Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κρατάς αυτό που γράφει η ταυτότητα σου και μην ασχοληθείς να αλλάξεις πράγματα γτ θα σε φάει η γραφειοκρατεία....

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Mr_Laptop είπε

Κρατάς αυτό που γράφει η ταυτότητα σου και μην ασχοληθείς να αλλάξεις πράγματα γτ θα σε φάει η γραφειοκρατεία....

δεν ισχυει πλεον, διαβασε απειρα παραδειγματα στο αλλο thread με το gov.gr

Δημοσ.
14 ώρες πριν, teot είπε

Στο αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γέννησης σου δίνουν νέο ψηφιοποιημένο έγγραφο η σκαναρισμένη την σελίδα απο το βιβλίο του ληξιαρχείου, γιατι αν συνεχίζουν να δίνουν σκαναρισμένη την σελίδα δεν μπορεί να έγινε λάθος στην ψηφιοποίηση.

Σκαναρισμενη τη σελιδα μου εστειλαν οχι κατι ψηφιοποιημενο

4 ώρες πριν, Mr_Laptop είπε

Η αληθεια ειναι πως δεν ψηνομαι να ξεκινησω διαδικασιες να αλλαξω τα παντα οπου υπαρχουν δηλωμενα τα στοιχεια μου. Μεχρι τωρα γτ οκ δεν ειμαι και 10 χρονων δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα πουθενα σε καμια συναλλαγη. Ουτε στο δημοσιο ουτε σε 2 ταυτοτητες ουτε σε διαβατηριο ουτε στο στρατο ουτε στο gov ουτε πουθενα. Και δεν βλεπω που μπορει να μου φανει χρησιμο. Με το σκαλισμα ποιος ξερει ποσο χρονο και κοπο θα χρειαστει να αφιερωσω.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nikos121 είπε

Σκαναρισμενη τη σελιδα μου εστειλαν οχι κατι ψηφιοποιημενο

Η αληθεια ειναι πως δεν ψηνομαι να ξεκινησω διαδικασιες να αλλαξω τα παντα οπου υπαρχουν δηλωμενα τα στοιχεια μου. Μεχρι τωρα γτ οκ δεν ειμαι και 10 χρονων δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα πουθενα σε καμια συναλλαγη. Ουτε στο δημοσιο ουτε σε 2 ταυτοτητες ουτε σε διαβατηριο ουτε στο στρατο ουτε στο gov ουτε πουθενα. Και δεν βλεπω που μπορει να μου φανει χρησιμο. Με το σκαλισμα ποιος ξερει ποσο χρονο και κοπο θα χρειαστει να αφιερωσω.

Αφού σου στείλανε σκαναρισμένη σελίδα (αυτό ήξερα και εγώ αλλά ρώτησα μήπως έχει αλλάξει κάτι) δεν υπάρχει περίπτωση να έγινε λάθος κατά την ψηφιοποίηση, είναι φωτοτυπία της σελίδας (το πιθανότερο χειρόγραφη)  από το βιβλίο.  Το όποιο λάθος έγινε (αν έγινε)  όταν δηλώθηκες στο ληξιαρχείο.

Αν θυμάμαι καλά  στην ληξιαρχική πράξη γράφει και την ημέρα γέννησης, η ημέρα αντιστοιχεί  στις 7 η στις 8 του μήνα;

Μου κάνει εντύπωση το δημοτολόγιο από που άντλησε στοιχεία και έχει άλλη ημερομηνία;

Να πω και κάτι τρελό μεν  αλλά όχι απίθανο.... σίγουρα κοιτάς την ημερομηνία γέννησης και όχι την ημερομηνία δήλωσης που μπορεί να είναι διαφορετική;

Οπου ζητείται η αντλούν στοιχεία από πιστοποιητικό γέννησης δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα θα προκύψει όπου ζητηθεί ληξιαρχική πράξη γέννησης και ταυτόχρονα να υπάρχει και η ημερομηνία γέννησης από ταυτότητα η πιστοποιητικό...  Μια τέτοια περίπτωση που μου έρχεται στο μυαλό  είναι όταν με το καλό φτάσεις να καταθέσεις αίτηση για συνταξιοδότηση. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, teot είπε

Αφού σου στείλανε σκαναρισμένη σελίδα (αυτό ήξερα και εγώ αλλά ρώτησα μήπως έχει αλλάξει κάτι) δεν υπάρχει περίπτωση να έγινε λάθος κατά την ψηφιοποίηση, είναι φωτοτυπία της σελίδας (το πιθανότερο χειρόγραφη)  από το βιβλίο.  Το όποιο λάθος έγινε (αν έγινε)  όταν δηλώθηκες στο ληξιαρχείο.

Αν θυμάμαι καλά  στην ληξιαρχική πράξη γράφει και την ημέρα γέννησης, η ημέρα αντιστοιχεί  στις 7 η στις 8 του μήνα;

Μου κάνει εντύπωση το δημοτολόγιο από που άντλησε στοιχεία και έχει άλλη ημερομηνία;

Να πω και κάτι τρελό μεν  αλλά όχι απίθανο.... σίγουρα κοιτάς την ημερομηνία γέννησης και όχι την ημερομηνία δήλωσης που μπορεί να είναι διαφορετική;

Οπου ζητείται η αντλούν στοιχεία από πιστοποιητικό γέννησης δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα θα προκύψει όπου ζητηθεί ληξιαρχική πράξη γέννησης και ταυτόχρονα να υπάρχει και η ημερομηνία γέννησης από ταυτότητα η πιστοποιητικό...  Μια τέτοια περίπτωση που μου έρχεται στο μυαλό  είναι όταν με το καλό φτάσεις να καταθέσεις αίτηση για συνταξιοδότηση. 

Χαχαχαχαχαχα καλα νταξει να σαι καλα πεθανα βραδιατικα. 

Διαβαζα σιγα σιγα οσα εγραφες και λεω ωραια εδω ειμαστε, ναι καλα τα λεει, ωραια συμφωνω, ναι ναι και στο τελος διαβαζω την τελευταια προταση και τρωω τη κρυαδα 🤣🤣🤣

Βεβαια τωρα που κοιταω μια τυπικη αιτηση συνταξιοδοτησης δεν αναφερει κατι για ληξιαρχικη πραξη γεννησης παρα μονο υπευθυνες δηλωσεις, και αντιγραφα αστ. ταυτοτητας.

Ακομα και στο site του εφκα βρηκα αυτο

Screenshot_20230213_010240_Chrome.jpg

Επεξ/σία από nikos121
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, nikos121 είπε

Βεβαια τωρα που κοιταω μια τυπικη αιτηση συνταξιοδοτησης δεν αναφερει κατι για ληξιαρχικη πραξη γεννησης παρα μονο υπευθυνες δηλωσεις, και αντιγραφα αστ. ταυτοτητας

Πιθανόν να έχει αλλάξει.

Όταν κατέθεσα πρίν από 6 χρόνια (χειρόγραφα τότε)  την ζητούσαν  και για να  πω την αλήθεια  αναρωτήθηκα ποιά η σκοπιμότητα της και για αυτό και την θυμόμουνα... όπως θυμάμαι και το πιστοποιητικό απο τα δικαστήρια περί μη λύσεως γάμου  που έπρεπε να είναι της ημέρα κατάθεσης η μεταγενέστερο... και έτρεχα τελευταία στιγμή στα δικαστήρια

Επεξ/σία από teot

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...