Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/2/2023 στις 10:11 ΠΜ, achilles_g_ είπε

Δοκίμασε  hausbrandt gourme,  new york extra blue mountain, Passalacqua  Arabica Harem, del doge rosso .

Πολλοί θεωρούν ιδανική αναλογία το 80% Arabica, 20% Robusta, προσωπικό μου γούστο είναι ο 100% Arabica (όσο μπορεί να είναι)

Γνώμη για Black Bart / Roosters/  Scarlet's coffee;  (Έλληνικα  roasters)

Επεξ/σία από HeimerSwag
Δημοσ.

Από καφέδες ψημένους πάνω από κάνα μήνα μη περιμένεις και πολλά. Για σουπερμάρκετ/ήδη κομμένους κτλ που τον κρατας κ καμιά εβδομαδα δύσκολο έως ακατόρθωτο να βγάλεις κάτι πόσιμο. 

Είναι καλό που βάζεις ζάχαρη γιατί "κρύβεις" πολλά. 

3 χρόνια στο κουρμπετι με σεταπ gaggia classic k eureka mignon.

Δημοσ.

Αν σου αρέσουν οι πιο γλυκές γεύσεις, θα σου αρέσει πολύ ο Γουατεμάλα σαν ποικιλία. Δοκίμασε τον και βλέπεις. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Kαλησπερα.
Προσφατα εγινα κατοχος μιας νεας μηχανης εσπρεσσο (philips EP2220/10),και μιας και ειμαι ασχετος απο ποικιλιες και χαρμανια καφε,ηθελα να με προσανατολίσετε  οσον αναφορα τι κοκκους να επιλεξω, με το δεδομενο οτι καφες που πινω(επινα) χρονια και μου αρεσει ειναι το "κλασικο"χαρμανι του Γρηγορη.
(δεν μου αρεσει καθολου το arabica, και ενα νεοτερα brazil νομιζω ή κατι τετοιο ,που ειχαν τα συγκεκριμενα καταστηματα καφε)

Φυσικα ειναι αδυνατο να βρω το ιδιο,απλως το αναφερω για τους πιο "μυημενους"ωστε να καταλαβουν περιπου τι πινω και να μου προτεινουν κατι "κοντινο".
(κυριως θελω να ειναι εντονος,να πινω και να καταλαβαινω,δεν θελω κατι ελαφρυ)

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Αν εισαι Αθηνα πας στο EXO's Roasters & Brewers ( Κατεχάκη 44-46 ) εχει τελεια χαρμανια και την δυνατοτητα να δοκιμασεις εκει οποιο θες ( λειτουργει και σαν cafe ) 

Δημοσ.

Από Roundcup το Whiplash είναι πολύ τίμιο όπως και το daily round, μπορείς να τα παραγγείλεις online. Σαν πιο οικονομικη εναλλακτικη μπορείς να δοκιμάσεις και το roasting private label, μπορεις να δεις για παλιότερες προσφορές του στο forum σαν Delmocca, πλεον με τις τιμές που έχει δεν αξίζει για μένα σε σχέση με roundcup.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, έχοντας δοκιμάσει στο παρελθόν από: Τaf,Coffee island, Kudu, Samba, Chain coffee company, Draculi, Lavazza, Black Bart, TwoStones. Mε βάση την δική μου εμπειρία έχω να πω πως ο καφές, ιδιαίτερα specialty, πάει να γίνει ακριβό χόμπι ακόμη και στο σπίτι (δεν ξέρω ο καφές έξω που θα πιάσει ταβάνι σε λίγο καιρό, αν έχει και θέα το μαγαζί άστα να πάνε). Πάντως 12-13ευρω τα 250γρ δεν τα λες και λίγα πλέον βλ. Kudu, Samba ωραίος καφές αλλά.. Σίγουρα θα δοκιμάσω Roundcup που ανέφερε ο Crimsonwall.  Έχει κανείς άποψη για nine grams ;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, gkoumas21 είπε

Καλησπέρα σε όλους, έχοντας δοκιμάσει στο παρελθόν από: Τaf,Coffee island, Kudu, Samba, Chain coffee company, Draculi, Lavazza, Black Bart, TwoStones. Mε βάση την δική μου εμπειρία έχω να πω πως ο καφές, ιδιαίτερα specialty, πάει να γίνει ακριβό χόμπι ακόμη και στο σπίτι (δεν ξέρω ο καφές έξω που θα πιάσει ταβάνι σε λίγο καιρό, αν έχει και θέα το μαγαζί άστα να πάνε). Πάντως 12-13ευρω τα 250γρ δεν τα λες και λίγα πλέον βλ. Kudu, Samba ωραίος καφές αλλά.. Σίγουρα θα δοκιμάσω Roundcup που ανέφερε ο Crimsonwall.  Έχει κανείς άποψη για nine grams ;;

Έχει αρχίσει κ ζορίζει αρκετά η φάση με τις τιμές. Αρκετά. 2 διπλά εσπρεσάκια το πρωί στο σπίτι κ ξεκινάς απο 1,5€. 

Εγω προσωπικά έχω ξεκινήσει να ψάχνω μπας κ τα καταφέρω να επιζήσω αξιοπρεπώς, με καφέδες που πάνε κάτω απο 20€ / κιλό. Αλλιώς θα το γυρίσω σε άλλους τύπους καφέ πχ Ελληνικο κλπ που έπινε όλος ο κόσμος πριν 20 χρόνια. 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.

Όσοι είστε κοντά στα Βριλήσσια, δοκιμάστε The Roosters. Οι single origin  κόκκοι τους είναι γύρω στα €10/250 με μόνο τον Αιθιοπίας στα €14 (τιμές Φεβρουαρίου 25). Από τους φθηνούς του Kudu που πλέον ξεκινούν από τα €13 δεν έχουν παρά ελάχιστη διαφορά. Μόνο θέμα ότι τους τελειώνουν συχνά (νομίζω ανεφοδιάζονται Πέμπτες μεσημέρι).

Δημοσ.

Γενικα υπαρχουν πολλοι αξιολογοι roasters με καλες τιμες ακομα, σιγουρα θα υπαρξει αυξηση καποια στιγμη ομως τοσο στους specialty οσο και τους "commercial" καφεδες ετσι οπως εχει εξελιχθει η τιμη του καφε παγκοσμιως.

Μερικοι roasters που προσφερουν καλους καφεδες σε τιμη <10$ στα 250kg ειναι

1. Roundcup
  2. Mokka (πολυ καλη βραζιλια στα 8$ το σακουλι)
  3. Conte (Βολος)
  4. Taresso (με δωρεαν μεταφορικα απο 20$ και πολυ δυνατα tigrato, supremo blends)
  5. Create σε 1kg συσκευασιες

Για ακομα πιο οικονομικο το roasting private label (και delmocca οταν εχει εκπτωσεις πλεον στο 30%) ειναι προτιμοτερα απο lavazza και λοιπα commercial. 

Οσον αφορα το κοστος ενας καφες που βγαινει στα 28 ευρω το κιλο βγαινει περιπου μισο ευρω το διπλο εσπρεσσο (18g), δεν μιλαμε για κανα τρελο ποσο, ακομα και στα 36 ευρω ειναι 65 λεπτα ενω ενας των 18 βγαινει περιπου στα 33 λεπτα. Πρεπει να κανεις περιπου 4 καφεδες την ημερα για να δεις διαφορα 20 ευρω τον μηνα σε ενα 28$/kg με εναν 18$/kg, δεν ειναι κανα τρελο ποσο παραπανω για να πινεις κατι που σου αρεσει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...