Fir3fly Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Πήγα σήμερα για ένα θέμα μου στον τοπικό εφκα της γειτονιάς μου, και ενώ είχα κλείσει ηλεκτρονικό ραντεβού στις 13.40 και ήθελα απλά να ρωτήσω κάτι, μίλησα με μια υπάλληλο τους στις 14.30 και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος: "Μετα τις 14.00 δεν εξυπηρετούμε" "Μα είχα κλείσει ηλεκτρονικό ραντεβού στις 13.40 και η ώρα είναι 14.30 και περιμενω τόση ώρα...." "Να κλείσετε καινούργιο ραντεβού" "Μα μια ερώτηση θέλω να κάνω ,δεν έχω κάποιο αίτημα.... Απλά να μου πείτε τι δικαιολογητικά να φέρω" Και με ένα τουπε, μου έδωσε μια φωτοτυπία και μου είπε αν δεν τα φέρεις δεν εγκρίνεται η αίτηση σου. Με εκνευρισε τόσο πολύ, που ενώ ήμουν ευγενική με αντιμετώπισε με ειρωνεία, το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος; Και μπορω κάπου να το καταγγείλω;
G.TH. Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Εδώ δεν σήκωναν το τηλέφωνο στον αρμόδιο Υπουργό, είναι κράτος εν κράτει αυτοί
vamvakoolas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Fir3fly είπε Πήγα σήμερα για ένα θέμα μου στον τοπικό εφκα της γειτονιάς μου, και ενώ είχα κλείσει ηλεκτρονικό ραντεβού στις 13.40 και ήθελα απλά να ρωτήσω κάτι, μίλησα με μια υπάλληλο τους στις 14.30 και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος: "Μετα τις 14.00 δεν εξυπηρετούμε" "Μα είχα κλείσει ηλεκτρονικό ραντεβού στις 13.40 και η ώρα είναι 14.30 και περιμενω τόση ώρα...." "Να κλείσετε καινούργιο ραντεβού" "Μα μια ερώτηση θέλω να κάνω ,δεν έχω κάποιο αίτημα.... Απλά να μου πείτε τι δικαιολογητικά να φέρω" Και με ένα τουπε, μου έδωσε μια φωτοτυπία και μου είπε αν δεν τα φέρεις δεν εγκρίνεται η αίτηση σου. Με εκνευρισε τόσο πολύ, που ενώ ήμουν ευγενική με αντιμετώπισε με ειρωνεία, το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος; Και μπορω κάπου να το καταγγείλω; καλα αν αρχισω να γραφω για φορεις δημοσιου θα θελω κανα 2ημερο Για τη περιπτωση σου δες εδω https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/258675/online-efarmogi-gia-kataggelies-diafthoras-efka-eopyy-oaed-sepe-efka και ακομα μπορεις να το "καταγγειλεις"σε καποιο ΜΜΕ που περιμενουν για τετοια...
HALF EVIL Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Fir3fly είπε Πήγα σήμερα για ένα θέμα μου στον τοπικό εφκα της γειτονιάς μου, και ενώ είχα κλείσει ηλεκτρονικό ραντεβού στις 13.40 και ήθελα απλά να ρωτήσω κάτι, μίλησα με μια υπάλληλο τους στις 14.30 και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος: "Μετα τις 14.00 δεν εξυπηρετούμε" "Μα είχα κλείσει ηλεκτρονικό ραντεβού στις 13.40 και η ώρα είναι 14.30 και περιμενω τόση ώρα...." "Να κλείσετε καινούργιο ραντεβού" "Μα μια ερώτηση θέλω να κάνω ,δεν έχω κάποιο αίτημα.... Απλά να μου πείτε τι δικαιολογητικά να φέρω" Και με ένα τουπε, μου έδωσε μια φωτοτυπία και μου είπε αν δεν τα φέρεις δεν εγκρίνεται η αίτηση σου. Με εκνευρισε τόσο πολύ, που ενώ ήμουν ευγενική με αντιμετώπισε με ειρωνεία, το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος; Και μπορω κάπου να το καταγγείλω; ΕΦΚΑ Ιωαννίνων. Έχω τελειώσει με ένα ραντεβού που έκλεισα και θέλω από το μητρώο να κάνω μια αλλαγή τηλεφώνου. Στο γραφείο, πέντε , στην κυριολεξία πέντε άτομα κοπροσκύλιαζαν , ένας στο κινητό, άλλη πάνω στο γραφείο, δύο τα λέγανε και γελάγανε. Οταν κάποια στιγμή μου έδωσε μια σημασία, μου λέει, δεν έχετε ραντεβού. Σωστά της λέω αλλά μιας και ήρθα για άλλο ραντεβού να με εξυπηρετουσατε, μόνο μια αλλαγή τηλεφώνου θέλω. Με ύφος , τι μας κάνεις τώρα κι εσύ μου έδωσε ένα χαρτί να συμπληρώσω. Το έγραψα και μετά από πέντε λεπτά κάποιος έτυχε να κοιτάξει προς το μέρος μου και ξεκίνησε σερνόμενος να έρθει να το πάρει. Μη σου κάνει εντύπωση τίποτα. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2022 από HALF EVIL 1
Fir3fly Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Εγώ απλώς πληροφορίες ήθελα για ένα θεμα μου, και είχα και ραντεβού και ευγενική ήμουν, απορώ με την συμπεριφορά τους, και η πρώτη σκέψη μου είναι να το καταγγείλω όλο αυτό στον Συνήγορο του Πολίτη.
vamvakoolas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 στο λινκ που παρεθεσα εχει κατευθειαν φορμa για εφκα. 1
HALF EVIL Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Απλώς θα σου πω ότι ούτε ο υπουργός έχει καταφέρει να τους βάλει χέρι. Για να βγαίνουν γρήγορα οι συντάξεις αναγκάστηκε να προσλάβει έξτρα από την ελεύθερη αγορά άτομα για να δουλέψουν γρήγορα. Φυσικά τους έξτρα μισθούς και αμοιβές τους πληρώνουμε εγώ και εσύ. Αν τύχει και εξυπηρετηθώ σωστά και γρήγορα σε δημόσια υπηρεσία μου έρχονται δάκρυα στα μάτια. Αισθάνομαι ότι οφείλω να πάω στο ζαχαροπλαστείο στη γωνία να τους πάρω γλυκά για κέρασμα. 🥲
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 44 λεπτά πριν, Fir3fly είπε Πήγα σήμερα για ένα θέμα μου στον τοπικό εφκα της γειτονιάς μου, και ενώ είχα κλείσει ηλεκτρονικό ραντεβού στις 13.40 και ήθελα απλά να ρωτήσω κάτι, μίλησα με μια υπάλληλο τους στις 14.30 και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος: "Μετα τις 14.00 δεν εξυπηρετούμε" "Μα είχα κλείσει ηλεκτρονικό ραντεβού στις 13.40 και η ώρα είναι 14.30 και περιμενω τόση ώρα...." "Να κλείσετε καινούργιο ραντεβού" "Μα μια ερώτηση θέλω να κάνω ,δεν έχω κάποιο αίτημα.... Απλά να μου πείτε τι δικαιολογητικά να φέρω" Και με ένα τουπε, μου έδωσε μια φωτοτυπία και μου είπε αν δεν τα φέρεις δεν εγκρίνεται η αίτηση σου. Με εκνευρισε τόσο πολύ, που ενώ ήμουν ευγενική με αντιμετώπισε με ειρωνεία, το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος; Και μπορω κάπου να το καταγγείλω; Σαν λαός αυτές είναι οι δημόσιες υπηρεσίες που μας αξίζουν, οπότε να λες και ευχαριστώ. Βέβαια μου έχει τύχει στον εφκα να υπάρχει πραγματικά άψογη,γρήγορη και ευγενική εξυπηρέτηση, και να πασχίζει ο υπάλληλος να βρει τρόπο να με βοηθήσει.Υπαρχουν και αυτοί αλλά είναι μια μικρή μειοψηφία. Είναι που θα πέσεις.
vamvakoolas Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 στη περιοχη που εμενα για παραδειγμα το ΚΕΠ αποφασισε να λειτουργησει 8.00 με 13.00 (το τι κραξιμο φαγανε) ΕΦΚΑ σε επαρχιακη πολη σε νησι αποφασισε να κλεισει σε μια νυχτα και μεταφερθηκε/συγχωνευτηκε σε αλλο νησι (μιλαμε για νησι για 20.000+ κατοικους στη πρωτη περιπτωση). Φαντασου να κλεισεις ραντεβου, να κλεισεις εισητηρια και ο/η υπαλληλος να στο παιξει...ιστορια να τρελενεσαι με το ελλ δημοσιο
rodosf1 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 για το καλό όλων και για να αυξηθούν οι ενσυνειδητοι δημόσιοι υπάλληλοι κάνε μα αναφορά για τη συμπεριφορά της υπαλλήλου με πλήρη στοιχεία, ώρα προσέλευσης, γραφείο εξυπηρέτησης, κατάστημα κλπ και με τον ακριβή διάλογο κλπ. Θα της το.... τραβήξουν το αυτάκι για το ότι σου πέταξε το χαρτί και μίλησε όπως μίλησε. Οφείλει να είναι ευγενική.
yiannis72 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν θα αναφερθώ σε δημόσια υπηρεσία αλλά σε δημόσιο νοσοκομείο. Πριν λίγες ημέρες λοιπόν και ενώ η μητέρα μου ήταν ετοιμοθάνατη στο πανεπιστημιακό του Ηρακλείου ,κόντεψα να έρθω στα χέρια με ανάγωγο γιατρό που νόμιζε ότι ήταν στο μαγαζάκι του.Το ίδιο θα έπραττα και με μια νοσοκόμα που μίλησε στην μητερα μου με πολύ άσχημο ύφος,αλλά συγκρατήθηκα για να μην στεναχωρήσω τον πατέρα μου που ήταν δίπλα μου και δεν αντιληφθηκε κάτι...τον έφτανε η στεναχωρια του.(Εδώ να πω πως η συντριπτική πλειψηφία τον νοσοκόμων ,όπως και των ειδικευομενων ιατρών,κάνουν την δουλειά τους ευσυνειδητα και με αυταπάρνηση) Στο επεισόδιο με τον γιατρό και όταν τελείωσε,όλοι όσοι ήταν παρόντες μου αναγνώρισαν το δίκιο που είχα αλλά .."τι να κάνουμε,τους έχουμε ανάγκη και ανεχόμαστε και τις προσβολές τους" Θεωρώ πως δεν υπάρχει πια λόγος για έγγραφες καταγγελίες κτλ(χαρακτηριστικά μου είπαν για κάποιον ιατρό που μάλλον θεωρεί αστείο να ξεφτιλίζει ηλικιωμένους ανθρώπους πως,μέχρι και μηνυσεις του έχουν γινει αλλά δεν άλλαξε απολύτως τιποτα). Αντιμετωπίστε αυτους τους λίγους όπως τους αξίζει.ξεφτιλιστε τους ανάγωγους σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία και αν τους συναντησετε ,μην κάνετε πισω αν δεν έχετε κάποιο σοβαρό λόγο... η πολιτισμένη συμπεριφορά και η συζήτηση-υπέρμαχος των οποίων είμαι κι εγώ για την επίλυση των διαφωνίων- δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα σ αυτους τους "ανθρώπους". Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2022 από yiannis72 3
zio10 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Έχω καταλήξει ότι την καλύτερη αντιμετώπιση (να γίνει η δουλειά σου δηλαδή) την έχεις αν πας ήπια, ευγενικά και με τα νερά τους. Εγώ αυτό ακολουθώ σε υπηρεσίες, νοσοκομεία, τράπεζες κτλ και μπορώ να πω ότι δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα, συνήθως γίνεται η δουλειά. Αν πας με ύφος εγώ σας πληρώνω, δύσκολα τα πράγματα! 1 1
yiannis72 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, zio10 είπε Έχω καταλήξει ότι την καλύτερη αντιμετώπιση (να γίνει η δουλειά σου δηλαδή) την έχεις αν πας ήπια, ευγενικά και με τα νερά τους. Εγώ αυτό ακολουθώ σε υπηρεσίες, νοσοκομεία, τράπεζες κτλ και μπορώ να πω ότι δεν έχω ιδιαίτερα προβλήματα, συνήθως γίνεται η δουλειά. Αν πας με ύφος εγώ σας πληρώνω, δύσκολα τα πράγματα! Συγγνώμη Zio αλλά θεωρώ πως αυτή ακριβώς η νοοτροπία είναι η αιτία που έχουν αποθρασυνθεί όλοι αυτοί.Δεν πάω με ύφος "εγώ σας πληρωνω".....τους υπενθυμίζω απλά πως πρέπει να είναι ευγενικοί και να κάνουν σωστά τη δουλεια τους...δεν μου κάνουν χάρη αν με εξυπηρετήσουν...απλά πράγματα πιστευω. 3
zio10 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, yiannis72 είπε Συγγνώμη Zio αλλά θεωρώ πως αυτή ακριβώς η νοοτροπία είναι η αιτία που έχουν αποθρασυνθεί όλοι αυτοί.Δεν πάω με ύφος "εγώ σας πληρωνω".....τους υπενθυμίζω απλά πως πρέπει να είναι ευγενικοί και να κάνουν σωστά τη δουλεια τους...δεν μου κάνουν χάρη αν με εξυπηρετήσουν...απλά πράγματα πιστευω. Δεκτό. Απλά γράφω τι είδα ότι λειτουργεί για μένα, έτσι κι αλλιώς δεν είμαι και πολύ των εντάσεων. Ίσως παίζει ρόλο και το μέρος όμως, σε πολύ μεγάλες πόλεις μπορείς να είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και να πρέπει να είσαι πιο πιεστικός. 1
andreoulios Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2022 Σε περίοδο κορωνοϊού με ρωτάνε στη τοπική εφορία αν έχω ραντεβού, τους απαντάω όχι, και μου λέει θα κλείσετε ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα για να μπορέσετε να εξυπηρετηθείτε , περι τίνος πρόκειτε μου κάνει? Ένα πρόστιμο ήρθα να πληρώσω...ααα βεβαίως βεβαίως περάστε στον 1ο όροφο κατευθείαν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα