Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση καθώς δεν υπάρχει μία σταθερή απάντηση από όπου και να μου έχουν πει στο παρακάτω ερώτημα. Θέλω να κάνω laser μυωπίας αλλά έχω μόνο φακούς επαφής καθώς έχω να φορέσω γυαλιά γύρω στα 10 χρόνια. Απ΄όσο μου έχουν πει ο προεγχειρητικός έλεγχος που βασίζεται στην μέτρηση μυωπίας από ένα σωρό μηχανήματα (βυθοσκόπιο κλπ...) είναι πολύ σημαντικός καθώς ανάλογα με τις μετρήσεις, θα δοθούν και οι αντίστοιχες τιμές στο μηχάνημα prk/lasik με το οποίο θα γίνει το laser μυωπίας. Υπάρχει όμως η άποψη ότι με τους φακούς, αλλάζει το σχήμα του κερατοειδή και γι΄αυτό συστήνεται να έχουν αφαιρεθεί οι φακοί πριν τον προεγχειρητικό έλεγχος ώστε να γίνει σωστά η μέτρηση και να βγάλει τις πραγματικές τιμές. Το ερώτημα που δεν βρίσκω σταθερή απάντηση είναι το εξής. Για πόσο καιρό πρίν την μέτρηση θα πρέπει να έχουν αφαιρεθεί οι φακοί επαφής ? Έχω ακούσει να λένε για 2 εβδομάδες, άλλοι να λένε για 1 εβδομάδα, άλλοι για 5 μέρες, άλλοι για 2 ημέρες, άλλοι για 24 ώρες, άλλοι για 8 ώρες, άλλοι για 4 ώρες, άλλοι για 2 ώρες ενώ έχω ακούσει (από γνωστό οφθαλμολογικό της Αθήνας) ότι εάν δεν τους έχεις βγάλει καθόλου, μπορεί να σε βάλουν... σε ειδικά μηχανήματα όπου ακόμη να μπορούν να πάρουν τις πραγματικές τιμές ενώ εάν τους είχες βγάλει τους φακούς θα σε έβαζαν σε άλλα μηχανήματα (εν ολίγοις έχουν ειδικά μηχανήματα για ακριβή μέτρηση εφόσον δεν έχουν αφαιρεθεί οι φακοί επαφής). Τελικά τι απ΄ όλα ίσχυει διότι υπάρχει και η άποψη ότι κάποιοι λένε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ΄ όσο πρέπει έτσι ώστε να είναι καλυμμένοι. Επομένως σε πόσο καιρό επανέρχεται ο κερατοειδής χωρίς φακούς ? Δεύτερον, σε περίπτωση που δεν έχει επανέλθει πλήρως και γίνει μέτρηση, τί είναι αυτό που θα βγάλει λάθος ως ένδειξη ? Διότι έχω ακούσει ότι αυτό που θα επηρεάσει εάν δεν έχουν βγει οι φακοί είναι ελάχιστα οι βαθμοί του αστιγματισμού ενώ όλες οι υπόλοιπες μετρήσεις θα είναι ακριβής. Και τρίτον και τελευταίο, μπορεί να ισχύσει η παρακάτω λογική ? Επειδή εγώ έχω αμβλυωπία, οπότε δεν θα με πείραζε να έβγαζα και μέρες τον φακό επαφής από το μάτι όπου έχω αμβλυωπία. Οπότε ερχόμενος για να γίνει η μέτρηση εάν έχει αφαιρεθεί ο προαπαιτούμενος χρόνος (όσο και εάν είναι αυτός) μόνο από το ένα μάτι θα ήταν το ίδιο εάν τους είχα βγάλει και από τους δύο ? Λόγω ότι αυτό που μας νοιάζει είναι να έχει γίνει η επαναφορά του κερατοειδή στο πραγματικό του σχήμα (μέσω της αφαίρεσης φακών) και αφού έχει γίνει κανονικά από το ένα μάτι (άρα θα έχουμε το πραγματικό του μέγεθος χωρίς φακό) αυτό θα σημαίνει ότι και το πραγματικό μέγεθος σχήματος του κερατοειδής από το άλλο μάτι θα είναι ίδιο με το μάτι όπου έχει γίνει κανονικά η αφαίρεση φακού ή δεν στέκει αυτό σαν λογική ? Αν μπορούσατε να μου απαντήσετε τελικά σε αυτά τα 3 ερωτήματα, θα σας ήμουν υπόχρεος ( 1) χρόνος αφαίρεσης φακών πριν την μέτρηση 2) τι θα βγάλει λάθος μέτρηση εάν δεν έχουν βγει οι φακοί όσο χρόνο πρέπει και 3) εάν στέκει η λογική του να αφαιρεθεί μόνο ο ένας φακός αντί και για τους δύο). Ευχαριστώ !

Δημοσ.

Έκατσες και έγραψες ένα κατεβατο με  πληροφορίες και απορίες που αμφιβάλλω αν υπάρξει ένας τόσο εξειδικευμένος για να απαντήσει. 

Και έστω ότι παίρνεις απαντήσεις. Θα τις  εμπιστευτείς ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσάμπα κατεβατο. 

Μόνο ο γιατρός που θα αναλάβει την επέμβαση μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα.

Αν δεν παίρνεις απάντηση η δεν σε καθησυχάζει με αυτά που σου λέει και σου προκαλεί περισσότερο φόβο ανασφάλεια  και σύγχιση, τότε ρωτάς άλλον γιατρό. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...