Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, Καλή χρονιά 

ξαφνικά δεν ανάβει μια καλή bosch τοστιερα που έχω.

την άνοιξα, δε βλέπω πουθενά κανα μαυρο καλωδιο,κάποιο βραχυκύκλωμα κλπ.

το μόνο που σκέφτομαι είναι αυτό της φωτογραφίας που παρεμβαλεται αναμεσα σε καποιο καλωδιο.

απ ότι είδα είναι ασφάλεια 10Α στο Google. 

να δοκιμάσω προσωρινά για τεστ να ενώσω απευθείας τα καλώδια χωρίς την ασφαλεια ?? και αν δουλέψει να την αντικαταστησω???

μπορώ να το δω κάπως με το πολυμετεο μου?

20230103_184743.jpg

Επεξ/σία από pug_f_e
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό είναι θερμική ασφάλεια. Μπορείς με το πολύμετρο στον έλεγχο συνέχειας (μπιπ) να δεις αν έχει καεί ή όχι. 

• Like 2
Δημοσ.

χωρις την θερμικη, αν εχει βραχυκυκλωσει η εσωτερικη θα αναψει ολοκληρο υποθετω. εγραψα προσοχη γενικως γιατι αυτες οι συσκευες ειναι 220v και πολυς κοσμος βαζει το χερι του χωρις να ξερει απολύτως τιποτα απο ρευμα. :shifty:

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pug_f_e είπε

δυστυχώς η αλλαγή της θερμικής ασφαλειας , δεν έδωσε ζωή στη τοστιερα...

Το καλώδιο τροφοδοσιας είναι οκ; γιατί πολλές φορές έχουν προβλήματα οι πρίζες. 

Δημοσ.

Δύσκολα να σου καούν τέτοιες αντιστάσεις αν δεν κάνεις πολύ συχνή χρήση. Αν δεν μπορείς να κάνεις έλεγχο με πολυμετρο δώσε το σε τεχνικό. 

Δημοσ.

Η τοστιέρα είναι ένας πολύ απλός μηχανισμός που δεν χαλάει εύκολα.

Οπότε αν δεν ανάβει, πέρα από κάποια σύνδεση ή επαφή, το μόνο που μένει να έχει χαλάσει είναι η αντίσταση σε κάποιο σημείο, κάτι που δεν επισκευάζεται οπότε μάλλον πάει για πέταμα.

Το λαμπάκι ανάβει όταν την βάζεις στην πρίζα?

Επίσης αυτή η θερμική ασφάλεια που είπατε παίζει τον ρόλο του θερμοστάτη αν κατάλαβα καλά? Πέρα από αυτό δεν μένουν πολλά πράγματα. Δοκίμασε μία (έπρεπε να το είχες κάνει από την αρχή) να δεις αν πάει ρεύμα στις αντιστάσεις με το πολύμετρο. Αν ναι, φταίνε αυτές. Αν όχι, κοιτάς για συνδέσεις, καλώδιο τροφοδοσίας κλπ

• Like 2
Δημοσ.

και πριν την αλλαγή της ασφάλειας αλλά και τώρα, το λαμπάκι μπροστά που έχει και το ποτενσιομετρο , δεν ανάβει.

τα καλώδια τα εσωτερικά αλλά και το εξωτερικό, φαίνονται οκ χωρίς τσάκισμα, μαυρισματα κλπ.

αυτό που σκέφτομαι είναι το εξής.

έστω ότι καίγεται η μια αντισταση.σταματάει όλο το "συστημα" Να δουλεύει? Δλδ πάνω κατω αντισταση, λαμπάκια κλπ?

Δημοσ.

Ο θερμοστάτης δουλεύει; 

Το θερμικό είναι ασφάλεια, δεν κάνει αυτό το "άνοιξε - κλείσε" στις αντιστάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Άμα το λαμπάκι δεν ανάβει καθόλου, μάλλον σημαίνει ότι δεν πάει καν ρεύμα στην συσκευή.

(Με δεδομένο ότι όλες οι τοστιέρες που ξέρω έχουν ένα λαμπάκι που ανάβει με το που μπει στην πρίζα, και ένα 2ο που ανάβει μόλις κόψει ο θερμοστάτης, οπότε και να έχει χαλάσει ο τελευταίος πάλι θα έπρεπε να ανάβει ένα φως)

Δημοσ.
Στις 3/1/2023 στις 7:09 ΜΜ, pug_f_e είπε

Καλησπερα, Καλή χρονιά 

ξαφνικά δεν ανάβει μια καλή bosch τοστιερα που έχω.

την άνοιξα, δε βλέπω πουθενά κανα μαυρο καλωδιο,κάποιο βραχυκύκλωμα κλπ.

το μόνο που σκέφτομαι είναι αυτό της φωτογραφίας που παρεμβαλεται αναμεσα σε καποιο καλωδιο.

απ ότι είδα είναι ασφάλεια 10Α στο Google. 

να δοκιμάσω προσωρινά για τεστ να ενώσω απευθείας τα καλώδια χωρίς την ασφαλεια ?? και αν δουλέψει να την αντικαταστησω???

μπορώ να το δω κάπως με το πολυμετεο μου?

20230103_184743.jpg

Μάλλον θα κάηκε η αντίσταση. Κλασσική βλάβη μετά από 2-3 χρόνια χρήσης. Θα έλεγα με το πολύμετρο να μετρήσεις τα άκρα των 2 αντιστάσεων. Θα πρέπει αν δεν έχουν κάνει μια τιμή αντίστασης σε ώμ. Αν δει; Η αντικατάσταση των αντίστασεων αν την πας σε μάστορα θα κοστίσει αρκετά και ίσως να μην συμφέρει γιατί θα πλησιάζει την τιμή της τοστιέρας. Εννοείται πως αν δεν είσαι ηλεκτρολόγος ή ηλεκτρονικός δεν επιχειρείς μόνος σου επέμβαση σε ηλεκτρικά κυκλώματα. Ειν;ι επικίνδυνο

Δημοσ.

με το πολυμετρο μπορεις να δείς στην ένδειξη μικρής αντίστασης (εκεί που σφυρίζει όταν υπάρχει συνέχεια στο κύκλωμα-*τα περισσότερα πολύμετρα έχουν αυτή την λειτουργία) στα άκρα της ασφάλειας αν υπάρχει συνέχεια. αν δεν σφυρίζει είναι καμμένη. Για να κάηκε το πιο πιθανό κάηκε η αντίσταση και έγινε εσωτερικά της αντίστασης βραχυκύκλωμα. Οι τοστιέρες αυτές έχουν 2 αντιστάσεις (πάνω και κάτω). Μπορεί να κάηκε μόνο η μία αντίσταση. Γενικά οι αντιστάσεις αυτές εχουν μικρή διάρκεια ζωής. 

Αν δεν είσαι αδειούχος ηλεκτρολόγος μην σκαλίσεις παραπάνω την τοστιέρα. Σε καμία περίπτωση μην επέμβεις στο κύκλωμα, μπορεί να προκληθούν σοβαρότερα προβλήματα. Η' πήγαινέ την σε κάποιο σερβις ή πάρε καινούργια!!

Δημοσ.

επειδη ειχα και εγω μια τετοια τοστιερα με ποτενσιομετρο και λαμπακι. το λαμπακι αναβει μονο οταν αναβει η αντισταση οποτε δεν λεει και πολλα το οτι δεν αναβει βαζοντας την στο ρευμα. αν ειναι σαν τη δικη μου αξιζει η επισκευη. δεν βρισκεις τετοιες πλεον. φουλ μεταλλο, παιρνουν μεσα ολοκληρο ταψι και κανουν φοβερη δουλεια. σχεδον φουρνακι δλδ. 

επισκευαζονται κανονικα σε ηλεκτρολογο συσκευων. ολα τα parts ειναι απλα και διαθεσιμα. αν ειναι και μαρκα, παιζει να βρεις και τις αντιστασεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...