Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πχ η κονσόλα x5 pro τα κάνει σχεδόν όλα. Βέβαια κοστίζει και κοντά στα 300 ευρώ.

Το ίδιο θα μπορούσα να φτιάξω και στον υπολογιστή, αλλά πέρα το ότι θέλει χρόνο, δεν θα ήθελα να κάθεται στον υπολογιστή πολύ.

Από την αλλη 6.5 χρόνων παιδί αν του δώσεις κονσόλα με 15.000 παιχνίδια το πιο λογικό να τρελαθεί. Ειδικά παιδί σαν το δικό μου που παίζει ένα παιχνίδι πέντε λεπτά στο τάμπλετ και πηγαίνει στο επόμενο.

Επίσης δεν ξέρω πόσο θα εκτιμήσει όλο αυτό το ρετρό στυλ.

Και τέλος τα μισά και παραπάνω παιχνίδια δε θα είναι για την ηλικία του. Οπότε εκεί θα υπάρχει θεμα.

Σίγουρα λύσεις υπάρχουν, όπως το να αγορασω box,και να το φτιάξω σύμφωνα με τα μέτρα μου.

Ή από την στιγμή που προς το παρών παίζει μόνο ΠΣΚ και λίγη ώρα , θα μπορούσα να το φτιάξω στον υπολογιστή με λίγα παιχνίδια της επιλογής μου.

Έχω και μια τηλεόραση ακριβώς δίπλα αλλά είναι OLED και φοβάμαι burn in.

Έχω και ένα λάπτοπ το οποίο με έναν SSD θα πήγαινε σχετικά καλα. Θα ήταν και αυτό μια καλή εναλλακτική. Ειδικά αν μπορούσα να βάλω κάτι τύπου RetroArch σε Linux.

Τώρα το μόνο που έχω στον υπολογιστή και παίζει είναι το hot wheels και ένα παιχνίδι paw patrol. Γενικότερα πιο πολύ του αρέσουν τα racing παιχνίδια. Αλλά αν παίζει μαζί μου διπλό έχει περισσότερο ενδιαφέρον.

Τα φώτα σας!

Επεξ/σία από Witcher1st
  • Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα σκέφτομαι να αγοράσω το retroid pocket 5.υπαρχει κάποιος από Αθήνα να μου περάσει roms games κ.λπ.?γιατι εγώ δεν σκαμπαζω με αυτά.με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια καλημερα,για οσους εχουν retroid 5,στα παιχνιδια με εξομοιωτες εχετε δονηση?

Επεξ/σία από ilias12369
Δημοσ.

Παιδια καλησπέρα. Για αγορά Retroid Pocket 5 μόνο απο το site της retroid παραγγελία η παίζει και από αλλού ; υπαρχει περιπτωση να βρω κανενα κουπονι με εκπτωση;

Δημοσ.
Στις 9/5/2025 στις 8:20 ΜΜ, Witcher1st είπε

Πχ η κονσόλα x5 pro τα κάνει σχεδόν όλα. Βέβαια κοστίζει και κοντά στα 300 ευρώ.

Το ίδιο θα μπορούσα να φτιάξω και στον υπολογιστή, αλλά πέρα το ότι θέλει χρόνο, δεν θα ήθελα να κάθεται στον υπολογιστή πολύ.

Από την αλλη 6.5 χρόνων παιδί αν του δώσεις κονσόλα με 15.000 παιχνίδια το πιο λογικό να τρελαθεί. Ειδικά παιδί σαν το δικό μου που παίζει ένα παιχνίδι πέντε λεπτά στο τάμπλετ και πηγαίνει στο επόμενο.

Επίσης δεν ξέρω πόσο θα εκτιμήσει όλο αυτό το ρετρό στυλ.

Και τέλος τα μισά και παραπάνω παιχνίδια δε θα είναι για την ηλικία του. Οπότε εκεί θα υπάρχει θεμα.

Σίγουρα λύσεις υπάρχουν, όπως το να αγορασω box,και να το φτιάξω σύμφωνα με τα μέτρα μου.

Ή από την στιγμή που προς το παρών παίζει μόνο ΠΣΚ και λίγη ώρα , θα μπορούσα να το φτιάξω στον υπολογιστή με λίγα παιχνίδια της επιλογής μου.

Έχω και μια τηλεόραση ακριβώς δίπλα αλλά είναι OLED και φοβάμαι burn in.

Έχω και ένα λάπτοπ το οποίο με έναν SSD θα πήγαινε σχετικά καλα. Θα ήταν και αυτό μια καλή εναλλακτική. Ειδικά αν μπορούσα να βάλω κάτι τύπου RetroArch σε Linux.

Τώρα το μόνο που έχω στον υπολογιστή και παίζει είναι το hot wheels και ένα παιχνίδι paw patrol. Γενικότερα πιο πολύ του αρέσουν τα racing παιχνίδια. Αλλά αν παίζει μαζί μου διπλό έχει περισσότερο ενδιαφέρον.

Τα φώτα σας!

Μπορείς να αγοράσεις ένα δίσκο με batocera και να το κοτσαρεις πάνω στο λάπτοπ.Θα το βάλεις να μπουταρει από batocera και θα είναι σαν το μηχάνημα από πάνω.Νομιζω μερικοί το δίνουν και με 2 χειριστήρια όποτε θα είσαι οκ.Κοιτα για αυτό στο AliExpress.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, dream21 είπε

Παιδια καλησπέρα. Για αγορά Retroid Pocket 5 μόνο απο το site της retroid παραγγελία η παίζει και από αλλού ; υπαρχει περιπτωση να βρω κανενα κουπονι με εκπτωση;

Προς το παρόν βγαίνει πιο οικονομικά απο το site της Retroid , εμένα μαζί με τζαμάκι με μεταφορική 4px ήταν στα γύρω στα 250 € και απλά πλήρωσα στα ΕΛΤΑ τέλη άλλα έξτρα 7,5 €. 

Δημοσ.
2 hours ago, kajwbtfe said:

Μπορείς να αγοράσεις ένα δίσκο με batocera και να το κοτσαρεις πάνω στο λάπτοπ.Θα το βάλεις να μπουταρει από batocera και θα είναι σαν το μηχάνημα από πάνω.Νομιζω μερικοί το δίνουν και με 2 χειριστήρια όποτε θα είσαι οκ.Κοιτα για αυτό στο AliExpress.

Αν και απ΄οτι βλεπω το laptop ειναι 10ετιας+, οποτε δεν ειναι και πολυ ισχυρο πλεον. Ειδικα  εαν μιλαμε για PS2+ emulation.

Παντως η μερα με την νυχτα τα windows 11 με τα windows 7. Του εβαλα ξανα τα windows 7 home που ειχε και πριν χρονια, και πλεον παει σφαιρα.

Θα δω τι θα κανω.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Tsoukos87 είπε

Προς το παρόν βγαίνει πιο οικονομικά απο το site της Retroid , εμένα μαζί με τζαμάκι με μεταφορική 4px ήταν στα γύρω στα 250 € και απλά πλήρωσα στα ΕΛΤΑ τέλη άλλα έξτρα 7,5 €. 

Ωραία σε ευχαριστώ. Από τελωνείο πλήρωσες τίποτα;

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dream21 είπε

Ωραία σε ευχαριστώ. Από τελωνείο πλήρωσες τίποτα;

Τα 7,5 € που γράφω στο τέλος στα ΕΛΤΑ, ένα άλλο μέλος πλήρωσε 4 ή 5 € και ένας άλλος δεν πλήρωσε τίποτα , αν πληρώσεις δεν θα είναι πάνω απο 10 €.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγορασε αφοβα απο retroid, επιλεγεις 4px για αποστολη,ολα αυτα μαζι με τα μεταφορικα σε πανε στα 239 ευρω,εστω και αν πληρωσεις τελωνειο θα ειναι 7,5 ευρω ακομα,εγω δεν πληρωσα,σε 20 με 25 μερες θα το εχεις στα χερια σου,παραλαμβανεις απο ελτα της γειτονια σου.

Επεξ/σία από ilias12369
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tsoukos87 είπε

Τα 7,5 € που γράφω στο τέλος στα ΕΛΤΑ, ένα άλλο μέλος πλήρωσε 4 ή 5 € και ένας άλλος δεν πλήρωσε τίποτα , αν πληρώσεις δεν θα είναι πάνω απο 10 €.

Μια χαρά

29 λεπτά πριν, ilias12369 είπε

Αγορασε αφοβα απο retroid, επιλεγεις 4px για αποστολη,ολα αυτα μαζι με τα μεταφορικα σε πανε στα 239 ευρω,εστω και αν πληρωσεις τελωνειο θα ειναι 7,5 ευρω ακομα,εγω δεν πληρωσα,σε 20 με 25 μερες θα το εχεις στα χερια σου,παραλαμβανεις απο ελτα της γειτονια σου.

Το πρόβλημα ειναι οτι μένω σε περιοχή έξω απο το Λαύριο και ο ταχυδρόμος περνάει μια φορα κάθε εβδομάδα. θα αφησει κάποιο χαρτί συστημένο διότι ολοι λείπουμε απο το σπίτι.. Δεν εχω ασχοληθει ποτε με ελληνικα ταχυδρομεία παρα μόνο με courrier. Θα μπορώ απο κάπου να παρακολουθώ ( tracking ) το δέμα;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilias12369 είπε

https://www.elta.gr/track

Oταν φτασει στο τοπικο καταστημα θα το δεις.Μετα θα σου ερθει στο viper ειδοποιηση να κλεισεις ραντεβου για να σε βρει ο courier.

Σε ευχαριστω

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...