Bitbit Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Έχω ξεβιδώσει τόσες φορές λαπτοπ (και συσκευές..) και σχεδόν πάντα έχω το ίδιο θέμα. Χάνω τις βίδες. Θέλω λοιπόν να αγοράσω κάποιες βίδες να έχω γενικά για τέτοιες περιπτώσεις γιατί σίγουρα θα χάσω κι άλλες. Υπάρχει κανένα πακέτο- σετ; Έχω βρει αυτό και αυτό (μάλλον 500τεμ είναι και όχι 250). Οι βίδες που χρησιμοποιούνται στα λαπτοπ κυρίως είναι στανταρ; Βλέπω κάτι τύπους Μ?.. Τα σετάκια που έβαλα με καλύπτουν; Βασικά δε χρειάζομαι τόσα τεμάχια αλλά δε βρίσκω με λιγότερα. Τώρα έχω χάσει 4 βίδες από ένα λαπτοπ που άνοιξα και δε ξέρω τι τύπου είναι
cthulhucarbide Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δεν ξέρω τι τύπους βίδας έχουν τα λαπτοπ αλλά κρίνοντας από τις κασετίνες στα λινκ συμπεραίνω ότι είναι μετρικές μικρά μεγέθη και φρεζάτες. Το Μ σημαίνει ότι ο τύπος της βίδας είναι του μετρικού συστήματος (δεν είναι ίντσας δλδ ή κάτι άλλο) ενώ ο αριθμό μετά είναι η διάμετρος της βίδας μαζί με το σπείρωμα. Οπότε η βίδα Μ3 είναι μετρική με πάχος 3 χιλιοστά. Όταν λέει Μ2x4 σημαίνει μετρική βίδα με πάχος 2mm και μήκος 4mm. Οι βίδες Μ3 και τα παξιμάδια Μ3 ταιριάζουν μεταξύ τους, όπως και κάθε άλλο νούμερο (Μ2, Μ2,5 κλπ) ταιριάζει αν έχει το ίδιο νούμερο γιατί είναι στάνταρ. (Εξαίρεση αν πρόκειται για fine σπείρωμα αλλά αυτό είναι σπάνιο και θα το έγραφε, από την στιγμή που δεν γράφει κάτι είναι το απλό). Έτσι όπως βλέπω τις κασετίνες στα λινκ φαίνονται για αρκετά ολοκληρωμένα σετ. Έχουν τρία διαφορετικά είδη (Μ2 - Μ2,5 - Μ3) από φρεζάτες σε διάφορα μήκη και λογικά θα σε καλύψουν
tarantules Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Συνήθως το ανάποδο γίνεται.Εγώ όσες φορές έλυσα και έδεσα λαπτοπ πάντα μου περίσσευαν βίδες.Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ξέρεις.... 3
tzitzikas2 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 21 λεπτά πριν, tarantules είπε Συνήθως το ανάποδο γίνεται.Εγώ όσες φορές έλυσα και έδεσα λαπτοπ πάντα μου περίσσευαν βίδες.Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ξέρεις.... Ελπίζω να μην εργάζεσαι ως τεχνικός Η/Υ. 🤣
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 οτι βιδες περισεψουν ειναι του μαστόρα δώρο. ετσι λενε στην πιάτσα !!! 1
Bitbit Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 42 λεπτά πριν, tarantules είπε Συνήθως το ανάποδο γίνεται.Εγώ όσες φορές έλυσα και έδεσα λαπτοπ πάντα μου περίσσευαν βίδες.Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε ξέρεις.... και σε εμένα έχει τύχει, συνήθως στο εσωτερικό του. Τώρα πχ παρόλο που σημείωνα που μπαίνουν οι βίδες από το λαπτοπ που ξεβίδωσα γιατί σε μερικά σημεία είχαν μεγαλύτερο μήκος, βλέπω ότι μου περισέψανε κάποιες οι οποίες δε ταιριάζουν. Χρειάζεται μεγαλύτερο μήκος. Προφανώς κάπου μπερδεύτηκα και έβαλα αυτές με το μεγαλύτερο μήκος σε σημείο που ήθελε μικρό μήκος. Εκεί δεν είχα θέμα όμως, ταιριάζαν άνετα. Έτσι τώρα οι βίδες που περίσεψαν "κολυμπάνε". Να τις ξεβιδώσω όλες δε παίζει, είναι πολλές. Οπότε προτιμώ να πάρω χύμα βίδες να έχω. Βασικά όποτε βρω βίδες τις κρατάω αλλά αυτές που έχω μαζέψει είναι μεγάλες για σταθερό υπολογιστή. επι ευκαιρίας τώρα, αυτή η ιστοσελίδα που παρέθεσα τι ρόλο βαράει;
tzitzikas2 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Bitbit είπε και σε εμένα έχει τύχει, συνήθως στο εσωτερικό του. Τώρα πχ παρόλο που σημείωνα που μπαίνουν οι βίδες από το λαπτοπ που ξεβίδωσα γιατί σε μερικά σημεία είχαν μεγαλύτερο μήκος, βλέπω ότι μου περισέψανε κάποιες οι οποίες δε ταιριάζουν. Χρειάζεται μεγαλύτερο μήκος. Προφανώς κάπου μπερδεύτηκα και έβαλα αυτές με το μεγαλύτερο μήκος σε σημείο που ήθελε μικρό μήκος. Εκεί δεν είχα θέμα όμως, ταιριάζαν άνετα. Έτσι τώρα οι βίδες που περίσεψαν "κολυμπάνε". Να τις ξεβιδώσω όλες δε παίζει, είναι πολλές. Οπότε προτιμώ να πάρω χύμα βίδες να έχω. Βασικά όποτε βρω βίδες τις κρατάω αλλά αυτές που έχω μαζέψει είναι μεγάλες για σταθερό υπολογιστή. επι ευκαιρίας τώρα, αυτή η ιστοσελίδα που παρέθεσα τι ρόλο βαράει; 🤣 https://www.fruugo.gr/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-i14-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81-max-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-73-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B7-%CE%BF%CE%B8%CE%BF%CE%BD%CE%B7/p-149071187-314779616 Κινητό τηλέφωνο I14 Υπέρ Max ανδροειδών διάτρηση 7.3 μεγάλη οθόνη <----- να συνεχίσω??? 🤣 https://www.trustpilot.com/review/fruugo.gr Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από tzitzikas2
Titos301 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Στις 25/4/2023 στις 11:20 ΠΜ, Bitbit είπε Έχω ξεβιδώσει τόσες φορές λαπτοπ (και συσκευές..) και σχεδόν πάντα έχω το ίδιο θέμα. Χάνω τις βίδες. Θέλω λοιπόν να αγοράσω κάποιες βίδες να έχω γενικά για τέτοιες περιπτώσεις γιατί σίγουρα θα χάσω κι άλλες. Υπάρχει κανένα πακέτο- σετ; Έχω βρει αυτό και αυτό (μάλλον 500τεμ είναι και όχι 250). Οι βίδες που χρησιμοποιούνται στα λαπτοπ κυρίως είναι στανταρ; Βλέπω κάτι τύπους Μ?.. Τα σετάκια που έβαλα με καλύπτουν; Βασικά δε χρειάζομαι τόσα τεμάχια αλλά δε βρίσκω με λιγότερα. Τώρα έχω χάσει 4 βίδες από ένα λαπτοπ που άνοιξα και δε ξέρω τι τύπου είναι και εγω εψαχνα βιδες γιατι ειχα παρει ενα καινουριο ssd και ηθελα να τον βιδωσω στη συρταριερα του desktop αλλα δεν βρηκα εν τελει και το εβαλα ετσι....
Bitbit Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε 🤣α συνεχίσω??? https://www.trustpilot.com/review/fruugo.gr Ρώτησα πριν καν δω το site. Άστο καλύτερα 2 ώρες πριν, Titos301 είπε και εγω εψαχνα βιδες γιατι ειχα παρει ενα καινουριο ssd και ηθελα να τον βιδωσω στη συρταριερα του desktop αλλα δεν βρηκα εν τελει και το εβαλα ετσι.... Το έχω κάνει κι εγώ . Μέχρι και κρεμασμένο δίσκο έχω αφήσει παλαιότερα Ελπίζω μόνο αυτές οι βίδες να είναι αυτές που χρησιμοποιούνται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα