clairvoyant Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Κι όμως, αν δεις εδώ http://www.quest.gr/price/sales/MOTHERBOARD_AMD_GB.HTML όλες οι Gigabyte είναι με 3 χρόνια εγγύηση. Δεν έχουν βέβαια ακριβώς τη δική μου (7VA-X) έχουν όμως μια έκδοση της σειράς (7VA-Gift) οπότε ίσως κάτι γίνεται. Δεν ξέρω βέβαια αν και πόσο θα το ψάξω γιατί χρειάζομαι νέα μητρική σχετικά άμεσα οπότε μάλλον θα πάω να αγοράσω καινούρια...
Dark_son20 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 mporeis na mou stileis me pm to serial number?
georgeadams Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2004 Η αποκλειστική αντιπρόσωπος της Gigabyte είναι η Infoquest, και τα motherboards της σειράς 7va(...) έχουν 3 χρόνια εγγύηση. Θα πάρεις τη μητρική μαζί με την απόδειξη από το μαγαζί που την πήρες και θα πας στο κεντρικό service της Infoquest στην οδό Αλεξάνδρου Πάντου 25 στην Καλλιθέα. Είναι ένας δρόμος που πάει παράλληλα με τη Συγγρού, ξεκινόντας από την πλαϊνή είσοδο της Παντείου. Σε μια περίπου εβδομάδα το πολύ θα έχεις νέο motherboard στα χέρια σου. Έχει τύχει σε ένα φίλο μου ακριβώς η ίδια περίπτωση: gigabyte motherboard αγορασμένο από την (κλειστή πλέον) computer alfa...
clairvoyant Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Ειλικρινά σας ευχαριστώ πααααάρα πολύ και τους δύο! Θα δοκιμάσω αυτό που μου προτείνει ο georgeAdams και που ίσως μου γλιτώσει 80€
Dark_son20 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 den iksera oti einai apoklistiki antiprosopos (ofou pote den goustara aftin tin eteria ) pigene tin an exei eggisi (pou fenete na exeis) tha stin alaksoun kanonikotata
atomo4 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Δυσκολα για 1,5 χρονο.Δεν εχω δει εγγυση 3 χρονια.Συνηθως ειναι 1.Ασε μετα απο 7-8 μηνες δεν κυκλοφορει το ιδιο μοντελο mobo εκτος αν υπαρχει stock.Οποτε αν προλαβαινες θα πληρωσεις την διαφορα να παρεις μια καινουργια
sarisn Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Msi φίλε όπως λες μην πάρεις, ούτε ASUS. Εγώ τα τελευταία 6-7 χρόνια χρησιμοποιώ μόνο ASUS και έχω βρει την υγειά μου (και mobo και κάρτα γραφικών και CD/DVD-ROM). Ό,τι άλλη μάρκα δοκίμασα (Abit, QDI, MSI) είτε καιγόταν σε σύντομο χρονικό διάστημα είτε είχε άλλου είδους προβλήματα (μπλε οθόνες κυρίως κλπ.). Το ίδιο έχω παρατηρήσει και σε γνωστούς μου που παίρνουν κάτι Gigabyte και MSI και Albatron. Επίσης είμαι της άποψης όταν αγοράζω mobo να προσέχω να μην κοστίζει λιγότερα από 150 ευρώ,,, ο λόγος? Απλός. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση (εμπειρικά το λέω αυτό) ένα mobo που κοστίζει 60-80 ευρώ να αντέξει το ίδιο (ακόμα και σε ίδια μάρκα) με ένα που κοστίζει 150. Όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος σχετικά ενημερωμένος με τα computer, η ποιότητα κατασκευής του ενός διαφέρει αρκετά σε σχέση με το άλλο. Αυτό συνεπάγεται και την μεγαλύτερη αντοχή του δεύτερου. Φιλικά πάντα.
Dark_son20 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 oi asus sta akriva tis modela (se merika ftina kati -x pou evgale ta xalaei) einai skili... panta eixa asus kai pote den evgale provlimata pou evlepa se gigabyte kai tetia..twra pia den eimai efxaristimeno apo to o/c tis asus kai leo na paw se kana ABIT alla se kamia periptosi QDI, MSI, Gigabyte kai Albatron den mporoun na tin vgoun se statherotita sta pio anevasmena modela tis ASUS tora an thes na pareis asus me 60 euro..ti na po...(20.000 mobo? esas mono apo tin timi tha sas fenotan kalo dld? ) to mobo einai to pio vasiko gia na doulevei ena sistima swsta kai grigora....oute i cpu oute i VGA oute i RAM se sozei an eisai pano se mia mparoufa mobo...
georgeadams Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Δυσκολα για 1,5 χρονο.Δεν εχω δει εγγυση 3 χρονια.Συνηθως ειναι 1.Ασε μετα απο 7-8 μηνες δεν κυκλοφορει το ιδιο μοντελο mobo εκτος αν υπαρχει stock.Οποτε αν προλαβαινες θα πληρωσεις την διαφορα να παρεις μια καινουργια Αφού λέμε πως έχει 3 χρόνια η gigabyte Όσο για τα "κόλπα" με τις διαφορές τιμής για νέο μοντέλο, αυτά τα κάνουν συνήθως τα μαγαζιά για να κερδίζουν απ' όπου μπορούν... Η Quest, αν και ψιλοχάλια σαν εταιρία, έχει τουλάχιστον σωστή αντιμετώπιση στο service: Στο φίλο μου που του χάλασε η 7VAXP, του δώσανε την 7VAXP-A Ultra χωρίς διαφορά, ενώ και σ' εμένα που χάλασε η Radeon9700Pro πριν από 3 μήνες, μου δώσανε 9800Pro, επίσης χωρίς διαφορά 8)
Dark_son20 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2004 vasika epidi eimai kathe mera ekei...(kai pouliadi kai tetia) san eksipiretisi einai arketa anoteroi apo tous alous....o pouliadis an den exei to idio mporei na kanei kai 5 mines mexri na vrei kana stock na sto alaksei i quest sinithos an den vriskri kati sou dinei kana modelo ligo pio pano kai eisai efxaristimenos...
clairvoyant Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Update: Bad news guys, αφού κράτησαν τη μητρική για 10 ημέρες στην Infoquest σήμερα ενημερώθηκα ότι ... "μπορώ να περάσω να την παραλάβω"!! Σε ερώτηση ποια ήταν η ζημιά και πως διορθώθηκε, ομολογώ πως η απάντηση ήταν αποστομωτική: "δεν διορθώθηκε γιατί τη συγκεκριμένη ζημιά δεν την καλύπτει η εγγύηση".. Έχουμε και λεμε λοιπόν.. σύμφωνα με τους τύπους, στη μητρική βρέθηκαν "σκασμένα chips" (έτσι ακριβώς το είπαν). Αυτό λένε μπορεί να συμβεί από πολλούς λόγους, αλλά δεν μπορούν να μου πουν σίγουρα από τι. Σημασία έχει, λένε, πως αυτό που είδαν δεν το καλύπτει η gigabyte. Βέβαια, εμένα με προκαλεί να ακούω ότι δεν ξέρουν από τι προήλθε η ζημιά αλλά ξέρουν ότι δεν με καλύπτει η εγγύηση... Γιατί δηλαδή, μπορεί όντως να την έκανε τη ζημιά το τροφοδοτικό, ή μια λασκαρισμένη βίδα (έτσι μου είπαν) ή οτιδήποτε άλλο ΕΚΤΟΣ (σύμφωνα με αυτούς) από την ίδια τη μητρική. Όχι όχι, αυτό αποκλείεται παιδιά... οι μητρικές gigabyte δεν "σκάνε" ποτέ μόνες τους... Θα μας τρελάνουν μου φαίνεται.. Δεν ξέρω τι θα κάνω με αυτούς, ενδεχομενως να απευθυνθώ στο Ινστιντούντο Καταναλωτών απλώς και μόνο για να μην τους περάσει. Όσο το κάνω αυτό όμως, θα χρειαστώ καινούρια μητρική. Μιας και το e-shop δεν έχει Abit, και βαριέμαι αφόρητα να κατέβω Αθήνα για να βρω την Abit-NF7, τι λέτε για την Asus A7N8X-X (http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.522372) ; 72? κοστίζει και δεν θα χρειαστεί να βγώ από το σπίτι μου. Βέβαια η εγγύηση της είναι μόλις 2 χρόνια, αλλά και της Gigabyte που είναι 3 είδαμε τι εξαιρέσεις κάνει αν θέλει..
Dark_son20 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 krima.... tis asus aftin tin exw sto pc tou eksoxikou kai den exw kanena prob...(oxi oti troi to palouki pou troei o edo ) alla mia xara pigenei...
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 katarxin auto pou les oti den perneis msi dioti katelixes me 4 kamnena se 3 xronia.ine blakies.exo allaxei 3 board msi edo kai kati xronia kai pote den eixa problima na mou kaoun.to PROBLIMA SOU MALON ESENA INE OTI DEN EXEIS UPS EXOU KAI OLA AUTA POU PATHENEIS KAI SOU KAIGontai .ego ups edo kai toso kairo kai den exo kapsei apolitos tipota. ektos apo enan amd pou ekapsa apo overclocking.oi skasmenoi piknotes einai apoo reuma.b:)ftiaxtous kai stilto exoteriko na sto allaxoun
Gabriel Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Η μητρική αυτή που θές είναι single channel,πάρε την Nf7 καλύτερα ή καμιά epox 8rda3+,αν θές την Asus,πάρε Α7Ν8Χ χωρίς Χ.
clairvoyant Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2004 Διάβασα ότι το double channel προσφέρει ελάχιστα οφέλη στους AMD, εκτός και αν η μητρική έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Σε συγκριτικά που είδα η NF7 με την A7N8X-X είναι δίπλα δίπλα σε επιδόσεις... Πάντως αν δω ότι δεν βαριέμαι το πρωί, θα κατέβω Αθήνα για την NF7.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.