Lupus Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Θα ηθελα να αναφερθω σε κατι που αναφερθηκε παραπανω και δεν ειναι σωστο κατα την γνωμη μου, καταρχην η ιστορια με τις enterprise εκδοσεις διαφορων linux διανομων πιστευω συμβαινει επειδη οι admins θελουν να κανουν την ζωη τους λιγο πιο ευκολη. Πριν καμποσο καιρο ειχα την απορια γιατι υπαρχουν αυτες οι εκδοσεις και εστησα εναν red hat enterprise server edition, το αποτελεσμα ηταν το συστημα καταρχας να τρωει τρελους πορους για αγνωστο λογο και αφορμη, επιπλεον σου εδινε το gui για να διαχειριστεις ολους τους επιμερους servers, πραγμα ανουσιο κατ' εμε διοτι ενας linux admin πρεπει να βουτηξει λιγο στα .conf και να πειραξει με το χερακι του μερικα πραγματα, αν δεν ξερει τοτε μην παιζει με linux γιατι το συστημα θα το αφησει τρυπιο (μην αρχισω και λεω για iptables θα μας παρει ωρα). Μια free εκδοση με τους επιμερους servers και αρκετη δουλεια απο τον administrator γλιτωνει αρκετα λεφτα απο μια εταιρια. Οσον αφορα τωρα στα windows εγω αυτο που νομιζω ειναι οτι τα πολλα gui χρησιμευουν για να κανουν την ζωη των admins πιο ευκολη και απο μια σκοπια η ms καλα κανει. Αν και εχω δουλεψει λιγο σε windows servers και εχω φαει καμποσες ωρες μπροστα απο linux/unix servers εχω φτασει στο συμπερασμα οτι αν θελει μια εταιρια να εχει το κεφαλι της ησυχο, στηνει εναν linux server γλιτωνοντας τα λεφτα απο εξοπλισμο και τα δινει σε εναν καλο linux administrator. Οσον αφορα την ασφαλεια οποιο λειτουργικο και να στησεις το ιδιο τρυπιο θα ειναι εαν ο administrator δεν ξερει σε βαθος μερικα πραγματα. Sorry αν βγηκα λιγο offtopic
dp1975 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2005 εχω φτασει στο συμπερασμα οτι αν θελει μια εταιρια να εχει το κεφαλι της ησυχο, στηνει εναν linux server Δλδ αν ΔΕΝ θέλει να έχει το κεφάλι της ήσυχο, πρέπει να στήσει Windows server? γλιτωνοντας τα λεφτα απο εξοπλισμο και τα δινει σε εναν καλο linux administrator. Είναι ελάχιστοι οι καλοί Linux administrators. Οι περισσότεροι που πάνε σε εταιρείες για συνεντεύξεις είναι καλοί στο να το στήνουν σπίτι τους και να παίζουν. Το περιβάλλον μιας εταιρείας δεν έχει καμία σχέση με αυτό του σπιτιού. Τα δε λεφτά που θα "γλυτώσει" θα τα πληρώσει πολλαπλάσια σε ένα τέτοιο admin που λέγαμε, αν τον βρει. Αντίθετα, μπορεί να βρει αρκετούς καλούς Windows admins με πολύ λιγότερα λεφτά. Οσον αφορα την ασφαλεια οποιο λειτουργικο και να στησεις το ιδιο τρυπιο θα ειναι εαν ο administrator δεν ξερει σε βαθος μερικα πραγματα. Σωστό. Είναι γνωστό ότι το μόνο ασφαλές λειτουργικό είναι αυτό που δε συνδέεται πουθενά.
Lupus Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Δεν ειπα οτι τα windows ειναι για πεταμα...Προς θεου. Απλα οταν μιλαμε για μεγαλες εταιριες και οργανισμους οι οποιοι παιζουν με ΜΕΓΑΛΕΣ βασεις δεδομενων για παραδειγμα συνηθως προτιμουν να πατανε σε λυσεις Linux/UNIX λειτουργικων. Και εχω δει και στην πραξη την διαφορα μεταξυ των λειτουργικων πανω στα οποια παταγανε βασεις της ταξης των αρκετων GB. Εαν μιλαμε τωρα για εταιριες οι οποιες δεν εχουν τρελες απαιτησεις σε ασφαλεια και ειδικα σταθεροτητα θα βαλουν windows, δεν λεω συμφερει... Εξαρταται τις απαιτησεις παντα. Και το παραμυθι οτι οι Linux administrator στοιχιζουν ακριβα πιστευω εχει καταρρευσει. Εξαρταται παντα απο την εταιρεια ή τον οργανισμο ποσα χρηματα θελει να επενδυσει στον administrator. Οσον αφορα την πηγη γνωσεων των linux administrators που λες οτι προερχεται απο "home projects" δεν εχει καμμια σχεση με την ποιοτητα γνωσεων. Αν θες να μαθεις να στησεις εναν σωστο apache θα το κανεις και στο σπιτι, δεν χρειαζεται να κανεις καποιο σεμιναριο. Απο που νομιζεις ξεκινουν και οι windows administrators? Απο την προσωπικη ενασχοληση σπιτι τους. Συνηθως δεν παει κανεις να δωσει ενα καρο λεφτα για να γινει Microsoft certified windows administrator, τον βλεπει η εταιρεια αν ειναι καλος και τον πληρωνει αυτη. Το ιδιο γινεται και με τους linux administrators. Αυτα Πιστευω οτι τωρα ειμαστε εντελως offtopic. Ας μην συνεχισουμε θα ελεγα
dp1975 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2005 Πιστευω οτι τωρα ειμαστε εντελως offtopic. Ας μην συνεχισουμε θα ελεγα Όντως, γι' αυτό και δε συνεχίζω - κι ας διαφωνώ σε όλα τα προαναφερθέντα!
Crizzt Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2005 Mia voitheia an kserei kaneis... Exw 2 PC me XP Pro se diktio kai to ena exei DSL me USB modem. Mesw diktiou exw energopoiisei to ICS kai ena Proxy server. To provlima me ton client einai oti parolo pou vlepei ti DSL sindesi kanonika surfarei gia merika lepta kai meta oxi. Afti i diadikasia sinexizetai sinexia, merika lepta on merika off. Exw apenergopoiisei to DNS, exw valei default gateway to Server PC kai akoma ta idia. Mipws fteei apla oti einai ligo argo PC o Client? (PIII 450)
cig4 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2005 Crizzt επιεδή το ίδιο πρόβλημα έιχα και εγω πιο παλιά με τον αδερφό μου αποδείχτηκε πως έφταιγε το usb,μόλις το φορτώσαμε σε eth όλα έγιναν μια χαρά Α και ρίξε και μια ματιά στο firewall των "παραθύρων"
icebox Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Δημοσ. 4 Μαΐου 2005 Αν ο client εχει λειτουργικο win 98 b? τοτε ποιες ειναι οι αλλαγες στις ρυθμησεις? Α και αν εκτως απο ιντερνετ sharing θελω και filesharing, μπορω να το κανω?
maiven Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Πολύ χρήσιμος οδηγός! Μπράβο! Ήδη το έκανα σε ένα φίλο. Έχω ένα άλλο πρόβλημα: στο σπίτι έχω router ασύρματο και αν και μοιράζω τη γραμμή κανονικά σε δύο desktops και ένα laptop, παρόλα αυτά δεν κατάφερα ακόμα να τα κάνω δίκτυο (linksys είναι και το router-dsl modem και η εξωτερική συσκευή-wireless στα δύο desktops αν αυτό βοηθά). Αν είμαι off topic sorry!!
billpeppas Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2005 άνοιξε ένα άλλο thread με το αντίστοιχο περιεχόμενο, και παραπάνω λεπτομέριες, και θα δούμε τι θα κάνουμε εις την περίπτωσή σας κ. maiven
therock Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2005 ---> Advanced Networking:Windows 2003 - WINS Server Πηγαίνετε Start -> Administrative Tools -> Manage Your Server. Πατήστε Add or remove a role. Πατήστε Next. Διαλέξτε Custom Configuration και πατήστε Next. Επιλέξτε WINS Server και πατήστε Next. Πατήστε Finish. Μπορείτε να επιβλέψετε ' date=' αλλά και να βελτιστοποιήσετε τον WINS Server σας , πατώντας Manage this WINS Server στο παράθυρο Manage Your Server.[/quote'] Bill ti xreiazetAI O WINS SERVER?tOn exo energopoisei alla sto event viewer mou vgazei sfalma oson afora ton WINS. Oi 2 aytes kataxoriseis: A)WINS has encountered an error that caused it to shut down.The exception code is the second DWORD of the data section. Check previous event log entries to determine a more specific cause for the error. B)The Windows Internet Name Service (WINS) service terminated with service-specific error 3758096386 (0xE0000002).
billpeppas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Bill ti xreiazetAI O WINS SERVER?tOn exo energopoisei alla sto event viewer mou vgazei sfalma oson afora ton WINS. Oi 2 aytes kataxoriseis: A)WINS has encountered an error that caused it to shut down.The exception code is the second DWORD of the data section. Check previous event log entries to determine a more specific cause for the error. B)The Windows Internet Name Service (WINS) service terminated with service-specific error 3758096386 (0xE0000002). Δεν είναι απαραίτητος ο WINS Server... αυτά τα 2 errors είναι τα υπολλείματα των λιγοστών ιών και spyware που είχες.
therock Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 lol,ok ama to kano remove kai ksana add tha lithei i na ton vgalo teleios?
billpeppas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 βγάλε τον τελείως. btw: μια πρόβλεψη για το πόσο θα αντέξεις με τα παρόντα Windows setup σου... 10 days left
therock Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2005 ti ennoeis man?Ta mona sfalmata pou vgazei o event viewer einai gia ton wins server kai ton firedaemon.Ola ta alla doulevoun roloi!Prin kathariso to sistima olo krashare kai laggare,tora paei xalara!
snk7 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2005 O proxy 2.0 δεν είναι firewall' date=' είναι μόνο proxy. Ο ISA είναι proxy και firewall.Επειδή είσαι πληροφορικάριος, κάνε μια δοκιμή, στήσε ένα lab με server 2000, active directory και ISA, και μετά κάνε κάτι ανάλογο με Linux, LDAP και squid. Πόση ώρα σε πήρε να κάνεις το ένα και πόση το άλλο; Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστείς το ένα και πόσο το άλλο; (υπολογίζοντας ότι έχεις 1000 χρήστες και 1000 PC) Πόσο εύκολο είναι να διδάξεις αυτά σε κάποιον που δεν έχει ιδέα κι απ' τα δύο; Έίχα περάσει από ΝΤ4, exchange5.5 και proxy 2 σε 2000 και ISA για πρώτη φορά πρίν 3 χρόνια περίπου σε προηγούμενη δουλειά μου, και έκανα το σταυρό μου (ήμουν με ένα μόνιμο χαζό χαμόγελο μπροστά στην οθόνη για κανα μήνα...). Η διαφορά είναι χαώδης... Όσον αφορά το κόστος, άν κάποιος δει τα enterprise προιόντα των διαφόρων linux distros, θα δει ότι μόνο τσάμπα δεν είναι...[/quote'] Pes ta re dimitri dioti exo varethei na akouo ma...kies Eimoun etoimos na grapso sxedon to 90% afton pou grafeis.. thanks man
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.