Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ekrepali είπε

Άραγε θα πάρει η μπάλα και όσους έχουν κάνει διασύνδεση με απλή ΦΗΜ; Εγώ προς το παρών δεν έχω λάβει τέτοιο email.

Τι να σου πω, εμείς έχουμε μια datecs wp-500 και της ingenico desk/3200. Δεν κατάλαβα τις διαφορές των erp/ecr και αν είναι κάτι διαφορετικό από απλές ΦΗΜ ή αν έχει σχέση ότι είμαστε εστίαση. Εκτός αν δεν έχεις αποδεχτεί επικοινωνία mail/διαγραφή επικοινωνίας κτλ, αλλά γράφει ότι θα υπάρξει και γραπτή επικοινωνία 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 hours ago, SabotazNic said:

Τι να σου πω, εμείς έχουμε μια datecs wp-500 και της ingenico desk/3200. Δεν κατάλαβα τις διαφορές των erp/ecr και αν είναι κάτι διαφορετικό από απλές ΦΗΜ ή αν έχει σχέση ότι είμαστε εστίαση. Εκτός αν δεν έχεις αποδεχτεί επικοινωνία mail/διαγραφή επικοινωνίας κτλ, αλλά γράφει ότι θα υπάρξει και γραπτή επικοινωνία 

η wp500 είναι ταμειακή (Electronic Cash Register),    ΦΗΜ (Τώρα ΦΗΜΑΣ)  είναι οι φορολογικοί μηχανισμοί   και όλα περιλαμβάνονται στην  Α1155/2023  μαζί και οι πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Οπότε, ισχύει για όλους η αλλαγή αυτή? 

Διαβάζοντας τη σύμβαση που μας έστειλαν, αντιλαμβάνομαι ότι η αλλαγή ισχύει για όλους. Στη σύμβαση αναφέρονται γενικά ως «ταμειακά συστήματα».

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Kατι ψιλοασχετο, πηγα την ταμειακη για επισκευη και μου ειπαν οτι πρεπει καποια στιγμη να προχωρησουμε σε αναβαθμιση χαρακτηρισμου εσοδων και θα κοστισει 75+ΦΠΑ.Καινουργια κερατιατικα?Ξερετε τι ειναι?

• Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 4saken είπε

Kατι ψιλοασχετο, πηγα την ταμειακη για επισκευη και μου ειπαν οτι πρεπει καποια στιγμη να προχωρησουμε σε αναβαθμιση χαρακτηρισμου εσοδων και θα κοστισει 75+ΦΠΑ.Καινουργια κερατιατικα?Ξερετε τι ειναι?

Πληρώνεις το κόστος συμμόρφωσης με το κράτος! Από ένα σημείο και μετά, χωρίς την αναβάθμιση αυτή, η ταμειακή σου δεν θα είναι σύννομη και μπορεί να σε μπλοκάρει από τη διαβίβαση ή να βγει εκτός λειτουργίας.

Οι ταμειακές μηχανές έχουν ουσιαστικά "ημερομηνία λήξης" από την άποψη ότι πρέπει να είναι συνέχεια συμβατές με τις τρέχουσες νομοθετικές απαιτήσεις της ΑΑΔΕ και να υποστηρίζουν άπειρες αναβαθμίσεις (πράγμα αδύνατο).

Με αυτό τον τρόπο η ΑΑΔΕ προωθεί σταδιακά τη μετάβαση σε ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω παρόχων. Θα 'έρθει μια μέρα (σύντομα) που όλες οι ταμειακές θα φύγουν στην ανακύκλωση.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, 4saken said:

Σε αυτή που δουλεύω εγώ έχει περαστεί αυτόματα και απο όσο μου είπανε είναι ευκολία για τον λογιστή πχ να δηλώνει αυτόματα το περιβαλλοντικό τέλος η ταμειακή και να μην πρέπει να το κάνει αυτός μέσω mydata.

Δημοσ.
Στις 13/6/2025 στις 5:09 ΜΜ, 4saken είπε

Αν ο λογιστής σου χρειάζεται τους χαρακτηρισμούς, θα κάνεις αναβάθμιση.
Κατά τα άλλα, ισχύουν αυτά που γράφει ο NiKoSmile
Αν και πιστεύω θα φάμε τουλάχιστον 5-10 χρόνια για να καταργηθούν τελείως.
Και όταν μιλάμε για πάροχο, μιλάμε για πολλαπλάσια κόστη σε σχέση με μια ταμειακή, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

Δημοσ.
Στις 31/5/2025 στις 1:01 ΜΜ, ekrepali είπε

Άραγε θα πάρει η μπάλα και όσους έχουν κάνει διασύνδεση με απλή ΦΗΜ; Εγώ προς το παρών δεν έχω λάβει τέτοιο email.

Εμένα ήρθε το ίδιο μεηλ. Τους ρώτησα αν αφορά ΦΗΜ και μου είπαν ναι. Αυτό αφορά αποκλειστικά όσους έχουμε epay. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρέπει να έστειλαν αυτόματα το παρακάτω. Δεν είχα ακόμα χρόνο να το ψάξω, πριν λίγο το είδα. Μήπως είναι για όσους έχουν datecs ταμειακή? 

20250701_155555.jpg

20250701_155601.jpg

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω την ταμειακη dtec-100extra και pos το Ingenico ICT220 

Αρκετες φορες σε πληρωμη με καρτα, παταω οτι πρεπει να πατησω στην ταμειακη αλλα δεν στελνει ''σημα'' στο pos.

Αναγκαζομαι να πατησω ακυρωση αποδειξης, μετα παω στο pos και παταω εγκατασταση παραμετρων και μετα το αναγνωριζει.

Το προβλημα αυτο δεν γινεται ...μια στο τοσο, αλλα πολυ συχνα. Μπορει π.χ. 1 στις 3 συναλλαγες να ''κολλησει''.

Μαλιστα πριν απο 2-3 μερες μετα απο μια αναβαθμιση που εγινε, οταν κανω εγκατασταση παραμετρων κανει και επαννεκινηση του pos (μεχρι πριν 2-3 μερες δεν εκανε επαννεκινηση) Με αποτελέσμα αν κολλησει να χρειαζεσαι...3 λεπτα να κανεις μια συναλλαγη.

Αντιμετωπιζει κανενας το ιδιο προβλημα και αν ναι βρηκε λυση?

Επεξ/σία από crom251
Δημοσ.
13 ώρες πριν, crom251 είπε

Εχω την ταμειακη dtec-100extra και pos το Ingenico ICT220 

Αρκετες φορες σε πληρωμη με καρτα, παταω οτι πρεπει να πατησω στην ταμειακη αλλα δεν στελνει ''σημα'' στο pos.

Αναγκαζομαι να πατησω ακυρωση αποδειξης, μετα παω στο pos και παταω εγκατασταση παραμετρων και μετα το αναγνωριζει.

Το προβλημα αυτο δεν γινεται ...μια στο τοσο, αλλα πολυ συχνα. Μπορει π.χ. 1 στις 3 συναλλαγες να ''κολλησει''.

Μαλιστα πριν απο 2-3 μερες μετα απο μια αναβαθμιση που εγινε, οταν κανω εγκατασταση παραμετρων κανει και επαννεκινηση του pos (μεχρι πριν 2-3 μερες δεν εκανε επαννεκινηση) Με αποτελέσμα αν κολλησει να χρειαζεσαι...3 λεπτα να κανεις μια συναλλαγη.

Αντιμετωπιζει κανενας το ιδιο προβλημα και αν ναι βρηκε λυση?

Προφανώς κάτι γίνεται στη μεταξύ τους σύνδεση. Πρέπει να έρθει ο τεχνικός σου να το δει, είτε να ξανακάνει τη διασύνδεση. Επικοινώνησε και με τις εταιρίες ταμειακής και πος να δεις μήπως δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Ρώτα τον τεχνικό σου μήπως άλλο πος θα ταίριαζε καλύτερα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@1comment ισως να συνεχισουμε εδω μιας και το αλλο αφορα συγκεκριμενο προγραμμα.

Γιατι θες pos που να ειναι συμβατο για qr code/iris? Μια φορα ετυχε να το χρειαστω για πελατη, απλα εδωσα το ΑΦΜ

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...