kax54638 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα γνώμες καθότι δεν μου έχει ξανασυμβεί κάτι σχετικό. - 24/01/2023 έγινε η ηλεκτρονική παραγγελία από μεγάλο "διεθνές" κατάστημα οικιακών ειδών και επίπλων η οποία πληρώθηκε με Paypal την ίδια ώρα. Παράδοση σε 12 μέρες έλεγε το αυτοματοποιημένο μήνυμα. - 10/2/2023 (17 δηλαδή ημέρες μετά την παραγγελία) καθώς δεν υπήρξε καμία εξέλιξη τηλεφώνησα και ακύρωσα την παραγγελία. Την επόμενη μέρα έλαβα e-mail ότι ακυρώθηκε η παραγγελία και θα επιστραφούν τα χρήματα "μόλις επιστρέψουν τα προϊόντα σε κατάστημά" επειδή η παραγγελία "έχει ήδη αποσταλεί από κεντρικές αποθήκες" χωρίς εγώ να έχω λάβει κάποια ενημέρωση. Την επόμενη μέρα έρχεται sms από μεταφορική ότι θα στείλουν την παραγγελία μέσω τοπικού συνεργάτη (είμαι Μακεδονία) και δίνει ένα tracking number το οποίο ωστόσο δείχνει την παραγγελία ακυρωμένη. -Μια εβδομάδα μετά δεν έχει γίνει επιστροφή χρημάτων, επικοινωνώ με το τηλεφωνικό κέντρο όπου με ενημερώνουν ότι θα προωθήσουν το ερώτημα μου ως επείγον στον αρμόδιο τμήμα -20/2/2023 καμία επικοινωνία στο επείγον αίτημα μου από το αρμόδιο τμήμα οπότε καλώ ξανά το τηλεφωνικό κέντρο και πάλι προωθείται το αίτημα μου ως επείγον. Μετά από κάποιες ώρες δέχομαι κλήση από μεταφορική να μου φέρουν την παραγγελία μου (!!!!) οπότε αρνούμαι να την παραλάβω. Ξαναπαίρνω τηλέφωνο και τους ενημερώνω. Ξανά με διαβεβαιώνουν ότι το σημειώνουν ως επείγον. -21/2/2023 καλώ και πάλι το τηλεφωνικό κέντρο και με ενημερώνουν ότι δήθεν έχει δοθεί στο Paypal εντολή για επιστροφή χρημάτων από τις 11/2 και θέλει μέρες για να γίνει η επιστροφή χρημάτων. Οπότε και εγώ έγινα έξαλλος αφενός γιατί κανένας από το αρμόδιο τμήμα δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει στα επείγοντα όπως τα χαρακτηρίζουν ερωτήματα μου και αφετέρου αυτό με την καθυστέρηση του Paypal είναι προφανώς και ψέμα. Και ρωτώ την γνώμη σας. Να προχωρήσω σε αναφορά προβλήματος στο Paypal ή θα κάνω τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα και να δώσω μερικές μέρες ακόμα; Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2023 από kax54638 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Εφόσον δεν έχεις παραλάβει κάτι μπες κάνε dispute στο paypal να δεις τι γρήγορα θα κάνουν το refund, φροντησε στο paypal να γράψεις όλες της λεπτομέρειες για την καθυστέρηση
Haldol Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Έχεις αρκετό ακόμα καιρό για να κάνεις dispute. Μη βιαστείς. Δε θα χάσεις κάτι αν το ανοίξεις, αλλά ούτε και θα κερδίσεις, δεδομένου ότι υπάρχει το tracking που το στείλανε και φαίνεται ότι περιμένουν να γυρίσουν πίσω τα πράγματα. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν σε τέτοιες περιπτώσεις πρώτα να ρωτάς τι... απέγινε η παραγγελία, κι ύστερα να ακυρώνεις. Μου 'χουν τύχει κι εμένα 3-4 περιπτώσεις όπου το μαγαζί απλά δεν ανανέωνε το status της παραγγελίας, η οποία εν τέλει ήρθε κανονικότατα και χωρίς πρόβλημα. Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να μην ξέρεις τι γίνεται, αλλά αν απλά είχες ρωτήσει τι έχει γίνει, αντί ν' ακυρώσεις, τώρα θα 'ταν τα πράγματα στα χέρια σου και δε θα παιδευόσουν. 1
kax54638 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Φίλε μου μέχρι και την ημέρα που τηλεφώνησα για να ρωτήσω αν μπορώ να ακυρώσω την παραγγελία μου στο site ανέφερε ότι δεν έχει σταλεί και στο τηλέφωνο επίσης δεν μου είπαν τίποτα τέτοιο. Αλλιώς θα περίμενα να παραλάβω. Το ότι την έχουν ήδη στείλει μου το έγραψαν στο email που έλαβα μετά το τηλεφώνημα για την ακύρωση. Το tracking number είναι του Δελατολα (μεταφορική όχι κούριερ) ήρθε 2 μέρες μετά το αίτημα μου για ακύρωση και αναφέρει την παραγγελία ως ακυρωμενη - οπότε θεώρησα ότι την πρόλαβαν πριν ξεκινήσει για μένα. Αλλά από ότι φαίνεται όχι. Και μάλιστα έκανε πάνω από 10 μέρες να έρθει από Αθήνα - Μακεδονία και φυσικά αρνήθηκα την παραλαβή. Αν μου απαντούσαν στις κλήσεις και μου έδιναν ένα ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα θα έλεγα οκ. Αλλά από το τηλεφωνικό κέντρο δεν ξέρουν τίποτα και μόνο το μεταφέρουν στο αρμόδιο τμήμα ως επείγον.
poulinos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 θα μπορουσες εφοσον σε καλεσαν για παραδοση να ελεγες ναι και να εκλεινε εκει.εκτος αν καταλαβα κατι λαθος
kax54638 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 42 λεπτά πριν, poulinos είπε θα μπορουσες εφοσον σε καλεσαν για παραδοση να ελεγες ναι και να εκλεινε εκει.εκτος αν καταλαβα κατι λαθος Μα με πήραν να την παραδώσουν 10 μέρες αφού είχα ήδη ζητήσει και είχαν πραγματοποιήσει όπως μου είπαν την ακύρωση. Και οι ίδιοι στο πρώτο e-mail που μου έστειλαν ότι ακύρωσαν την παραγγελία μου είπαν αν με πάρουν για παράδοση να την αρνηθώ. Έτσι θα μπλέκονταν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 On 21/02/2023 at 17:55, kax54638 said: Μα με πήραν να την παραδώσουν 10 μέρες αφού είχα ήδη ζητήσει και είχαν πραγματοποιήσει όπως μου είπαν την ακύρωση. Και οι ίδιοι στο πρώτο e-mail που μου έστειλαν ότι ακύρωσαν την παραγγελία μου είπαν αν με πάρουν για παράδοση να την αρνηθώ. Έτσι θα μπλέκονταν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. τοτε ενταξει εχεις δικιο.εκει αν εκανες παραλαβη θα πρεπε μετα με καποιο τροπο να τους καταθεσεις τα λεφτα
kax54638 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Απλά να ενημερώσω ότι ακόμα σήμερα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί (22 ημέρες μετά την ακύρωση) έχω κάνει αναφορά προβλήματος στο paypal (όχι escalate σε claim) εδώ και 4 ημέρες και δεν έχουν απαντήσει καν στο μήνυμα στο paypal.
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 35 minutes ago, kax54638 said: Απλά να ενημερώσω ότι ακόμα σήμερα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί (22 ημέρες μετά την ακύρωση) έχω κάνει αναφορά προβλήματος στο paypal (όχι escalate σε claim) εδώ και 4 ημέρες και δεν έχουν απαντήσει καν στο μήνυμα στο paypal. καλη υπομονη.δυστυχως για τα περισσοτερα Support θα πω οτι εχουν πλεον τρομερο Delay και εξηγεις δεκα φορες τα ιδια πραγματα μεχρι να τα καταλαβουν. εδω και περιπου 2.5 μηνες περιμενω να παρω πισω κατι λεφτα απο αεροπορικη.πρωτη απαντηση 30 μερες που ηταν καιτο μεγιστο διαστημα για να απαντησουν.δευτερη απαντηση 15 μερες τριτη απαντηση 20 μερες.και συνενοηση λες και μιλουσα κινεζικα . ποιο καλα θα με καταλαβαινε το chatgpt παρα το support.
Haldol Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, kax54638 είπε Απλά να ενημερώσω ότι ακόμα σήμερα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί (22 ημέρες μετά την ακύρωση) έχω κάνει αναφορά προβλήματος στο paypal (όχι escalate σε claim) εδώ και 4 ημέρες και δεν έχουν απαντήσει καν στο μήνυμα στο paypal. Οκ, προχώρα κανονικά σε claim. Αν θες να τ' αφήσεις κι άλλο μπορείς (μέχρι 20 μέρες απ' το dispute) αλλά δε βλέπω κάποιο νόημα, αφού δε σ' απαντάνε. Μία επιχείρηση που δε σε... "γράφει", απαντάει σε ενδεχόμενο dispute σε 1-2 ημέρες συνήθως, πλην ειδικών εξαιρέσεων (αργίες, καμιά περίεργη γιορτή, κ.λπ). Τα λεφτά πλέον θα σου επιστραφούν από το PayPal, ενώ η πιθανότητα να κριθεί το claim υπέρ σου τείνει στο ... 100% μόνο και μόνο επειδή δεν σ' απαντάνε. Αφού αγνοούν το dispute, είναι case closed.
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 22 minutes ago, Haldol said: Οκ, προχώρα κανονικά σε claim. Αν θες να τ' αφήσεις κι άλλο μπορείς (μέχρι 20 μέρες απ' το dispute) αλλά δε βλέπω κάποιο νόημα, αφού δε σ' απαντάνε. Μία επιχείρηση που δε σε... "γράφει", απαντάει σε ενδεχόμενο dispute σε 1-2 ημέρες συνήθως, πλην ειδικών εξαιρέσεων (αργίες, καμιά περίεργη γιορτή, κ.λπ). Τα λεφτά πλέον θα σου επιστραφούν από το PayPal, ενώ η πιθανότητα να κριθεί το claim υπέρ σου τείνει στο ... 100% μόνο και μόνο επειδή δεν σ' απαντάνε. Αφού αγνοούν το dispute, είναι case closed. same case σε μενα πριν μερικα χρονια.το μπουφαν χανεται απο την courier. η εταιρεια σηκωνει τα χερια ψηλα.καποια στιγμη τους στελνω να τους ρωτησω τι θα γινει.απαντηση μηδεν. κανω Dispute στο Paypal.το paypal τους ρωταει και δεν απαντανε καν (μεγαλο καταστημα). τα λεφτα γυρνανε σε μενα.μετα απο καιρο θυμουνται να απαντησουν. πολυ κοπος να απαντησεις σε email.
Haldol Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 9 λεπτά πριν, poulinos είπε same case σε μενα πριν μερικα χρονια.το μπουφαν χανεται απο την courier. η εταιρεια σηκωνει τα χερια ψηλα.καποια στιγμη τους στελνω να τους ρωτησω τι θα γινει.απαντηση μηδεν. κανω Dispute στο Paypal.το paypal τους ρωταει και δεν απαντανε καν (μεγαλο καταστημα). τα λεφτα γυρνανε σε μενα.μετα απο καιρο θυμουνται να απαντησουν. πολυ κοπος να απαντησεις σε email. Ακριβώς το ίδιο είχα πάθει κι εγώ πριν καμιά 10-αριά χρόνια με... μπαταρίες που 'χα παραγγείλει. Περίμενα περίπου 1 μήνα και δεν ήρθαν ποτέ. Πρώτα μιλάω με το μαγαζί και με γράφουν για καμιά 'βδομάδα. Ανοίγω dispute, ξανά με με γράφουν. Κάνω claim μετά από 7-10 μέρες, παίρνω τα λεφτά πίσω και μετά από κάνα δίμηνο (!) μου στέλνει και το μαγαζί ότι λυπούνται για την αδυναμία τους να σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών, μπλα, μπλα. Μου δώσαν και 5% κουπόνι. Ότι δηλαδή θα τους ξανατιμούσα κιόλας!
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2023 1 minute ago, Haldol said: Ακριβώς το ίδιο είχα πάθει κι εγώ πριν καμιά 10-αριά χρόνια με... μπαταρίες που 'χα παραγγείλει. Περίμενα περίπου 1 μήνα και δεν ήρθαν ποτέ. Πρώτα μιλάω με το μαγαζί και με γράφουν για καμιά 'βδομάδα. Ανοίγω dispute, ξανά με με γράφουν. Κάνω claim μετά από 7-10 μέρες, παίρνω τα λεφτά πίσω και μετά από κάνα δίμηνο (!) μου στέλνει και το μαγαζί ότι λυπούνται για την αδυναμία τους να σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών, μπλα, μπλα. Μου δώσαν και 5% κουπόνι. Ότι δηλαδή θα τους ξανατιμούσα κιόλας! πολυ ασχημη κινηση δυστυχως απο καταστηματα το να μηναπαντας σε emails κτλ.και μετα να σου ερχεται μια ετοιμη απαντηση και οτι παρε και ενα 5% εκτπωση.
kax54638 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2023 Όντως μέχρι 20 Μαρτίου δίνει το PayPal δυνατότητα να κάνω claim. Οπότε θα δώσω λίγες μέρες ακόμα και μετά θα το προχωρήσω. 1
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 On 05/03/2023 at 23:46, kax54638 said: Όντως μέχρι 20 Μαρτίου δίνει το PayPal δυνατότητα να κάνω claim. Οπότε θα δώσω λίγες μέρες ακόμα και μετά θα το προχωρήσω. any good news τελικα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα