Pan_kos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 καλησπέρα σας, Ενδιαφέρομαι για αγορά macbook. Ενδιαφέρομαι κυρίως για MacBook Pro M1 2020. Το μοντέλο των 8 ραμ ειναι προφανώς φθηνότερο -και προφανώς μας συμφέρει το φθηνότερο. Πολλοί όμως γράφουν και λένε ότι η ραμ 16 ειναι επένδυση, πράμα που το κατανοώ, αλλά το κασέρι είναι πιο μεγάλο σε αυτήν την περίπτωση. Έρχομαι και ερωτώ: για μια απλή χρήση (Μoffice, εργασίες, συγγραφή, ταινίες, πολλα, ταυτόχρονα tabs στο κρομ & PDFs ανοιχτά κτλ), αλλά με καθημερινή και πολύωρη χρήση τα 8 ειναι οκ; Αρχαιολόγος είμαι, όχι κανένας προγραμματιστής ή video/music editor, που το πολύ πολύ να έχω το AutoCAD να ανοίγω καμιά κάτοψη ή βαριά βαριά κανά photoshop (που δεν νομίζω). Θαρρείτε θα είναι οκ; Θέλω να κρατήσει το λαπτοπάκι, μιας και δεν μου αρέσει να αλλάζω συσκευές (λογικό!). Και οπωσδήποτε ΔΕΝ θέλω να κολλάει σε αυτά τα βασικά. Απορρέει μια 2η ερώτηση: Θα προτείνατε, αντί αυτού, ένα Air M1 2020 των 8ραμ; Αν και μου αρέσει το touchbar του προ. Θα ήθελα γνώμες δια εμπειρίας και γνώσης! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
visualizer Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Αναφέρεις πολλές καρτέλες στο chrome multitasking κτλπ ... προφανώς δεν είναι αρκετά τα 8GB . 1
dpolal Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δεδομένης της σχετικής «απέχθειας» που έχουν τα προϊόντα της apple στο άνοιγμα για aftermarket αναβάθμιση μετά την αγορά θα έλεγα καλύτερα για εξαρχής 16GB. 1
panos spain Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Στις 26/1/2023 στις 8:52 ΜΜ, Pan_kos είπε καλησπέρα σας, Ενδιαφέρομαι για αγορά macbook. Ενδιαφέρομαι κυρίως για MacBook Pro M1 2020. Το μοντέλο των 8 ραμ ειναι προφανώς φθηνότερο -και προφανώς μας συμφέρει το φθηνότερο. Πολλοί όμως γράφουν και λένε ότι η ραμ 16 ειναι επένδυση, πράμα που το κατανοώ, αλλά το κασέρι είναι πιο μεγάλο σε αυτήν την περίπτωση. Έρχομαι και ερωτώ: για μια απλή χρήση (Μoffice, εργασίες, συγγραφή, ταινίες, πολλα, ταυτόχρονα tabs στο κρομ & PDFs ανοιχτά κτλ), αλλά με καθημερινή και πολύωρη χρήση τα 8 ειναι οκ; Αρχαιολόγος είμαι, όχι κανένας προγραμματιστής ή video/music editor, που το πολύ πολύ να έχω το AutoCAD να ανοίγω καμιά κάτοψη ή βαριά βαριά κανά photoshop (που δεν νομίζω). Θαρρείτε θα είναι οκ; Θέλω να κρατήσει το λαπτοπάκι, μιας και δεν μου αρέσει να αλλάζω συσκευές (λογικό!). Και οπωσδήποτε ΔΕΝ θέλω να κολλάει σε αυτά τα βασικά. Απορρέει μια 2η ερώτηση: Θα προτείνατε, αντί αυτού, ένα Air M1 2020 των 8ραμ; Αν και μου αρέσει το touchbar του προ. Θα ήθελα γνώμες δια εμπειρίας και γνώσης! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Εχω το Air M2, βασικο μοντελο με 8gb ram, 256 ssd. Κανω διδακτορικο, και τα καθημερινα task εχουν κωδικα σε matlab, τουλαχιστον 5-6 pdf στο preview, zotero + obsidian να τρεχουν στο background, και 15 καρτελες τουλαχιστον firefox. Η ραμ ειναι παντα στα ορια, και παντα κανει swap στον ssd. That said, δεν μπορω να σου πω να παρεις τον base μοντελο, ειδικα αν εχεις σκοπο να το κρατησεις για χρονια. Εγω ας πουμε ειμαι σε φαση να παω στο Macbook Pro Μ2 με 32gb ram (οκ και τα 16 ισως αρκουν) και να κρατησω το air για κανα ταξιδι. Οποτε, αν εχεις τα χρηματα αναβαθμισε σε 16gb. 1
panos spain Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Ωστόσο, δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι δεν έχει υπάρξει ούτε μια στιγμή που να κόλλησε το @@@μενο. Η μοναδική περίπτωση που κατάλαβα ότι ξεμένει μάλλον από μνήμη ήταν στο Zotero (προγραμμα διατήρησης βιβλιογραφίας, research papers κλπ) που δεν είναι optimized για ARM cpu, και να τραβάει εως και 4gb ram οταν εχεις ανοιχτες 5 καρτελες, με συνεπεια όταν κάνω scroll τα papers να νιωθω το lag. Οταν κλεισω το zotero και χρησιμοποιησω το preview για το διαβασμα των pdf τοτε παρολο που το ram usage ειναι στα ορια, και κανει swap στον ssd, δεν υπάρχει ιχνος κολληματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα