lneam Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Abudi είπε "Βαρβάτη φωτεινότητα" εννοώ τουλάχιστον ίση του Galaxy S9 (που μπορεί και να μην είναι τόσο βαρβάτη τελικά, απλά εμένα μ έχει καλύψει. δεν υπαρχει καμια περιπτωση. Και για να μην εχεις λειτουργικο προβλημα στον ηλιο, πρωτα δοκιμασε σε εξωτερικο χωρο και μετα αγορασε. Δυστυχως εχουμε χειμωνα και δεν ξερω πως θα το καταφερεις. 1
CaptainChris Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το TCL 30+ που σου πρότεινα ποιο πάνω έχει amoled οθόνη με φωτεινότητα που κάνει peak στα 1000 nits βλέπεις άνετα κάτω από το φως του ήλιου. Μειονέκτημα της συγκεκριμένης συσκευής είναι τα 4gb ram, ο επεξεργαστής και οι όχι τακτικές ενημερώσεις, αλλά αφού δεν παίζεις παιχνίδια είναι μια χαρά. Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2022 από CaptainChris
lneam Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 η μετρηση "peak" ειναι μια μεγαλη απατη του μαρκετινκ. Αλλα δυστυχως οι καταναλωτες εχουν αγνοια. Ακομα χειροτερα οταν αναμεταξυ τους το διαφημιζουν χωρις να ξερουν τι ακριβως ειναι αυτο και κατω απο ποσο ειδικες συνθηκες υπαρχει. στο gsmarena γραφει για την συσκευη TCL 30+ 650 nits (typ), 900 nits (peak) εγω θα ελεγα πως εχει πολυ φωτεινη οθονη το TCL 30+ (650 nits (typ) https://www.notebookcheck.net/Samsung-Galaxy-S9-Smartphone-Review.293936.0.html εδω που εχουν μετρησει το S9 εχει typical 530nits. η δικη μου συσκευη με amolded στα 450 nits πολυ δυσκολα βλεπω το καλοκαιρι το Samsung Galaxy S22 εχει μετρηθει στα 850 nits typical και γι' αυτο ειπα να εχει >800 typical στον ηλιο https://www.notebookcheck.net/Samsung-Galaxy-S22-review-One-of-the-best-compact-Android-smartphones.616787.0.html το 2014 που ειχα το Samsung Galaxy S3 με amoled οθονη ΔΕΝ εβλεπα στον ηλιο τιποτα. Στις μετρησεις εχει 150nits typical https://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-Galaxy-S3-GT-I9300-Smartphone.90970.0.html
CaptainChris Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, lneam είπε η μετρηση "peak" ειναι μια μεγαλη απατη του μαρκετινκ. Αλλα δυστυχως οι καταναλωτες εχουν αγνοια. Ακομα χειροτερα οταν αναμεταξυ τους το διαφημιζουν χωρις να ξερουν τι ακριβως ειναι αυτο και κατω απο ποσο ειδικες συνθηκες υπαρχει. στο gsmarena γραφει για την συσκευη TCL 30+ 650 nits (typ), 900 nits (peak) εγω θα ελεγα πως εχει πολυ φωτεινη οθονη το TCL 30+ (650 nits (typ) https://www.notebookcheck.net/Samsung-Galaxy-S9-Smartphone-Review.293936.0.html εδω που εχουν μετρησει το S9 εχει typical 530nits. η δικη μου συσκευη με amolded στα 450 nits πολυ δυσκολα βλεπω το καλοκαιρι το Samsung Galaxy S22 εχει μετρηθει στα 850 nits typical και γι' αυτο ειπα να εχει >800 typical στον ηλιο https://www.notebookcheck.net/Samsung-Galaxy-S22-review-One-of-the-best-compact-Android-smartphones.616787.0.html το 2014 που ειχα το Samsung Galaxy S3 με amoled οθονη ΔΕΝ εβλεπα στον ηλιο τιποτα. Στις μετρησεις εχει 150nits typical https://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-Galaxy-S3-GT-I9300-Smartphone.90970.0.html Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για συσκευή €200, η οθόνη είναι πάρα πολύ καλή. Το ξέρω ότι το peak αναφέρεται μόνο σε μέρος τις οθόνης σε περιπτώσεις πολύ έντονου ηλίου. Το max hbm είναι η πραγματική φωτεινότητα που έχουν οι συσκευές.
lneam Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 7 ώρες πριν, CaptainChris είπε Το TCL 30+ που σου πρότεινα ποιο πάνω έχει amoled οθόνη με φωτεινότητα που κάνει peak στα 1000 nits βλέπεις άνετα κάτω από το φως του ήλιου. Μειονέκτημα της συγκεκριμένης συσκευής είναι τα 4gb ram, ο επεξεργαστής και οι όχι τακτικές ενημερώσεις, αλλά αφού δεν παίζεις παιχνίδια είναι μια χαρά. 4 ώρες πριν, CaptainChris είπε Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για συσκευή €200, η οθόνη είναι πάρα πολύ καλή. Το ξέρω ότι το peak αναφέρεται μόνο σε μέρος τις οθόνης σε περιπτώσεις πολύ έντονου ηλίου. Το max hbm είναι η πραγματική φωτεινότητα που έχουν οι συσκευές. στο πρωτο ποστ που εσυ εκανες, στην προσπαθεια σου να βοηθησεις εναν καταναλωτη να επιλεξει σωστα, αναφερεις ως μοναδα μετρησης την "peak". Εγω διαφωνησα και αμεσως μετα ανασκευαζεις την ορθοτητα της μοναδας "peak" ... και τωρα παρουσιαζεις " Το max hbm είναι η πραγματική φωτεινότητα που έχουν οι συσκευές". Αποφασισε τι ειναι σωστο ... ή μηπως και τα 2 που γραφεις ειναι λαθος ???? εγω εξαρχης αναφερω την μοναδα "typical" - σταθερα σε καθε ποστ που κανω. η μετρηση peak οπως σωστα ξερεις εχει να κανει με μετρηση χωρις ISO και καθε κατασκευαστης πρεπει να αναφερει τις λεπτομεριες που μετρηθηκε η οθονη. Για φαντασου στα αυτοκινητα καθε κατασκευαστης να μετραει την υποδυναμη (αλογα) διαφορετικα απο τους αλλους. Ακομα και στα δικα του μοντελα, οπως τον βολευει καθε φορα. Η απολυτη απατη για τους καταναλωτες. HBM (High Brightness Mode) εδω ειναι που καλυτερα τα πραγματα. Απο την σωστη και ηθικη μετρηση, αυτη που λεμε "typical", ερχεται η εταιρεια και μετραει "πουσαροντας" τις μετρησεις. Κατι σαν το "turbo" στα αυτοκινητα δηλαδη. Χωρις χρονικο οριο, μονιμα ενας αριθμος σε ολη την οθονη, σε ολες τις δραστηριοτητες (video, games, email, κτλ) ... μεχρι που να καουν τα pixels. Και εδω αρχιζει το προβλημα του καταναλωτη. Στις oled οθονες ΔΕΝ παιζουμε "βρωμικα" με την την τσεπη του πελατη. Εκτος και εαν μετα τα 2 χρονια πρεπει ολοι να ξανα-αγοραζουμε νεες συσκευες. typical οπως λεει και η λεξη, το τυπικο το στανταρντ. Η πληρης φωτεινοτητα που μπορει να εχει μια οθονη - σε ολη την επιφανεια σε καθε υλικο προβολης - με γνωμονα την μακροζωια της. Αυτο δεν θελουν ολοι ? ελπιζω να βοηθησα Υ.Γ. θυμαστε πριν χρονια που βλεπαμε στις οθονες των PC που εγραφαν .... 10,000,000 : 1 dynamic contrast τι να πω και γι' αυτο τωρα
CaptainChris Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2022 Όλες οι εταιρείες βάζουν και τις 3 μετρήσεις για να δείξουν το πόσο φωτεινές είναι οι οθόνες τούς, κάποιος που ενδιαφέρεται μπορεί να συγκρίνει. Το peak αναφέρεται στις μέγιστες δυνατότητες μέρος της οθόνης, το hbm είναι η συνήθης φωτεινότητα σε καταστάσεις όπως κάτω από το έντονο φως του ήλιου και η τυπική φωτεινότητα είναι αυτή που είναι συνήθως χρησιμοποιείται. Όσο για την διάρκεια ζωής των νέων κινητών, αυτό δεν θέλουν οι εταιρείες; Κάθε 2 με 3 χρόνια να αγοράζουμε καινούργια για να έχουν δουλειά; Γιατί μετά από αυτά τα χρόνια, εντελώς ξαφνικά αρχίζουν να παρουσιάζονται προβλήματα; Μπορεί όχι σε όλα τα μοντέλα αλλά στα φθηνά ως μεσαία κατηγορία συμβαίνει συχνά. Πέφτει ξαφνικά η μπαταρία, κολλάει το λειτουργικό κτλ
lneam Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, CaptainChris είπε Όλες οι εταιρείες βάζουν και τις 3 μετρήσεις για να δείξουν το πόσο φωτεινές είναι οι οθόνες τούς, κάποιος που ενδιαφέρεται μπορεί να συγκρίνει. Το peak αναφέρεται στις μέγιστες δυνατότητες μέρος της οθόνης, το hbm είναι η συνήθης φωτεινότητα σε καταστάσεις όπως κάτω από το έντονο φως του ήλιου και η τυπική φωτεινότητα είναι αυτή που είναι συνήθως χρησιμοποιείται εσενα οταν θα σε ρωτησουν τι ωρα ειναι θα τους δωσεις 3 απαντησεις για να συγκρινουν ? εαν σε ρωτησων ποσο χρονως εισαι ? πιο ειναι το βαρος σου ? τι υψος εχεις ? ποσο κυβικα ειναι ο κινητηρας στο αυτοκινητο σου ? τι μερα εχουμε σημερα ? πιο ειναι το ονομα σου ? ....... κτλ το να προκαλεις συγχυση στους αλλους ειναι κοινωνικο προβλημα και οι "πονηροι" το χρησιμοποιουν ανηθικα καθημερινα οπου του παιρνει. Ας μην γινομαστε μερος του προβληματος. Και αυτο θελει χρονο.
lneam Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, CaptainChris είπε Όλες οι εταιρείες βάζουν και τις 3 μετρήσεις για να δείξουν το πόσο φωτεινές είναι οι οθόνες τούς, κάποιος που ενδιαφέρεται μπορεί να συγκρίνει. Το peak αναφέρεται στις μέγιστες δυνατότητες μέρος της οθόνης, το hbm είναι η συνήθης φωτεινότητα σε καταστάσεις όπως κάτω από το έντονο φως του ήλιου και η τυπική φωτεινότητα είναι αυτή που είναι συνήθως χρησιμοποιείται. μια σημαντικη παρατηρηση. Το σωστο ειναι αυτο και δεν ειναι το ιδιο νοημα για την χρηση (ωφελεια) απο τον κατναλωτη. Γιατι αραγε ? το hbm είναι η αυτοματη φωτεινότητα σε καταστάσεις όπως κάτω από το έντονο φως του ήλιου
Donalhioy Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θα υποθέσω ότι το περίπου 230€ είναι 20€ πάνω κάτω.. Οπότε και προτείνω το https://www.bestprice.gr/item/2157578718/oneplus-nord-ce-2-5g-8gb-128gb.html Έχει όλα όσα θες.. νομίζω τον καλύτερο επεξεργαστή στο budget του, παίρνει android 12, καλή μπαταρία, 65w ταχεία φόρτιση, amoled nfc 5g, 3,5 jack,8gb ram, υποδοχή μνήμης καθαρό λειτουργικό καλή εταιρεία με αναβαθμίσεις.. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από Donalhioy 1
GATE123 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Donalhioy είπε Θα υποθέσω ότι το περίπου 230€ είναι 20€ πάνω κάτω.. Οπότε και προτείνω το https://www.bestprice.gr/item/2157578718/oneplus-nord-ce-2-5g-8gb-128gb.html Έχει όλα όσα θες.. νομίζω τον καλύτερο επεξεργαστή στο budget του, παίρνει android 12, καλή μπαταρία, 65w ταχεία φόρτιση, amoled nfc 5g, 3,5 jack,8gb ram, υποδοχή μνήμης καθαρό λειτουργικό καλή εταιρεία με αναβαθμίσεις.. Με χωρίς αντιπροσωπεία. Με χωρίς service. Με επεξεργαστή MTK. Όχι ότι δεν είναι καλό για τα λεφτά του. Αλλά να λέμε και τα άλλα. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από GATE123
-WISE- Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Στις 10/12/2022 στις 9:54 ΜΜ, GATE123 είπε Θα σε καλύψει και με το παραπάνω https://www.bestprice.gr/item/2158014269/motorola-moto-g72-8gb-128gb.html Εκτός εάν πας στο Realme 9 που θες https://www.bestprice.gr/item/2157633818/realme-9-8gb-128gb.html Πάντως βλέπω ότι δεν έχει NFC. Το Realme έχει NFC κανονικά. my two cents
Donalhioy Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, GATE123 είπε Με επεξεργαστή MTK. Όχι ότι δεν είναι καλό για τα λεφτά του. Η αλήθεια είναι ότι πάσχει στο after sales.. αλλά γενικά στα Σκροτζομάγαζα είναι πρόβλημα αυτό. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε τους σάπιους mtk στα φτηνά κινητά των προηγούμενων ετών με τις νέες mid range σειρές..
GATE123 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, Donalhioy είπε Η αλήθεια είναι ότι πάσχει στο after sales.. αλλά γενικά στα Σκροτζομάγαζα είναι πρόβλημα αυτό. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε τους σάπιους mtk στα φτηνά κινητά των προηγούμενων ετών με τις νέες mid range σειρές.. Είναι ψυχολογικό. Αλλά σε OnePlus δεν λέει... Το ξέρω ότι οι mtk έχουν εξελιχθεί. Εξάλλου Realme 8 έχω με mtk και πάει πολύ καλά. Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2022 από GATE123 1
Abudi Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2022 Παίδες δε σας αγνοώ εδώ που γράφετε. Ευχαριστώ για τις ως τώρα απόψεις σας. Ακόμα δεν έχω καταλήξει βέβαια κάπου (ίσως κατεβάσω λίγο τις απαιτήσεις και να τσιμπήσω το Realme 9 στα 150)
Abudi Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Με βάση αυτά που έγραψα στο 1ο post, πάω αύριο να τσιμπήσω ένα Oppo A96 να τελειώνω; Στα 200€ στις μεγάλες αλυσίδες. Υπάρχει κάτι καλύτερο εκεί κοντά σε τιμή; Μόνο ίσως το Redmi 11s που το βλέπω γύρω στα 210 αλλά από διάφορα μικρά μαγαζιά (και όχι απαραίτητα ετοιμοπαράδοτο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα