Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από χρόνια, πρέπει να φτιάξω ένα ισχυρό μηχάνημα για video editing. Τα χρήματα που λέω να διαθέσω είναι μεταξύ 1000-1300 ευρώ.

Θέλω τις απόψεις σας για την παρακάτω σύνθεση που έχω βρει έτοιμη και πώς θα μπορούσα να τη βελτιώσω. Αν δηλαδή προτείνετε άλλα κομμάτια, και γιατί (επιθυμητή η τεκμηρίωση). Επίσης, ένα καλό κουτάκι που να δέχεται αρκετούς σκληρούς θα ήταν ό,τι πρέπει.

Intel i7 2.10 GHz 12700

32GB DDR4 Vengeance LPX - DDR4, 3200MHz, 2 x 16GB

SSD 1TB M.2 NVMe

Motherboard B660 chipset, 1700 socket

RTX 3060 Dual V2 OC, 12GB GDDR6

Corsair CV Series CV550 - 550W - 80+ Bronze

Επεξ/σία από woof3d
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, woof3d είπε

Μετά από χρόνια, πρέπει να φτιάξω ένα ισχυρό μηχάνημα για video editing. Τα χρήματα που λέω να διαθέσω είναι μεταξύ 1000-1300 ευρώ.

Θέλω τις απόψεις σας για την παρακάτω σύνθεση που έχω βρει έτοιμη και πώς θα μπορούσα να τη βελτιώσω. Αν δηλαδή προτείνετε άλλα κομμάτια, και γιατί (επιθυμητή η τεκμηρίωση). Επίσης, ένα καλό κουτάκι που να δέχεται αρκετούς σκληρούς θα ήταν ό,τι πρέπει.

Intel i7 2.10 GHz 12700

32GB DDR4 Vengeance LPX - DDR4, 3200MHz, 2 x 16GB

SSD 1TB M.2 NVMe

Motherboard B660 chipset, 1700 socket

RTX 3060 Dual V2 OC, 12GB GDDR6

Corsair CV Series CV550 - 550W - 80+ Bronze

Καλή σκέψη είναι τα παραπάνω για vfm μηχάνημα.Μερικες παρατηρησεις->

Μάλλον θα προτιμούσα τον 13500.

Eιναι σχεδον εφαμιλλος με τον 12700 με λιγότερη κατανάλωση.

Για nvme κοίτα για kc3000 1 η 2tb.(Ίσως και 2 του ενός tb)

Πιθανών να προτιμούσα και κάποιο gold psu.π.χ https://www.skroutz.gr/s/29998272/Seasonic-G12-GC-650-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Wired-80-Plus-Gold.html?event_price=85.0

Τέλος δεν ξέρω τι αρχεία δουλεύεις και τι ακριβως παρεμβάσεις κάνεις αλλά ίσως για να κλείσεις το θέμα της ram να έβλεπες και 64gb εξαρχής.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα τις εξετάσω. Βρίσκομαι βέβαια σε σκέψη τώρα μήπως δώσω όλα τα λεφτά για έναν πιο καλό επεξεργαστή, όπως είναι ο INTEL CORE I9-13900K 3.0GHZ LGA1700. Σε αυτή την περίπτωση, θα με καλύψει η συγκεριμένη μητρική και ένα από αυτά τα δύο τροφοδοτικά;

2 ώρες πριν, @topos είπε

Τέλος δεν ξέρω τι αρχεία δουλεύεις και τι ακριβως παρεμβάσεις κάνεις αλλά ίσως για να κλείσεις το θέμα της ram να έβλεπες και 64gb εξαρχής.

Δουλεύω με video 4k. Αξίζει η διαφορά τιμής; Επίσης, με δεδομένο ότι θα αργήσω αρκετά να παρω πάλι μηχάνημα, θα είμαι εντάξει με τις DDR4;

Επεξ/σία από woof3d

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...