Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξαφνικά ενω έπαιζα μαύρισε η οθονη και κόλλησε το σύστημα.

Εκανα επανεκκίνηση αλλα το συστημα δεν boot-αρη και η motherboard μου βγάζει debug code 62, η motherboard ειναι μια Gigabyte GA-Z170X-GAMING 7

Αν μπορει κάποιος να βοηθήσει τον ευχαριστώ εκ των προτερων.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, epicouros είπε

Ξαφνικά ενω έπαιζα μαύρισε η οθονη και κόλλησε το σύστημα.

Εκανα επανεκκίνηση αλλα το συστημα δεν boot-αρη και η motherboard μου βγάζει debug code 62, η motherboard ειναι μια Gigabyte GA-Z170X-GAMING 7

Αν μπορει κάποιος να βοηθήσει τον ευχαριστώ εκ των προτερων.

Θα πας στο motherboard να βρεις τι σημαίνει το debug code 62 αλλιώς ψάξε στο ίντερνετ και θα έχεις την απάντησή σου. 

Βγάλε την κάρτα γραφικών σου, σύνδεσε το καλώδιο της οθόνης στη μητρική και δες αν σου ανοίγει. 

Αν σου ανοίγει, δοκίμασε την κάρτα γραφικών σε άλλη PCI-Ε θέση. 

Αν δε σου ανοίγει ούτε με τα γραφικά του επεξεργαστή, δυστυχώς η μητρική παρέδωσε πνεύμα. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε

Θα πας στο motherboard να βρεις τι σημαίνει το debug code 62 αλλιώς ψάξε στο ίντερνετ και θα έχεις την απάντησή σου. 

Βγάλε την κάρτα γραφικών σου, σύνδεσε το καλώδιο της οθόνης στη μητρική και δες αν σου ανοίγει. 

Αν σου ανοίγει, δοκίμασε την κάρτα γραφικών σε άλλη PCI-Ε θέση. 

Αν δε σου ανοίγει ούτε με τα γραφικά του επεξεργαστή, δυστυχώς η μητρική παρέδωσε πνεύμα. 

Εβγαλα την καρτα γραφικων και ο υπολογιστης δουλεψε κανονικα με την οθονη στην μητρική.

Τωρα θα δοκιμασω να βαλω την καρτα σε αλλη PCI-E και ελπιζω να ειναι θεμα θυρας και οχι καρτας.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, epicouros είπε

Εβγαλα την καρτα γραφικων και ο υπολογιστης δουλεψε κανονικα με την οθονη στην μητρική.

Τωρα θα δοκιμασω να βαλω την καρτα σε αλλη PCI-E και ελπιζω να ειναι θεμα θυρας και οχι καρτας.

Αν δε δουλέψει είναι θέμα κάρτας δυστυχώς. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, atheatos είπε

Λεπτομέρειες κάρτας γραφικών και τροφοδοτικού υπάρχουν πέρα της μητρικής? 

Η καρτα ειναι μια Gigabyte GeForce RTX 3080 10GB GDDR6X Gaming OC (rev. 2.0) αγορασμενη λιγο πριν της γιορτες και το τροφοδοτικο ειναι ενα Corsair RM Series RM650 80Plus Gold.

Εβαλα την καρτα σε αλλη PCI-E και παλι δεν άνοιγε ο υπολογιστής. Υπάρχει περίπτωση να έχουν χαλάσει στο σύνολο οι θυρες PCI-E η φταίει ξεκάθαρα η καρτα;

Επεξ/σία από epicouros
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, epicouros είπε

Η καρτα ειναι μια Gigabyte GeForce RTX 3080 10GB GDDR6X Gaming OC (rev. 2.0) αγορασμενη λιγο πριν της γιορτες και το τροφοδοτικο ειναι ενα Corsair RM Series RM650 80Plus Gold.

Εβαλα την καρτα σε αλλη PCI-E και παλι δεν άνοιγε ο υπολογιστής. Υπάρχει περίπτωση να έχουν χαλάσει στο σύνολο οι θυρες PCI-E η φταίει ξεκάθαρα η καρτα;

Πρώτα θα δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό. Πρέπει να βρεις ένα PC να δοκιμάσεις την κάρτα. Αν δεν ανοίγει και εκεί, τότε ναι είναι θέμα κάρτας 100% αλλιώς είναι θέμα PSU. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Πρώτα θα δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό. Πρέπει να βρεις ένα PC να δοκιμάσεις την κάρτα. Αν δεν ανοίγει και εκεί, τότε ναι είναι θέμα κάρτας 100% αλλιώς είναι θέμα PSU. 

Θα δοκιμάσω την παλια καρτα, απλος δεν την εχω τωρα εδω, απο Δευτερα.

Ευτυχώς ειχα πάρει επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά και θα κανω δουλεια μου.

33 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Αν ηταν θεμα PSU δεν νομίζω οτι θα λειτουργούσε το PC, δεν μπουταρει μονο οταν ειναι πανω η καρτα.

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, epicouros είπε

Αν ηταν θεμα PSU δεν νομίζω οτι θα λειτουργούσε το PC, δεν μπουταρει μονο οταν ειναι πανω η καρτα.

Μπορεί. Μπορεί όμως πάλι να έχει πρόβλημα το  psu. Μην το αποκλείεις το psu. Μπορεί πια να μην σηκώνει άλλο τα spikes της κάρτας και να σβήνει. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, epicouros είπε

Θα δοκιμάσω την παλια καρτα, απλος δεν την εχω τωρα εδω, απο Δευτερα.

Ευτυχώς ειχα πάρει επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά και θα κανω δουλεια μου.

Έχεις 650W τροφοδοτικό σε κάρτα που ζητάει που ζητάει 750 (προτείνεται - Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα). Καλό θα ήταν να βάλεις την κάρτα σε άλλο Η/Υ για να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να φταίει το τροφοδοτικό. Επίσης δε μας είπες ποιας χρονιάς είναι το τροφοδοτικό. Υπάρχει RM650 του 2014, του 2018 κοκ. 

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα εβαλα μια 1070 πανω στο PC και δουλεύει κανονικά. Οποτε αποκλείω το να έχουν πάθει ζημιά οι PCI-E της μητρικής. Το να φταίει το τροφοδοτικο μου φαίνεται δύσκολο αλλα δεν το αποκλείω. Καταλιγο στο οτι χάλασε η 3080, ευτυχώς ειναι στην εγγύηση αν και αυτο δεν αποκλείει να εχω θέμα με την αντικατάσταση της.

Δημοσ.
Στις 14/1/2023 στις 5:27 ΜΜ, epicouros είπε

Φταίει ξεκάθαρα η κάρτα, αυτό που βλέπεις σαν αποτέλεσμα να μην εκκινεί ο υπολογιστής ευτυχώς είναι scp του τροφοδοτικού όπου δεν αφήνει το ic του να εκκινήσει ο υπολογιστής για να μην προκληθεί ζημιά και στον υπόλοιπο υπολογιστή, η κάρτα τελείωσε και προχωράς σε RMA, εαν ψάχνεσαι πάντως και θες με το ζόρι να παρακάψεις το protection του τροφοδοτικού και να ψάχνεις και για άλλα parts γίνεται... τέλοςπάντων RMA και τέλος

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, itanium είπε

Φταίει ξεκάθαρα η κάρτα, αυτό που βλέπεις σαν αποτέλεσμα να μην εκκινεί ο υπολογιστής ευτυχώς είναι scp του τροφοδοτικού όπου δεν αφήνει το ic του να εκκινήσει ο υπολογιστής για να μην προκληθεί ζημιά και στον υπόλοιπο υπολογιστή, η κάρτα τελείωσε και προχωράς σε RMA, εαν ψάχνεσαι πάντως και θες με το ζόρι να παρακάψεις το protection του τροφοδοτικού και να ψάχνεις και για άλλα parts γίνεται... τέλοςπάντων RMA και τέλος

Υπάρχει κάποιο επίσημο service της Gigabyte στην Ελλαδα η την επιστρέφω στο κατάστημα απ οπου τη αγόρασα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...