NiKoSmile Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 Πάντως υπάρχουν και τα POS "εξωτερικού". Άντε να τα πιάσεις αυτά.
ardi21 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 hours ago, Highlander said: Δεν έχει να κάνει με τις διασυνδέσεις. Μαλακίες λένε. π.χ. Στους γιατρούς καταγράφει αύξηση 20.1%. Αφού δεν έχουν διασυνδεθεί. Απλά ο κόσμος χρησιμοποιεί όλο και πιο πολύ τις κάρτες. Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη σύμφωνα με γνωστούς μου (δεν έχω ιδέα) παρουσιάζει μείωση. διαγραφη Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2024 από ardi21
sdikr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 1 hour ago, NiKoSmile said: Πάντως υπάρχουν και τα POS "εξωτερικού". Άντε να τα πιάσεις αυτά. Όλα έχουν υποχρέωση διασύνδεσης με ΑΑΔΕ, ότι άλλο υπάρχει είναι παράνομο
NiKoSmile Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 30 λεπτά πριν, sdikr είπε Όλα έχουν υποχρέωση διασύνδεσης με ΑΑΔΕ, ότι άλλο υπάρχει είναι παράνομο Παράνομο ναι, αλλά δε εντοπίζεται εύκολα. Και μιλάμε για ένα διεθνές φαινόμενο. Είμαι ελαιοχρωματιστής ή υδραυλικός και τσουπ βγάζω στον πελάτη να πληρώσει με αυτό το of the record POS. Πως θα με πιάσεις; Βέβαια αυτοί δεν θα βγάλουν ποτέ POS αλλά λέμε τώρα... 😅
sdikr Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2024 10 minutes ago, NiKoSmile said: Παράνομο ναι, αλλά δε εντοπίζεται εύκολα. Και μιλάμε για ένα διεθνές φαινόμενο. Είμαι ελαιοχρωματιστής ή υδραυλικός και τσουπ βγάζω στον πελάτη να πληρώσει με αυτό το of the record POS. Πως θα με πιάσεις; Βέβαια αυτοί δεν θα βγάλουν ποτέ POS αλλά λέμε τώρα... 😅 Κάπου θα χτυπήσει, πχ εσύ θα πεις μα γιατί δεν το χτύπησες στην ταμειακή ώστε να βγει στο pos
peragialos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2024 Να ρωτήσω μήπως και ξέρει κάποιος. Για να λάβει μία μικρή μκο μέρος σε μπαζάρ πια χρειάζεται ταμειακή και pos. Ποιος θα ήταν ο πιο γρήγορος τρόπος να τα αποκτήσει αυτά; ο λογαριασμός της είναι στην Εθνική αλλά ξέρω ότι οι τράπεζες αργούν πολύ. Προφανώς δεν έχει ταμειακή. Υπάρχει κάποια λύση που να είναι όλα σε cloud; μιλάμε για 3 μπαζάρ το χρόνο Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι. Μην με ρωτήσετε για λογιστή είμαι σε αναζήτηση.
Mr_Terror Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2268847/erhetai-diasyndesh-tameiakon-mhhanon-me-to-iris.html 1
RipCity Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2268847/erhetai-diasyndesh-tameiakon-mhhanon-me-to-iris.html Έχει ξεφύγει η κατάσταση, θα τρέχουμε πάλι για πράγματα που δεν ευθυνόμαστε. απορία το έχω πως η επιχείρηση ελέγχει αν όντως πιστώθηκε ο λογαριασμός με τα χρήματα; Θα πρέπει να δίνει σε κάθε υπάλληλο πρόσβαση στον λογαριασμό; Η θα ζητάμε από τον πελάτη να μας δείξει το λογαριασμό του απ το κινητό; Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2024 από RipCity
Moderators stormrain Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 5 λεπτά πριν, RipCity είπε Έχει ξεφύγει η κατάσταση, θα τρέχουμε πάλι για πράγματα που δεν ευθυνόμαστε. απορία το έχω πως η επιχείρηση ελέγχει αν όντως πιστώθηκε ο λογαριασμός με τα χρήματα; Θα πρέπει να δίνει σε κάθε υπάλληλο πρόσβαση στον λογαριασμό; Η θα ζητάμε από τον πελάτη να μας δείξει το λογαριασμό του απ το κινητό; Υποθέτω αν γινει αυτου του ειδους η διασύνδεση, απο την στιγμη που θα εκδοθεί η αποδειξη, θα σημαίνει αυτοματα οτι εγινε η πληρωμη μεσω IRIS. Φαντάζομαι δηλαδή.
RipCity Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 8 λεπτά πριν, stormrain είπε Υποθέτω αν γινει αυτου του ειδους η διασύνδεση, απο την στιγμη που θα εκδοθεί η αποδειξη, θα σημαίνει αυτοματα οτι εγινε η πληρωμη μεσω IRIS. Φαντάζομαι δηλαδή. Απλά λέει πως πρώτα θα το βάλουν οι επιχειρήσεις και εν συνέχεια θα γίνει η διασύνδεση, μετά από κάποιους μήνες.
sdikr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 1 hour ago, RipCity said: Έχει ξεφύγει η κατάσταση, θα τρέχουμε πάλι για πράγματα που δεν ευθυνόμαστε. απορία το έχω πως η επιχείρηση ελέγχει αν όντως πιστώθηκε ο λογαριασμός με τα χρήματα; Θα πρέπει να δίνει σε κάθε υπάλληλο πρόσβαση στον λογαριασμό; Η θα ζητάμε από τον πελάτη να μας δείξει το λογαριασμό του απ το κινητό; Απο την στιγμή που η πλατφόρμα του esend πλέον είναι ενεργή και υπάρχει η διασύνδεση ανάμεσα σε τράπεζες, pos, ταμειακές και erp είναι θέμα απλά να ορίσουν τις προδιαγραφές επικοινωνίας. Χωρίς πρόσβαση στον υπάλληλο φυσικά, άλλα τόσο καιρό για τραπεζικές καταθέσεις τι κάνατε;
NiKoSmile Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα θα είναι με τις παραγγελίες. Έχει πει ο πελάτης να πληρώσει με κάρτα και τελικά σε πληρώνει με μετρητά. Εκεί τι γίνεται; Θα τρέχουμε στο λογιστήριο να κόβουμε ακυρωτικά και εκ νέου νέα απόδειξη "τοις μετρητοίς"; Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2024 από NiKoSmile
sdikr Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 3 minutes ago, NiKoSmile said: Το πρόβλημα θα είναι με τις παραγγελίες. Έχει πει ο πελάτης να πληρώσει με κάρτα και τελικά σε πληρώνει με μετρητά. Εκεί τι γίνεται; Θα τρέχουμε στο λογιστήριο να κόβουμε ακυρωτικά και εκ νέου νέα απόδειξη "τοις μετρητοίς"; https://www.kathimerini.gr/economy/business/563089336/aade-22-erotapantiseis-gia-ti-diasyndesi-ton-pos-me-tis-tameiakes-michanes/ Ακύρωση θα κάνεις αν δεν τα πάρει τελικά 1
RipCity Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 4 ώρες πριν, sdikr είπε Απο την στιγμή που η πλατφόρμα του esend πλέον είναι ενεργή και υπάρχει η διασύνδεση ανάμεσα σε τράπεζες, pos, ταμειακές και erp είναι θέμα απλά να ορίσουν τις προδιαγραφές επικοινωνίας. Χωρίς πρόσβαση στον υπάλληλο φυσικά, άλλα τόσο καιρό για τραπεζικές καταθέσεις τι κάνατε; Δε ζητάει κάποιος εκείνη την ώρα να πληρώσει με τραπεζική κατάθεση, αυτό συμβαίνει μόνο σε προπαραγγελίες που υπάρχει ο χρόνος να το ελέγξουμε. Αν συμβεί πάντως εκείνη την ώρα τότε θα ζητούσαμε αποδεικτικό πληρωμής στο email. Αν κάνουμε το ίδιο και με το IRIS τότε κάπου είναι pointless όλο αυτό το πράγμα, αφού δεν υπάρχει η ταχύτητα συναλλαγής που θα έπρεπε να φέρνει το IRIS. Αλλιώς απλά πληρώνεις με κάρτα.
NiKoSmile Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, RipCity είπε αφού δεν υπάρχει η ταχύτητα συναλλαγής που θα έπρεπε να φέρνει το IRIS. Με το IRIS η μεταφορά είναι στη στιγμή, ο παραλήπτης ειδοποιείται την ίδια στιγμή και λογαριασμός του πιστώνεται αμέσως. Είναι σαν μετρητά. Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2024 από NiKoSmile
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα