Προς το περιεχόμενο

Καλωδιο HDMI

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από nickol-us,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω το εξης θεμα>

Μια παλια τηλεοραση Samsung. Λεω να την βαλω σε μια ακρη να βλεπω καμια ταινιουλα για να μην ενοχλω τους αλλους στο σπιτι.

Το θεμα ειναι οτι δεν δουλευει η θυρα HDMI. Το Chromecast δεν το αναγνωριζει καθολου και το ps4 ακουω διακεκομμενα τον ηχο, αλλα καθολου εικονα.

Υπαρχει καποια επιλογη, καποιος ανταπτορας ισως, που να μπορεσω να βαλω το HDMI καλωδιο σε κα ποιες τις υποδοχες που εχω στην φωτογραφια?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

IMG_0255.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι συσκευές θες να συνδέσεις;

Βγάζουν μόνο hdmi;

Υπάρχουν αντάπτορες που κάνουν το ψηφιακό σήμα του hdmi σε αναλογικό,  θα χρειαστείς και 2ο καλώδιο jack σε rca για ήχο.

Σίγουρα δεν έχει 2η θύρα μήπως γλιτώσεις τη φασαρία

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.

Αν έβαζες pc-laptop πάνω στην vga κι άλλο ενα καλώδιο jack 3.5 για ήχο θα έβλεπες ταινιούλες κτλ

Αλλιώς πας για αλχημείες με μετατροπείς σήματος κτλ, αλλά θα θες active δηλαδή να παίρνει ρευμα ο μετατροπέας

κι αστα να πάνε..

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Τι συσκευές θες να συνδέσεις;

Βγάζουν μόνο hdmi;

Υπάρχουν αντάπτορες που κάνουν το ψηφιακό σήμα του hdmi σε αναλογικό,  θα χρειαστείς και 2ο καλώδιο jack σε rca για ήχο.

Σίγουρα δεν έχει 2η θύρα μήπως γλιτώσεις τη φασαρία

Καλησπερα,

θελω να συνδεσω ή το chromecast ή το ps4.

Αν παρω αυτα που εχω στις φωτογραφιες θα κανω τιποτα ?

Screenshot 2022-12-17 210015.png

Screenshot 2022-12-17 210331.png

• Λύση
Δημοσ.

Από φωτό χωρίς χαρακτηριστικά δε μπορώ να σου πω.

Η λύση είναι αυτή που σου είπα.

Προσοχή στην αγορά που θα κάνεις καθώς πολλά από αυτά που πουλάνε πολλές φορές δε δουλεύουν, οπότε θα ήταν καλό η αγορά να γίνει από φυσικό κατάστημα όπου θα πας για αλλαγή σε περίπτωση αποτυχίας.

Έχε επίσης υπόψην οτι χρειάζεσαι μετατοτροπέα HDMI to Analog και όχι το αντίθετο.

Να ξέρεις οτι αυτοί οι μετατροπείς δεν είναι αμφίδρομοι.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 17/12/2022 στις 9:48 ΜΜ, BertaJourdan είπε

δεν δουλευει η θυρα HDMI.

Κάνει το ίδιο και με άλλες συσκευές; Αν είναι πρόβλημα (αποκόλληση κάποιου pin) θύρας ίσως να τη πηγαίνατε σε μάστορα.

Αν θέλετε πάντως να χρησιμοποιήσετε με VGA, εγώ χρησιμοποιώ αυτό τον αντάπτορα από το Νοέμβριο του '20 μέχρι τώρα στο PC μου (έχω δοκιμάσει και το PS3 και δουλεύει κανονικά). Ο ήχος που βγάζει είναι ίσα για να καταλαβαίνεις τι γίνεται, αλλά τέλος πάντων...

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Κάνει το ίδιο και με άλλες συσκευές; Αν είναι πρόβλημα (αποκόλληση κάποιου pin) θύρας ίσως να τη πηγαίνατε σε μάστορα.

Αν θέλετε πάντως να χρησιμοποιήσετε με VGA, εγώ χρησιμοποιώ αυτό τον αντάπτορα από το Νοέμβριο του '20 μέχρι τώρα στο PC μου (έχω δοκιμάσει και το PS3 και δουλεύει κανονικά). Ο ήχος που βγάζει είναι ίσα για να καταλαβαίνεις τι γίνεται, αλλά τέλος πάντων...

Καλησπερα,

απο οτι ειδα ειναι μαλλον σπασμενο κατι μεσα. Δεν εχω κουραγιο τωρα να την παω πουθενα.

Πηρα αυτο που ειπανε τα παιδια πιο πανω>

Μακαρι να κανω κατι. Αν οχι, θα δω τι θα γινει.

hdmi.png

vga.png

sound.png

Δημοσ.

Δυστυχως δεν δουλεψε.

Τα συνδεσα και τα αποσυνδεσα ολα 4-5 φορες.

Μαυριζει η οθονη και μου δειχνει ενα μυνημα οτι δεν υποστηριζεται.

Μαλλον παει για πεταμα η τηλεοραση. Δεν εχω κουραγιο για κατι αλλο.

Ελεγα τωρα στις γιορτες να αραξω να δω καμια ταινιουλα, σειρα...αλλα δεν.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας, αν εχει κανενας καμια αλλη ιδεα ευχαριστως. 

Μονο μην μου πειτε να την φορτωθω να την παω στον μαστορα. Θα την πεταξω στον πρωτο καδο που θα βρω 😄

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...