Προς το περιεχόμενο

Retro Handhelds (Anbernic/Retroid/Powkiddy/κ.α)

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από GreeKar98K,
Μήνυμα προστέθηκε από Malthador,

Το νήμα ανοίγει ξανά, γράφω πιο αναλυτικά το τι αφορά και τους κανόνες που θα το διέπουν (πέραν των κανόνων που ισχύουν forum-wide), οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται με ευλάβεια:

• On-topic είναι η κουβέντα γύρω από τα διάφορα ρετρό handheld μηχανήματα που κυκλοφορούν, κυρίως από Κίνα μεριά. 
  • On-topic είναι η κουβέντα γύρω από το σετάρισμα των OS των συσκευών αυτών, χωρίς να υπάρχει ουδεμία αναφορά πάνω σε συγκεκριμένα games, σε roms ή σε BIOS.
  • Το νήμα δεν προσφέρεται για υποστήριξη πάνω στο retroarch, μην αναλώνεστε εκεί γιατί η κουβέντα για τα cores ή το content οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κουβέντα για roms και BIOS. Υπάρχουν ολόκληρα wikis που καλύπτουν εκτενέστατα το retroarch.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά links που περιέχουν πειρατικό περιεχόμενο (roms, BIOS κλπ) είτε άμεσα, είτε έμμεσα.
  • Εννοείται ότι απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά οι ερωτήσεις προς αναζήτηση πειρατικού περιεχομένου ή προς συμβουλευτικής σχετικά με πειρατικό περιεχόμενο, ακόμα και μετά «από συνεννόηση μέσω ΠΜ».

Επειδή τα ρετρό μηχανάκια εμπίπτουν σε ευαίσθητη κατηγορία, εάν δείτε κάποιο μέλος να παρεκτρέπεται με το μήνυμά του, είτε του στέλνετε απευθείας ΠΜ για να το διορθώσει, είτε στέλνετε αναφορά και το αναλαμβάνουν οι συντονιστές.

Αν έχετε κάποια απορία, μου στέλνετε ΠΜ. Κατά κανόνα πάντως, αν έχετε αμφιβολία σχετικά με το αν πρέπει να ποστάρετε κάτι, τότε το πιθανότερο είναι ότι απαγορεύεται να το ποστάρετε.

Αυτά τα απλά. Τα τηρείτε και το νήμα δεν θα ξανακλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, klainmaingr said:

Αν όχι.. πόσο βγαίνει το RP5 και είναι το σετάρισμα κάτι απλό με ενδελεχείς οδηγούς ή θέλει να φάω μια βδομάδα; Να πώ οτι με νοιάζει πάρα πολύ το UI και η ευκολία χρήσης και με το retroarch ποτέ δεν κατάφερα να το κάνω να φαίνεται και να δουλεύει ανθρώπινα.

To RP5 μου βγήκε γύρω στα 210 πριν ένα μήνα. Ναι, με τους οδηγούς του Russ (RetroGameCorps) θα είσαι ΟΚ. Πρώτα σετάρεις το Android, μετά το Retroarch (δεν το γλυτώνεις, οπότε καλύτερα εξοικειώσου μαζί του), μετά ROMs και λοιπούς emulators.

To UI εξαρτάται καθαρά από ποιο frontend θα επιλέξεις - μιλάμε για την πρόσοψη που θα φαίνεται συνέχεια, θα σου δείχνει τα συστήματα και τα παιχνίδια σου, και θα "καλεί" τον emulator που έχεις επιλέξει όταν πατάς σ'ενα παιχνίδι.

• Thanks 1
  • Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Αν και δεν το έχω το retroid pocket 5 σίγουρα τρέχει παιχνίδια του switch από ότι έχω δει σε βιντεακια! Ρίξε και μία ματιά στο odin 2 portal! 

Τώρα το ζήτημα που σε καίει είναι ότι έχει android και πρέπει να το σεταρεις εσύ με emulators αυτόνομους (ps2, gc, wii, switch, 3ds, 2ds τουλάχιστον) και με retroarch για psp, dreamcast, n64 και κάτω 8-16 bit κονσόλες δεν χρειάζεσαι αυτόνομους emulators τρέχουν μια χαρά στο retroarch! Βάζεις και fronted τον es-de που βασίζεται στον EmulationStation και θα τα έχεις όλα όμορφα νοικοκύρεμενα τα παιχνίδια με boxart και βίντεο preview, αν έχεις ασχοληθεί με batocera με emuelec κτλ θα καταλάβεις τι εννοώ! Σίγουρα θα σου φάει χρόνο στο σεταρισμα λόγου android λογισμικού! 

Εδώ μερικές οδηγίες 

https://retrogamecorps.com/2022/01/16/retroid-pocket-2-starter-guide/

https://retrogamecorps.com/2022/02/28/retroarch-starter-guide/

Πότε βγήκε virtua striker 5 και δεν το πήρα πρέφα 😜? Το virtua striker 3 πάντως έτρεχε με 50-60 fps και στο odin lite με ανάλυση Χ2.. 

Χάχα εκ παραδρομής, μακάρι να είχε βγει 5 θα το είχα λιώσει, πάντως έχω βρει Ρομ για το VS 4 και δεν μου παίζει με την καμία είναι διαθέσιμο μόνο για Mame και Sega Naomi (arcade) , το έχει καταφέρει κανείς να παίξει το VS 4 σε κάποιο handheld; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 minutes ago, vagosvts7 said:

Αν και δεν το έχω το retroid pocket 5 σίγουρα τρέχει παιχνίδια του switch από ότι έχω δει σε βιντεακια! Ρίξε και μία ματιά στο odin 2 portal! 

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τις προτάσεις. Η ερώτηση ήταν λίγο ανάποδη. Έχει νόημα/είναι πιο εύκολο να κάνω το σπασμένο switch που έχω (που παίζει ήδη native τα παιχνίδια του) emulation station (με εύχρηστο UI) σε ίδια φάση με το RP5 ή δεν μπορώ να εξομοιώσω την εμπειρία λόγω περιορισμών του switch είτε σε ισχύ είτε σε software?

Η γενικά είναι out of scope η σύγκριση; 

Επεξ/σία από klainmaingr
Δημοσ.
24 minutes ago, klainmaingr said:

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τις προτάσεις. Η ερώτηση ήταν λίγο ανάποδη. Έχει νόημα/είναι πιο εύκολο να κάνω το σπασμένο switch που έχω (που παίζει ήδη native τα παιχνίδια του) emulation station (με εύχρηστο UI) σε ίδια φάση με το RP5 ή δεν μπορώ να εξομοιώσω την εμπειρία λόγω περιορισμών του switch είτε σε ισχύ είτε σε software?

Προσωπικά την έπιασα την ερώτησή σου, αλλά λόγω άγνοιας δεν απάντησα.
Αφού το ξαναθέτεις, ορίστε μια γρήγορη απάντηση της "ΤΝ" της Google =>

Yes, it is possible to convert a Nintendo Switch into a retro game console by installing a custom firmware and using emulators. This allows you to play games from various classic consoles like NES, SNES, PlayStation, and more. However, it requires "hacking" or modifying your Switch, which may void your warranty and could potentially brick the device if not done correctly. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, klainmaingr είπε

Δεν μπορείς να έχεις την ίδια εμπειρία με το Switch. Εκτος και αν αποφασίσεις να περάσεις Android στο Switch που και πάλι θα έχεις περιορισμούς λόγω του hardware του Switch.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Tsoukos87 είπε

Χάχα εκ παραδρομής, μακάρι να είχε βγει 5 θα το είχα λιώσει, πάντως έχω βρει Ρομ για το VS 4 και δεν μου παίζει με την καμία είναι διαθέσιμο μόνο για Mame και Sega Naomi (arcade) , το έχει καταφέρει κανείς να παίξει το VS 4 σε κάποιο handheld; 

Παίζει σε windows handheld ή σε pc με windows! Το έχω δοκιμάσει σε asus rog ally z1 extreme! 

3 ώρες πριν, klainmaingr είπε

Το switch με cfw παίζει μέχρι psp games dreamcast και τις παλαιότερες κονσόλες μέσω retroarch! 

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά.
Έχω ήδη retroarch και τους μανίσιους emulators της νιντεντο στο switch αλλα η εμπειρία είναι μέτρια απο πλευράς ευχρηστίας και UI οπότε με βλέπω να πηγαίνω σε αυτά που αναφέρετε παραπάνω για να πιάσω και ps2/wiiu.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, ilias12369 είπε

Παιδια καλησπερα,παραγγειλα odin 2 portal απο ayn,για οσους το εχουν ποσο καιρο κανει να ερθει?

Εγώ είχα πέσει στην περίπτωση που είχε θέμα το εργοστάσιο και περίμενα 2 μήνες. Τώρα που έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση, πιστεύω σε 15 εργάσιμες θα έχεις παραλάβει. Φυσικά εξαρτάται και από τα τοπικά ΕΛΤΑ.

1 ώρα πριν, klainmaingr είπε

Ευχαριστώ παιδιά.
Έχω ήδη retroarch και τους μανίσιους emulators της νιντεντο στο switch αλλα η εμπειρία είναι μέτρια απο πλευράς ευχρηστίας και UI οπότε με βλέπω να πηγαίνω σε αυτά που αναφέρετε παραπάνω για να πιάσω και ps2/wiiu.

Αν πας σε μηχανάκια τύπου RP5, Portal κλπ, μπορείς να παίξεις το 90% της βιβλιοθήκης του PS2 και σε αυξημένη ανάλυση. Μέχρι και παιχνίδια του PS Vita. Όσον αφορά στο WiiU σε προϊδεάζω ότι δεν θα παίξεις όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια. Η έκδοση του Android σε σχέση με αυτή των Windows είναι λίγο (έως πολύ) πίσω ακόμα. Βέβαια υποστηρίζεται και πιστεύω στο μέλλον θα δούμε πολύ ωραία πραγματάκια αλλά προς το παρόν είναι hit n miss η φάση με τα παιχνίδια που υποστηρίζονται. Κάποια παίζουν εξαιρετικά, κάποια κομπιάζουν και κάποια είναι πλήρως unplayable. Σίγουρα, όμως, έχεις πολύ καλύτερες πιθανότητες να παίξεις WiiU/PS Vita/PS2/PS3 σε τέτοια handhelds παρά στο Switch.

Επεξ/σία από -WISE-
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
16 hours ago, Bourdoulas said:

Δεν μπορείς να έχεις την ίδια εμπειρία με το Switch. Εκτος και αν αποφασίσεις να περάσεις Android στο Switch που και πάλι θα έχεις περιορισμούς λόγω του hardware του Switch.

^^ Αυτό βασικά.

Για να έχεις την πιο ολοκληρωμένη και up-to-date emulation εμπειρία στο Switch θα πρέπει να περάσεις Android. Το πρόβλημα είναι ότι τα 4GB RAM του Switch πλέον είναι πάρα πολύ λίγα για Android και θα δεινοπαθήσεις από τα κολλήματα.

Καλύτερα να πας σε άλλη λύση αν σε ενδιαφέρει το emulation συστημάτων νεότερω από το PS1.

• Like 3
Δημοσ.

Το Android στο Switch είναι...άσε καλύτερα μην το βάλεις. Δεν φταίνε τα 4gb RAM (έχω παλιό κινητό με 4gb και πάει σφαίρα) αλλά η υλοποίηση που δεν είναι επίσημη. Το android TV που τρέχει στο Shield TV (ίδιο SoC και λιγότερη RAM) και είναι επίσημο μια χαρά πάει.

Με λίγο ψάξιμο θα βρεις 2-3 πολύ ωραία πακέτα για emulation στο Switch που φτάνουν PS1, N64, Dreamcast με bezels και εικόνες, όμορφα έτοιμα προς χρήση. Απαιτούν βέβαια αρκετά giga. Μην περιμένετε PS2 στο Switch στο HOS.

Δημοσ.

κάποια λύση για οικονομικό emulation από aliexpress στην τηλεόραση ιδεατά να μπορεί να παίξει και saturn αλλά σίγουρα ως psp dreamcast κλπ υπάρχει ?
θα ήθελα να ειναι στην tv και οσο το δυνατόν κατω από τα 50€

εχω κοιτάξει κάποιες λύσεις τυπου στικ αλλά δε με καλύπτουν...
θα ήθελα κονσόλα και αν γίνεται οχι android

αν έχετε δοκιμάσει pap2 ή super console x και ποια έκδοση θα με ενδιέφερε σχόλιό σας...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rhtoras είπε

κάποια λύση για οικονομικό emulation από aliexpress στην τηλεόραση ιδεατά να μπορεί να παίξει και saturn αλλά σίγουρα ως psp dreamcast κλπ υπάρχει ?
θα ήθελα να ειναι στην tv και οσο το δυνατόν κατω από τα 50€

εχω κοιτάξει κάποιες λύσεις τυπου στικ αλλά δε με καλύπτουν...
θα ήθελα κονσόλα και αν γίνεται οχι android

αν έχετε δοκιμάσει pap2 ή super console x και ποια έκδοση θα με ενδιέφερε σχόλιό σας...

Για να παίξεις άνετα psp, dreamcast και saturn στη tv η πιο φθηνή λύση είναι το raspberry pi 5 με batocera os! Έχω super console x με emuelec 4.3 και παίζει μέχρι dreamcast και λίγα psp games! 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Για να παίξεις άνετα psp, dreamcast και saturn στη tv η πιο φθηνή λύση είναι το raspberry pi 5 με batocera os! Έχω super console x με emuelec 4.3 και παίζει μέχρι dreamcast και λίγα psp games! 

θα ήθελα κατι όπως ειπα με κάτω από 50€
επίσης αν υπάρχει κάτι έτοιμο να μη χρειαστεί να κάνω διαδικασίες
το πήρες το έβαλες και παίζεις
εχω δει το y7 που εχει και 25 παιχνίδια saturn αλλά δε φαινεται κατι αξιοπρόσεκτο...
καμια άλλη λύση ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...