Αγγουραίος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα στην ομάδα, Θα ήθελα να χτίσω έναν πύργο από το 0, για χρήση Blender και Amira. Budget 2.000€ και κάτω. Επαγγελματική χρήση γενικά. Ξέρω πως τα χρήματα είναι λίγα για κάτι τέτοιο αλλά πρέπει να αρχίσω από πιο χαμηλά γιατί χρειάζομαι κάτι "στα κοντά". Τα πράγματα θα αγοραστούν από Γερμανία οπότε εάν έχει να προτείνει κάποιος site για αγορά πλην της Amazon, ευπρόσδεκτο και αυτό. Το build θα γίνει λογικά πριν το φθινόπωρο και: GPU: Σκεφτόμουν να πήγαινα σε 4070ti ή 3070ti. Νιώθω πως η τεχνολογία της 40xx σειράς αξίζει γενικά, δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει στο budget. CPU: Κλείνω σε Intel i7 13ης καθώς βλέπω ότι μάλλον είναι καλύτεροι για 3d rendering. ΜΒ: δεν έχω ιδέα, τι θα πρέπει να κοιτάξω εκεί ακριβώς για τέτοια δουλειά; RAM: πιστεύω ότι δεν είναι ανάγκη να πάμε σε DDR5, οπότε 32GB στα 3200MHz και 16CL είναι καλά. m2 λογικά, κουτί τροφοδοτικό θα αποφασιστούν κυρίως την εβδομάδα της αγοράς. Αλλά σκέφτομαι Samsung 500GB/1ΤΒ και κάποιο Golden αντίστοιχα watts. Κάθε άποψη δεκτή
pnick Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το rendering στο Blender θα το κάνεις στην GPU. Δεν έχει νόημα το rendering με την cpu γιατί είναι πολύ πιό αργό. Δες αυτό το σύστημα. https://geizhals.de/?cat=WL-3023386 Edit: Κάποια στιγμή να βάλεις και 2ο nvme, κατά προτίμηση μεγαλύτερο, π.χ. 2ΤΒ. Θα σου είναι απαραίτητο να έχεις κάποια αρχεία ξεχωριστά για να μην επιβαρύνεις το κύριο drive. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2023 από pnick 2
Αγγουραίος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, pnick είπε Το rendering στο Blender θα το κάνεις στην GPU. Δεν έχει νόημα το rendering με την cpu γιατί είναι πολύ πιό αργό. Δες αυτό το σύστημα. https://geizhals.de/?cat=WL-3023386 Σωστά, το Amira βέβαια χρησιμοποιεί και τα 2 αλλά προς το παρόν νομίζω και ένας i5 κάνει την δουλειά που πρέπει, ευχαριστώ για το build φαίνεται πολύ καλό! 1
@topos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Αγγουραίος είπε Καλησπέρα στην ομάδα, Θα ήθελα να χτίσω έναν πύργο από το 0, για χρήση Blender και Amira. Budget 2.000€ και κάτω. Επαγγελματική χρήση γενικά. Ξέρω πως τα χρήματα είναι λίγα για κάτι τέτοιο αλλά πρέπει να αρχίσω από πιο χαμηλά γιατί χρειάζομαι κάτι "στα κοντά". Τα πράγματα θα αγοραστούν από Γερμανία οπότε εάν έχει να προτείνει κάποιος site για αγορά πλην της Amazon, ευπρόσδεκτο και αυτό. Το build θα γίνει λογικά πριν το φθινόπωρο και: Άνοιξε ένα θέμα 1-2 βδομάδες πριν είσαι έτοιμος να το πάρεις. Δεν έχει νόημα να βγει το build τώρα μιας και οι τιμές και το harware αλλάζουν συνεχώς. π.χ Μπορεί να έχει μικρύνει το price gap ανάμεσα σε ddr5/ddr4. Πιθανότατα θα έχουν βγει και nvme pci-e 5.0 Και πάει λέγοντας Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από @topos 1
Αγγουραίος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 11 ώρες πριν, @topos είπε Άνοιξε ένα θέμα 1-2 βδομάδες πριν είσαι έτοιμος να το πάρεις. Δεν έχει νόημα να βγει το build τώρα μιας και οι τιμές και το harware αλλάζουν συνεχώς. π.χ Μπορεί να έχει μικρύνει το price gap ανάμεσα σε ddr5/ddr4. Πιθανότατα θα έχουν βγει και nvme pci-e 5.0 Και πάει λέγοντας Ναι το σκεφτομουν κι αυτο αλλα ελεγα μηπως παρω καμια αποψη παραπανω, για να εχω την ιδεα στο κεφαλι μου να ωριμαζει. και γω πιστευω οτι το ddr5 παιζει να αξιζει τοτε
thetiesthatbind Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 15 ώρες πριν, Αγγουραίος είπε Σωστά, το Amira βέβαια χρησιμοποιεί και τα 2 αλλά προς το παρόν νομίζω και ένας i5 κάνει την δουλειά που πρέπει, ευχαριστώ για το build φαίνεται πολύ καλό! Πάρε μόνο 2 fans για την ψύξη γιατί θα σου πάρουν τα αυτιά αυτά που φοράει από μαμά. Κατά τα άλλα εξαιρετική ψύκτρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα