ΠάρηςΓ Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 10 λεπτά πριν, Jlaxy είπε Εντάξει Χέρι στην αποχέτευση και σοβάτισμα δεν κάνω. Στα βαριά φέρνω βοήθεια. Και ηλεκτρολογικα αναλογα το σπιτι. Σε διαμερισμα λογικα εισαι οκ. Βεβαια αν θες να κανεις σοβαρη δουλεια πχ τα οργανα πιστοποιησης ειναι ακριβα πχ για μετρηση βροχου σφαλαματος, ελεγχο ρελε, μετρηση γειωσης κτλ. Πρακτικα βεβαια δε θα βρεις και ηλεκτρολογο να κατσει να τα κανει αυτα αλλα οκ.
zx1234r Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 4 ώρες πριν, Okkin είπε @zx1234r δοκίμασε και την τύχη σου εδώ. https://www.douleutaras.gr/ εάν είσαι Αττική Εκεί δοκίμασα 2 φορές.
filip123go Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) @zx1234r Κανέναν Καφκα ή παρόμοιο μαγαζί δεν έχεις στη γειτονιά σου; Δοκίμασε να ρωτήσεις εκεί... Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2023 από filip123go
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει έστω ένας φίλος γνωστός χομπυστας που να πιάνουν τα χέρια και οι γνώσεις του ? Να πιείτε 2 μπύρες και να φάτε 3 σουβλάκια 2 Κυριακές να γίνει η δουλειά ? Σιγά την μεγάλη εργολαβία δηλαδή. Ευτυχώς όσο κρατάνε ακόμα τα χέρια μου και το μυαλό μου , δεν μπαίνει μάστορας στο σπίτι μου . Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από NeCrOmAnCeR19
f3d0n Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Νομίζω γενικά τους ηλεκτρολόγους πρέπει να τους "κυνηγάς". Μην περιμένεις να σε πάρουν εσένα πίσω τηλέφωνο. 1
zx1234r Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 9 ώρες πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε Δεν υπάρχει έστω ένας φίλος γνωστός χομπυστας που να πιάνουν τα χέρια και οι γνώσεις του ? Να πιείτε 2 μπύρες και να φάτε 3 σουβλάκια 2 Κυριακές να γίνει η δουλειά ? Σιγά την μεγάλη εργολαβία δηλαδή. Ευτυχώς όσο κρατάνε ακόμα τα χέρια μου και το μυαλό μου , δεν μπαίνει μάστορας στο σπίτι μου . Ο φίλος γνωστός συνήθως για 3 σουβλάκια και 2 μπύρες δεν κάνει την ίδια δουλειά που θα έκανε αν πληρωνόταν. Και για τα ηλεκτρολογικά, θέλω επαγγελματία όχι χομπύστα. Ναι όντως δεν είναι μεγάλη δουλειά ούτε καμία πυρηνική φυσική, αλλά για να την κάνει κάποιος δεν χρειάζεται μόνο χέρια και μυαλό. Χρειάζεται πολλά παραπάνω, όπως εργαλεία, χρόνο, υπομονή και εμπειρία. Γιατί να το κάνω μόνος μου, τρώγοντας το τριπλάσιο χρόνο και τα διπλάσια χρήματα κάνοντας τσαπατσοδουλειά ελλείψει υπομονής, εμπειρίας και εργαλείων και να μην πληρώσω έναν επαγγελματία που το κάνει κάθε μέρα για επάγγελμα? 54 λεπτά πριν, andreaspA είπε Που βρισκεσαι? Αττικη? Σε ποια περιοχη ? Αττική Νότια Προάστια.
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, zx1234r είπε Ο φίλος γνωστός συνήθως για 3 σουβλάκια και 2 μπύρες δεν κάνει την ίδια δουλειά που θα έκανε αν πληρωνόταν. Και για τα ηλεκτρολογικά, θέλω επαγγελματία όχι χομπύστα. Ναι όντως δεν είναι μεγάλη δουλειά ούτε καμία πυρηνική φυσική, αλλά για να την κάνει κάποιος δεν χρειάζεται μόνο χέρια και μυαλό. Χρειάζεται πολλά παραπάνω, όπως εργαλεία, χρόνο, υπομονή και εμπειρία. Γιατί να το κάνω μόνος μου, τρώγοντας το τριπλάσιο χρόνο και τα διπλάσια χρήματα κάνοντας τσαπατσοδουλειά ελλείψει υπομονής, εμπειρίας και εργαλείων και να μην πληρώσω έναν επαγγελματία που το κάνει κάθε μέρα για επάγγελμα? Αττική Νότια Προάστια. Πολλές φορές ένας χομπυστας θα κάνει την δουλειά 10 φορές καλύτερα από έναν επαγγελματία, που θα απλά θα κοιτάξει να σε ξεπετάξει για να πάρει το παράδακι . Αν τολμήσεις δε, να μιλήσεις σε επαγγελματία να σου κάνει κάτι που να φαίνεται καλύτερα στο δικό σου μάτι (γιατί στο κάτω κάτω εσύ θα ζεις με αυτό όλη μέρα) , εκεί θα παίξετε μπουνιές . Οσο για το οικονομικό, ξεχνάς ότι ο επαγγελματίας θα βγάλει λεφτά και από την εργασία αλλά και από τα υλικά !! Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από NeCrOmAnCeR19 1
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε Πολλές φορές ένας χομπυστας θα κάνει την δουλειά 10 φορές καλύτερα από έναν επαγγελματία, που θα απλά θα κοιτάξει να σε ξεπετάξει για να πάρει το παράδακι . Αν τολμήσεις δε, να μιλήσεις σε επαγγελματία να σου κάνει κάτι που να φαίνεται καλύτερα στο δικό σου μάτι (γιατί στο κάτω κάτω εσύ θα ζεις με αυτό όλη μέρα) , εκεί θα παίξετε μπουνιές . Οσο για το οικονομικό, ξεχνάς ότι ο επαγγελματίας θα βγάλει λεφτά και από την εργασία αλλά και από τα υλικά !! Καλά. Η λέξη "χομπιστας" περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα ανθρώπων που μπορεί από το να ξέρουν πάρα πολλά πράγματα μέχρι να μην ξέρουν και τίποτα η "εγώ ξέρω επειδή είδα το τάδε και το τάδε στο Internet", διαφωνώ λοιπόν ότι πολλές φορές οι πιθανότητες να σου κάνει καλύτερη δουλειά ο χομπιστας από έναν επαγγελματία είναι με το μέρος σου. Εκτός αν έπεσες πάνω στην περιπτωση ατόμου που το γνωρίζεις και όντως έχει δουλειές ίδιες η καλύτερες απο επαγγελματία. Εγώ θα μιλήσω για τον εαυτό μου που μου αρέσει πολύ ο κλιματισμός, στα μεν δικά μου κλιματιστικά ακόμα δεν κατάφερα να βρω που είναι όλες οι βίδες μέσα στην μάσκα για να αφαιρέσω το πλαστικό καλυμμα στο τέλος τα παρατησα. Παλιότερα ελυνα και εδενα ένα pc tower, πλεον πελαγωνω στο να μπω σε διαδικασία να πειράξω κάτι πχ μητρική. Αν έχει θέμα κάποιος φίλος και μου ζητήσει να τον βοηθήσω το σκέφτομαι πολύ. Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2023 από Basilhs23___ 2
vagos789 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2023 16 ώρες πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε Πολλές φορές ένας χομπυστας θα κάνει την δουλειά 10 φορές καλύτερα από έναν επαγγελματία Ουτε καν ως αστειο δεν λεμε τετοια πραγματα Και οταν μιλαμε για ρευμα , οχι δεν εχει καμια δουλεια ο χομπιστας 1
Yolo_Wolf Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 @zx1234r αν ακόμα δεν έχεις βρει κάποιον θα σου πρότεινα να πας σε κάνα ΕΠΑΛ ή ΑΕΙ ηλεκτρολόγων να ρωτήσεις κάναν καθηγητή ποίος ξέρει/ποιος είναι καλός, σοβαρός για να στην κάνει την δουλειά 1
mindreader Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Τεχνικες ειδικοτητες, γενικως, εχουν τεραστια ζητηση. Να σας πω γιατι; Γιατι ασχολουνται μονο αντρες!!!!!!!!!!!! Αυτες ειναι δουλειες με μελλον. Ισοτητα λεει! Δεν παει καμια να κανει υδραυλικα ομως! Καπου ειχα δει, ειχαν βγαλει και ντοκυμαντερ στη Βρετανια, για τη μοναδικη γυναικα υδραυλικο σε ολο το UK! Ολες τις αλλες ειδικοτητες, πανε και γυναικες. Διοικητικες δουλειες, γραφειου, νομικα, υπολογιστες κλπ. Αλλα οτι θελει δουλεια 'τεχνικη', να λερωθεις; Μονο αντρες! Κατ'αναλογια φυσικα, πχ σε νοσηλευτες θα βρεις 95 γυναικες και 5 αντρες. Γιατι οι γυναικες το χουν με τη φροντιδα απο τη φυση τους, οτι και να λενε οι φεμινιστικες μλκιες. ---- Στο θεμα μας τωρα, οκ, το νημα πρεπει να ονομαστει σε 'ιστοριες με τα μαστορια'. Γιατρο, δεν εχω παρακαλεσει ετσι! Οταν θελουν, αμα θελουν, μην πω και οτι θελουν. Εγω το εχω πει σε συγγενη μου, ηλεκτρολογο, που και αυτον με το ζορι τον στανταρω, οτι εσεις μπορειτε να δουλευετε και να κοβετε χρημα απο το πρωι ως το βραδυ. Αυτες ειναι δουλειες. Οχι οι αλλες οι @$^%&% που πανε και σπουδαζουν, ειδικα τα αγορια. Δεν ξερω παντως. Εχω απελπιστει. Κι εγω οπως εσεις, παρακαλαω, να πληρωσω θελω και ουτε σκοντο δεν τολμω ποτε να ζητησω, οτι θελουν, αλλα τι να κανω που δεν ξερω να τα κανω μονος μου (και πως θα μπορουσα εξαλλου), και στο τελος η δουλεια γινεται μετα απο μηνες.... Δεν ξερω, ισως σε αλλες χωρες να ειναι και πιο οργανωμενα και καλυτερα. Σιγουρα βεβαια, δεν θελω να ερθει και ενας τσαπατσουλης και να κανει μισες δουλειες και μανταρα. Ξερω εναν, ειναι διαθεσιμος, αλλα ποιοτητα δουλειας μετρια, ειχε ερθει σε πολυκατοικια να κανει δουλεια, και ειχε ριξει το internet σε ολη την πολυκατοικια φευγοντας....ασε καλυτερα....κι ετσι, πεφτουμε στους ιδιους και τους ιδιους, οσοι ξερουν καλα τις δουλειες, και βλεπω σε λιγο να γινεται 'δημοπρασια' για το ποιος δινει τα πιο πολλα για να ασχοληθουν μαζι του... Δραμα... Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2024 από mindreader 1
The_Judas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εγώ για 2 απλά φωτιστικά περίμενα 1.5 μήνα να μου τα περάσουν. και η δουλειά έγινε σε ηλεκτρολόγο που είναι δίπλα στο σπίτι μου οπότε τον βόλευε κάποια στιγμή πριν φύγει για εργολαβίες (και δεν χρειαζόταν και μεταφορικά έξοδα). Προσωπικά δεν υποτιμάω καθόλου αυτή τη δουλειά θα μου άρεσε να την κάνω. Φταίει όμως ο επαγγελματικός προσανατολισμός στην Ελλάδα που μας οδηγούσε όλους σε πτυχία-μεταπτυχιακά και την υποτίμηση των τεχνικών επαγγελμάτων. Ακόμη και τώρα βλέπω νέους/νέες να πανηγυρίζουν που μπήκαν στο δημόσιο ως καθηγητές με 12 μισθούς και σε νησί με 600 ευρώ ενοίκιο . Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2024 από The_Judas 1
vamvakoolas Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) πριν ενα χρονο πηρα πιστοποιηση ηλεκτρολογου για οικιακες επισκευες. Ασχετο αλλα μιας που εχω συνεργαστει με επαγγελματιες ηλεκτρολογους οσο και με φιλους που πηγαινα ως μαστορας, μερικες συμβουλες: -μπορειτε να αγορασετε τα υλικα για τον ηλεκτρολογο (λαμπες, διακοπτες κτλ). Δεν υπαρχει κανενα θεμα. Αντιθετα γλιτωνετε χρονο. Να ειστε σιγουροι ομως οτι ειναι τα καταλληλα υλικα (π.χ ενας ειχε αγορασει μια απλη μπριζα για μπανιο και οχι με προστασια υγρασιας) -Αν δε ξερετε μη τα αγγιζετε γιατι 99% χειροτερα θα γινουν τα πραγματα -Καντε ερευνα αγορας για τα υλικα ακομα και αν τα αναλαβει ενας ηλεκτρολογος -Ακομα και οι θερμοσίφωνες (ηλεκτρικοι/ηλιακοι) θελουν συντηρηση Προφανως οι επαγγελματιες θα προτιμησουν/δωσουν προτεραιοτητα σε μια μεγαλη δουλεια (π.χ ανεργεση πολυκατοικιας) απο το να αλλαξουν μια μπριζα. Αν ομως δεν ερθει αυτος ο επαγγελματιας ακομα και για τη μπριζα σημαινει οτι ειναι λιγο χαοτικος χωρις προγραμμα. Προτιματε επαγγελματιες της γειτονιας/δημου γιατι ειναι πιο ευκολο και για αυτους να εξυπηρετησουν... ειναι μια δουλεια που προφανως εχει χρηματα αλλα εχει πολυ τρεξιμο και σιγουρα για ενα ατομο ειναι δυσκολο (χρονοβορο). Ιδανικa θελει βοηθο ή συνεργεια με αλλον επαγγελματια. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2024 από vamvakoolas 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα