SabotazNic Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, ekrepali είπε Άραγε θα πάρει η μπάλα και όσους έχουν κάνει διασύνδεση με απλή ΦΗΜ; Εγώ προς το παρών δεν έχω λάβει τέτοιο email. Τι να σου πω, εμείς έχουμε μια datecs wp-500 και της ingenico desk/3200. Δεν κατάλαβα τις διαφορές των erp/ecr και αν είναι κάτι διαφορετικό από απλές ΦΗΜ ή αν έχει σχέση ότι είμαστε εστίαση. Εκτός αν δεν έχεις αποδεχτεί επικοινωνία mail/διαγραφή επικοινωνίας κτλ, αλλά γράφει ότι θα υπάρξει και γραπτή επικοινωνία Επεξ/σία 31 Μαϊου από SabotazNic
sdikr Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου 4 hours ago, SabotazNic said: Τι να σου πω, εμείς έχουμε μια datecs wp-500 και της ingenico desk/3200. Δεν κατάλαβα τις διαφορές των erp/ecr και αν είναι κάτι διαφορετικό από απλές ΦΗΜ ή αν έχει σχέση ότι είμαστε εστίαση. Εκτός αν δεν έχεις αποδεχτεί επικοινωνία mail/διαγραφή επικοινωνίας κτλ, αλλά γράφει ότι θα υπάρξει και γραπτή επικοινωνία η wp500 είναι ταμειακή (Electronic Cash Register), ΦΗΜ (Τώρα ΦΗΜΑΣ) είναι οι φορολογικοί μηχανισμοί και όλα περιλαμβάνονται στην Α1155/2023 μαζί και οι πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης
barca10 Δημοσ. 31 Μαϊου Δημοσ. 31 Μαϊου 2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Οπότε, ισχύει για όλους η αλλαγή αυτή? Διαβάζοντας τη σύμβαση που μας έστειλαν, αντιλαμβάνομαι ότι η αλλαγή ισχύει για όλους. Στη σύμβαση αναφέρονται γενικά ως «ταμειακά συστήματα».
4saken Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Kατι ψιλοασχετο, πηγα την ταμειακη για επισκευη και μου ειπαν οτι πρεπει καποια στιγμη να προχωρησουμε σε αναβαθμιση χαρακτηρισμου εσοδων και θα κοστισει 75+ΦΠΑ.Καινουργια κερατιατικα?Ξερετε τι ειναι? 1 1
NiKoSmile Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 2 ώρες πριν, 4saken είπε Kατι ψιλοασχετο, πηγα την ταμειακη για επισκευη και μου ειπαν οτι πρεπει καποια στιγμη να προχωρησουμε σε αναβαθμιση χαρακτηρισμου εσοδων και θα κοστισει 75+ΦΠΑ.Καινουργια κερατιατικα?Ξερετε τι ειναι? Πληρώνεις το κόστος συμμόρφωσης με το κράτος! Από ένα σημείο και μετά, χωρίς την αναβάθμιση αυτή, η ταμειακή σου δεν θα είναι σύννομη και μπορεί να σε μπλοκάρει από τη διαβίβαση ή να βγει εκτός λειτουργίας. Οι ταμειακές μηχανές έχουν ουσιαστικά "ημερομηνία λήξης" από την άποψη ότι πρέπει να είναι συνέχεια συμβατές με τις τρέχουσες νομοθετικές απαιτήσεις της ΑΑΔΕ και να υποστηρίζουν άπειρες αναβαθμίσεις (πράγμα αδύνατο). Με αυτό τον τρόπο η ΑΑΔΕ προωθεί σταδιακά τη μετάβαση σε ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω παρόχων. Θα 'έρθει μια μέρα (σύντομα) που όλες οι ταμειακές θα φύγουν στην ανακύκλωση. 1
sdikr Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 4 hours ago, 4saken said: Kατι ψιλοασχετο, πηγα την ταμειακη για επισκευη και μου ειπαν οτι πρεπει καποια στιγμη να προχωρησουμε σε αναβαθμιση χαρακτηρισμου εσοδων και θα κοστισει 75+ΦΠΑ.Καινουργια κερατιατικα?Ξερετε τι ειναι? Σε αυτή που δουλεύω εγώ έχει περαστεί αυτόματα και απο όσο μου είπανε είναι ευκολία για τον λογιστή πχ να δηλώνει αυτόματα το περιβαλλοντικό τέλος η ταμειακή και να μην πρέπει να το κάνει αυτός μέσω mydata.
Highlander Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Στις 13/6/2025 στις 5:09 ΜΜ, 4saken είπε Kατι ψιλοασχετο, πηγα την ταμειακη για επισκευη και μου ειπαν οτι πρεπει καποια στιγμη να προχωρησουμε σε αναβαθμιση χαρακτηρισμου εσοδων και θα κοστισει 75+ΦΠΑ.Καινουργια κερατιατικα?Ξερετε τι ειναι? Αν ο λογιστής σου χρειάζεται τους χαρακτηρισμούς, θα κάνεις αναβάθμιση. Κατά τα άλλα, ισχύουν αυτά που γράφει ο NiKoSmile Αν και πιστεύω θα φάμε τουλάχιστον 5-10 χρόνια για να καταργηθούν τελείως. Και όταν μιλάμε για πάροχο, μιλάμε για πολλαπλάσια κόστη σε σχέση με μια ταμειακή, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.
1comment Δημοσ. 17 Ιουνίου Δημοσ. 17 Ιουνίου Στις 31/5/2025 στις 1:01 ΜΜ, ekrepali είπε Άραγε θα πάρει η μπάλα και όσους έχουν κάνει διασύνδεση με απλή ΦΗΜ; Εγώ προς το παρών δεν έχω λάβει τέτοιο email. Εμένα ήρθε το ίδιο μεηλ. Τους ρώτησα αν αφορά ΦΗΜ και μου είπαν ναι. Αυτό αφορά αποκλειστικά όσους έχουμε epay. 1
SabotazNic Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Πρέπει να έστειλαν αυτόματα το παρακάτω. Δεν είχα ακόμα χρόνο να το ψάξω, πριν λίγο το είδα. Μήπως είναι για όσους έχουν datecs ταμειακή? Επεξ/σία 1 Ιουλίου από SabotazNic 1
NiKoSmile Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Εγώ έφαγα μούντζα αρχές του χρόνου... γιατί τους τελείωσε το budget 😏. Μας τρολλάρουν???
nikx Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Xμμ δεν αργει η ωρα που θα μας στελνουν και διαφημισεις μαζι με το ΖΗΤΑ.
crom251 Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Εχω την ταμειακη dtec-100extra και pos το Ingenico ICT220 Αρκετες φορες σε πληρωμη με καρτα, παταω οτι πρεπει να πατησω στην ταμειακη αλλα δεν στελνει ''σημα'' στο pos. Αναγκαζομαι να πατησω ακυρωση αποδειξης, μετα παω στο pos και παταω εγκατασταση παραμετρων και μετα το αναγνωριζει. Το προβλημα αυτο δεν γινεται ...μια στο τοσο, αλλα πολυ συχνα. Μπορει π.χ. 1 στις 3 συναλλαγες να ''κολλησει''. Μαλιστα πριν απο 2-3 μερες μετα απο μια αναβαθμιση που εγινε, οταν κανω εγκατασταση παραμετρων κανει και επαννεκινηση του pos (μεχρι πριν 2-3 μερες δεν εκανε επαννεκινηση) Με αποτελέσμα αν κολλησει να χρειαζεσαι...3 λεπτα να κανεις μια συναλλαγη. Αντιμετωπιζει κανενας το ιδιο προβλημα και αν ναι βρηκε λυση? Επεξ/σία 2 Ιουλίου από crom251
1comment Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 13 ώρες πριν, crom251 είπε Εχω την ταμειακη dtec-100extra και pos το Ingenico ICT220 Αρκετες φορες σε πληρωμη με καρτα, παταω οτι πρεπει να πατησω στην ταμειακη αλλα δεν στελνει ''σημα'' στο pos. Αναγκαζομαι να πατησω ακυρωση αποδειξης, μετα παω στο pos και παταω εγκατασταση παραμετρων και μετα το αναγνωριζει. Το προβλημα αυτο δεν γινεται ...μια στο τοσο, αλλα πολυ συχνα. Μπορει π.χ. 1 στις 3 συναλλαγες να ''κολλησει''. Μαλιστα πριν απο 2-3 μερες μετα απο μια αναβαθμιση που εγινε, οταν κανω εγκατασταση παραμετρων κανει και επαννεκινηση του pos (μεχρι πριν 2-3 μερες δεν εκανε επαννεκινηση) Με αποτελέσμα αν κολλησει να χρειαζεσαι...3 λεπτα να κανεις μια συναλλαγη. Αντιμετωπιζει κανενας το ιδιο προβλημα και αν ναι βρηκε λυση? Προφανώς κάτι γίνεται στη μεταξύ τους σύνδεση. Πρέπει να έρθει ο τεχνικός σου να το δει, είτε να ξανακάνει τη διασύνδεση. Επικοινώνησε και με τις εταιρίες ταμειακής και πος να δεις μήπως δεν ταιριάζουν μεταξύ τους. Ρώτα τον τεχνικό σου μήπως άλλο πος θα ταίριαζε καλύτερα.
SabotazNic Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) @1comment ισως να συνεχισουμε εδω μιας και το αλλο αφορα συγκεκριμενο προγραμμα. Γιατι θες pos που να ειναι συμβατο για qr code/iris? Μια φορα ετυχε να το χρειαστω για πελατη, απλα εδωσα το ΑΦΜ Επεξ/σία 9 Ιουλίου από SabotazNic
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα