Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 hours ago, argy_dr said:

Για βοηθηστε λιγο και εδω συναδελφοι, γιατι εχω χαθει πραγματικα. Και φυσικα εχω ρωτησει λογιστή και μου λεει να το δουμε!🤣

Λοιπον, εχω μονο e-shop χωρις φυσικο κατάστημα. Εχω επαγγελματικο λογαριασμό στην alpha και ψηφιακο e-pos απο Alpha-cardlink. Εχω ταμειακη κανονικα και κανενα φυσικο pos. Κοβω μονο αποδειξεις λιανικης. 

1. Θα πρέπει να προμηθευτω και pos φυσικο? Δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ποτέ. Ολες οι αγορές γίνονται μεσα απο το e-shop και οι πληρωμές περνάνε ειτε με αντικαταβολή στην courier ειτε μεσω του e-pos. 

2. Οποτε , αν δεν εχω φυσικο pos και δεν απαιτείται, χρειάζεται να κανω αναβαθμιση ταμειακης?? Δεν υπάρχει διασυνδεση ταμειακης με e-pos προς το παρόν.

Πηρα ακομη και στο υποκατάστημα της εφοριας που ανηκω και μου ειπε "τι να σου πω και εγω τωρα..." 

Δεν μπορω να βρω μια ακρη. Any help?

Στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Εμείς βάλαμε το soft pos της Viva μπας και χρειαστεί καμιά φορά και τώρα τρέχουμε χωρίς λόγο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

<Αναβάθμιση ΦΤΜ & ΑΔΗΜΕ για διασύνδεση με EFT/POS. Έχει υποβληθεί αίτηση (28/3/2023, 9:10:29 μ.μ.)> 

Καλά, το κ*λοκρατος είναι γνωστό, για πολύ ξύλο που χρειαζεται, αλλά οι υπόχρεοι? Κοντεύει ένας χρόνος από τότε που ανακοινώθηκαν τα κουπόνια! Τι κάνατε τόσους μήνες? 

Δεν σας το 'πε ο λογιστής? Το έγραφαν τόσα site και forum! Αδιαφορία? 🙄

Επεξ/σία από kolossos
Δημοσ.

Η πληρωμή τιμολογίου μέσο POS πλέον γίνεται διαφορετικά. Να υποθέσω πως την απόδειξη την κρατάμε εμείς? (Αφού λέει αντιγράφου λογιστηρίου). Μια φορά που το δοκίμασα δε με ρώτησε για αριθμό τιμολογίου ενω σε ένα βίντεο που είδα φαίνεται ότι μπορείς να το βάλεις. Συνέχεια αλλαγές 😢

IMG_0830.jpeg

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Faithlesscookiemonster είπε

Η πληρωμή τιμολογίου μέσο POS πλέον γίνεται διαφορετικά. Να υποθέσω πως την απόδειξη την κρατάμε εμείς? (Αφού λέει αντιγράφου λογιστηρίου). Μια φορά που το δοκίμασα δε με ρώτησε για αριθμό τιμολογίου ενω σε ένα βίντεο που είδα φαίνεται ότι μπορείς να το βάλεις. Συνέχεια αλλαγές 😢

IMG_0830.jpeg

Αυτο που ελεγα πριν 5 μερες δηλαδη .... Αποδειξη εισπραξης απο την ταμειακη εναντι παραστατικου..

Δημοσ.
5 minutes ago, k_w_t said:

Αυτο που ελεγα πριν 5 μερες δηλαδη .... Αποδειξη εισπραξης απο την ταμειακη εναντι παραστατικου..

Αυτό βγήκε ΦΕΚ στις 19/2/2024!  (και ακόμα δεν έχει περαστεί σε ταμειακές)

Κάτι μας κρύβεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, sdikr είπε

Αυτό βγήκε ΦΕΚ στις 19/2/2024!  (και ακόμα δεν έχει περαστεί σε ταμειακές)

Κάτι μας κρύβεις!

Χαχαχαχαχα...

Να πω την αληθεια το εκανα συζητηση με καποιους σε υψηλες θεσεις και 2-3 δημοσιογράφους φιλους μου..

Τωρα εαν μου εκλεψαν την ιδεα ή το ειχαν σκεφτει και αυτο στην ΑΑΔΕ δεν το ξερω...

Παντως μπραβο που το εκαναν...

Στις 17/2/2024 στις 3:30 ΜΜ, k_w_t είπε

Υπαρχει λυση ....

Κουμπι στην ταμειακη ... Ενα τμημα να ειναι χωρις ΦΠΑ κτλ που να λεει αποδειξη εισπραξης εναντι παραστατικου!

Βολευει και για τα Τιμολογια (τα κοβεις ΕΝΑΝΤΙ) και για να παρεις προκαταβολη απο πελατη !!!

@aguero88 Χρωστας τριημερο ....

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χατζηδάκης για παράταση. Ουσιαστικά λέει ότι δεν θα δοθεί, όχι για το θέμα φοροδιαφυγής (κοινώς χέστηκε), αλλά για να μην χαθούν τα χρήματα που πήραν από το ταμείο ανάκαμψης! Δεν τους νοιάζει αν υπάρχουν προβλήματα, αν θα βρουν χρόνο οι τεχνικοί. Μόνο να μην χάσουν τα χρήματα από έξω!

Επεξ/σία από 1comment
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πάταξη φοροδιαφυγής με συρραπτικά. 😁

1)Δεν βρισκω κατι αρνητικο. Οι αποδειξεις της ταμειακης "προς εισπραξη" και εντολη στο POS θα διασταυρωνονται με το αναλογο παραστατικο-τιμολογιο. 

2)Στον επομενο χρονο πιστευω, θα γινει και διασυνδεση της ταμειακης με τους υπολογιστες (Pc)/τιμολογιέρες.

3)Οι αναφορες στη "φοροδιαφυγη" απο τους εκαστοτε υπουργους ειναι το αλλοθι (παπάτζα) της σπαταλης και της κακοδιαχειρισης του δημοσιου χρηματος... (και για καποιες συντεχνιες, πχ αγροτες, για ψηφοθηρια)

Επεξ/σία από kolossos
Δημοσ.
2 minutes ago, kolossos said:

1)Δεν βρισκω κατι αρνητικο. Οι αποδειξεις της ταμειακης "προς εισπραξη" και εντολη στο POS θα διασταυρωνονται με το αναλογο παραστατικο-τιμολογιο. 

Αν σε απόδειξη λιανικής ξεχαστούμε και δε πατήσουμε 'τμήμα' κατά λάθος... και εισπράξουμε ποσό χωρίς παραστατικό, τι κάνουμε μετά; Γίνεται να κόψουμε εταιροχρονισμένα απόδειξη λιανικής, συνδιάζοντας την με το ποσό που προεισπράχτηκε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Πάταξη φοροδιαφυγής με συρραπτικά. 😁

Πάταξη φοροδιαφυγής με pos που θα κολλάνε και αναγκαστικά μετρητά 😅

7 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν σε απόδειξη λιανικής ξεχαστούμε και δε πατήσουμε 'τμήμα' κατά λάθος... και εισπράξουμε ποσό χωρίς παραστατικό, τι κάνουμε μετά; Γίνεται να κόψουμε εταιροχρονισμένα απόδειξη λιανικής, συνδιάζοντας την με το ποσό που προεισπράχτηκε;

Εννοείται. Εφόσον ούτε μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να κάνουν έλεγχο σε αυτά που χτυπάμε στο pos αν κόβουμε και απόδειξη, προφανώς μπορούμε να κόψουμε την απόδειξη ένα λεπτό μετά και ως "μετρητά". Σε ενδεχόμενο έλεγχο τραπ. λογ.σμου, απλά θα συγκρίνουν τι μπήκε τράπεζα με δηλωμένο τζίρο. Και αυτό δεν παίζει να γίνει ανα μέρα. Θα γίνει είτε ανά μήνα είτε όλο το χρόνο. 

Εγώ έχω άλλη απορία. Αν πατήσουμε κάρτα, η απόδειξη βγαίνει πριν γίνει η πληρωμή στο pos; Παίζει να απορριφθεί η κάρτα ή να μην επικοινωνεί το pos και να έχει βγει απόδειξη ταμειακής; Ή πρώτα θα εγκρίνεται η πληρωμή και μετά θα βγαίνει η απόδειξη; @tempes

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, 1comment είπε

Πάταξη φοροδιαφυγής με pos που θα κολλάνε και αναγκαστικά μετρητά 😅

Εννοείται. Εφόσον ούτε μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να κάνουν έλεγχο σε αυτά που χτυπάμε στο pos αν κόβουμε και απόδειξη, προφανώς μπορούμε να κόψουμε την απόδειξη ένα λεπτό μετά και ως "μετρητά". Σε ενδεχόμενο έλεγχο τραπ. λογ.σμου, απλά θα συγκρίνουν τι μπήκε τράπεζα με δηλωμένο τζίρο. Και αυτό δεν παίζει να γίνει ανα μέρα. Θα γίνει είτε ανά μήνα είτε όλο το χρόνο. 

Εγώ έχω άλλη απορία. Αν πατήσουμε κάρτα, η απόδειξη βγαίνει πριν γίνει η πληρωμή στο pos; Παίζει να απορριφθεί η κάρτα ή να μην επικοινωνεί το pos και να έχει βγει απόδειξη ταμειακής; Ή πρώτα θα εγκρίνεται η πληρωμή και μετά θα βγαίνει η απόδειξη; @tempes

Επειδη συνδεσαμε την μια ταμειακη με POS περιμενει να παρει εγκριση και μετα βγαινει η αποδειξη.

Δεν μας εχει τυχη μεχρι στιγμης να μην εγκριθει καρτα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Καθότι "μουτζουρης" στο επαγγελμα, ξερω μονο να πληκτρολογω ποσό>ΦΠΑ>μετρητά... 

Μερικες φορες εχω πατησει κατά λάθος αλλα κι αλλα, αλλα ακομα δεν με πηγαν στο "τμήμα" (Ξερεις, το 16ο, με τον Ηλία)  😄

10 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Επειδη συνδεσαμε την μια ταμειακη με POS περιμενει να παρει εγκριση και μετα βγαινει η αποδειξη.

Μερικες φορες ναι, μου εχει τυχει. Ειτε γιατι δεν εχει διαθεσιμο ποσο ειτε για καποιο λογω, δεν "διαβαζεται". 

Σε 2-3 περιπτωσεις μου εβγαλαν απ το πορτοφολι τους 4-5 καρτες, και μονο η μια προχωρησε τη συναλλαγη ή δεν ηταν καμία αποδεκτη. 

EDIT: Εννοω στο παρελθον, πριν τη τρεχουσα διασυνδεση. 

Επεξ/σία από kolossos
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Πάλι καλά. Μπορείς να μας πεις τη διαδικασία στην ταμειακή; Πατάς το ποσό, κάρτα και μετά; Ποιό pos έχεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...