Προς το περιεχόμενο

ASUS Zenbook 17 Fold OLED (UX9702AA) Review


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά τα κινητά και τις οθόνες που διπλώνουν, η ASUS φέρνει στην αγορά ένα laptop που συνδυάζει και τα δύο.

Το ASUS Zenbook 17 Fold OLED είναι, ουσιαστικά, μια μεγάλη οθόνη που διπλώνει, φιλοξενώντας όλα τα εξαρτήματα ενός laptop μέσα της. Η ιδιαίτερη αυτή συσκευή έφτασε στα χέρια μας και με μεγάλη ανυπομονησία την εξετάσαμε, την δοκιμάσαμε και τώρα, παραθέτουμε τις σκέψεις μας γύρω από αυτή.

Ας ξεκινήσουμε από την εξωτερική πλευρά της συσκευής, η οποία είναι πολύ καθαρή από άποψης λογοτύπων και μοτίβων. Στο σημείο του βραχίονα, όπου διπλώνει η οθόνη, υπάρχει δερμάτινη επένδυση που καλύπτει πλήρως το διπλωμένο σημείο αλλά και περίπου το μισό μέρος της πλάτης. Το υπόλοιπο υλικό της πλάτης είναι γυάλινο και συνολικά, η εξωτερική κατασκευή δίνει την αίσθηση ενός εξαιρετικά πολυτελούς μηχανήματος.

Διπλωμένο, το Zenbook Fold έχει μέγεθος 28.76x18.93x3.2cm, αρκετά παχύ όμως αναμενόμενο αφού πρόκειται για δύο μισά της ίδιας οθόνης συν το παρεχόμενο πληκτρολόγιο που τοποθετείται ενδιάμεσα. Επιπλέον, στο σημείο όπου διπλώνει η οθόνη, τα δύο μέρη δεν εφάπτονται κι υπάρχει μια ελαφρά καμπύλη. Ξεδιπλωμένο, έχει διαστάσεις 37.85x28.76x1.2cm, όπου βλέπουμε πως το πάχος μειώνεται σχεδόν στο ένα τρίτο. Το βασικό θέμα με τις διαστάσεις και τον όγκο γενικότερα, έχει να κάνει με το βάρος (περίπου 1.6 κιλά χωρίς πληκτρολόγιο, 1.9 με πληκτρολόγιο) και την ευκολία στη μεταφορά. Δεν είναι απαγορευτικό, ειδικά για μοντέλο 17”, αλλά ας υπάρχει κατά νου.

image.jpeg.5dcd0bd4a79fca293776b06ef9a64303.jpeg

Η ιδιαιτερότητα της οθόνης φαίνεται εύκολα, με το πρώτο ξεδίπλωμα. Μπορεί να ανοιχτεί πλήρως και να σταθεί χάρη στο ενσωματωμένο στήριγμα στην πλάτη, για να προσφέρει μια τεράστια, widescreen οθόνη 17.3” που μπορεί να τοποθετηθεί στο γραφείο ανεξάρτητα από το πληκτρολόγιο. Αν χρειαστεί να δουλευτεί ως πραγματικό laptop, τότε διπλώνοντας την οθόνη στη μέση και γυρίζοντάς τη κατά 90 μοίρες, έχει πάρει τη μορφή του laptop. Τοποθετώντας στο κάτω μισό της οθόνης το αποσπώμενο, μαγνητικό πληκτρολόγιο που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, φαινομενικά δεν διαφέρει από οποιοδήποτε συμβατικό laptop με οθόνη αφής. Σε μορφή laptop, ωστόσο, η οθόνη των 17.3” μειώνεται αισθητά, με το κάθε μισό να φιλοξενεί μόλις 12.5” καθαρής οθόνης. 

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ομορφο, καινοτόμο σχεδόν αλλά κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο όποτε πότε αυτή η τεχνολογια θα είναι προσιτή για το ευρύ κοινό; 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανεξαρτητα με το ''ξεχειλωμα'' των τιμων που εχει παραγινει, εχει παραγινει με ολα τα super laptop κλπ να μην εχουν τουλαχιστον Gbit ethernet port....με τοσο μεγαλα read/write με τους ssd και τα NAS να δουλευουν πολυ συχνα με 10Gbit ethernet ειναι να τραβας τα μαλλια σου για τις διαμεταγωγες δεδομενων που ΔΕΝ μπορεις να εκμεταλευτεις....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Είναι πολύ καλό για όσους θέλουν δουλειά εν κινήσει. Το θέμα που βλέπω είναι στον επεξεργαστή (για τα χρήματα αυτά θα περίμενα κάτι σε 1365U) και στα χρήματα.

Είναι για λίγους και σίγουρα δε θα το πάρει κάποιος πχ για gaming.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 μήνες μετά...

Dino Game is a speed game that was first made for Google Chrome. The game was added to Google Chrome in 2014 as a "Easter egg" to keep people busy when they can't get online. Every month, more than 270 million people play a game called "Chrome Dino" that has a T-Rex in it. The Dinosaur Game on Poki can be played in full screen, even when you are online.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...