Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Γιατί να προτιμήσει κάποιος το PXPlay από το chiaki;

Ψάχνω να βρω λόγο για να το αγοράσω ενώ χρησιμοποιώ chiaki στο Steam Deck μου και δεν βρίσκω κάποιον πρακτικά. Έχει καλύτερη απόδοση or smth;

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει το Chiaki στο Android. Οπότε δεν μπορώ να το προτείνω. Το PSPlay, όμως, το χω χρησιμοποιήσει σε 3 διαφορετικα Android handhelds με εξαιρετικά αποτελέσματα.  Ας δοκιμασει και τα 2

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 30/04/2025 at 13:38, rodosf1 said:

IMG_20250430_103501.jpg.ebd219ba4ce737b85932a5be93a701ab.jpgIMG_20250430_103256.jpg.098015f09d9d656361dc9b077ecae10d.jpgIMG_20250430_113114.jpg.33abc76a453957926cb76304d98c5339.jpg

This is Retroid Pocket Flip 2...σε ελληνικό έδαφος πλέον!! Μικρό και... φαρμακερό!! 

Μεγειά το εργαλείο και θα  πρέπει να είναι  το  1ο Ελληνικο πλέον Retroid Flip 2 . Πολύ καλή επιλογή  και με ελάχιστο  εως καθόλου ανταγωνισμό σε flip !!!  Καλόπαιχτο λοιπον και τέλειο συμπλήρωμα στο Odin 2 portal !!!

• Like 4
Δημοσ.

εχω rg40xx-h + powkiddy x55

εχω δοκιμασει στο anbernic muos  + knulli

kai sto x55 rocknix + jelos.

σε κανενα δεν εχω καταφερει undertale / vice city / stardew valley σε portmaster /

παω https://portmaster.games/ διαβαζω , βαλε τα αρχεια του παιχνιδιου vice  city στον φακελο roms/ports/vc.

τα αντιγραφω  και χυμα και  μαζι με τον φακελο τους (/vice city/)  .

δεν δουλεψε ποτε .

καμια  βοηθεια . . .

Δημοσ.

Ένα μικρό update για το retroid pocket 5.Αρχικα το αγαπώ,σήμερα ήρθε η κάρτα 512gb και ακολουθώντας τον οδηγό του retrogamecorps έχω βάλει frontend ,έχω φτιάξει το retro arch .Δεν μου δουλεύουν προς το παρόν όλα τα συστήματα αλλά θα δω τι γίνεται.Υποθετω ότι κάτι παίζει με τα bios,καθώς στα 16bit  λειτουργούν ολα.Αύριο με καθαρό μυαλό θα δω τι γίνεται.Καθε βοήθεια δεκτή με pm για ευνόητους λόγους.Να πω ότι η συσκευή φαίνεται εξαιρετική αν κ θα προτιμούσα λίγο μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης .

• Like 2
Δημοσ.
On 04/05/2025 at 00:00, nyne said:

Ένα μικρό update για το retroid pocket 5.Αρχικα το αγαπώ,σήμερα ήρθε η κάρτα 512gb και ακολουθώντας τον οδηγό του retrogamecorps έχω βάλει frontend ,έχω φτιάξει το retro arch .Δεν μου δουλεύουν προς το παρόν όλα τα συστήματα αλλά θα δω τι γίνεται.Υποθετω ότι κάτι παίζει με τα bios,καθώς στα 16bit  λειτουργούν ολα.Αύριο με καθαρό μυαλό θα δω τι γίνεται.Καθε βοήθεια δεκτή με pm για ευνόητους λόγους.Να πω ότι η συσκευή φαίνεται εξαιρετική αν κ θα προτιμούσα λίγο μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης .

Έρχονται τα σχόλια ότι έπρεπε να πας σε Odin 2 Portal χαχαχαχαχαχαχα😎

• Haha 2
Δημοσ.

μολις απεκτησα το RG40XXV και θελω να παιξω τα παιχνιδια απο spectrum - amstrad που εχω ηδη ((roms).

αλλα δεν βρισκω πουθενα κατηγορια γι αυτα μεσα στη καρτα , εχω  stock firmware και δε θελω να μπλεξω με αλλα προς το παρον.

Εφτιαξα εγω φακελους γι αυτα (SPECTRUM / CPC) μεσα στο φακελο ROMS αλλα δεν τον καταλαβαινει...

Ειναι δυνατον και πως ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GreeKar98K είπε

Έρχονται τα σχόλια ότι έπρεπε να πας σε Odin 2 Portal χαχαχαχαχαχαχα😎

Το "κακό" με το RP5 δεν είναι το μέγεθος της οθόνης αφού κάποιοι βολεύονται με αυτές τις ίντσες. Εγώ πιο μεγάλο "αρνητικό" θεωρώ το πώς έχει διαλέξει η Retroid να τοποθετήσει το stick στο κάτω μέρος αντί για πάνω από το pad. 

16 λεπτά πριν, toxotis70 είπε

μολις απεκτησα το RG40XXV και θελω να παιξω τα παιχνιδια απο spectrum - amstrad που εχω ηδη ((roms).

αλλα δεν βρισκω πουθενα κατηγορια γι αυτα μεσα στη καρτα , εχω  stock firmware και δε θελω να μπλεξω με αλλα προς το παρον.

Εφτιαξα εγω φακελους γι αυτα (SPECTRUM / CPC) μεσα στο φακελο ROMS αλλα δεν τον καταλαβαινει...

Ειναι δυνατον και πως ?

Δεν είναι δυνατόν με το stock os. Η καλύτερη ελπίδα σου είναι με knulli. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, toxotis70 είπε

Ειναι δυνατον και πως ?

Βάλε σε άλλη κάρτα muos ή το Knulli για spectrum games! 

• Like 2
Δημοσ.

ψαχνοντας βρηκα μια λυση , αλλα οχι και τοσο κομψη.

Βαζεις roms/bios στο φακελο EMU και οχι ROMS της καρτας , και μετρα τρεχεις χειροκινητα το καθε παιχνιδι απο το Expert App .

Τα roms δεν πρεπει να ειναι σε .zip μορφη , αλλα ξεσυμπιεσμενα.

Δεν μπορεις ομως να τα τρεξεις απο το κεντρικο μενου , με εξωφυλλα κλπ

αυτο που φοβαμαι με τα αλλα firmware, ειναι πρωτον μη χασω σε αυτονομια και αν δουλευει καλα το Sleep mode.

Αν δουλευει καλα δηλ. και δεν τρωει τη μπαταρια γρηγορα, ενω το εχεις σε sleep

Με το τελευταιο stock firmware δουλευει πολυ καλα το sleep και δε χανεις πολυ σε μπαταρια.

Δημοσ.

Το muos είναι το καλύτερο για τις συσκευές της Anbernic με τον H700! Συν ότι ανοίγει η συσκευή πολύ γρήγορα όταν την έχεις power off γιατί όσο να ναι η μπαταρία πέφτει σε αναμονή! 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχοντας συνηθισει το ESDE στο desktop , ελεγα να δοκιμασω το KNULLI... εχει καποιο πλεονεκτημα το MUOS ?

Επεξ/σία από toxotis70
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, toxotis70 είπε

εχοντας συνηθισει το ESDE στο desktop , ελεγα να δοκιμασω το KNULLI... εχει καποιο πλεονεκτημα το MUOS ?

Αφού σε βολεύει ο es-de frontend καλύτερα να πας στο knulli! Το muos έχει γρήγορο ξεκίνημα όταν είναι κλειστή η κονσόλα! Σε απόδοση emulators είναι ίδια πάνω κάτω! 

Δημοσ.

Για να μην στήνεις κςι ξεστήνεις, φτιάξε μια msd όπως λέει και ο Βαγγος και κάνε τις δοκιμές σου. Σε αυτά τα κονσολακια είναι καλό να έχουμε τις roms στην μια κάρτα και το os στην άλλη 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο εκανα, αλλα δυστυχως οταν εβαλα το knulli σε μια νεα καρτα για συστημα και προσπαθησα να βαλω στην δευτερη τη καρτα που ειχα ηδη με τα παιχνιδια , δεν την αναγνωρισε ...οποτε θελει παλι απο την αρχη ολα.

απ οτι καταλαβα το καθε firmware (stock, knulli κλπ) εχει τη δικια του διαρυθμιση και στις δευτερες καρτεςς, για το πως θελει τις rom-bios κλπ

Επεξ/σία από toxotis70
  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, toxotis70 είπε

αυτο εκανα, αλλα δυστυχως οταν εβαλα το knulli σε μια νεα καρτα για συστημα και προσπαθησα να βαλω στην δευτερη τη καρτα που ειχα ηδη με τα παιχνιδια , δεν την αναγνωρισε ...οποτε θελει παλι απο την αρχη ολα.

απ οτι καταλαβα το καθε firmware (stock, knulli κλπ) εχει τη δικια του διαρυθμιση και στις δευτερες καρτεςς, για το πως θελει τις rom-bios κλπ

Το knulli ναι έχει άλλη ονομασία στους φακέλους όπως είναι το batocera ή το es de fronted που χρησιμοποιείς στο pc! 

Στο muos δεν έχεις θέμα με τις ονομασίες των φακέλων από τις roms! Μόνο τα bios πρέπει να περάσεις στο σωστό φάκελο! 

Διάβασε αυτό τον οδηγό πως περνάς άλλο os και πως τα σεταρεις τα anbernic με τον H700! 

https://retrogamecorps.com/2024/06/07/anbernic-rg35xx-family-starter-guide/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...