Προς το περιεχόμενο

Ο αστέρας του YouTube, MrBeast, βοηθά 1.000 τυφλούς να δουν ξανά, χρηματοδοτώντας επεμβάσεις καταρράκτη


alion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τα διαβάζετε αυτά που γράφετε ορισμένοι;

Άλλος λέει το έκανε μόνο για την προβολή (ναι ρε μάστορα, σε 1000 ανθρώπους, λες και δεν θα έβγαζε views με 1-2 μόνο)

Άλλος λέει το έκανε για φορολογικούς λόγους (υποθέτω για να γλιτώσει φόρο στις εταιρείες του στο Μεξικό και την Ονδούρα)

Οι πιο γραφικοί δεν τον χωνεύουν που έδωσε ποιότητα ζωής σε χίλιους ανθρώπους γιατί το κράτος έπρεπε...μπλα μπλα. Και βέβαια το κράτος έπρεπε, όπως και πολλά πρέπει να κάνει. Όταν ξεχειλίσει η αποχέτευση, μην κάνεις τίποτα αλλά μείνε σπίτι σου με τα σκ@ να περιμένεις την κοινωνική επανάσταση, γιατί το κράτος πρέπει να καθαρίζει τα φρεάτια.

ΥΓ δεν ήξερα ότι υπάρχει ο τύπος μέχρι τώρα, αλλά θα γραφτώ στο κανάλι του.

  • Like 6
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Τώρα αν ρωτούσες εμένα προσωπικά τι θα αποφάσιζα να κάνω αν είχα χρήματα και σκεφτόμουν παρόμοιες ενέργειες σαν του youtuber, δεν θα έβγαζα το όνομα μου δημοσιως η θα έκανα τα πάντα για να μην γίνω γνωστός πουθενά. 

Συμφωνώ.. όσο καλή και να είναι μια ενέργεια σαν αυτή που όντως είναι καλή δεν είναι σωστό να προβάλεις τον εαυτό σου.. γενικά είναι μεγάλη συζήτηση και αφορά το κλισέ θέμα "χάσμα των γενεών". Πλέον δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι αν κάνω μια καλή πράξη και την προβάλω, ταιζω τον εγωισμό μου και την ανάγκη μου για προβολή.

Θέλεις να κάνεις μια καλή πράξη, κάνε τη χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα.. 

Ο youtuber ίσως κάνει άλλες 100 καλές πράξεις που δεν θα τις μάθουμε ποτέ, και μπράβο του, αλλά όταν προβάλεις με αυτό το τρόπο κάτι αμέσως αμέσως ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΏΜΗ ΜΟΥ το κάνεις για να προβάλεις με αυτό το λανθασμένο τρόπο τον εαυτό σου.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 λεπτά πριν, anonymous999 είπε

 

ΥΓ δεν ήξερα ότι υπάρχει ο τύπος μέχρι τώρα, αλλά θα γραφτώ στο κανάλι του.

Το υστερόγραφο σου είναι η επιβεβαίωση όλων εκείνων που εξηγούν γιατι έκανε το βίντεο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, Tlykog είπε

Τί καλό παιδί...

Πλάκα κάνω. Κίνηση marketing (πιθανότατα και μείωσης φορολογίας). Όποιος θέλει πραγματικά να βοηθήσει δεν το διατυμπανίζει. Αυτός κάνει μια φαινομενικά καλή πράξη για να φτιαξεί ένα καλό προφίλ και όχι για να κάνει... μια καλή πράξη.

Κάποιοι άνθρωποι βοηθήκαν από αυτή την κίνηση, αλλά το πρόβλημα παραμένει: δε θα έπρεπε να υπήρχαν, στον κόσμο, άνθρωποι που δε μπορούν να κάνουν μία τόσο απλή επέμβαση. Κρατάει, κυριολεκτικά, λίγα λεπτά.

Αν κάποιος θέλει, πραγματικά, να βοηθήσει ας πολεμήσει ώστε όλοι οι άνθρωποι να έχουν δικαίωμα στην υγεία, για να μη χρειάζονται "άνθρωποι", όπως ο MrBeast... Αυτό είναι πραγματική κατάντια...

Όσα βίντεό του έχω, αντέξει, να δω είναι πραγματικά σκουπίδια, χωρίς κανένα νόημα. Απλά είναι φοβερός στο να πλασσάρει τον εαυτό του. Μπράβο του γι αυτό και μόνο. Μέρος του όλου προφίλ του είναι να χτίσει τη φήμη του "καλού παιδιού".

Μισήστε με γι αυτό, αλλά στη μέχρι τώρα ζωή μου δεν έχω δει/ακούσει ΚΑΝΕΝΑ που να κάνει μια καλή πράξη και να την διατυμπανίζει χωρίς να υπάρχει άλλος σκοπός και καμία πραγματική πρόθεση για καλή πράξη. Δεν είναι θέμα αισιοδοξίας/απαισιοδοξίας. Είναι καθαρά... λεφτά. Η φιλανθρωπία, σε παγκόσμιο επίπεδο, βγάζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ...στους "φιλάνθρωπους"... Ειμαι φανατικά ΚΑΤΑ της φιλανθρωπίας και υπερ ενός κράτους πρόνοιας. 

Οι εταιρείες υπάρχουν για να βγάζουν χρήματα και το κράτος για να φροντίζει τους πολίτες του. Όταν οι ρόλοι μπερδεύονται, τότε οι εταιρείες φοροδιαφεύγουν και τα κράτη αποφεύγουν τον πραγματικό τους ρόλο, γιατί κάποιος άλλος (ακόμα και με κατώτερους σκοπούς) κάνει μέρος της δουλειάς τους και κατευνάζει τα πλήθη... Win-win κατάσταση για εταιρείες και κράτη και χάνουν οι πολίτες...

Ας πληρώσουν οι εταιρείες τους πραγματικούς του φόρους, χωρίς φορο-ελαφρύνσεις, λόγω "φιλανθρωπικής δράσης", και να αφήσουν την κοινωνική πολιτική στο κράτος με τα επιπλέον χρήματα που θα εισπράξει.

Κουτσούμπα εσύ;;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κράζετε ένα παλικάρι που βγάζει 10 κάνοντας τον χαβά του και δίνει πίσω τα 3-4-5 όταν άλλοι youtuber που παιζουν καθημερινα παντου βγαζουν 10 και δεν δίνουν τίποτα. Όσο για την ανωνυμία που λέτε μερικοί, προφανώς και θέλει να προβληθεί και μακάρι να προβληθεί και να αποκτήσει ακόμα περισόοτερους subscribers εφόσον θα συνεχίσει τα ίδια ή ακόμα περισσότερα σε ανθρώπους που το έχουνε ανάγκη.

 

ΥΓ: Αν έρθει ο MrBeast ή ο οποιοσδήποτε MrBeast και σας προσφέρει μια lamborgini, ενα σπίτι, 10000...μην τα δεχτείτε γιατί θα το κάνει ώστε να αυξήσει τους subscribers.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε κείμενο

το οποίο παρέχει δωρεάν χειρουργική επέμβαση καταρράκτη σε ανασφάλιστους ασθενείς που είναι νόμιμα τυφλοί λόγω καταρράκτη.

Πάλι καλά που δεν το έδωσε σε όσους είναι παράνομα τυφλοί, να έχουμε άλλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειχα καιρο να διαβασω τόσες μπουρδες στο insomnia ... μαλλον εχει καιρο να μαλωσουμε για το αν ειναι καλυτερο το iphone ή το galaxy... και ξαφνικα διαβαζω εδω κατι ψαγμενα ,για το ποσο κατα ειμαστε σε αυτους που κανουν φιλανθρωπιες και ποσο κακο ειναι το συστημα υγεια στις ΗΠΑ (χωρις βεβαια κανεις να  μενει εκει ωστε να εχει αποψη)... λοιπον φιλαρακια... αν υπαρχει καποιος youtuber που βγαζει λεφτα και μερος απο αυτα τα δινει για να κανει εστω και ενα ανθρωπο να νιωσει καλυτερα, ειμαι ολοψυχα μαζι του ... τελος.... τα αλλα για το κρατος προνοιας και αλλα τετοια ... ειναι ομορφα... αλλα πουθενα δεν υπαρχουν στο 100%.  Φιλανθρωπια σαν εννοια, δεν νοείται όταν μονο καποιος δινει λεφτα , αλλα και οταν γενικα προσπαθει με καθε πραξη του να βοηθαει τους συνανθρωπους του... τωρα πως καποιος δε συμφωνει με αυτο ...δε βγαζει ακρη... 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 ώρες πριν, georgeps21 είπε

είναι κόλπο μάρκετινγκ για να αποκτήσει views?  ναι

κάνει καλό σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη οπως φαίνεται? ναι

ε ...οσο και αν δεν μαρεσει που το προβάλει θεωρώ πως η γκρινια ειναι περιττη.

Μερος της δουλειας του ειναι να δειχνει ολα αυτα τα λεφτα που βγαζει μεσα απο donation που πανε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο μπράβο σε αυτές τις κινήσεις!

Φυσικά και θα ανεβάσει ακόμα τη δημοτικότητα του,φυσικά και θα βγάλει ακόμα παραπάνω χρήματα αλλά τί σημασία έχει;

Το αποτέλεσμα μετράει πάντα,αυτός ήταν,είναι και θα είναι πλούσιος είτε έκανε αυτή την κίνηση είτε όχι.Τα χίλια άτομα που άλλαξε η ζωή τους δεν θα σκεφτούν ποτέ κάτι τέτοιο γιατί βρέθηκε κάποιος που ενδιαφέρθηκε για αυτούς επιτέλους και βοήθησε.

Όταν κάποιος βοηθάει συνανθρώπους δεν είναι προς κριτική,λέμε μπράβο.Ας αναλογιστεί ο κάθε ένας από εμάς πόσο έχει βοηθήσει εκείνους που έχουν ανάγκη πριν κάνει κριτική. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Sixtypercentwatergr είπε

Κουτσούμπα εσύ;;

Αφού αυτοί είστε...:D

Πέρα από την πλάκα, το ίδιο με έμενα υποστηρίζει και ο Βίκτωρ Ουγκό στους «Άθλιους», αλλά και κάποιοι γνωστοί οικονομολόγοι.

Στις πλάτες της «ελεημοσύνης» υπάρχει πολύ χρήμα…

Σαν λογιστής σου γράφω ότι το πιο πολύ χρήμα το βγάζουν οι Σύλλογοι που παρακολουθώ λογιστικά, παρά οι εταιρείες μου. Κέρδη με τη σέσουλα και χαμηλή φορολογία…

Εκτός αυτού ο ρόλος του κράτους, όπως αναφέρεται στο άρθρο 2, αν θυμάμαι καλά, του Συντάγματος είναι να ασκεί κοινωνική πολιτική και να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες.

Αντίθετα οι εταιρείες ορίζονται ως συμπράξεις μεταξύ 1 ή περισσότερων ανθρώπων, με σκοπό το κέρδος, παρέχοντας αγαθά στο καταναλωτικό κοινό έναντι αντιτίμου . Υποχρέωση τους είναι να πληρώνουν φόρους στο κράτος, ανάλογα με τα οικονομικά τους αποτελέσματα και την ισχύουσα νομοθεσία.

Δεν τα λέω εγώ. Έτσι ορίζονται. Το κράτος και οι εταιρείες, όπως ο τύπος του άρθρου, παραβιάζουν το ρόλο τους γιατί αλληλοεξυπηρετουνται…

Δεν είναι θέμα κομματικών πιστεύω ( παρεπιπτόντως ΚΑΜΙΑ σχέση με Κουτσούμπα), αλλά θεσμικών υποχρεώσεων.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ας κρατησουμε ολοι οτι εστω και ετσι, πηρε μεγαλη δημοσιοτητα ενα θεμα που αγγιζει εκατομμυρια κοσμο. και ετσι, ισως ακολουθησουν και αλλοι και ας το κανουν για τη δημοσιοτητα τους. το αποτελεσμα μετραει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...