Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι και οι ρυθμοί της ζωής. 

Εγώ προσπαθώ να ξεκλεψω λίγο χρόνο ανάμεσα σε δραστηριότητες ή οταν κοιμάται η οικογένεια. Κυρίως, δηλαδή, στο κρεβάτι παίζω.😅

• Like 1
  • Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 hours ago, -WISE- said:

Είναι και οι ρυθμοί της ζωής. 

Εγώ προσπαθώ να ξεκλεψω λίγο χρόνο ανάμεσα σε δραστηριότητες ή οταν κοιμάται η οικογένεια. Κυρίως, δηλαδή, στο κρεβάτι παίζω.😅

Κάπως ακούστηκε αυτό...😅

• Haha 4
Δημοσ.
6 hours ago, Bourdoulas said:

Όλα αυτά hype και νοσταλγία είναι. Οι περισσότεροι που ξέρω τα έχουν παρατημένα μετά από κάποιο καιρό.

Το θεμα ειναι οτι δεν εχω παιξει ουτε ενα δευτερολεπτο.. Με εχει φαει το WoW Classic Hardcore..

Δημοσ.

Προσωπικά, με την ζέστη αυτό το διάστημα μου είναι αδύνατο να κάτσω μέσα να πιάσω το PS5 - έχω να το αγγίξω καμιά 10αριά μέρες. Μου είναι πολύ πιο ευχάριστο να πάρω το κονσολάκι (πριν το RG40xxH, τώρα το RP5) στην βεράντα και να παίξω από Picross στο SNES έως GT4 στο PS2...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και δεν κινείται τίποτα μερικές μέρες στο thread, ας γράψω μερικές εντυπώσεις μετά από 2 βδομάδες κατοχής, σεταρίσματος και χρήσης του Retroid Pocket 5.

Δεν θα πω κάτι που δεν ξέρουν οι περισσότεροι, το μηχανάκι κάνει παπάδες. Χρειάζεται ΑΡΚΕΤΟ σετάρισμα όπως κάθε Android - ουσιαστικά κάνεις μόνο σου από το μηδέν αυτό που στα linux handhelds βρίσκουμε έτοιμο περνώντας στην SD μας ένα custom firmware - σετάρισμα του λειτουργικού, εγκατάσταση emulators, πέρασμα roms, ρύθμιση έναν-έναν emulator. Μέχρι PSX, Saturn, N64 και Dreamcast και ο,τιδήποτε μικρότερο, το Retroarch αρκεί - για παραπάνω, οι standalone emulators είναι σχεδον υποχρεωτικοί, κι ας χάνεται αυτό το ωραίο integration του Retroarch και τα γρήγορα save/load states.

Για την φανταστική οθόνη και την ποιότητα κατασκευής τα έχουν γράψει άλλοι, ισχύουν όλα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οι επιδόσεις. Προφανώς στους μήνες μετά το launch πολλοί emulators έχουν κάνει σημαντικά βήματα. Το μόνο σύστημα που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι το Switch, αλλά Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ παρακάτω δοκίμασα παίζει άνετα σε 2χ upscale τουλάχιστον (πχ PSP πάει 4x). Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη από το προηγούμενο RG40xxH μου που ζοριζόταν σε μερικά PSP/Ν64, ακόμα και με το upscale σε κάποια περίεργα stages του ColinMcRae στο PSX.

Αυτό που φοβόμουν και ρωτούσα το προηγούμενο διάστημα, ήταν τα χειριστήρια και η άνεση. ΝΑΙ, δεν είναι τόσο άνετο όσο το RG40χχΗ, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν νιώθω την ανάγκη για grip (δεν έχω τεράστια χέρια, πιθανώς παίζει ρόλο). Μόνο τα L2/R2 θα ήθελα να είχαν λίγο μικρότερη αντίσταση, γιατί εκεί καταλαβαίνεις ότι δεν κρατάς το μηχανάκι όσο σταθερά θα μπορούσες. Ευτυχώς η διάταξη των sticks δεν ενοχλεί παρά το ότι είναι πιο "έξω" από άλλες συσκευές.

Διαστάσεις σαν ένα μεγάλο κινητό, σχεδόν εξίσου pocketable με το 40άρι μου, το κουβαλάω απροβληματιστα στην φωτογραφική μου τσάντα όπως πριν, δεν νιώθω καμία ανασφάλεια για την οθόνη. Για να ολοκληρωθεί το integration και η αίσθηση κονσόλας, αντικατέστησα την ταπετσαρία με μια απολύτως μαύρη, ώστε να "κρύβεται" το 1sec μεταξύ σβησίματος του boot logo και εκκίνησης του ES-DE ως default launcher (και τα δύο μαύρες οθόνες ουσιαστικά).

Γενικά απόλυτα ικανοποιημένος, πιανω τον εαυτό μου να δοκιμάζει συνέχεια άσχετα παιχνίδια από εδώ κι από κει, που στο 40άρι δεν το έκανα τόσο. Θα με κρατήσει καλυμμένο για ΠΟΛΥ καιρό - και να μου έδιναν κάτι δυνατότερο, δεν ξέρω αν θα το έπαιρνα. Ο συνδυασμός μεγέθους οθόνης, δύναμης, και τεράστιας διάρκειας μπαταρίας (παντα συγκρίνω με το RG40xxH) μοιάζει ιδανικός για κάποιον που θέλει να παίζει εντός κι εκτός σπιτιού.

υ/γ: να γράψω ότι χαίρομαι που δεν πήρα το μαύρο, νομίζοντας ότι θα δείχνει καλύτερα με τον OLED και τα borders κάποιων παιχνιδιών. Όπως είναι τώρα μου αρέσει πολύ, δεν παρατηρώ καθόλου τα borders όταν παίζω. Κοινώς, διαλέξτε βάσει γούστου και θα είστε μια χαρά.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

Επεξ/σία από Marcos_Aurilius
  • Like 3
Δημοσ.

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου,αν σου αρέσουν beat em up και fighting games δοκίμασε τους switch emulators και θα δεις τι σημαινει retroid pocket 5.

Δημοσ.
Just now, ilias12369 said:

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου,αν σου αρέσουν beat em up και fighting games δοκίμασε τους switch emulators και θα δεις τι σημαινει retroid pocket 5.

Δεν είμαι καθόλου φίλος, γιατί ποτέ δεν ήμουν καλός στα να αποστηθίσω κινήσεις και combos :-) Παρόλα αυτά έχω περασμένα αρκετά τύπου Tekken/Street Fighter και φυσικά αντίστοιχα του Neo Geo, αν βρεθεί παρέα που τα γουστάρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...