Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 818
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αν και δεν σχετίζεται άμεσα με το ΚΗ είπα να το γράψω εδώ (θα μπορούσε να μετακινηθεί και στην προοπτική της ηλεκτροκίνησης με την έννοια της επέκτασής της).
Είδα από το άρθρο για μισθώσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων ως μέτρο για την προώθησή της ηλεκτροκίνησης (https://www.gocar.gr/news/feed/50910,Ektakto_epidothseis_leasing_10_000_hlekt.html) ότι έχει βγει σε διαβούλευση (https://www.opengov.gr/consultations/?p=3988)το ¨Κοινωνικό και Κλιματικό Σχέδιο" που έχει μια δράση "Μ4: Πράσινη μετακίνηση για νοικοκυριά" που περιλαμβάνει:
Μ4.1: Η δράση για τη “Χρηματοδοτική μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων από ευάλωτα νοικοκυριά” στοχεύει στην παροχή δυνατότητας σε ευάλωτα νοικοκυριά που επί του παρόντος δεν διαθέτουν τα μέσα ή τα κίνητρα για τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα, να χρησιμοποιήσουν τέτοια οχήματα για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Η δράση θα συμβάλλει στη γεφύρωση του χάσματος προσιτότητας μεταξύ καθαρών και συμβατικών οχημάτων και θα ενισχύσει κυρίως ευάλωτα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν οχήματα για την κάλυψη των μεταφορικών τους αναγκών και δεν έχουν εύκολη προσβασιμότητα σε εναλλακτικούς και πιο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης. Η οικονομική υποστήριξη θα καταλήγει σε ένα σημαντικά μειωμένο μηνιαίο κόστος μίσθωσης για τα μεταφορικά ευάλωτα νοικοκυριά που θα συμμετέχουν και θα κάνουν χρήση των εργαλείων που προβλέπονται από τη συγκεκριμένη δράση. Ταυτόχρονα, θα υποστηριχθεί η επιτάχυνση της ανάπτυξης δημόσια προσβάσιμων υποδομών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα με σκοπό τη χρήση των παραπάνω οχημάτων από τα μεταφορικά ευάλωτα νοικοκυριά χωρίς λειτουργικούς περιορισμούς. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης εκτιμάται σε περισσότερα από €150 εκατομμύρια. 

Περιμένω την εξέλιξη του παραπάνω γιατί μίσθωση και ευάλωτα νοικοκυριά (ειδικά ο προσδιορισμός τους στη χώρα του μαύρου και αδήλωτου) μου προκαλούν το ενδιαφέρον.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, newlynx είπε

ευάλωτα νοικοκυριά

Όπως σωστά επισήμανες απευθύνεται πρωτίστως σε άτομα που διαθέτουν μαύρο χρήμα.  Διαφορετικά, κανένα ευάλωτο νοικοκυριό δεν έχει τη δυνατότητα να δίνει μηνιαία δόση για να καλύψει ένα πανάκριβο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. 

Μου θυμίζει το εξοικονομώ που απευθύνεται και αυτό σε ευάλωτα νοικοκυριά και ζητάει από τον ευάλωτο να βάλει από την τσέπη του 2000 αρχικά με την προοπτική να τα πάρει πίσω. 

Μπορεί να έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, πληθωρισμό στα ύψη και μισθούς χώμα αλλά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για ένα ευάλωτο νοικοκυριό σίγουρα είναι προτεραιότητα. Γτ τι περιμένει ένας φτωχός συμπολίτης μας; Να φορτίσει το Τέσλα για να πάει στο σουπερμάρκετ που θες 50 ευρώ για γάλα και τυρί....

Όλα βέβαια τα παραπάνω βγάζουν νόημα αν θυμηθούμε ότι ζούμε σε μια χώρα που εξυπηρετεί αποκλειστικά συμφέροντα βιομηχάνων, εισαγωγεων και εφοπλιστών. Και το ρεύμα θα ακριβυνει, και τα τρόφιμα θα πάνε στον Θεό, και οι μισθοί θα μείνουν στάσιμοι για 20 χρόνια και επιδότηση θα δώσω για ηλεκτρικό, ίντερνετ οπτικών ινών και άλλα τόσα ωραία που πάνε κατευθείαν στην τσέπη των αφεντικών.

• Like 7
  • Sad 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bill999r είπε

Όπως σωστά επισήμανες απευθύνεται πρωτίστως σε άτομα που διαθέτουν μαύρο χρήμα.  Διαφορετικά, κανένα ευάλωτο νοικοκυριό δεν έχει τη δυνατότητα να δίνει μηνιαία δόση για να καλύψει ένα πανάκριβο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. 

Μου θυμίζει το εξοικονομώ που απευθύνεται και αυτό σε ευάλωτα νοικοκυριά και ζητάει από τον ευάλωτο να βάλει από την τσέπη του 2000 αρχικά με την προοπτική να τα πάρει πίσω. 

Μπορεί να έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, πληθωρισμό στα ύψη και μισθούς χώμα αλλά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για ένα ευάλωτο νοικοκυριό σίγουρα είναι προτεραιότητα. Γτ τι περιμένει ένας φτωχός συμπολίτης μας; Να φορτίσει το Τέσλα για να πάει στο σουπερμάρκετ που θες 50 ευρώ για γάλα και τυρί....

Όλα βέβαια τα παραπάνω βγάζουν νόημα αν θυμηθούμε ότι ζούμε σε μια χώρα που εξυπηρετεί αποκλειστικά συμφέροντα βιομηχάνων, εισαγωγεων και εφοπλιστών. Και το ρεύμα θα ακριβυνει, και τα τρόφιμα θα πάνε στον Θεό, και οι μισθοί θα μείνουν στάσιμοι για 20 χρόνια και επιδότηση θα δώσω για ηλεκτρικό, ίντερνετ οπτικών ινών και άλλα τόσα ωραία που πάνε κατευθείαν στην τσέπη των αφεντικών.

Ακριβώς. Έχω εταιρεία, δεν παίρνω μερίσματα αλλά τα προσωπικά μου έξοδα τα κάνω μέσω αυτής. Πως θα κάνω leasing στο όνομα μου; Η λύση βρέθηκε. 

Πάντως αν πέσουμε σε ανάλογες τιμές που αναφέρει το άρθρο πχ τα 100€ της Γαλλίας σε εμάς γίνουν 50€ σίγουρα και κάποιο ευάλωτο νοικοκυριό θα μπορούσε να αλλάξει αυτοκίνητο. Ωστόσο στην Ελλάδα την ώρα που η δόση του leasing κοστίζει όσο και η δόση της αγοράς ενός αυτοκινήτου, γιατί να μην επιδοτηθεί απευθείας η αγορά ενός νέου και ίσως και με την υποχρεωτική απόσυρση ενός παλαιότερου ή τουλάχιστον να δίνει μόρια μία τέτοια απόσυρση.  Εδώ και πάλι μπορείς να πεις ότι το πρόγραμμα κοιτάει την τσέπη του καρχαρία και όχι να βοηθήσει τον ευάλωτο για άλλη μια φορά. 

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε

Έχουμε κάποια ανανεωμένη πληροφόρηση πότε ανακοινώνεται το νέο πρόγραμμα και τίθεται σε ισχύ;

Αντιπρόσωπος μου μετέφερε ότι δεν αναμένουν κάτι πριν το φθινόπωρο, αν και νομίζω ότι αυτό ήταν προσωπική πρόβλεψη και όχι επίσημη ενημέρωση.
Αλλά αν δούμε ότι
α. Καλοκαιράκι, διακοπές και παραλία
β. Οι πωλήσεις κρατούν παρά την έλλειψη επιδότησης (https://www.evstats.gr/el/data)
γ. Αναμονή για πάσα και κουπόνια στην έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο
θα καταλήξω ότι δεν μου φαίνεται ότι βιάζονται. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, newlynx είπε

Αντιπρόσωπος μου μετέφερε ότι δεν αναμένουν κάτι πριν το φθινόπωρο, αν και νομίζω ότι αυτό ήταν προσωπική πρόβλεψη και όχι επίσημη ενημέρωση.
Αλλά αν δούμε ότι
α. Καλοκαιράκι, διακοπές και παραλία
β. Οι πωλήσεις κρατούν παρά την έλλειψη επιδότησης (https://www.evstats.gr/el/data)
γ. Αναμονή για πάσα και κουπόνια στην έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο
θα καταλήξω ότι δεν μου φαίνεται ότι βιάζονται. 

Κατω απο 5% των πωλησεων μαϊου δεν το λες και καλα. Σέρνονται...

Δημοσ.
Στις 12/7/2025 στις 3:13 ΜΜ, basilis_k6 είπε

Κατω απο 5% των πωλησεων μαϊου δεν το λες και καλα. Σέρνονται...

Ναι αλλα το.μαιο.εγινε ρεκορ 15ετιας πώλησης γενικα αυτοκινητων..αρα δεν υπαρχει λογος τωρα να ενισχυσουν τις πωλήσεις ηλεκτρικων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...