Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

με αφορμή το σπάσιμο της οθόνης του κινητού της αδερφής μου, ρώτησα για τιμή οθόνης και μου ειπαν 120 ευρω, ενω εχω βρει με 70ευρω το ανταλλακτικό!!

θα ηθελα να αγοράσω καποιο κιτ, και ενα πιστολι να δοκιμασω να την αλλαξω μόνος και δεν εχω ιδεα τι αλλο θα μπορει να χρειαστεί.

μπορει καποιος που το ''κατεχει'' και ασχολείτε με το αθλημα να με ενημερώσει τι μπορεί να χρειαστώ;

ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2 σετ:

https://www.skroutz.gr/s/19831997/iFixit-Essential-Electronics-Toolkit-Σετ-Εργαλείων-για-Service-Κινητών.html

και

https://www.skroutz.gr/s/17114303/Nedis-CSTS10051-Σετ-Εργαλείων-για-Service-Κινητών-51τμχ.html?from=featured&product_id=41568603

δε ξερω τι διαφορες εχουν και πιο ειναι περισσοτερο ποιοτικο καθως διαβαζω θετικα σχολια και στα 2.

σε καμια περιπτωση δεν θα το κανω επαγγελματικα, για κανα γνωστο κανα φιλο κλπ δηλαδη ελαχιστη χρηση.

αντιστατικό παγκο δε νομιζω να χρειαστώ, σωστά;

και μια προταση για ενα heat pistol αν ειναι ευκολο, οσο πιο budget γινεται.

σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Καλησπέρα. 
Καταρχάς είναι απολύτως λογικό πως ένα κατάστημα και 70€ να σου χρέωνε την οθόνη σαν ανταλλακτικό δεν θα στην άλλαζε με 80€ σύνολο ας πούμε ή ακόμα και 90€.

Κατά την αλλαγή μιας οθόνης πολλά μπορεί να πάνε στραβά και να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά πολύ εύκολα. Αν δεν έχεις ξανασχοληθεί και ανάλογα το μοντέλο του κινητού θα έλεγα να μην το τολμήσεις. 
Ας πούμε μόνο και μόνο να έχει στρεβλώσει το πλαίσιο της οθόνης ή όπως έπεσε να έχει κάνει κάποιο βαθούλωμα περιμετρικά υπάρχει περίπτωση η νέα οθόνη να μην κάθεται σωστά και να την πιέσεις και να σου μείνει στα χέρια. 

Αν παραγγείλεις ένα από τα κιτ που δείχνεις και ένα αρκετά οικονομικό θερμοπιστολο άνετα φτάνεις 50-60€ (το κόστος της αλλαγής οθόνης δηλαδή).
Αν σκοπεύεις να τα κρατήσεις και να ασχοληθείς παραπάνω πάρε ενα θερμοπιστιλο με κανένα 20αρι, δεν χρειάζεσαι ότι πιο τούμπανο. Αλλιώς πάρε ενα Philips 00, ή οποίο άλλο χρειάζεται για το κινητό, 4-5 πένες να βρίσκονται, μια κόλλα για την οθόνη και χρησιμοποίησε ενα καλό πιστολάκι μαλλιών αν εχεις. Θα ταλαιπωρηθείς αλλά και πάλι δουλειά θα γίνει. Καλό θα ήταν και ενα μπουκαλάκι ισοπροπυλικη αλκοόλη από ενα φαρμακείο. Είναι εξαιρετική στην αφαίρεση της κόλλας περιμετρικά της οθόνης και βοηθάει στις δύστροπες μπαταρίες που αρνούνται να ξεκολλήσουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ο λαος λεει "μαθαινει στην καμπουρα του πελατη" Ναι , εαν θελεις να γινεις μαστορας

εαν ομως ειναι για μια φορα, οχι. Δεν γνωριζω το μοντελο που εχει προβλημα, ομως θα ρισκαρω να πω οτι 100% θα κανεις ζημια. Μικρη μεγαλη δεν εχει σημασια. Και τα βιντεο που βλεπεις 1. εχουν μονταζ, 2. λειπουν κομματια, 3. εχουν εμπειρια τα χερια που βλεπεις

Το κοστος ανταλλακτικου + εργαλεια, μειωνει αρκετα την αποσταση απο την επισκευη σε επαγγελματια. Το ρισκο ειναι τεραστιο, ειδικα για καθε υποψηφιο που εχει αγνοια κινδυνου. Ελπιζω να γνωριζεις πως η αλλαγη οθονης σημαινει 100% αποσυναρμολογηση της συσκευη. Πρωτα αρχιζουμε απο την πλατη και μετα παμε εμπρος.

προσοχη με την κολλημενη μπαταρια, εαν εισαι τυχερος θα της κανεις μικρη ζημια. Εαν εισαι πολυ ατυχος μεχρι και φωτια μπορει να παρει

Επεξ/σία από lneam
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάνω κάτω ότι είπαν οι προαλλαλήσαντες... Αν δέν έχεις σχέση με το άθλημα μη το δοκιμάσεις κάν.. Εγώ πάντως έτυχε να πάρω το essential της ifixit γιατί κοιτάω καιρο να ξεκινησω service και έτυχε να χρειαστεί να αλλάξω οθόνη σε iphone 7 (in progress). Δεν θα "χρειαστείς" αντιστατικό πάγκο αλλά έστω κάποια γάντια βινυλίου για να είσαι καλυμμένος. Εκτός απο το σέτ, τα γάντια και ένα καλό heat gun χρειάζεσαι κάτι για να κάνεις sort τις βίδες  (για παράδειγμα στο σετ της ifixit το καπάκι χρησιμεύει για τον διαχωρισμό τους επειδή είναι σχεδιασμένο σε τετράγωνα όπως φαίνεται στην εικόνα

20221216_213216-min.jpg

Επεξ/σία από Kag1ante
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Kag1ante είπε

Πάνω κάτω ότι είπαν οι προαλλαλήσαντες... Αν δέν έχεις σχέση με το άθλημα μη το δοκιμάσεις κάν.. Εγώ πάντως έτυχε να πάρω το essential της ifixit γιατί κοιτάω καιρο να ξεκινησω service και έτυχε να χρειαστεί να αλλάξω οθόνη σε iphone 7 (in progress). Δεν θα "χρειαστείς" αντιστατικό πάγκο αλλά έστω κάποια γάντια βινυλίου για να είσαι καλυμμένος. Εκτός απο το σέτ, τα γάντια και ένα καλό heat gun χρειάζεσαι κάτι για να κάνεις sort τις βίδες  (για παράδειγμα στο σετ της ifixit το καπάκι χρησιμεύει για τον διαχωρισμό τους επειδή είναι σχεδιασμένο σε τετράγωνα όπως φαίνεται στην εικόνα

20221216_213216-min.jpg

Οπότε να προτιμήσω της ifixit και όχι το άλλο το κινέζικο; 

• Like 1
Δημοσ.

Θα έλεγα ναι, είναι πολύ ποιοτικά.

UPDATE: Μόλις άλλαξα τη πρώτη οθόνη σε iphone, μαζί με τα εργαλέία και το guide ήταν αρκετά εύκολο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...