Dr_Pepper Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Κάνω κάτι υπολογισμούς που δεν έχουν σχέση με το θέμα και είναι μεγάλη η περιγραφή το γιατί και το πως οπότε το αφήνω απο έξω αυτό. Χρειάζομαι μια ρεαλιστική τιμή για στρέμμα ποτιστικού χωραφιού χωρίς δέντρα κτλ σκέτο χωράφι (αλλά ποτιστικό) στην δυτική Μακεδονία. Όταν λέω ρεαλιστική τιμή εννοώ τιμή που όντως να βρεθεί αγοραστής σχετικά άμεσα (πχ μέσα στον χρόνο ) όχι ιδανική τιμή κτλ. Αν έχετε πουλήσει/αγοράσει χωράφι ή έχετε ακουστά παρακαλώ βοηθήστε, ευχαριστώ. (Αγορές απο άλλες περιοχές όπως πχ κρήτη δεν θα βοηθήσουν γιατί εκει σίγουρα οι τιμές ειναι μεγαλύτερες παρακαλώ μόνο απο δυτική Μακεδονία η αντίστοιχα "φτωχικές" περιοχές πχ Ξάνθη κτλ )
Bitbit Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 μα πως να σου δώσει κάποιος ρεαλιστική απάντηση αν δεν ξέρει ακριβώς το μέρος. Το ίδιο είναι πάνω στο δρόμο, το ίδιο είναι χωμένο μέσα...; Παίζουν πολλά ρόλο
Dr_Pepper Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Bitbit είπε μα πως να σου δώσει κάποιος ρεαλιστική απάντηση αν δεν ξέρει ακριβώς το μέρος. Το ίδιο είναι πάνω στο δρόμο, το ίδιο είναι χωμένο μέσα...; Παίζουν πολλά ρόλο Ωραία ένα εύρος δεν μιλάμε τώρα να κοστολογήσουμε ένα συγκεκριμένο χωράφι αλλά αν ειναι ποτιστικό και δεν κάνει για οικόπεδο και πάνω στο δρόμο να ειναι ή 1,2 χλμ πιο μέσα η διαφορά δεν πιστεύω να ειναι 3000 ευρώ ας πούμε αλλά μερικά εκατοστάρικα... Μιλάμε για νορμάλ τοποθεσίες πάντα (κοντά σε κάποιο χωρίο) όχι στου διαόλου την μανα να θες 30 λεπτά για να φτάσεις απο οπουδήποτε. Προσωπικά (σε ότι αφορά τον υπολογισμό μου που δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα όπως είπα) θέλω μια μέση ρεαλιστική τιμή για να την πολλαπλασιάσω με έναν αριθμό στερεμάτων απο διάφορα ποτιστικά χωράφια που δεν ειναι όλα σε ένα μέρος αλλά ειναι προσβάσιμα κοντά σε χωριά. Δεν με ενδιαφέρει να ειναι 100% ακριβής η τιμή για το κάθε χωράφι ξεχωριστά απλά δεν θελω να "πέσω" πολύ έξω στην σούμα αν πχ βάλω 2000 * 56 = 112.000 ευρώ ενω ΑΝ κάτι πιο ρεαλιστικό θα ήταν πχ 1100*56 = 61600 ευρώ όπως καταλαβαίνεις μεγάλη διαφορά. Και δεν πρόκειται να τα πουλήσω άμεσα (για να προλάβω όσους θα πούνε να μιλήσω με μεσίτη ή να βγάλω αγγελίες να δω πόσο θα πάνε) για άλλο λόγο κάνω τους υπολογισμούς. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2022 από Dr_Pepper
chaosmaster Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Κάτσε να ρίξω τα κόκαλα και θα σου πω 1
Dr_Pepper Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) απο άρθρο που αναφέρει ως πηγή την eurostat βρήκα αυτό Αλλά δεν μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμο γιατί δεν βρήκα το άρθρο της eurostat οπότε δεν ξέρω πότε έγινε αυτή η έρευνα (που έχει σημασία γιατί αν ήταν σε καλές εποχές οι τιμές αυτές σίγουρα έχουν αλλάξει) και επίσης ειναι η μέση δηλαδή θα βάζει τα φιλέτα αλλά και τα κατσάβραχα ... θέλω να πω αποκλείεται ένα ποτιστικό χωράφι κοντά σε χωριό να ειναι μόνο 625 ή έστω 900 ευρώ.... ή όντως; Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2022 από Dr_Pepper
elgrec0 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Στις 26/12/2022 στις 1:11 ΜΜ, Dr_Pepper είπε Κάνω κάτι υπολογισμούς που δεν έχουν σχέση με το θέμα και είναι μεγάλη η περιγραφή το γιατί και το πως οπότε το αφήνω απο έξω αυτό. Χρειάζομαι μια ρεαλιστική τιμή για στρέμμα ποτιστικού χωραφιού χωρίς δέντρα κτλ σκέτο χωράφι (αλλά ποτιστικό) στην δυτική Μακεδονία. Όταν λέω ρεαλιστική τιμή εννοώ τιμή που όντως να βρεθεί αγοραστής σχετικά άμεσα (πχ μέσα στον χρόνο ) όχι ιδανική τιμή κτλ. Αν έχετε πουλήσει/αγοράσει χωράφι ή έχετε ακουστά παρακαλώ βοηθήστε, ευχαριστώ. (Αγορές απο άλλες περιοχές όπως πχ κρήτη δεν θα βοηθήσουν γιατί εκει σίγουρα οι τιμές ειναι μεγαλύτερες παρακαλώ μόνο απο δυτική Μακεδονία η αντίστοιχα "φτωχικές" περιοχές πχ Ξάνθη κτλ ) Δεν ξέρω κατα πόσο θα σε βοηθήσει αλλά στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στον Ν.Πέλλας, ο οποίος είναι ένας απο τους "φτωχούς" Νομούς, όπως αυτοί της Δυτικής Μακεδονίας, τα ποτιστικά χωράφια το 2016-2017 που είχα μάθει ήταν περίπου 800-1000ε/στρέμμα η πώληση, ανάλογα την πρόσβαση και 100 ευρώ/έτος/στρέμμα η ενοικίαση. 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Μπες σε κανα car.gr ή αντιστοιχα site που πουλανε Γη βαλε αυτα που θες και βγαλε ακρη. Απο ενα προχειρο ψαξιμο που εκανα μολις υπάρχει στον Ν. Κοζανης 2000 τ.μ. προς πωληση 200μ απο το σχεδιο πολης στα 50.000€ και ακριβως απο κατω αλλη αγγελια στην Ορεστιαδα 28.200 τ.μ. στα 52.000€. Αντε βγαλε ακρη τωρα...
Dr_Pepper Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Στις 28/12/2022 στις 1:22 ΜΜ, Αλεξανδρος A.92 είπε Μπες σε κανα car.gr ή αντιστοιχα site που πουλανε Γη βαλε αυτα που θες και βγαλε ακρη. Απο ενα προχειρο ψαξιμο που εκανα μολις υπάρχει στον Ν. Κοζανης 2000 τ.μ. προς πωληση 200μ απο το σχεδιο πολης στα 50.000€ και ακριβως απο κατω αλλη αγγελια στην Ορεστιαδα 28.200 τ.μ. στα 52.000€. Αντε βγαλε ακρη τωρα... Καλά στο car.gr αγοράζει άλλος τρακαρισμένα αμάξια αταξινόμητα κτλ με 3000 ευρώ εκει βάζει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του χειρότερα απο τις αγγελίες του insomnia ειναι
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2022 16 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Καλά στο car.gr αγοράζει άλλος τρακαρισμένα αμάξια αταξινόμητα κτλ με 3000 ευρώ εκει βάζει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του χειρότερα απο τις αγγελίες του insomnia ειναι Καλα παντου ισχυει το παραπανω, αλλα αποτελει ενα μετρο συγκρισης.
Fan Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2022 Στις 28/12/2022 στις 1:07 ΜΜ, elgrec0 είπε Δεν ξέρω κατα πόσο θα σε βοηθήσει αλλά στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στον Ν.Πέλλας, ο οποίος είναι ένας απο τους "φτωχούς" Νομούς, όπως αυτοί της Δυτικής Μακεδονίας, τα ποτιστικά χωράφια το 2016-2017 που είχα μάθει ήταν περίπου 800-1000ε/στρέμμα η πώληση, ανάλογα την πρόσβαση και 100 ευρώ/έτος/στρέμμα η ενοικίαση. Μήπως κάνεις κάποιο λάθος. Δεν παίζει η αγορά να έχει 800 το στρέμμα και η ενοικίασή του να είναι 100 ευρώ/έτος. Στην Άρτα ένας γνωστός μου αποφάσισε να νοικιάσει 10 στρέμματα και ενώ μπορούσε να τα αγοράσει με 900 το στρέμμα αποφάσισε να τα νοικιάσει γιατί πήγαινε 25 ευρώ/το έτος το στρέμμα, οπότε συνέφερε.
elgrec0 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Στις 30/12/2022 στις 11:04 ΜΜ, Fan είπε Μήπως κάνεις κάποιο λάθος. Δεν παίζει η αγορά να έχει 800 το στρέμμα και η ενοικίασή του να είναι 100 ευρώ/έτος. Στην Άρτα ένας γνωστός μου αποφάσισε να νοικιάσει 10 στρέμματα και ενώ μπορούσε να τα αγοράσει με 900 το στρέμμα αποφάσισε να τα νοικιάσει γιατί πήγαινε 25 ευρώ/το έτος το στρέμμα, οπότε συνέφερε. Ίσως παίζει ρόλο η περιοχή, τις τιμές που ανέφερα τις γνωρίζω απο πρόταση που μου είχε γίνει για ενοικίαση ή πώληση μίας μικρής έκτασης (3,8 στρέμματα) που έχουμε στον Ν.Πέλλας. Μάλιστα ήταν αρκετοί αυτοί που μας είχαν προσεγγίσει για το λόγο αυτό καθώς δεν τα εκμεταλλευόμαστε. Αναφέρομαι πάντα σε χωράφι, όχι οικόπεδο, πλησίον οικισμού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα