Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Stam01 είπε

Εχω 14900k σε gigabyte exreme X μητρική και 285k σε hero με CU-DIMM 2 x 24gb 8400mhz 

και δεν χανει πουθενα απο τον 14900k . τα ιδια ειναι περιπου με πολυ χαμηλοτερες θερμοκρασιες.

που το είδες να χανει απο 13700κ?

ο 285k με τα νεα bios και το boost200 , στεκεται μια χαρα . 

office-excel.png.ae76c2f9fa1c36054ee7b7400830d769.png

• Like 1
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με αυτο το bios που το τρέχει και με αυτες τις μνήμες ddr5 6000 , δεν αμφιβαλλω για τα αποτελεσματα . Σιγουρα εχανε.

καμια σχέση δεν έχει η hero με το αρχικο bios οταν την πηρα και με το τελευταιο και φυσικα τα αποτελεσματα οταν αλλαξα τις 6400 με τις CU-DIMM 8400mhz .

τον βοηθαει πολυ η μνήμη. 

• Like 1
Δημοσ.

Κάθε build είναι διαφορετικό δύσκολο να βγάλει κάποιος άκρη με βάση benchmarks η αλήθεια είναι πόσο μάλλον όταν ο 13700κ έχει το fixed bios και ο ultra πχ με early

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά για να μην ανοίξω θέμα,

ξέρω ότι 13-14th gen intels έχουν σοβαρά θέματα με θερμοκρασία ακόμα και σε Idle.

κάποιος που θέλει να στήσει ένα basic pc με i5 και DDR5 support, τι intel cpu να πάρει; Ζητούμενο: απόδοση ενός I5 14600 αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες, κι όταν είναι σε Idle/browsing να μην ξεπερνάει τους 35c ξέρω γω. Δηλαδή να έχει μεν efficient cores αλλά όταν χρειαστώ το performance να το έχω. Τι λέτε για τους Ultra 5? ή να περιμένω την 15η γενιά? επίσης κάτι τελευταίο: η mobo παίζει ρόλο στις θερμοκρασίες; και πως. Όχι gaming.

Επεξ/σία από atypicalcoder
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, atypicalcoder said:

ξέρω ότι 13-14th gen intels έχουν σοβαρά θέματα με θερμοκρασία ακόμα και σε Idle.

Με τα τελευταία bios updates δεν έχουν κανένα θέμα. Ειδικά σε idle είναι πιο "δροσεροί" απο τους αντίστοιχους amd. 

Αν έχεις την άνεση να μπορείς να περιμένεις, είναι ΠΑΝΤΑ το καλύτερο.

Οι διαφορές μεταξύ μητρικών είναι ανάλογες του target group στο οποίο απευθύνονται - πλούσιες μητρικές με πολλά και δυνατά υποσυστήματα βγάζουν μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

κάποιος που θέλει να στήσει ένα basic pc με i5 και DDR5 support, τι intel cpu να πάρει; Ζητούμενο: απόδοση ενός I5 14600 αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες, κι όταν είναι σε Idle/browsing να μην ξεπερνάει τους 35c ξέρω γω. Δηλαδή να έχει μεν efficient cores αλλά όταν χρειαστώ το performance να το έχω. Τι λέτε για τους Ultra 5? ή να περιμένω την 15η γενιά? επίσης κάτι τελευταίο: η mobo παίζει ρόλο στις θερμοκρασίες; και πως. Όχι gaming.

Πολλα θεματα οι 14th gen μεινε μακρια.

Εδω με 5 tabs chrome και 31 ambient.  

Screenshot-3.png

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Arkin είπε

Πολλα θεματα οι 14th gen μεινε μακρια.

Εδω με 5 tabs chrome και 31 ambient.  

Screenshot-3.png

Άρα το λες ειρωνικά γιατί 35c μια χαρά μου φαίνεται. Τι τύπο ψύξης έχεις?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, atypicalcoder είπε

Άρα το λες ειρωνικά γιατί 35c μια χαρά μου φαίνεται. Τι τύπο ψύξης έχεις?

Ναι προφανώς μιας και δεν μπορώ να διαβάζω απόλυτες απόψεις. Μια 8ετιας kraken x62 έχω χειμώνα idle παίζω 26 27 βαθμούς και σε load βαριά 60 καλοκαιρι ακουμπάω 65 70 αλλά με μόλις 600 στροφές τα φανς της ψύκτρας. Για μένα go for it και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε. 

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Πες όμως ότι δεν είσαι στοκ. Όλα θα τα λες...

Σε idle δεν παιζει ρολο stock η uv. Η cpu θα πεσει στο ρευμα που πρεπει. Σε load αν εχει θεμα εδω ειμαστε να του πουμε πως να κανει ενα μικρο uv να μην ξεπερναει τους 7 ουτε το καλοκαιρι σε Heavy load. Ετσι φοβιζουν τον κοσμο οσοι δεν γνωριζουν θερμαστρες κτλ και μετα δεν κανουν την αγορα με αυτο το φοβο.

Δημοσ.
Στις 15/8/2025 στις 2:35 ΜΜ, atypicalcoder είπε

Εφοσον δεν το θες για gaming ειναι μια χαρα ενας ultra 5. Σε 13/14gen θα πρεπει να βαλεις χερι για να δουλευει νορμαλ και παντα αναλογα την μητρικη. Ποια ειναι η κυρια χρηση που κανεις στο πισι?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...