Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρελαβα σημερα μεσω βεντορα καποια μεταχειρισμενα κομικς που βρηκα σε ενα πωλητη, και ανοιγω το πακετο και ειχε μεσα αποδειξη λιανικης...! 

Πραγματικα μου εκανε εντυπωση.

• Απαντ. 231
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, lector είπε

Παρελαβα σημερα μεσω βεντορα καποια μεταχειρισμενα κομικς που βρηκα σε ενα πωλητη, και ανοιγω το πακετο και ειχε μεσα αποδειξη λιανικης...! 

Μου έχει συμβεί και σε μένα, στο metabook. 

Πωλητές που είναι και καταστήματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, lector είπε

Αν το ΑΦΜ του λογαριασμου ειναι δηλωμενο σε αναλογη επιχειρηση,εισαι υποχρεωμενος να κανεις επαγγελματικο το λογαριασμο. 
Το ξερω γιατι μας αναγκασαν να το κανουμε σε αναλογη περιπτωση,σε λογαριασμο που ειχε το ΑΦΜ του μαγαζιου που συνεργαζομαι.

Αν μπεις σε αγγελια τετοιου πωλητη,κατω απο την αγγελια γραφει οτι ειναι πιστοποιημενο καταστημα η κατι τετοιο.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/5/2025 στις 4:02 ΜΜ, StamTheMan είπε

Εχω παραθεσει πιο πισω εμπειρια μου,παρελαβα αντικειμενο που δεν ηταν οπως ειχαμε πει,το εστειλα πισω με ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΞΟΔΑ, ο τυπος δεν παρελαβε και το δεμα ηρθε παλι σε εμενα.Η βεντορα απλα εβγαλε την ουρα της απ εξω,δεν εδωσε ουσιαστικη λυση.

γιατι το εστειλε πισω ο αλλος χωρις να εχει πληρωθει? Δλδ εσυ κρατησες και τα λεφτα σου και το δεμα?

Στις 6/5/2025 στις 4:02 ΜΜ, StamTheMan είπε

Αρχικα υπηρχε επιλογη σε καθε αγγελια,αν θες ενεργο το παζαρι.

Μετα το εκαναν default,οταν ρωτησα,μου ειπαν οτι αποδεδειγμενα ανεβαζει τις πωλησεις.
Δε ρωτησαν αν θελω εγω να σπαω τα νευρα μου με τον καθε αεργο.

Πραγματι, απο τοτε που εβγαλαν αυτη την επιλογη σχεδον ολοι καθε φορα μου προτεινουν καποια ευρω λιγοτερα. Τους αντιμετωπιζω σαν γυφτουλες👍

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
6 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

γιατι το εστειλε πισω ο αλλος χωρις να εχει πληρωθει? Δλδ εσυ κρατησες και τα λεφτα σου και το δεμα?

Δεν το παρελαβε ποτε,δεν πηγε στη θυριδα.
Οποτε η βεντορα ειχε τα χρηματα του και εμας μας ηρθε παλι πισω η κονσολα.
Αν θυμαμαι καλα στο ελος,μετα απο καποιες μερες, αποδεχθηκε ο φιλος που ηταν να παρει την κονσολα εξ αρχης και εκλεισε το θεμα.

6 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Τους αντιμετωπιζω σαν γυφτουλες👍

Οι πιο πολλοι ειναι.
Το θεμα ειναι οτι οταν τους κραζω για γελοια παζαρια,μου απαντανε οτι αφου το επιτρεπει η βεντορα,το κανουν,οποτε τους απανταω οτι η βεντορα το επιτρεπει,αλλα δεν ειμαστε στη λαικη να πουλαμε καλτσες.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα με το Vendora όσον αφορά τα παζάρια αλλά και την συμπεριφορά των υποψήφιων αγοραστών έχει παραγίνει. Το αναφέρω γιατί σχεδόν μόνο πουλάω εκεί μέσα. Είτε πουλάς καινούριο, είτε πουλάς μεταχειρισμένο, σπανιότατα θα μπει κάποιος στη διαδικασία να καταλάβει αν η τιμή που βλέπει είναι κακή, καλή ή γελοία. Δηλαδή να κάνει ένα συγκριτικό έλεγχο είτε μέσα στο Vendora είτε γενικά στο ίντερνετ. Ότι τιμή και να βάλεις συντριπτικά παζαρεύουν. Εχουν χαλάσει πωλήσεις για 1 ευρώ, χτες χάλασε πώληση για 0,5 ευρώ ενώ πχ σε αρκετά είδη ανά Χ περιόδους ρίχνω και τιμές. 

Είναι η νοοτροπία του Έλληνα η φτήνια, είναι η νοοτροπία της προσωπικότητας που μπαίνει Vendora για να ψωνίσει η φτήνια; 

Ρητορική ερώτηση.

Επεξ/σία από AeonBeliever
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, AeonBeliever είπε

Το πρόβλημα με το Vendora όσον αφορά τα παζάρια αλλά και την συμπεριφορά των υποψήφιων αγοραστών έχει παραγίνει. Το αναφέρω γιατί σχεδόν μόνο πουλάω εκεί μέσα. Είτε πουλάς καινούριο, είτε πουλάς μεταχειρισμένο, σπανιότατα θα μπει κάποιος στη διαδικασία να καταλάβει αν η τιμή που βλέπει είναι κακή, καλή ή γελοία. Δηλαδή να κάνει ένα συγκριτικό έλεγχο είτε μέσα στο Vendora είτε γενικά στο ίντερνετ. Ότι τιμή και να βάλεις συντριπτικά παζαρεύουν. Εχουν χαλάσει πωλήσεις για 1 ευρώ, χτες χάλασε πώληση για 0,5 ευρώ ενώ πχ σε αρκετά είδη ανά Χ περιόδους ρίχνω και τιμές. 

Είναι η νοοτροπία του Έλληνα η φτήνια, είναι η νοοτροπία της προσωπικότητας που μπαίνει Vendora για να ψωνίσει η φτήνια; 

Ρητορική ερώτηση.

ετσι ειναι στις αγγελιες, ο γυφτουλας αγοραστης κοιταει να κοψει  οσο μπορει, νομιζει οτι πας να τον αφαιμαξεις ή να τον ξεγελασεις, σκεφτεται και το μισόευρω. Θεωρει οτι εισαι υποχρεωεμενος να δεχτεις τη χαμηλοτερη προσφορα του, αλλιως νιωθει θιγμενος ή οτι πιανεται κοροϊδο. Δεν ειναι οπως οταν παει στο σουπερμαρκετ ή στο περιπτερο και πληρωνει το ακριβες, στην αγγελια εχει αλλη νοοτροπια, σου λεει πρεπει οπωσδηποτε να δωσω λιγοτερα👍

10 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Δεν το παρελαβε ποτε,δεν πηγε στη θυριδα.
Οποτε η βεντορα ειχε τα χρηματα του και εμας μας ηρθε παλι πισω η κονσολα.
Αν θυμαμαι καλα στο ελος,μετα απο καποιες μερες, αποδεχθηκε ο φιλος που ηταν να παρει την κονσολα εξ αρχης και εκλεισε το θεμα.

αρα δεν ειναι μονο οτι εισαι στο ελεος του αγοραστη που πρεπει να ελεγξει το προϊον αν του κανει και μετα να δωσει το ok ωστε να πληρωθεις, αλλα μπορει και να μην παραλαβει καν.

10 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Οι πιο πολλοι ειναι.
Το θεμα ειναι οτι οταν τους κραζω για γελοια παζαρια,μου απαντανε οτι αφου το επιτρεπει η βεντορα,

οχι μονο το επιτρεπει αλλα και το ενθαρρυνει. Καθε τοσο σου στελνει pm "ξερεις, ο ταδε  ενδιαφερεται για το προϊον σου, βαλε μια καλυτερη τιμη για να γινεις πιο ελκυστικος" 😄

Επεξ/σία από fitsoulas2024
Δημοσ.
Στις 9/5/2025 στις 8:03 ΜΜ, AeonBeliever είπε

Ρητορική ερώτηση.

Στις 9/5/2025 στις 9:39 ΜΜ, fitsoulas2024 είπε

ετσι ειναι στις αγγελιες, ο γυφτουλας αγοραστης κοιταει να κοψει  οσο μπορει, νομιζει οτι πας να τον αφαιμαξεις ή να τον ξεγελασεις, σκεφτεται και το μισόευρω. Θεωρει οτι εισαι υποχρεωεμενος να δεχτεις τη χαμηλοτερη προσφορα του, αλλιως νιωθει θιγμενος ή οτι πιανεται κοροϊδο. Δεν ειναι οπως οταν παει στο σουπερμαρκετ ή στο περιπτερο και πληρωνει το ακριβες, στην αγγελια εχει αλλη νοοτροπια, σου λεει πρεπει οπωσδηποτε να δωσω λιγοτερα👍

αρα δεν ειναι μονο οτι εισαι στο ελεος του αγοραστη που πρεπει να ελεγξει το προϊον αν του κανει και μετα να δωσει το ok ωστε να πληρωθεις, αλλα μπορει και να μην παραλαβει καν.

οχι μονο το επιτρεπει αλλα και το ενθαρρυνει. Καθε τοσο σου στελνει pm "ξερεις, ο ταδε  ενδιαφερεται για το προϊον σου, βαλε μια καλυτερη τιμη για να γινεις πιο ελκυστικος" 😄

Δεν καταλαβαίνω γιατί να θεωρείτε ή να κρίνετε έτσι τους αγοραστές.

Θα θέσω απλά μια ερώτηση και θα την αφήσω έτσι απλά...

Ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης δηλαδή όταν ένα προϊόν που πουλάς ως ιδιώτης είναι χωρίς απόδοση φορολογίας ενώ ένα κατάστημα στην τιμή του περιλαμβάνει και αυτά; Δηλαδή δεν το θεωρώ παράλογο να παίξει παζάρι. Στην τελική λόγο ελεύθερης αγοράς η αγοραπωλησίες είναι πάντα μια ζυγαριά.

Επίσης διάβασα.... "χάλασε η πώληση για 0,50€" και εδώ θα πω, γιατί δεν μπαίνεις τότε στη διαδικασία να χάσεις τα 0,50€ για να μην χαθεί η πώληση;

Να είμαστε λίγο ρεαλιστές, δεν είναι και κακό.

:)

για να προλάβω τυχόν ανάποδες απαντήσεις και πουλάω και αγοράζω από εκεί μέσα και εγώ

Δημοσ.
20 minutes ago, kormos said:

Δεν καταλαβαίνω γιατί να θεωρείτε ή να κρίνετε έτσι τους αγοραστές.

Θα θέσω απλά μια ερώτηση και θα την αφήσω έτσι απλά...

Ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης δηλαδή όταν ένα προϊόν που πουλάς ως ιδιώτης είναι χωρίς απόδοση φορολογίας ενώ ένα κατάστημα στην τιμή του περιλαμβάνει και αυτά; Δηλαδή δεν το θεωρώ παράλογο να παίξει παζάρι. Στην τελική λόγο ελεύθερης αγοράς η αγοραπωλησίες είναι πάντα μια ζυγαριά.

Επίσης διάβασα.... "χάλασε η πώληση για 0,50€" και εδώ θα πω, γιατί δεν μπαίνεις τότε στη διαδικασία να χάσεις τα 0,50€ για να μην χαθεί η πώληση;

Να είμαστε λίγο ρεαλιστές, δεν είναι και κακό.

:)

για να προλάβω τυχόν ανάποδες απαντήσεις και πουλάω και αγοράζω από εκεί μέσα και εγώ

Ο καθένας έχει κάνει τη δική του ανάλυση προηγουμένως, οπότε τσουβάλιασμα αντιλήψεων δεν οδηγεί πουθενά.

Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης όταν βλέπεις τι τιμή έχει το προϊόν σου καινούριο αν υπάρχει ακόμα και παίζεις ένα ποσοστό κάτω ή τι τιμή το αγόρασες και παίζεις ένα ποσοστό κάτω αναλόγως χρήσης, φθοράς κτλ ή τι τιμή παίζουν παρόμοια προϊόντα ή ακόμα και το ίδιο και τοποθετείται αναλόγως, ίσως και σαν φτηνότερος πχ στην πλατφόρμα;

Επίσης, όταν έχεις βάλει ένα προϊόν στα αγαπημένα κανα τρίμηνο, το έχω πχ 4 ευρώ, το πάω 3,5 ευρώ και μου κάνεις καπάκια προσφορά στα 3 ευρώ, τι το κρίνεις εσύ προσωπικά;

Όταν πουλάς ένα προϊόν 12,5 ευρώ, σου κάνει ένας προσφορά 11 ευρώ και την αρνείσαι, μετά από κάνα μήνα το πας 11 ευρώ και ο ίδιος σου κάνει προσφορά 10 ευρώ, τι το κρίνεις εσύ πάλι προσωπικά;

Όταν λοιπόν αναφέρεσαι σε ρεαλισμό, τι αφορά ακριβώς;

Τον δικό σου υποκειμενικά ρεαλισμό που τον έχεις φτιάξει βάσει δικών σου κριτηρίων ή έναν αντικειμενικά ρεαλισμό που πάλι βασίζεται σε τι ακριβώς;

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι προσπαθώ και σου εξηγώ.

Όχι για να συμφωνήσεις αναγκαστικά, απλά για να καταλάβεις ένα ευρύτερο νόημα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AeonBeliever είπε

Ο καθένας έχει κάνει τη δική του ανάλυση προηγουμένως, οπότε τσουβάλιασμα αντιλήψεων δεν οδηγεί πουθενά.

Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης όταν βλέπεις τι τιμή έχει το προϊόν σου καινούριο αν υπάρχει ακόμα και παίζεις ένα ποσοστό κάτω ή τι τιμή το αγόρασες και παίζεις ένα ποσοστό κάτω αναλόγως χρήσης, φθοράς κτλ ή τι τιμή παίζουν παρόμοια προϊόντα ή ακόμα και το ίδιο και τοποθετείται αναλόγως, ίσως και σαν φτηνότερος πχ στην πλατφόρμα;

Επίσης, όταν έχεις βάλει ένα προϊόν στα αγαπημένα κανα τρίμηνο, το έχω πχ 4 ευρώ, το πάω 3,5 ευρώ και μου κάνεις καπάκια προσφορά στα 3 ευρώ, τι το κρίνεις εσύ προσωπικά;

Όταν πουλάς ένα προϊόν 12,5 ευρώ, σου κάνει ένας προσφορά 11 ευρώ και την αρνείσαι, μετά από κάνα μήνα το πας 11 ευρώ και ο ίδιος σου κάνει προσφορά 10 ευρώ, τι το κρίνεις εσύ πάλι προσωπικά;

Όταν λοιπόν αναφέρεσαι σε ρεαλισμό, τι αφορά ακριβώς;

Τον δικό σου υποκειμενικά ρεαλισμό που τον έχεις φτιάξει βάσει δικών σου κριτηρίων ή έναν αντικειμενικά ρεαλισμό που πάλι βασίζεται σε τι ακριβώς;

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι προσπαθώ και σου εξηγώ.

Όχι για να συμφωνήσεις αναγκαστικά, απλά για να καταλάβεις ένα ευρύτερο νόημα.

Βασιζόμαι στη λογική και στην ορθή πράξη.

Και προσωπικά ναι έχει τύχει αυτό που λες και έχω πάει και 15€ κάτω για να γίνει το deal από το να κάθομαι να τα κοιτάζω, εφόσον θέλω κάποια είδη να φύγουν.

Ομοίως έχουν γίνει και χαμηλές τιμές σε αγορά που από την αναγραφόμενη έγινε deal με -40€ κάτω στα 120 αρχικής.

Οπότε όλα είναι πάντα σχετικά 😉

Τώρα όσο για το τσουβάλιασμα που λες επειδή μιλάω και από τις δύο πλευρές και εσύ όπως κατάλαβα μιλάς ως απλός χρήστης, πωλητής άσε να έχω άλλη άποψη γιατί αν είχες και σκέψεις επαγγελματικού περιεχομένου (γνωρίζοντας περί παραστατικών κλπ κλπ) θα έπραττες αλλιώς.

Οπότε ναι θεωρώ λανθασμένη ενέργεια για 0,50€ όπως είπες να χαθεί ένα deal.

Δεν κρίνω καλή ή κακή ενέργεια, ελεύθερη είναι η αγορά και επιλέγει ο καθένας με πιο κύμα θα πάει.

Αυτά 🙂

Δημοσ.
4 ώρες πριν, AeonBeliever είπε

Eτσι ειναι, οι περισσοτεροι το 'χουν ταμα να κοψουν απο την αναφερομενη τιμη οσο γινεται, βασικα να κοψουν. Μονο ετσι θα νιωσουν ικανοποιημενοι και κερδισμενοι.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Eτσι ειναι, οι περισσοτεροι το 'χουν ταμα να κοψουν απο την αναφερομενη τιμη οσο γινεται, βασικα να κοψουν. Μονο ετσι θα νιωσουν ικανοποιημενοι και κερδισμενοι.

Έτσι λειτουργεί χρόνια  παντού ότι ακούει στο όνομα αγοραπωλησίες. 🙂

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, kormos είπε

Έτσι λειτουργεί χρόνια  παντού ότι ακούει στο όνομα αγοραπωλησίες. 🙂

Εγω μιλαω συγκεκριμενα για το vendora, που μολις κατηργησε τη σχετικη επιλογη συνεβη εξαρση γυφτιας😄

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Εγω μιλαω συγκεκριμενα για το vendora, που μολις κατηργησε τη σχετικη επιλογη συνεβη εξαρση γυφτιας😄

Παντού και πάντα υπάρχει η ενέργεια αυτή για περικοπή της αρχικής αξίας ενός είδους σε αγοραπωλησίες.

Προσωπικά δεν το βλέπω λάθος. 

Όταν πουλάς πχ είναι επιλογή σου αν θα δεχτείς ή όχι σε αντίθεση με το να κρίνεις (γενικά το αναφέρω) γιατί ζήτησε ανατίμηση τιμής.

Στην τελική είναι μέσα στους όρους της υπηρεσίας αυτής, οπότε αφού αποδέχεσαι τους όρους είναι ορθές όλες αυτές οι ενέργειες.

🙂

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, kormos είπε

Προσωπικά δεν το βλέπω λάθος. 

Στην τελική είναι μέσα στους όρους της υπηρεσίας αυτής, οπότε αφού αποδέχεσαι τους όρους είναι ορθές όλες αυτές οι ενέργειες.

Λαθος, γιατι να ειναι λαθος? δε τιθεται θεμα σωστου ή λαθους. Θεμα γυφτιας τιθεται.

Ναι, το ειπαμε οτι τωρα ειναι μεσα στους ορους. Οπαδος του ρητου "το νομιμο ειναι και ηθικο" δλδ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...