Mitroglou7 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, chn-cynic είπε Για να σου απαντήσω και λίγο σοβαρά γιατί μόνο τρολάρω: 1) Αναφέρεις αποτυχίες της Sony και καλά κάνεις γιατί όλες οι εταιρίες κρίνονται με βάση τον ανταγωνισμό τους. Όντως έχει βγάλει και το Destruction All star και άλλες αποτυχίες και θα συνεχίσει να βγάζει. Το θέμα είναι ότι βγάζει όμως και τεράστιες επιτυχίες ανάμεσα σε αυτές τις όποιες (λίγες ή πολλές) αποτυχίες. Αντίθετα η Microsoft πέρα από το Forza για να το πω κομψά, δε τα πάει και τόσο καλά. Και οποία έκπληξη το καλύτερο παιχνίδι της είναι στην κατηγορία remake/remaster/sequel που κοροϊδεύεις. 2) Κοροϊδεύεις τα sequel και υποστηρίζεις τη παπαριά που είπε ο Phil περί δημιουργικότητας και διαφορετικότητας. Ο ίδιος Phil που προσπαθεί να αγοράσει την AKB για να έχει στα χέρια του το CoD 37 και να γίνει το flagship της εταιρίας. 3) Το Redfall δεν είναι ένα καλό παιχνίδι που τυχαίνει να έχει bugs τύπου Cyberpunk ή Star Wars. Είναι ένα σκουπίδι που έχει ΚΑΙ bugs. 4) Δε σου απαγορεύει κανένας να ευχαριστηθείς το Redfall. Συνεχίζει να είναι σκουπίδι αντικειμενικά. Δεν είναι από τα παιχνίδια που έχουν reviews 75-80 που σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι. 60 έχει για όνομα του θεού. 5) Ναι δεν ήταν η καταστροφή του Xbox division, αλλά έχει κάνει το Starfield να φαίνεται σε φάση last shot. Εδώ και χρόνια ψάχνει το system seller της η κονσόλα και αυτό δε λέει να έρθει. Και όχι τα Forza,το Halo και τα Gears δεν είναι αρκετά όπως φάνηκε και από τη προηγούμενη χρονιά. Δεν έχει αποκτήσει ακόμη το killer app της η κονσόλα. Το λόγο να την αγοράσει κάποιος που δε την έχει. Και αυτό αντικατοπρίζεται στις πωλήσεις της. Η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη αν το Starfield δε βαρέσει 90άρι και κρίνε μόνος σου πόσο πιθανό είναι αυτό λόγω Bethesda. Καλά κάνεις και είσαι χαλαρός και ψύχραιμος. Εξάλλου για gaming μιλάμε, δεν είναι νορμάλ να τα βάφει μαύρα κανείς. Αλλά όχι δεν πάει καλά το θέμα και τα xbox communities στο internet είναι έτοιμα να εκραγούν. 5
D.Luffy Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 @chn-cynic Ενήλικας που όπως λες έχει "πραγματικά προβλήματα ζωής" ασφαλώς δεν θα κοιτάξει ούτε τα framedrops αλλά σίγουρα δεν θα έχει ούτε τη διάθεση να σπάσει πλάκα παλουκώνοντας βαμπίρ σε μέτρια παιχνίδια. Βασικά και το καλύτερο παιχνίδι του κόσμου να έδειχνες σε έναν ενήλικα με "πραγματικά προβλήματα ζωής" πιστεύω θα σου έλεγε "ρε άντε και...... τώρα". Ειλικρινά τώρα απορώ πως σκέφτηκες αυτή την συγκεκριμένη παρομοίωση για να κάνεις αντεπιχείρημα για το... DF. Anyways, δεν είμαι ο δικηγόρος του DF και ούτε θέλω να πείσω κανέναν να το παρακολουθεί. Επίσης δεν είπα κάπου για "17 συνέχειες", προφανώς θα με κούραζαν και εμένα αλλά ένα Prey 2 θα το έπαιζα ευχαρίστως αν ήταν άξιος διάδοχος. Καλή απόλαυση σε όσους αρέσει το Redfall και περνάνε καλά. Απλώς εγώ εξακολουθώ να αναρωτιέμαι αν θα υπήρχε ο ίδιος ενθουσιασμός και αυτά τα χαλαρά έλα μωρέ είναι μέτριο και όχι και τόσο βαρετό, αν έπρεπε ή αν είχατε πληρώσει 80 ευρώ .
chn-cynic Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, Mitroglou7 είπε Για να σου απαντήσω και λίγο σοβαρά γιατί μόνο τρολάρω: 1) Αναφέρεις αποτυχίες της Sony και καλά κάνεις γιατί όλες οι εταιρίες κρίνονται με βάση τον ανταγωνισμό τους. Όντως έχει βγάλει και το Destruction All star και άλλες αποτυχίες και θα συνεχίσει να βγάζει. Το θέμα είναι ότι βγάζει όμως και τεράστιες επιτυχίες ανάμεσα σε αυτές τις όποιες (λίγες ή πολλές) αποτυχίες. Αντίθετα η Microsoft πέρα από το Forza για να το πω κομψά, δε τα πάει και τόσο καλά. Και οποία έκπληξη το καλύτερο παιχνίδι της είναι στην κατηγορία remake/remaster/sequel που κοροϊδεύεις. 2) Κοροϊδεύεις τα sequel και υποστηρίζεις τη παπαριά που είπε ο Phil περί δημιουργικότητας και διαφορετικότητας. Ο ίδιος Phil που προσπαθεί να αγοράσει την AKB για να έχει στα χέρια του το CoD 37 και να γίνει το flagship της εταιρίας. 3) Το Redfall δεν είναι ένα καλό παιχνίδι που τυχαίνει να έχει bugs τύπου Cyberpunk ή Star Wars. Είναι ένα σκουπίδι που έχει ΚΑΙ bugs. 4) Δε σου απαγορεύει κανένας να ευχαριστηθείς το Redfall. Συνεχίζει να είναι σκουπίδι αντικειμενικά. Δεν είναι από τα παιχνίδια που έχουν reviews 75-80 που σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι. 60 έχει για όνομα του θεού. 5) Ναι δεν ήταν η καταστροφή του Xbox division, αλλά έχει κάνει το Starfield να φαίνεται σε φάση last shot. Εδώ και χρόνια ψάχνει το system seller της η κονσόλα και αυτό δε λέει να έρθει. Και όχι τα Forza,το Halo και τα Gears δεν είναι αρκετά όπως φάνηκε και από τη προηγούμενη χρονιά. Δεν έχει αποκτήσει ακόμη το killer app της η κονσόλα. Το λόγο να την αγοράσει κάποιος που δε την έχει. Και αυτό αντικατοπρίζεται στις πωλήσεις της. Η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη αν το Starfield δε βαρέσει 90άρι και κρίνε μόνος σου πόσο πιθανό είναι αυτό λόγω Bethesda. Καλά κάνεις και είσαι χαλαρός και ψύχραιμος. Εξάλλου για gaming μιλάμε, δεν είναι νορμάλ να τα βάφει μαύρα κανείς. Αλλά όχι δεν πάει καλά το θέμα και τα xbox communities στο internet είναι έτοιμα να εκραγούν. 1) Δεκτό μέχρι ένα σημείο, αλλα όχι και όπως το λες. Ίδια metacritic scores έχουν και οι 2 και κοντινό αριθμό παιχνιδιών so far. Άλλο τι γουστάρεις και πόσα λεφτά έχει ρίξει η Sony στην παραγωγή του GoW. 2) Δεν κοροιδεύω τα sequel, κοροιδεύω τις εταιρίες που βγάζουν ΜΟΝΟ sequel γιατί φοβούνται να κάνουν οτιδήποτε άλλο. Η MS με το gamepass έχει βάλει φρένο σε αυτό και προσωπικά το γουστάρω. Το CoD το θέλει για κασέρι ρε τρελέ, ποιό φλάγκσιπ? Απλά θα γίνει το Xbox division άπειρα κερδοφόρο - στα @@ τους για το φλάγκσιπ. 3) Φαντάζομαι δεν το έχεις ακουμπήσει και αυτό λέει κάτι. Σκουπίδι ΔΕΝ είναι. Ένα μέτριο παιχνίδι είναι που δεν έπιασε καλά όπως το 90% των νέων IPs εκεί έξω. Δικαιολογώ το 60άρι για τα bugs/optimisation/AI. Αν ήταν polished, 60 fps πολύ έυκολο 75άρι. Σαν gameplay η άποψή μου είναι οτι έιναι κομπλεδιά και ευχάριστο. Αγκρί του ντισαγκρί με όσο έχω παίξει. 4) Ό,τι έγραψα στο 3. Είναι ριβιούερς, είναι μπάιασντ, έχουν άποψη. Δεν είναι αντικειμενικότητα. Αν παίζαμε και δεν κράζαμε χωρίς να έχουμε παίξει θα ήταν όλα καλύτερα. 5) Το Xbox είναι στην καλύτερη φάση του. Δεν θέλουν να έχουν τέτοια franchises προφανώς. Ο λόγος να αγοράσεις την κονσόλα είναι το gamepass. Αυτό λένε εξαρχής, αυτό κάνουν και όπως φαίνεται πάει μια χαρά. Έχουν λαμώσει τελευταία λόγω ABK λίγο, αλλα εμένα πλέον όλοι οι φίλοι μου έχουν gamepass. Τι να σου πω - Εγώ έχω παίξει αυτά τα χρόνια περισσότερα απο τα τελευταία 10 μαζί και το ευχαριστιέμαι τίγκα μαζί και με την κοπέλα μου πολλά πράγματα που δεν θα τα αγόραζα. Τα xbox communities στο internet βγάζουν λεφτάκια απο τον ντόρο. Ελπίζω στα @@ τους για το μέλλον του Xbox brand όπως κι εγώ. Είτε καλό, είτε κακό όλο με κάτι ασχολούνται, δεν λέει κάτι αυτό. Οι μισοί έχουν πάει να μάθουν law εδώ και κάνα χρόνο για να έχουν να πούνε κάτι με την ABK... 9 λεπτά πριν, D.Luffy είπε @chn-cynic Ενήλικας που όπως λες έχει "πραγματικά προβλήματα ζωής" ασφαλώς δεν θα κοιτάξει ούτε τα framedrops αλλά σίγουρα δεν θα έχει ούτε τη διάθεση να σπάσει πλάκα παλουκώνοντας βαμπίρ σε μέτρια παιχνίδια. Βασικά και το καλύτερο παιχνίδι του κόσμου να έδειχνες σε έναν ενήλικα με "πραγματικά προβλήματα ζωής" πιστεύω θα σου έλεγε "ρε άντε και...... τώρα". Ειλικρινά τώρα απορώ πως σκέφτηκες αυτή την συγκεκριμένη παρομοίωση για να κάνεις αντεπιχείρημα για το... DF. Anyways, δεν είμαι ο δικηγόρος του DF και ούτε θέλω να πείσω κανέναν να το παρακολουθεί. Επίσης δεν είπα κάπου για "17 συνέχειες", προφανώς θα με κούραζαν και εμένα αλλά ένα Prey 2 θα το έπαιζα ευχαρίστως αν ήταν άξιος διάδοχος. Καλή απόλαυση σε όσους αρέσει το Redfall και περνάνε καλά. Απλώς εγώ εξακολουθώ να αναρωτιέμαι αν θα υπήρχε ο ίδιος ενθουσιασμός και αυτά τα χαλαρά έλα μωρέ είναι μέτριο και όχι και τόσο βαρετό, αν έπρεπε ή αν είχατε πληρώσει 80 ευρώ . Δεν θα πλήρωνα 70ε περίπου για τίποτα. Δεν πιστεύω οτι τίποτα αξίζει 70ε εκτός απο 1-2 games που για μένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μετράνε πολύ - κάτι Tekken/SF που και πάλι θα τα πόναγα αλλα τι α κάντς. Ούτε GoW, ούτε Zelda ούτε τίποτα. Αν δεν ήταν στο GP το Redfall δεν θα το έπαιζα με τίποτα προφανώς. Το Jedi, που καραγούσταρα το 1, δεν θα έδινα ποτέ 70ε για να αγοράσω το 2. Θα περιμένω και θα το παίξω όταν αξίζει οικονομικά - Δεν θα μπαγιατέψει 1
D.Luffy Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, chn-cynic είπε Δεν θα πλήρωνα 70ε περίπου για τίποτα. Δεν πιστεύω οτι τίποτα αξίζει 70ε εκτός απο 1-2 games που για μένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ μετράνε πολύ - κάτι Tekken/SF που και πάλι θα τα πόναγα αλλα τι α κάντς. Ούτε GoW, ούτε Zelda ούτε τίποτα. Αν δεν ήταν στο GP το Redfall δεν θα το έπαιζα με τίποτα προφανώς. Το Jedi, που καραγούσταρα το 1, δεν θα έδινα ποτέ 70ε για να αγοράσω το 2. Θα περιμένω και θα το παίξω όταν αξίζει οικονομικά - Δεν θα μπαγιατέψει Μια χαρά. Άρα η διαφορά λοιπόν είναι ότι για κάποιους ο καθοριστικός παράγοντας για να παίξουν κάτι είναι να είναι free, για κάποιους άλλους ο καθοριστικός παράγοντας για να παίξουν κάτι είναι να είναι πραγματικά καλό (και ας το πληρώσουν). Κανένα θέμα με αυτό. Μακάρι να καταφέρει η MS να ισορροπήσει αυτή τη ζυγαριά και να μη χρειάζεται κάθε φορά ο ίδιος ο Phil να απολογείται για ένα μέτριο, όχι και τόσο βαρετό exclusive... 2
Ntinaras Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Καμια προταση για RPGοειδες παιχνιδι? Εκτος απο skyrim που το ειχα λιωσει στο πισι οταν βγηκε, και το AC odyssey που το τερματισα. κατα προτιμηση να ειναι στο gamepass.
D.Luffy Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Καμια προταση για RPGοειδες παιχνιδι? Εκτος απο skyrim που το ειχα λιωσει στο πισι οταν βγηκε, και το AC odyssey που το τερματισα. κατα προτιμηση να ειναι στο gamepass. Δεν είναι στο gamepass αλλά τι θα έλεγες για το Elden Ring?
Ntinaras Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, D.Luffy είπε Δεν είναι στο gamepass αλλά τι θα έλεγες για το Elden Ring? Αυτο ειναι στο πλανο σιγουρα, οπως και το harry potter. Αλλα ακουω κι αλλες προτασεις.
gr8effect Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Αυτο ειναι στο πλανο σιγουρα, οπως και το harry potter. Αλλα ακουω κι αλλες προτασεις. https://www.xbox.com/el-gr/games/store/dragons-dogma-dark-arisen/bngt6szbfm2t Με 3.77 ευρώ τσιμπάς χωρίς κουβέντα imho. Also: DA: Inqusition (gamepass) - Fable 1 to 3 (gamepass) - Witcher 3 - Divinity - Dark Souls 3 - Fallout (gamepass) - Skyrim (gamepass) - Kingdom come Deliverance etc etc https://www.windowscentral.com/best-xbox-rpgs 1 1
chn-cynic Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 40 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Μια χαρά. Άρα η διαφορά λοιπόν είναι ότι για κάποιους ο καθοριστικός παράγοντας για να παίξουν κάτι είναι να είναι free, για κάποιους άλλους ο καθοριστικός παράγοντας για να παίξουν κάτι είναι να είναι πραγματικά καλό (και ας το πληρώσουν). Κανένα θέμα με αυτό. Μακάρι να καταφέρει η MS να ισορροπήσει αυτή τη ζυγαριά και να μη χρειάζεται κάθε φορά ο ίδιος ο Phil να απολογείται για ένα μέτριο, όχι και τόσο βαρετό exclusive... Δεν μίλησα καθόλου για Free, μίλησα για 70e. Έχω δώσει πολλά περισσότερα λεφτά όσο έχω Gamepass παρά πρίν γιατί είμαι στη λούπα. Απλά δεν παίρνω day one 70e πράγματα γιατί το θεωρώ ηλίθιο.
karamela693 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 19 λεπτά πριν, chn-cynic είπε Δεν μίλησα καθόλου για Free, μίλησα για 70e. Έχω δώσει πολλά περισσότερα λεφτά όσο έχω Gamepass παρά πρίν γιατί είμαι στη λούπα. Απλά δεν παίρνω day one 70e πράγματα γιατί το θεωρώ ηλίθιο. Προσωπικά ούτε και εγώ δίνω εύκολα 70-80 ευρώ για παιχνίδι, σπάνια το κάνω και μόνο αν ξερω ότι πραγματικά το αξίζει. Από την άλλη προτιμώ να μου πουν π.χ. δώσε έχτρα 10 ευρώ για να παίξεις το Redfall στο Gamepass παρά να το πάρω τσάμπα και να μην είναι καλό....δηλαδή προτιμώ την ποιότητα και ας την πληρώσω έχτρα κάποιες φορές, άλλα χωρίς υπερβολές. 1
rodosf1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 55 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Αυτο ειναι στο πλανο σιγουρα, οπως και το harry potter. Αλλα ακουω κι αλλες προτασεις. Wo Long, οχι ότι είναι Skyrim, λιγότερα στοιχεία RPG, αλλά θα σ αρέσει πολύ!
karamela693 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, rodosf1 είπε Wo Long, οχι ότι είναι Skyrim, λιγότερα στοιχεία RPG, αλλά θα σ αρέσει πολύ! To Wo Long είναι Soul Game Και όχι RPG, είναι και αρκετά δύσκολο οπότε δεν το προτείνω σε κάποιον που δεν έχει εμπειρία με τέτοια παιχνίδια γιατί το πιο πιθανό είναι ότι θα σπάσει το χειριστηρίο!!
rodosf1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Ο @chn-cynic θέτει ενα πολύ σοβαρό θέμα και κάνεις δεν μπορεί να πει τίποτα εκεί. Το θέμα κόστους για τον χρήστη. Δεν μας ενδιαφέρει τι κόστος έχει για την καθε εταιρεία το development αλλα μονο η τσέπη μας πόσο θα αδειάσει. Οι Youtubers κ τα site κάνουν άλλη δουλειά κ λένε ότι κρίνουν με τα συμφέροντα τους πάντα, δεν είναι η ανεξάρτητη αρχή του ίντερνετ. Προφανώς σε μια χώρα με χαμηλούς μισθούς κατά ΜΟ είναι λύτρωση οι συνδρομές κάθε εταιρείας και μακάρι να έβγαζε αντίστοιχη καλύτερα κ η Nintendo. Τα λεφτά που σου μένουν από τις αγορές πάνε σε budget για κατι αλλο και για πολλούς που ξέρω είναι πιο βασικό βιοποριστικο από το να αγοράζουν day one το Jedi, για άλλους πάλι πάνε εκεί. Έχουν όμως όλοι έτσι μια λύση διασκέδασης affordable, πρέπει να το παραδεχτούμε. Αυτό είναι το system seller του Xbox, πολλοί πήραν δεύτερο χέρι τα One ή τα χάρισαν σε φίλους/συγγενείς ακριβώς για να παίζουν με τη shared συνδρομη τους, αλλιώς δεν θα έπαιζαν τίποτα. Οι εποχές των 70-80€/τίτλο πέρασαν για τους περισσότερους οριστικά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Εκεί ακριβώς κουμπώνει η πληθώρα των Games του gamepass κ της κάθε συνδρομής, μοντέλο που οι εταιρείες βλέπουμε να το στηρίζουν όλο κ περισσότερο (digital consoles, tv gaming, cloud streaming κλπ), καλώς ή κακώς το μυριστηκαν εκεί το ψωμί κ εκεί πάνε. Για το φίλο που λέει ποιος θα έδινε 70€ για το Redfall θα απαντήσω, όσοι θα έδιναν και για τα υπόλοιπα, πλέον ελάχιστοι κατά τεκμήριο στην Ελλάδα. Ίσως και για το Wo Long που βγήκε πρόσφατα. Όμως ενας καλός φίλος μου έλεγε "δε βρίσκω παίχτη online να παίξω coop στο PS Wo Long, ενώ στο Xbox βρίσκει απευθείας επειδή είναι στο Gamepass". Αυτοί οι πολλοί θα αγοράσουν τα DLC σε μεγάλο βαθμό. Ίδιο ποσοστό με το PS θα αγόραζαν και εδώ το παιχνίδι αν δεν ήτανε στο pass. Ίσως και μικρότερο επειδή έχουν επιλογές στη συνδρομή. Έτσι πάει όμως και μην τρελαινομαστε με ότι δεν συμφωνούμε ή δεν μας πάει. Καθείς με τα κριτήρια του, σεβαστά όλα. το να βάζει όμως κανείς χαρακτηρισμους "σκουπίδι" "πατάτα", "σαβουρο.." κλπ είναι από μόνο του στοιχείο τοξικό σε μια κουβέντα κ δεν προσφέρει τίποτε. 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε Καμια προταση για RPGοειδες παιχνιδι? Εκτος απο skyrim που το ειχα λιωσει στο πισι οταν βγηκε, και το AC odyssey που το τερματισα. κατα προτιμηση να ειναι στο gamepass. @karamela693 προσθέτω κ 2-3 αλλες επιλογές πέραν του Wo Long, μήπως και δεν αρέσει στο φίλο, - The Witcher 3 απο κλειδαδικο σε χωμα (προσοχή αν κ παλιό έχει πάρει καλό next gen update αλλά έχει 20(!!) missable achievements αν σ ενδιαφέρουν). - Monster Hunter Rise στο Gamepass - Final Fantasy XV, ψιλοπαλιο αλλά κλασικό του στυλ παίζει μέχρι 4αδα μόνο το DLC του όμως Comrades. Αν ψήνεσαι μου λες επειδή το έχω Γενικά θες dark fantasy rpg ή οτιδήποτε και με rpg elements πχ σε καλύπτει ;
Mitroglou7 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, rodosf1 είπε Ο @chn-cynic θέτει ενα πολύ σοβαρό θέμα και κάνεις δεν μπορεί να πει τίποτα εκεί. Το θέμα κόστους για τον χρήστη. Δεν μας ενδιαφέρει τι κόστος έχει για την καθε εταιρεία το development αλλα μονο η τσέπη μας πόσο θα αδειάσει. Οι Youtubers κ τα site κάνουν άλλη δουλειά κ λένε ότι κρίνουν με τα συμφέροντα τους πάντα, δεν είναι η ανεξάρτητη αρχή του ίντερνετ. Προφανώς σε μια χώρα με χαμηλούς μισθούς κατά ΜΟ είναι λύτρωση οι συνδρομές κάθε εταιρείας και μακάρι να έβγαζε αντίστοιχη καλύτερα κ η Nintendo. Τα λεφτά που σου μένουν από τις αγορές πάνε σε budget για κατι αλλο και για πολλούς που ξέρω είναι πιο βασικό βιοποριστικο από το να αγοράζουν day one το Jedi, για άλλους πάλι πάνε εκεί. Έχουν όμως όλοι έτσι μια λύση διασκέδασης affordable, πρέπει να το παραδεχτούμε. Αυτό είναι το system seller του Xbox, πολλοί πήραν δεύτερο χέρι τα One ή τα χάρισαν σε φίλους/συγγενείς ακριβώς για να παίζουν με τη shared συνδρομη τους, αλλιώς δεν θα έπαιζαν τίποτα. Οι εποχές των 70-80€/τίτλο πέρασαν για τους περισσότερους οριστικά, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Εκεί ακριβώς κουμπώνει η πληθώρα των Games του gamepass κ της κάθε συνδρομής, μοντέλο που οι εταιρείες βλέπουμε να το στηρίζουν όλο κ περισσότερο (digital consoles, tv gaming, cloud streaming κλπ), καλώς ή κακώς το μυριστηκαν εκεί το ψωμί κ εκεί πάνε. Για το φίλο που λέει ποιος θα έδινε 70€ για το Redfall θα απαντήσω, όσοι θα έδιναν και για τα υπόλοιπα, πλέον ελάχιστοι κατά τεκμήριο στην Ελλάδα. Ίσως και για το Wo Long που βγήκε πρόσφατα. Όμως ενας καλός φίλος μου έλεγε "δε βρίσκω παίχτη online να παίξω coop στο PS Wo Long, ενώ στο Xbox βρίσκει απευθείας επειδή είναι στο Gamepass". Αυτοί οι πολλοί θα αγοράσουν τα DLC σε μεγάλο βαθμό. Ίδιο ποσοστό με το PS θα αγόραζαν και εδώ το παιχνίδι αν δεν ήτανε στο pass. Ίσως και μικρότερο επειδή έχουν επιλογές στη συνδρομή. Έτσι πάει όμως και μην τρελαινομαστε με ότι δεν συμφωνούμε ή δεν μας πάει. Καθείς με τα κριτήρια του, σεβαστά όλα. το να βάζει όμως κανείς χαρακτηρισμους "σκουπίδι" "πατάτα", "σαβουρο.." κλπ είναι από μόνο του στοιχείο τοξικό σε μια κουβέντα κ δεν προσφέρει τίποτε. Ωραία τα λες αλλά προσπαθώ να καταλάβω τι λες και δε τα καταφέρνω. Στη φτωχή χώρα που ζούμε η συντριπτική πλειοψηφία έχει επιλέξει τη πλατφόρμα που δίνει 70-80€/τίτλο οπότε δε καταλαβαίνω ποια εποχή πέρασε ακριβώς. Εγώ γιατί νιώθω ότι ζω στην εποχή που το μισό forum δίνει 1500€ για τηλεόραση για να έχει "καλύτερο μαύρο", αγοράζει κάρτες γραφικών 1500€, monitors με 240hz και περιμένει πώς και πώς PS5 Pro? Κανείς δεν έθιξε την αξία του gamepass. Το να είναι ένα παιχνίδι στο gamepass δε το κάνει ξαφνικά καλό επειδή είναι τσάμπα. Δε κερδίζει πόντους στο metacritic πώς το λένε. Αν κάποιος έχει θέμα βιοποριστικό καλύτερα να ψάξει τρόπο να λύσει αυτό το πρόβλημα παρά να παίζει παιχνίδια στο gamepass. Γνώμη μου. Όχι αυτός που έχει θέμα οικονομικό δε θα δώσει λεφτά για να πάρει DLC. Για αυτόν με το οικονομικό πρόβλημα που δεν έχει μαντίλι να κλάψει τι διαφορά έχει το συνδρομητικό της Sony από το Gamepass. Χωρίς να τα έχω μετρήσει πάνω κάτω το ίδιο νούμερο παιχνιδιών θα έχει και υποθέτω ότι προτεραιότητά του δεν είναι τα Day One όταν λέμε ότι έχει οικονομικό θέμα. Ή για να το πάω και πιο χοντρά γιατί να μη παίξει τα Mame32 και να του βγει ακόμη πιο οικονομικά? Μια χαρά υπάρχουν παιχνίδια σκουπίδια και σαβούρες. Τοξικό είναι το ότι δε ντρέπονται να τα κυκλοφορήσουν και ζητάν λεφτά για αυτά όχι το ότι τα λέμε με το όνομά τους. Και αυτό το λέω γενικά όχι για το Redfall Γενικά τι ακριβώς θέλεις να πεις και σε χάνω? Ότι τόσα λεφτά έχουμε στην Ελλάδα άρα τέτοια παιχνίδια μπορούμε να παίζουμε? 5
karamela693 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Για μένα χρήσιμα είναι και τα 2, και το Gamepass και τα παιχνίδια που πουλιούνται έξω. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Αυτό που ξέρω πάντως ότι αν όλα τα παιχνίδια ήταν συνδρομητικά ποτέ δεν θα βλέπαμε τίτλους σαν το Elders Ring, Zelda, GTA, GOW, Last Of Us κλπ. θα ήταν όλα σε λογική Netflix, άπειρο υλικό ελάχιστη ποιότητα δε. Για να το πω αλλιώς σιγά μην καθόταν π.χ. η Rockstar να ρίξει τόσο χρήμα και δουλειά αν το παιχνίδι της έβγαινε κατευθίαν σε συνδρομητική υπηρεσία, το ίδιο και η Nintendo, Naughty Dog κλπ. Υ.Γ. Επίσης μην συγκρίνουμε την Ελλάδα που αρκετοί ψάχνουν Αργεντινές, Τουρκίες κλπ. για να γλιτώσουν μερικά ευρώ...με χώρες όπως η Αμερική που τα 70-80 ευρώ δεν είναι τίποτα για αυτούς. 6 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα