει. Είναι η πιο φτηνή λύση. 

Και εγώ είχα τέτοιο θέμα με το πιο μακρινό σώμα το άλλαξα με μεγαλύτερο αλλά δεν είδα πολύ διαφορά. Οι θερμοστατικές κεφαλές είναι μια λύση αλλά δεν τις άλλαξα εγώ. Απλός έσφιξα 2 σώματα την βάνα τους χωρίς να την κλείσω για να πάει νερό πιο γρήγορα στο πιο μακρινό σώμα. Δούλεψε σε μένα. Επίσης έκλεισα την βάνα του μπόϊλερ και την ανοίγω όποτε θέλω ζεστό νερό.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Καλησπέρα. Θέλω να αντικαταστήσω ένα σώμα καλοριφέρ νερού στο δωμάτιο απο 22/900/700 και να βάλω ένα νέο 33/900/700 στην θέση του. Ψάχνω κάτι οικονομικό αλλά να έχει και μια σχετική ποιότητα. τι μάρκα θα προτείνατε? προς το παρόν βλέπω εδώ https://www.skroutz.gr/c/1407/somata-kalorifer/f/1029246_1029250_1029252/tristilo-900-700.html αλλά τα πιο πολλά δεν έχουν κριτικές. ευχαριστώ!!

buderus, purmo, delonghibrotje

μη πας σε τουρκικα για να γλυτωσεις 50 ευρω

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

το θέμα είναι να ζεστάνει το κρύο δωμάτιο. Οταν στο υπόλοιπο σπίτι έχω 22oC στο δωμάτιο αυτό έχω 20,5oC. Οπότε κλείνει ο θερμοστάτης και το δωμάτιο παραμένει σχετικά κρύο.

Το ιδιο ακριβως προβλημα ειχα και γω! Τι εκανα.. Ο θερμοστατης ειναι στο σαλονι. Το σαλονι εχει 4 σωματα.Εκλεισα τα 2 με αποτελεσμα να δουλευει περισσοτερο για να φτανει την επιθυμητη.Ετσι στο δωματιο με την χαμηλοτερη θερμοκρασια τα πηγαινε καλυτερα!

Η σωστη λυση ειναι αυτο που σκεφτεσαι δηλαδη να βαλεις μεγαλυτερο σωμα αν για τον α,β λογο δεν μπορεις να κανεις καποια μονωση!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

το θέμα είναι να ζεστάνει το κρύο δωμάτιο. Οταν στο υπόλοιπο σπίτι έχω 22oC στο δωμάτιο αυτό έχω 20,5oC. Οπότε κλείνει ο θερμοστάτης και το δωμάτιο παραμένει σχετικά κρύο. Μια άλλη λύση είναι να βάλω στα υπόλοιπα σώματα θερμοστατικές κεφαλές. Θα πρέπει να βάλω 3 θερμοστατικές κεφαλές γιατι στο μπάνιο δεν θα μπει έχει πετσετοκρεμάστρα σώμα η οποία γενικά είναι λίγες θερμίδες. Αλλά και πάλι το σώμα αυτό μπορεί να είναι μικρό για το κρύο δωμάτιο και να μην μπορεί να καλύψει τις απώλειες, οπότε πάλι να μην πιάνει καλή θερμοκρασία.

έχω κάνει εξαέρωση, δεν έχει θέμα ζεματάει. απλά το δωμάτιο είναι βορεινό και εκτεθημένο γενικά και είναι κρύο σε σχέση με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. ειναι 1,5 oC πιο κρύο. θεωρώ οτι το σώμα δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες σε θερμίδες του δωματίου.

Τα σώματα είναι εργολαβικά και γενικά στα εργολαβικά κόβουν απο παντού $$.

Ψάχνω μια λύση να ζεστάνω το δωμάτιο σωστά χωρίς να αναγκάζομαι όπως τώρα να βάζω το θερμοστάτη στους 23-24oC με αποτέλεσμα να ζεσταίνει παραπάνω απο το επιθυμητό το υπόλοιπο σπίτι και να καίω περισσότερο αέριο, αφού με την αντιστάθμιση που έχω βάζοντας τον θερμοστάτη στους 23-24oC στέλνω υψηλότερης θερμοκρασίας νερό προσαγωγής στα σώματα.

20 βαθμοί είναι επαρκής θερμοκρασία. 

23 βαθμοί είναι παραπάνω από επαρκής. 

Αν βάλεις μεγαλύτερο σώμα αυτό που θα γίνει είναι να αυξηθεί η θερμανση του δωματίου αλλά θα μειωθεί από λίγο σε όλα τα υπόλοιπα που μπορεί μεν να είναι ανεπαίσθητη, φαντάσου όμως τι έχει να γίνει αν κάνουν το ίδιο όλοι οι ένοικοι, μετά θα γκρινιάζουν ότι δεν ζεσταίνεται κανένα διαμέρισμα.

Θερμομόνωση μπορείς να κάνεις και εσωτερικα του χώρου. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

20 βαθμοί δεν είναι επαρκής θερμοκρασία. 21-22 είναι καλά πιστεύω.εχψ σφιξει τα 2 σώματα της σαλόνι κουζίνας στο 1/3 ανοικτά το ένα βανάκι του κάθε σώματος, αλλά δεν βλέπω σούπερ διάφοραμ το σώμα στο κρύο δωμάτιο ζεστενεται όπως και να έχει από την αρχή καλά, δεν είχε θέμα. Απλα το δωμάτιο είναι πιο κρύο και μάλλον δεν επαρκεί. Ίσως είναι και σε λάθος σημείο ο θερμοστάτης γιατί συσσώρευται ζεστή εκεί νομίζω αλλά δεν είχα που αλλού να πας ον βάλω. Αν τον έβαζα στο κρύο.δωματιο.θαηταν λύση σας παράλληλα; Θα έπρεπε να βάλω θερμοστατικες στα σώματα στο σαλόνι. Αλλά θερμοστάτης σε δωμάτιο δεν είναι και πολύ βολικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε

Θέλω να αντικαταστήσω ένα σώμα καλοριφέρ νερού στο δωμάτιο απο 22/900/700 και να βάλω ένα νέο 33/900/700 στην θέση του. Ψάχνω κάτι οικονομικό αλλά να έχει και μια σχετική ποιότητα. τι μάρκα θα προτείνατε?

πριν πάρεις κάποιο σώμα θα πρέπει να ξέρεις τι σώμα χρειάζεται Εγώ θα ξεκινούσα με τις ανάγκες του δωμάτιου σε kcal  Θα επερνα  2 σαν αυτό   θερμόμετρο θα έβαζα στις σωλήνες εισόδου εξόδου νερού  στο σώμα και μετα θα πήγαινα εδώ υπολογισμός   να υπολογίσω τι σώμα θα έπρεπε να πάρω Αυτό που θα σου προτείνω είναι τα σώματα να τροφοδοτούνται μπροστά φωτο  Γιατί τα πάνελ αποδίδουν περισσότερο με ακτινοβολία και λιγότερο με μεταφορά Το κάθε σώμα ανάλογα με την θερμοκρασία εισόδου εξόδου του νερού καθώς και το πόσα λίτρα νερό περνούν αποδίδει ανάλογα

Spoiler

image.png.fd195f9f342e6843e3e7ed6b144a5cb9.png

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, hp8 είπε

πριν πάρεις κάποιο σώμα θα πρέπει να ξέρεις τι σώμα χρειάζεται Εγώ θα ξεκινούσα με τις ανάγκες του δωμάτιου σε kcal  Θα επερνα  2 σαν αυτό   θερμόμετρο θα έβαζα στις σωλήνες εισόδου εξόδου νερού  στο σώμα και μετα θα πήγαινα εδώ υπολογισμός   να υπολογίσω τι σώμα θα έπρεπε να πάρω Αυτό που θα σου προτείνω είναι τα σώματα να τροφοδοτούνται μπροστά φωτο  Γιατί τα πάνελ αποδίδουν περισσότερο με ακτινοβολία και λιγότερο με μεταφορά Το κάθε σώμα ανάλογα με την θερμοκρασία εισόδου εξόδου του νερού καθώς και το πόσα λίτρα νερό περνούν αποδίδει ανάλογα

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.fd195f9f342e6843e3e7ed6b144a5cb9.png

ο υπολογισμός αυτός βλέπω δίνει πολύ λιγότερες θερμίδες απο αυτούς που είδα σε πίνακες σωμάτων. π.χ το 33/900/700 το βγάζει 1947kcal me 80/60 ενώ σε πίνακες το βλέπω κοντά 3.000kcal. π.χ af1557db2a64a14385fc67617fd52d06.jpg

γιατί τόση διαφορά? ποιο είναι το σωστό??

Επεξ/σία από tzitzikas2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...