Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, ilias12369 είπε

Καλά παιχνίδια φίλε,εγώ πάντα δούλευα κάρτες τις samsung,φτηνές γρήγορες και αξιόπιστες.Εχω και εγώ το retroid χρησιμοποιω την ασπρη της samsung 256 g,στα 21 ευρώ την είχα πάρει,ομοίως και σε rog ally x στα 512g με 45 ευρώ.Μην ανοίγεσαι με ακριβές κάρτες δεν έχουν διαφορά που θα καταλάβεις.Χρησιμοποιησε στο retroid για fronted τον beacon από google play,θα αλλάξει την οπτική του μηχανήματος.

Νομίζω ο ES-DE είναι ότι πιο καλό σε frontend όπως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Daijisho για front end.

1 ώρα πριν, nyne είπε

Καλημερα και απο εμενα.

Παραγγελια retroid pocket 5 απο το official site 8 Απριλιου παραλαβη σημερα 30 Απριλιου απο τα ελτα.

Να ενημερωσω οτι δεν περασε τελωνειο(τυπικα στο συστημα περασε) ,εννοωντας οτι δεν μου ζητησαν ουτε ενα ευρω δασμους.Επισης εφτασε χωρις κανενα σπασιμο κτλ.

Το απογευμα με το καλο θα ξεκινησω με τον οδηγο του retrogamecorps,αν εχει κανεις καμια καλυτερη προταση να μου κανει πολυ ευχαριστως να την ακολουθησω. Επειδη δεν εχω παρει microsd καρτα ακομα αν εχετε να προτεινεται κατι συγκεκριμενο θα το εκτιμουσα.

Τυχερός είσαι εγώ πλήρωσα κάνα δεκαρικό περίπου στο ΕΛΤΑ πριν κάνα 1,5 μήνα που το πήρα, καλό λιώσιμο είναι πολύ καλό κονσολάκι.

Επεξ/σία από Tsoukos87
  • Thanks 1
  • Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Tsoukos87 είπε

ES-DE

Ο ES-DE δεν σε αφηνει να χρησιμοποιησεις  τον internal χωρο και την καρτα μνημης μαζι αρα σε περιοριζει σε ενα απο τα δυο με συνεπεια να χανεις τον ενα αποθηκευτικο χωρο και δεν εχει ρυθμιση νομιζω για τα android παιχνιδια που εχει ο Beacon.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, nyne είπε

Παιδια να φανταστω οτι και αυτη κανει:

https://www.skroutz.gr/s/21367477/Adata-Premier-Pro-microSDXC-512GB-Class-10-U3-V30-A2-UHS-I.html

Το λεω γιατι βγαινει σχετικα φθηνα.

Ναι κομπλέ θα είσαι. Πιστεύω βρίσκεις και πιο φθηνές αν ψαχτείς. Δες και eshop. 

Ο μόνος λόγος που χρειάζεσαι γρήγορη κάρτα είναι ώστε αν έχεις μεγάλο όγκο αρχείων, να μην κάνει 15 χρόνια να τα περάσει. Στο emulation δεν σε νοιάζει να έχεις γρήγορη κάρτα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, nyne είπε

Παιδια να φανταστω οτι και αυτη κανει:

https://www.skroutz.gr/s/21367477/Adata-Premier-Pro-microSDXC-512GB-Class-10-U3-V30-A2-UHS-I.html

Το λεω γιατι βγαινει σχετικα φθηνα.

Δώσε ελάχιστα παραπάνω και πάρε καλύτερα κάποια Sandisk ή Samsung.

https://www.skroutz.gr/s/37198096/Sandisk-Extreme-microSDXC-512GB-U3-V30-A2-UHS-I-me-antaptora-190MB-s.html

https://www.skroutz.gr/s/31394572/Samsung-Evo-Plus-2021-microSDXC-512GB-Class-10-U3-V30-A2-UHS-I.html#specs

και αν θες και κανα καλο card reader ειναι πολυ καλο αυτο :

https://www.skroutz.gr/s/19976556/Ugreen-Card-Reader-Type-C-gia-SD-microSD-Gri-50706.html?product_id=215212066&sponsored=fbt

Δημοσ.
12 ώρες πριν, nyne είπε

Καλημερα και απο εμενα.

Παραγγελια retroid pocket 5 απο το official site 8 Απριλιου παραλαβη σημερα 30 Απριλιου απο τα ελτα.

Να ενημερωσω οτι δεν περασε τελωνειο(τυπικα στο συστημα περασε) ,εννοωντας οτι δεν μου ζητησαν ουτε ενα ευρω δασμους.Επισης εφτασε χωρις κανενα σπασιμο κτλ.

Το απογευμα με το καλο θα ξεκινησω με τον οδηγο του retrogamecorps,αν εχει κανεις καμια καλυτερη προταση να μου κανει πολυ ευχαριστως να την ακολουθησω. Επειδη δεν εχω παρει microsd καρτα ακομα αν εχετε να προτεινεται κατι συγκεκριμενο θα το εκτιμουσα.

αποστολη μεσω 4PX απο το site τους;

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, dream21 είπε

αποστολη μεσω 4PX απο το site τους;

Ναι ναι μην φοβάσαι όλα καλά απο εκεί το διάλεξα να μου έρθει, καλύτερα απο το να μπλέκεις με Dhl

• Like 2
Δημοσ.

Μην πας σε adata βγαζουν προβληματα,οπως σου εγραψαν τα παιδια sandisk,samsung και θα εισαι ενταξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ για Samsung, Sandisk.

Με 40€ μπορείς να βρεις και Kingston, πχ αυτή:

https://www.skroutz.gr/s/20701919/Kingston-Canvas-Select-Plus-microSDXC-512GB-Class-10-U3-V30-A1-UHS-I-me-antaptora.html

Εχω πάρει αρκετές για Switch και παίζουν άψογα, γρήγορες και δεν έχω ακούσει προβλήματα. Γενικά είναι αξιόπιστες καθώς έχω χρησιμοποιήσει και πολλές 64αρες σε PSPs και 128αρες σε handhelds.

Επεξ/σία από baspav
Δημοσ.
19 hours ago, ilias12369 said:

Ο ES-DE δεν σε αφηνει να χρησιμοποιησεις  τον internal χωρο και την καρτα μνημης μαζι αρα σε περιοριζει σε ενα απο τα δυο με συνεπεια να χανεις τον ενα αποθηκευτικο χωρο και δεν εχει ρυθμιση νομιζω για τα android παιχνιδια που εχει ο Beacon.

Μπορείς να προσθέσεις διαφορετικο path , συνεπώς βάζεις και τον φάκελο που έχεις φτιάξει στην εσωτερική μνήμη αλλά και αυτόν που έχεις βάλει στην sd. Τα android  παιχνίδια τα προσθέτω σαν widget  και τρέχουν κατευθείαν από τον ΕS- DE 

• Like 1
Δημοσ.

Update: Πρώτον ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις, δεύτερον ακολουθώντας τον οδηγό του retrogamecorps έβαλα τα περισσότερα εκτός από lime που δεν βρήκα στο obtanium.Δεν προχωράω γιατί περιμένω τη κάρτα από το eshop(πήρα 512gb SanDisk).

Θα επανέλθω όταν θα είμαι έτοιμος για δράση.Η συσκευή φαίνεται πολύ καλή κατασκευή και λειτουργεί άψογα.θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη οθόνη αλλά θεωρώ ότι θα βλέπω αρκετά καλά.

Ένα θέμα που συνάντησα είναι ότι όταν έτρεξα remote play του ps5 (από το official app)ή έπαιξα  android games ,δεν αναγνωρίζει τα στικ και βγάζει μόνο on-screen controls,ξέρουμε πως το αλλάζουμε αυτό?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, nyne είπε

Update: Πρώτον ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις, δεύτερον ακολουθώντας τον οδηγό του retrogamecorps έβαλα τα περισσότερα εκτός από lime που δεν βρήκα στο obtanium.Δεν προχωράω γιατί περιμένω τη κάρτα από το eshop(πήρα 512gb SanDisk).

Θα επανέλθω όταν θα είμαι έτοιμος για δράση.Η συσκευή φαίνεται πολύ καλή κατασκευή και λειτουργεί άψογα.θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη οθόνη αλλά θεωρώ ότι θα βλέπω αρκετά καλά.

Ένα θέμα που συνάντησα είναι ότι όταν έτρεξα remote play του ps5 (από το official app)ή έπαιξα  android games ,δεν αναγνωρίζει τα στικ και βγάζει μόνο on-screen controls,ξέρουμε πως το αλλάζουμε αυτό?

Καλημέρα φίλε μου. 
Δες αυτό το βίντεο, θα σε βοηθήσει να χαρτογραφησεις τα κουμπιά στην οθόνη με τα κουμπιά στα χειριστήρια
https://youtu.be/0ke7kuG7Au8?si=6D1p-MEtu4UHvWQ5

Επεξ/σία από dbrillis
Μήνυμα από το μέλος dbrillis !!!
  • Thanks 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, nyne είπε

Κάνε ένα καλό στον εαυτό σου και αγόρασε αυτήν την εφαρμογή 

https://play.google.com/store/apps/details?id=psplay.grill.com

Αξίζει κάθε ευρώ. 

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, -WISE- said:

Κάνε ένα καλό στον εαυτό σου και αγόρασε αυτήν την εφαρμογή 

https://play.google.com/store/apps/details?id=psplay.grill.com

Αξίζει κάθε ευρώ. 

Γιατί να προτιμήσει κάποιος το PXPlay από το chiaki;

Ψάχνω να βρω λόγο για να το αγοράσω ενώ χρησιμοποιώ chiaki στο Steam Deck μου και δεν βρίσκω κάποιον πρακτικά. Έχει καλύτερη απόδοση or smth;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...