Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Οσοι αγοραζετε κονσολες απο Κινα, βαζετε Shipping Insurance στην αγορα ή οχι; Και γιατι; Θα κανω αγορα μεσω Paypal ενα Miyoo Mini Plus απο το GeekBuying στα 43.99. Ζηταει αλλα 1.78 για την ασφαλεια.

οχι δεν θες ασφάλεια. αλλά μην το πάρεις, τσίμπα κάτι πιο δυνατό στα ίδια λεφτά αν θέλεις. 

• Απαντ. 3,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 minutes ago, rodosf1 said:

οχι δεν θες ασφάλεια. αλλά μην το πάρεις, τσίμπα κάτι πιο δυνατό στα ίδια λεφτά αν θέλεις. 

Το θελω για το παιδι που ειναι 6.5 χρονων. Πιστευω για αρχη ειναι ο,τι πρεπει.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Το θελω για το παιδι που ειναι 6.5 χρονων. Πιστευω για αρχη ειναι ο,τι πρεπει.

ναι είναι απλό, δεν έχεις άδικο. Αν μπορείς πήγαινε σε μεγαλύτερη οθόνη όμως, για τα μάτια του. 

Δημοσ.
2 hours ago, rodosf1 said:

ναι είναι απλό, δεν έχεις άδικο. Αν μπορείς πήγαινε σε μεγαλύτερη οθόνη όμως, για τα μάτια του. 

Το σκεφτηκα και εγω αυτο. Υπαρχει κατι σε τετοιο στυλ με μεγαλυτερη οθονη, αλλα να ειναι και αξιοπιστο; Γιατι πχ πολλες εταιριες διαβαζω οτι η μπαταρια σκαει! Ακομα και σε anbernic, που θεωρειται απο τις καλες!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Witcher1st said:

πολλες εταιριες διαβαζω οτι η μπαταρια σκαει! Ακομα και σε anbernic, που θεωρειται απο τις καλες!

Πολύς κόσμος εδώ μέσα έχει Anbernic, δε θυμάμαι να έχει αναφέρει κανείς σκασμένη μπαταρία. Κι εγώ έχω το RG35xx χωρίς να του κάνω πολλή χρήση, αλλά ήταν άψογο για τα 50Ε που το πήρα τότε (τώρα υπάρχουν καλύτερα στα ίδια λεφτά).

Σε κάθε περίπτωση, δε βλέπω το λόγο γιατί το Miyoo Mini Plus να είναι πιο αξιόπιστο.

Επεξ/σία από thagkol
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

Το σκεφτηκα και εγω αυτο. Υπαρχει κατι σε τετοιο στυλ με μεγαλυτερη οθονη, αλλα να ειναι και αξιοπιστο; Γιατι πχ πολλες εταιριες διαβαζω οτι η μπαταρια σκαει! Ακομα και σε anbernic, που θεωρειται απο τις καλες!

Anbernic rg40xx h, η μισή ίντσα παραπάνω είναι όντως διαφορά να ξέρεις και είναι στα ίδια λεφτά πρακτικά φοβερή κονσόλα. 

Θα ακούσεις και το trimui smart pro με 5αρα οθόνη αλλά βγάζει θέματα ενίοτε. 

Φτηνουλι πάντως κ αυτό. 

Τα έχω και τα δύο και το Miyoo Mini Plus. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rodosf1 είπε

Anbernic rg40xx h, η μισή ίντσα παραπάνω είναι όντως διαφορά να ξέρεις και είναι στα ίδια λεφτά πρακτικά φοβερή κονσόλα. 

Φτηνουλι πάντως κ αυτό. 

Έχω και το rg40xx αλλά και το Trimui smart pro.Το Trimui το πήρα από ένα παιδί εδώ μέσα γιατί η οθόνη του rg40xx έτσι ξαφνικά χάλασε.Το άνοιξα μια μέρα και η οθόνη έδειχνε σαν να είχε scanlines..Σε μεγαλύτερο βαθμό.Δε μπορείς να παίξεις.Με επικοινωνία στο Geekbuing βέβαια μου στείλανε οθόνη και την περιμένω.Αυτο το γράφω γιατί και εγώ θεωρούσα την Anbernic πιο καλή ας πούμε σαν εταιρεία.Οσον αφορά το Trimui αν το  είχα πιάσει στα χέρια μου πριν αγοράσω το rg400xx θα το προτιμούσα .Το θεωρώ ανώτερο.Η οθόνη και μόνο πολύ καλύτερη.Βεβαια και τα δύο έχουν τα καλά τους,αλλά σαν σύνολο προτιμώ κατά πολύ το Trimui.

Επεξ/σία από kajwbtfe
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, rodosf1 said:

Φτηνουλι πάντως κ αυτό. 

Τι θεματα βγαζει;

Παντως πιο πολυ σε εμφανιση του αρεσουν κονσολες τυπου psp, οπως το trimui. Αλλα καλο ειναι για αρχη να μην ξεφυγει η τιμη πανω απο τα 70.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Witcher1st είπε

Τι θεματα βγαζει;

Παντως πιο πολυ σε εμφανιση του αρεσουν κονσολες τυπου psp, οπως το trimui. Αλλα καλο ειναι για αρχη να μην ξεφυγει η τιμη πανω απο τα 70.

trimui με λιγη υπομονή βρίσκεις πια 45-50€.

και είναι πιο άνετα στα χέρια τα horizontal. 

Εμένα μου έκαψε sd κάρτα Samsung πχ, 

σε άλλους όχι. Επίσης έχει θέμα διαχείρισης θερμότητας, σε psp κλπ θερμαίνεται πολύ τοπικά και δεν έχει καλή απαγωγή θερμότητας σε όλη την πίσω επιφάνεια. Θα δεις διαφορές πατέντες που υπάρχουν βέβαια και λύνουν το ζήτημα. 

Στα μηχανάκια 50-60€ ότι πληρώνεις παίρνεις βασικά, πάλι καλά να λέμε. 

• Like 3
Δημοσ.
3 hours ago, rodosf1 said:

Φτηνουλι πάντως κ αυτό. 

family foto ?

2 hours ago, kajwbtfe said:

Έχω και το rg40xx αλλά και το Trimui smart pro.Το Trimui το πήρα από ένα παιδί εδώ μέσα γιατί η οθόνη του rg40xx έτσι ξαφνικά χάλασε.Το άνοιξα μια μέρα και η οθόνη έδειχνε σαν να είχε scanlines..Σε μεγαλύτερο βαθμό.Δε μπορείς να παίξεις.Με επικοινωνία στο Geekbuing βέβαια μου στείλανε οθόνη και την περιμένω.Αυτο το γράφω γιατί και εγώ θεωρούσα την Anbernic πιο καλή ας πούμε σαν εταιρεία.Οσον αφορά το Trimui αν το  είχα πιάσει στα χέρια μου πριν αγοράσω το rg400xx θα το προτιμούσα .Το θεωρώ ανώτερο.Η οθόνη και μόνο πολύ καλύτερη.Βεβαια και τα δύο έχουν τα καλά τους,αλλά σαν σύνολο προτιμώ κατά πολύ το Trimui.

ειναι σιγουρα οθονη ? μηπως ειναι software / sd ?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, stefanos_th είπε

family foto ?

ειναι σιγουρα οθονη ? μηπως ειναι software / sd ?

Ναι είναι.Εχω την κάρτα που είχε μαζί όταν το αγόρασα και έχω φτιάξει και εγώ μια sandisk 128gb.Το διάβασα κάπου αυτό που λες και δοκίμασα και με τις δυο κάρτες το ίδιο αποτέλεσμα δυστυχώς.Μαλιστα έβαλα και Knulli σε μια άλλη και πάλι το δικό πράγμα.

Επεξ/σία από kajwbtfe
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, rodosf1 said:

trimui με λιγη υπομονή βρίσκεις πια 45-50€.

και είναι πιο άνετα στα χέρια τα horizontal. 

Εμένα μου έκαψε sd κάρτα Samsung πχ, 

σε άλλους όχι. Επίσης έχει θέμα διαχείρισης θερμότητας, σε psp κλπ θερμαίνεται πολύ τοπικά και δεν έχει καλή απαγωγή θερμότητας σε όλη την πίσω επιφάνεια. Θα δεις διαφορές πατέντες που υπάρχουν βέβαια και λύνουν το ζήτημα. 

Στα μηχανάκια 50-60€ ότι πληρώνεις παίρνεις βασικά, πάλι καλά να λέμε. 

45 ευρω το trimui απο που; Δεν το εχω δει ποτε κατω απο 50.

Οταν λες εκαψε την καρτα; Φωτια;

Επεξ/σία από Witcher1st
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

45 ευρω το trimui απο που; Δεν το εχω δει ποτε κατω απο 50.

Οταν λες εκαψε την καρτα; Φωτια;

δες τις προσφορές του aliexpress κατά καιρούς. 

Την αχρηστευσε, όχι φωτιά, λίγο λιώσιμο στο μέρος που είναι τα pins ως ένδειξη υπερθέρμανσης απλά είδα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...