Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

«Μιλάμε για ανεργία κι εγώ που έχω το Faust και ψάχνω κόσμο να δουλέψει, πραγματικά δεν βρίσκω παιδιά να δουλέψουν. Ζούμε σε άλλες εποχές. Η τεχνολογία και το ίντερνετ άλλαξαν τα πάντα. Ο κόσμος είναι σε έναν αυτισμό, κάθεται σε ένα κινητό, είναι αμήχανος και σε ένα τέλμα και βούρκο και παρόλα αυτά δεν δραστηριοποιείται, δεν πάει να δουλέψει. Προτιμούν να είναι 25% άνεργοι, παρά να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν.

Το γνωρίζουμε και παράλληλα ακούς νέους ανθρώπους να λένε δεν έχω δουλειά. Γιατί δεν έχεις δουλειά; Δούλεψε, βγες, ψάξε, κάνε και δείξε. Βλέπω κι άλλα νέα παιδιά που είναι δουλευταράδες κι αυτό τους σώνει. Ο Αϊνστάιν έλεγε ότι το 90% της επιτυχίας είναι η δουλειά, δεν είναι το ταλέντο.»

Αλέκος Συσσοβίτης

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Επεξ/σία από James Bon
Δημοσ.

Διακρατικές συμφωνίες για την «εισαγωγή» εργαζομένων ζητούν οι κατασκευαστικές και οι εταιρείες του τουρισμού και της εστίασης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, λείπουν περίπου 200.000 εργαζόμενοι στην οικοδομή και στον κατασκευαστικό κλάδο και 80.000 από τον τουριστικό – επισιτιστικό. Στις κατασκευές η πρόσληψη τεχνιτών είναι κρίσιμη για την έγκαιρη ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής που χρηματοδοτούνται με ευρωπαϊκούς πόρους.

Πηγή: Καθημερινή

Δημοσ.
Στις 2/2/2023 στις 8:43 ΜΜ, filipprin είπε

Δεν το βαρεθήκατε το παραμυθακι ακομα........Γελοια ιστορια απο εναν ξεχασμενο δον ζουαν.

Εγω προσωπικα χαιρομαι οταν βγαινουν εργοδοτες στα media και λενε δεν βρισκουν εργαζόμενους. Αυτο αποδεικνυει ποσο αποτυχημένοι ειναι οι ίδιοι οι εργοδοτες και τους εχει παρει χαμπαρι ολη η κοινωνια. Ψάχνουν για θύματα των 12ωρων και να τους δίνουν ψίχουλα με κακες συμπεριφορές.

ΤΟ παραμυθάκι τους ομως δεν εχει δράκο και καλά θα κάνουν, να πληρώσουν κάτι παραπάνω και να αλλάξουν νοοτροπία. Αλλιώς Δημόσιο και πάλι δημόσιο στο Μπανανισταν ή μετανάστευση στο Εξωτερικό, σε μια σοβαρή Ευρωπαική χώρα με άλλες εργασιακές συνθήκες

• Like 9
Δημοσ.

πόσες φορές έχει γίνει αυτή η συζήτηση. Κάθε φορά που κάποιος θα κάνει μια παρόμοια δήλωση αρχίζουμε τη συζήτηση και το αναγάγουμε σε κανόνα.

Δε βρίσκει ο τάδε εργοδότης δουλειά και αυτομάτως βγάζουμε το συμπέρασμα ότι ο κόσμος δε πάει να δουλέψει.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Υπάρχει μεγάλο ποσοστό ατόμων που δε κουνάνε τον πισινό τους να πάνε για δουλειά και γι αυτό φταίνει οι γονείς 100% αλλά υπάρχει και άλλο ένα μεγάλο ποσοστό εργοδοτών που δε θέλει να πληρώσει. Δίνουν 3 κι 60 (πολλές φορές ούτε και αυτά), ο κόσμος παέι κι έρχεται, δε μπορούν να σταυρώσουν εργαζόμενο και μετά γκρινιάζουν ότι δε θέλει να δουλέψει ο κόσμος.

Δουλειές υπάρχουν ναι. Κι εμένα αν με ρωτήσει κάποιος μπορώ να του βρω δουλειά αμέσως. Δουλειές σοβαρές δεν υπάρχουν.

Έχω έναν γείτονα που έχει επιχείρηση και κάθε εβδομάδα αλλάζει προσωπικό. Δε πληρώνει κανέναν. Άλλα υπόσχεται, άλλα κάνει και ο κόσμος φεύγει. Απορώ πως δεν έχει κλείσει το ..δέλο του από καμια καταγγελία. Και μιλάμε αυτή η κατάσταση κρατάει χρόνια.

Άλλος πάλι ζητάει άτομα να έχουν χέρια και στην πλάτη. Δίνει κλασικά τον βασικό, μη τυχόν να δώσουμε κάτι παραπάνω, ο κόσμος φεύγει και συνέχεια ζητάει κόσμο. Προχθές κιολας είδα αγγελία του. Ψάχνει νέα θύματα. ο συγκεκριμένος βρίζει κιολας που δε βρίσκει υπαλλήλους. Με ποια λογική δίνει το βασικό μισθό και ζητάει από τον άλλον να τρέχει όλη μέρα ποτέ δε το κατάλαβα. Και το ωραίο είναι ότι έχει νέα άτομα διότι οι μεγαλύτεροι δεν ανέχονται εύκολα τα καραγκιοζιλίκια του. Ενώ οι 20χρονοι είναι πιο ανεκτικοι στο δούλεμα, δε ξέρουν και τα δικαιώματα τους....

να προσθέσω και κάτι ακόμα.

Ειλικρινά θέλω να σπάσω το κεφάλι κάθε καραγκιόζη που εμφανίζεται ανα διαστήματα και προτρέπει τον κάθε νέο να μην κάθεται και να πάει να δουλέψει ακόμα και τζάμπα για την εμπειρία.

Τζάμπα ούτε τον πυρετό σας μη δίνετε διότι παγιώνεται μια κατάσταση, καλομαθαίνουν κάποιοι και αυτό γυρίζει μπούμερανγκ σε όλους

• Like 8
  • Thanks 5
Δημοσ.

Αν κάθεστε και δεν δουλεύεις σημαίνει ότι κάποιος σε χρηματοδοτεί, και συχνά συμβαίνει από τους γονείς. Οι γονείς θα πρέπει να μην χρηματοδοτούν ώστε ο νέος να κινητοποιηθεί να βρει εργασία και να μπει σε άλλη φιλοσοφία ζωής όπου χρειάζεται καθημερινός αγώνας. Και ναι πιθανόν να βρει μια κακοπληρωμένη δουλειά, γιατί πολλοί εργοδότες θέλουν μόνο να βγάλουν. Από το να τον θρέφουν οι γονείς είναι σίγουρα καλύτερα. Μετά προσπαθεί σιγά σιγά να βρει κάτι καλύτερο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...