Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Θα με τρελάνει το ρελε διαρροής. Αρχικά να ρωτήσω υπάρχει θέμα να έχει χαλάσει (τον έχω 13 χρονιά), πέφτει σε άσχετες στιγμές και ακανόνιστους χρόνους. Ήρθε ηλεκτρολόγος και αρχικά έβγαλε εκτός τα φωτιστικά τον κήπο, πάλι έπεσε, στην συνέχεια, έβγαλε εκτός τα κλιματιστικά, πάλι έπεσε. Υπάρχει κα ποιος τρόπος πλην RCBO που είναι τρομερά δαπανηρός (έχω 12 ασφάλειες), να βρεθεί η διαρροή?

Επεξ/σία από phoenix11480
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, phoenix11480 είπε

Καλησπέρα παιδιά. Θα με τρελάνει το ρελε διαρροής. Αρχικά να ρωτήσω υπάρχει θέμα να έχει χαλάσει (τον έχω 13 χρονιά), πέφτει σε άσχετες στιγμές και ακανόνιστους χρόνους. Ήρθε ηλεκτρολόγος και αρχικά έβγαλε εκτός τα φωτιστικά τον κήπο, πάλι έπεσε, στην συνέχεια, έβγαλε εκτός τα κλιματιστικά, πάλι έπεσε. Υπάρχει κα ποιος τρόπος πλην RCBO που είναι τρομερά δαπανηρός (έχω 12 ασφάλειες), να βρεθεί η διαρροή?

Να το ψάξει ο ηλεκτρολόγος.. Σιγά σιγά.. Θέλει υπομονή.. Να κατεβάσει τις ασφάλειες... Μπορεί και από υγρασία.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει γίνει αυτό, πέφτει μόνο ο ρελές, όχι η ασφάλεια και δεν έχει άκρη πότε πέφτει... παίζει να χάλασε το ρελέ?

Επεξ/σία από phoenix11480
Δημοσ.

οποιαδηποτε συσκευη που εχεις στο σπιτι μπορει να παρουσιαζει διαρροη οποτε ναναι...σωστα ο ηλεκτρολογος αποσυνδεσε τα φωτιστικα κηπου γιατι ειναι τα πιο υποπτα για διαρροη επειδη βρισκονται σε εξωτερικο χωρο...δεν νομιζω οτι υπαρχει ευκολος τροπος να βρεις ποια συσκευη κανει την διαρροη,πας ψαχνοντας

• Like 1
Δημοσ.

και σε εμένα πέφτει το ρελέ σε ακανόνιστες στιγμές...τελικά όπως διαπίστωσα είναι από το πλυντήριο πιάτων, γιατί όταν κατεβάζω την ασφάλεια του δεν το κάνει..Δεν ξέρω τον λόγο πάντως γιατί το κάνει..Πιθανώς από υγρασία...Είναι όντως πολύ εκνευριστικό...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, Χρονιά πολλά και Χριστός ανέστη. 

Συνάντησα τέτοιο πρόβλημα πρόσφατα. 

Έπεφτε οπότε ήθελε (15 ετών) 

Ίσως να είναι κάτι που είναι μόνημα στο ρεύμα όπως ψυγείο. Ομως... 

για αρχή θα σου πω αλλαγή ρελέ. Ένα 40αρι έχει και σίγουρα είναι για την δική σου ασφάλεια. Εγώ το άφησα σαν τελευταία επιλογή και όντως έφταιγε αυτό. 

Επεξ/σία από Panos1987
  • Like 1
Δημοσ.

και στο δικο μας σπιτι αλλα και σε φιλου εφταιγε το πολυ παλιο ρελε διαρροης παντως.απο την εποχη του νωε

13 hours ago, phoenix11480 said:

• Like 2
Δημοσ.

Δύο φορές που μου συνέβη ήταν το πλυντήριο ρούχων και το πλυντηριο πιάτων, αιτία το αντιπαρασιτικό φίλτρο στην είσοδο των 220V που είναι μόνιμα στο κύκλωμα ακόμα και με τα πλυντήρια κλειστά!

• Like 1
Δημοσ.

Οποια συσκευη εχει αντισταση και περνα νερο απο μεσα, πχ πληντυριο πιατων θερμοσιφωνας, μηχανη καφε, μπορει να ριξει το διαρροης ακομη και αν ειναι κατεβασμένη η ασφαλεια της, θελει ελεγχο στα μποιλερ μηπως εχει πιασει αλατα και καθαρισμο, σφιξιμο βιδες αλλαγη τσιμουχες κτλ 

• Like 3
Δημοσ.

Αρχικά θα προβώ αύριο σε αλλαγή του ρελε με καινούργιο. Ο υπάρχων είναι 14 χρόνων. Εν τω μεταξύ έχει να πέσει 3 ημέρες, παρόλο τις βροχές και την έντονη υγρασία! Φυσικά δεν έβγαλα κάτι από την πρίζα όλες αυτές τις ημέρες. 

Δημοσ.
Στις 17/4/2023 στις 3:17 ΜΜ, phoenix11480 είπε

Αρχικά θα προβώ αύριο σε αλλαγή του ρελε με καινούργιο. Ο υπάρχων είναι 14 χρόνων. Εν τω μεταξύ έχει να πέσει 3 ημέρες, παρόλο τις βροχές και την έντονη υγρασία! Φυσικά δεν έβγαλα κάτι από την πρίζα όλες αυτές τις ημέρες. 

Κλασσικα πραγματα, εχεις ζημια φερνεις το τεχνικο και τοτε δεν βγαζει προβλημα για να το φτιαξει απιστευτο πως γινεται σχεδον παντα

• Like 2
Δημοσ.
Στις 17/4/2023 στις 3:17 ΜΜ, phoenix11480 είπε

Πάτησε το κουμπί δοκιμής του ρελε να δεις άμα κλείνει μόνος του όταν το πατήσεις. Άμα κλείσει τότε το ρελε σου είναι εντάξει. Τζάμπα λεφτά θα δώσεις κατ' εμέ. 14 χρόνια δεν σημαίνει κάτι, το δικό μας είναι 30+ ετών. 

Δημοσ.
21 hours ago, Basilhs23___ said:

Πάτησε το κουμπί δοκιμής του ρελε να δεις άμα κλείνει μόνος του όταν το πατήσεις. Άμα κλείσει τότε το ρελε σου είναι εντάξει. Τζάμπα λεφτά θα δώσεις κατ' εμέ. 14 χρόνια δεν σημαίνει κάτι, το δικό μας είναι 30+ ετών. 

και στα 2 προβληματικα ρελε που ειχα δει το κουμπι αν το παταγες επεφτε.παρολα αυτα επεφτε και σε ακυρες στιγμες.

δεν σημαινει βεβαια οτι φταιει αυτο σιγουρα.θελει δοκιμες.

Δημοσ.

η "αναίτια" ενεργοποίηση ενός δδε δεν είναι είναι πάντα λόγω βλάβης του υλικού, κάποιες φορές ενεργοποιείται γιατί εμφανίζεται ένα μεταβατικό ρεύμα διαρροής λόγω δικτύου και εγκατάστασης και χωρίς να υπάρχει μόνιμη διαρροή, γιαυτό τον λόγο υπάρχουν και ειδικοί δδε που έχουν καλύτερη συμπεριφορά σε αυτές τις ενεργοποιήσεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...