manolis940 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 47 λεπτά πριν, malakudi είπε Δε βάζω πλυντήριο. Η κυβέρνηση προφανώς και φταίει. Όμως ενημέρωση γενικά υπήρχε, όπως εγώ ήμουν ενήμερος και δε προχώρησα μπορούσαν να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι. Κάποιοι ναι ξεγελάστηκαν, δεν ήταν ενημερωμένοι. Κάποιοι άλλοι απλώς ρίσκαραν, σκέφτηκαν πως δε θα τους αφήσουν απ' έξω. Ε αυτοί έχουν και το δικό τους μερίδιο ευθύνης, πως να το κάνουμε Λες απλώς βλακείες και μια χαρά πλυντήριο βάζεις ρίχνοντας το φταίξιμο σε εκείνον που εμπιστεύτηκε μία κρατική ιστοσελίδα και δεν έψαξε για παγίδες.
chek2fire Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου τι περιμένατε ρε παιδια. Σε αυτό το μπουρδέλο μόνο λαμογιές τύπου οπεκεπέ λειτουργούν άψογα. Εκεί τα οργανώνουν όλα στην πένα 3
malakudi Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 4 ώρες πριν, manolis940 είπε Λες απλώς βλακείες και μια χαρά πλυντήριο βάζεις ρίχνοντας το φταίξιμο σε εκείνον που εμπιστεύτηκε μία κρατική ιστοσελίδα και δεν έψαξε για παγίδες. Μπορώ κι εγώ να απαντήσω σε αυτό το στυλ, πχ αν εγώ λέω βλακείες εσύ λες ανοησίες. Όμως έτσι δε γίνεται κουβέντα. Η άποψή μου είναι πως όπως ενημερώθηκα και δε προχώρησα εγώ, έτσι μπορούσε να το κάνει ο καθένας με στοιχειώδη κριτική σκέψη. Η διαδικασία ήταν προβληματική και σε αυτό φταίει το κράτος. Αλλά και ο καθένας που ενώ είχε ενημερωθεί από τα διάφορα μέσα ότι τα κονδύλια έχουν εξαντληθεί προχώρησε σε αγορά αυτοκινήτου, έχει και το δικό του μερίδιο ευθύνης στο ότι τελικά δε θα πάρει επιδότηση. Ειδικά όταν είχε γίνει το ίδιο στο τέλος του ΚΗ2 και όσοι αγόρασαν ανάμεσα στα 2 προγράμματα μείνανε τελικά απ' έξω. 3
QuantumWanderer Δημοσ. 5 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου Πιστεύω ότι αν αφήσουμε λίγο τις αψιμαχίες εδώ μέσα, θα δούμε ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, σε όρους by-the-book. Από τη μία έχουν σε ένα βαθμό δίκιο όσοι λένε ότι «ήταν ανοιχτό το πρόγραμμα, ας το έκλειναν αν είχαν τελειώσει τα χρήματα». Από την άλλη, τα χρήματα είχαν τελειώσει, αυτό το ήξεραν όλοι - και ας το παίζουν ανήξεροι κάποιοι τώρα - και υπήρχε έντονη αβεβαιότητα για την τύχη του προγράμματος. Αυτό σήμαινει ότι όποιος αγόραζε σε εκείνη τη φάση που πρακτικά τελειώσαν και μετά, έπαιζε ρουλέτα στο αν θα πάρει τα χρήματα και το ήξερε. Δίνω σημαντική βάση στο «ήξερε». Αυτό σημαίνει ότι όποιος αγόρασε, πήρε ρίσκο και γνώριζε ότι παίζει ρουλέτα. Δεν τα λέω για να ρίξω ευθύνες, απλά κάνουμε ανάλυση της κατάστασης. Αρκετοί που δεν προχωρήσαμε σε αγορά ηλεκτρικού λόγω αυτής της έντονης αβεβαιότητας, επιλέξαμε να μη πάρουμε αυτό το ρίσκο. Πού καταλήγω στην ανάλυση; Ό,τι όση τρέλα ζούμε σε ένα διεφθαρμένο Κράτος που δεν τυγχάνει εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, άλλο τόσο ακούω λίγο «τρελίτσα» που τώρα ζητούν κάποιοι τα ρέστα γνωρίζοντας τη ρουλέτα στο Κράτος αυτό, και ομοίως και στο παρόν πρόγραμμα και όμως επέλεξαν να αγοράσουν και να περιμένουν να επιδοτηθούν. 1
manolis940 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 15 ώρες πριν, malakudi είπε Μπορώ κι εγώ να απαντήσω σε αυτό το στυλ, πχ αν εγώ λέω βλακείες εσύ λες ανοησίες. Όμως έτσι δε γίνεται κουβέντα. Η άποψή μου είναι πως όπως ενημερώθηκα και δε προχώρησα εγώ, έτσι μπορούσε να το κάνει ο καθένας με στοιχειώδη κριτική σκέψη. Η διαδικασία ήταν προβληματική και σε αυτό φταίει το κράτος. Αλλά και ο καθένας που ενώ είχε ενημερωθεί από τα διάφορα μέσα ότι τα κονδύλια έχουν εξαντληθεί προχώρησε σε αγορά αυτοκινήτου, έχει και το δικό του μερίδιο ευθύνης στο ότι τελικά δε θα πάρει επιδότηση. Ειδικά όταν είχε γίνει το ίδιο στο τέλος του ΚΗ2 και όσοι αγόρασαν ανάμεσα στα 2 προγράμματα μείνανε τελικά απ' έξω. Σου τεκμηρίωσα ήδη και λες τα ίδια και τα ίδια σκεπτόμενος την πάρτη σου δήθεν και καλά ότι είναι άδικο που πήραν όσοι πήραν χρήματα ή θα έπερναν ενώ έχουν τελειώσει τα χρήματα. Πιο λογική πεντάχρονου και να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα..... Τι να συζήτηση να κάνεις πάνω σε αυτό; Τέλος πάντων δεν χρειάζεται να πάει παρακάτω. 12 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε Από την άλλη, τα χρήματα είχαν τελειώσει, αυτό το ήξεραν όλοι - και ας το παίζουν ανήξεροι κάποιοι τώρα - και υπήρχε έντονη αβεβαιότητα για την τύχη του προγράμματος. Αυτό σήμαινει ότι όποιος αγόραζε σε εκείνη τη φάση που πρακτικά τελειώσαν και μετά, έπαιζε ρουλέτα στο αν θα πάρει τα χρήματα και το ήξερε. Δίνω σημαντική βάση στο «ήξερε». Αυτό σημαίνει ότι όποιος αγόρασε, πήρε ρίσκο και γνώριζε ότι παίζει ρουλέτα. Δεν τα λέω για να ρίξω ευθύνες, απλά κάνουμε ανάλυση της κατάστασης. Όσα λέω δεν τα λέω σαν λόγια του αέρα. Αυτό το ήξεραν όλοι δεν παίζει! Επειδή πήρα αυτοκίνητο τον προηγούμενο Ιανουάριο και επειδή ήρθε πολλές φορές η συζήτηση με διάφορους γνωστούς για το αυτοκίνητο κάποια στιγμή πήγαινε και στην επιδότηση και πήγαινε κάπως έτσι. Φίλος: Εεεε θα πάρω και τα 6500€ από το πρόγραμμα και θα μου βγει 20000€ Εγώ: Δεν θα πάρεις έχουν τελειώσει τα χρήματα και δεν έχει ανακοινωθεί αν θα μπουν άλλα. Φίλος: Μα αφού το πρόγραμμα είναι ανοιχτό κοίτα εδώ στο κινητό. Εγώ: Ναι αλλά αν κάνεις τα x,y,z βήματα θα σου βγάλει "προσπαθήστε ξανά αργότερα" Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν κάποιο γνωστό με ηλεκτρικό και δεν το έφερνε η συζήτηση και πήγαινε σε ένα μαμάκα έμπορα μια χαρά θα μπορούσε να τον εξαπατήσει με τις ευλογίες του κράτους. Γι αυτό επιμένω σε όλο αυτό το τσουβάλιασμα. Είμαστε πολλοί λίγοι όσοι καθόμαστε και μπαίνουμε σε τέτοιες συζητήσεις και ενημερονώμαστε για το τι παίζει. Κοιτάξτε μόνο πόσοι έχουν συνδρομή σε αυτό το θέμα αυτή την στιγμή: 4
bill999r Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Ρε παιδιά είστε σοβαροί; Φταίει ο αγοραστής όταν μέχρι πριν ένα μήνα οι αντιπροσωπείες διαφήμιζαν τιμή με επιδότηση; Φταίει ο αγοραστής που δεν δοκιμάσε εκ των προτέρων την πλατφόρμα του υπουργείου για να δει ότι στο 3 βήμα σου λέει ξαναπροσπάθησε αργότερα; Φταίει ο αγοραστής που δεν μπαίνει insomnia να κάνει οικονομική ανάλυση και υπολογισμούς για να δει αν φτάνουν τα κονδύλια; Στο μόνο που φταίει ο αγοραστής είναι ότι κάθεται εδώ σε ένα διεφθαρμένο κράτος, πληρώνει φόρους και περιμένει ανταποδοτικοτητα και δικαιοσύνη. Εκεί ναι φταίει. Ότι εμπιστεύεται λαμόγια που αποδεδειγμένα ότι μέτρα - προγράμματα και να βγάλουν θα είναι για τον κλέψουν και να τα πάρουν οι τράπεζες και τα καρτέλ. 9 1
igiot Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Συνυπογράφω και ξαναγράφω και τη δικιά μου περίπτωση. Που πλήρωσα, παρέλαβα, έκανα όλη τη διαδικασία, έμπλεξα και ταλαιπωρήθηκα με το ΔΕΔΔΗΕ για να μπει ο φορτιστής σωστά με όλη τη συνοδευτική χαρτούρα (και με εξτρά κόστος για μένα) και όταν "εγκρίθηκε" και μετά από 9 μήνες περίπου αποφασίσαν να στείλουν τα λεφτά, ζητήσαν τις ενημερότητες που στην αρχή δεν μπορούσα να βγάλω γιατί ΑΥΤΟΙ δεν δίναν όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν αλλά τα ΕΧΑΣΑ όλα γιατί δεν ανταποκρίθηκα σε ένα μήνα στο email που ΔΕΝ έλαβα ποτέ. Φταίω; έπρεπε για ένα χρόνο να είμαι πάνω απ' την πλατφόρμα να τσεκάρω; Μάλλον φταίω που εμπιστεύτηκα ότι κάτι τόσο απλό όσο ένα email θα δούλευε σωστά. Και φυσικά στην ελλάδα 2.0 στα "τέτοια" μας, χάσατε... Εγώ δεν ξαναπιστεύω λέξη απ' ότι ακούω. 3
bill999r Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 1 ώρα πριν, igiot είπε Συνυπογράφω και ξαναγράφω και τη δικιά μου περίπτωση. Που πλήρωσα, παρέλαβα, έκανα όλη τη διαδικασία, έμπλεξα και ταλαιπωρήθηκα με το ΔΕΔΔΗΕ για να μπει ο φορτιστής σωστά με όλη τη συνοδευτική χαρτούρα (και με εξτρά κόστος για μένα) και όταν "εγκρίθηκε" και μετά από 9 μήνες περίπου αποφασίσαν να στείλουν τα λεφτά, ζητήσαν τις ενημερότητες που στην αρχή δεν μπορούσα να βγάλω γιατί ΑΥΤΟΙ δεν δίναν όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν αλλά τα ΕΧΑΣΑ όλα γιατί δεν ανταποκρίθηκα σε ένα μήνα στο email που ΔΕΝ έλαβα ποτέ. Φταίω; έπρεπε για ένα χρόνο να είμαι πάνω απ' την πλατφόρμα να τσεκάρω; Μάλλον φταίω που εμπιστεύτηκα ότι κάτι τόσο απλό όσο ένα email θα δούλευε σωστά. Και φυσικά στην ελλάδα 2.0 στα "τέτοια" μας, χάσατε... Εγώ δεν ξαναπιστεύω λέξη απ' ότι ακούω. Λυπάμαι πολύ φίλε μου που πραγματικά άδικα έχασες τόσα χρήματα. Ευτυχώς, η δική μου εμπειρία ήταν λιγότερο ζημιογόνα. Έκανα το εξοικονομώ 2021 στο όνομα της μάνας μου. Πλήρωσα τακτοποιήσεις, μηχανικούς, ενεργειακά πιστοποιητικά και πόσα ακόμα. Τα περισσότερα σύμφωνα με το πρόγραμμα αλλά και με τα λεγόμενα των μηχανικών θα τα έπαιρνα πίσω. Να σημειώσω ότι η χαμηλοσυνταξιουχος μάνα μου δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να καλύψει αυτά τα κόστη και τις αμοιβές ώστε να καταφέρει να ξεκινήσει τις εργασίες. Τελικά τον Ιούλιο του 2025 που έλαβα τα λεφτά των αμοιβών μου έλειπαν 750 ευρώ από αυτά που είχα δώσει. Επικοινώνησα με τράπεζα αλλά τίποτα, κοιτούσα τις κινήσεις και έβλεπα ότι έμπαιναν κ έβγαιναν λεφτά τα οποία δεν αναγράφονταν σε ποιο λογαριασμό πήγαν. Τελικά μίλησα με τον μηχανικό κ μου είπε ότι τα πήρε αυτός. Στην επόμενη ερώτηση μου για την αρχική συνεννόηση ότι θα τα έπαιρνα πίσω μου απάντησε ότι παρεξήγησα. Καταλάβατε;;; Ξέρω ότι είναι οφ τοπικ και τα οικονομικά μεγέθη απέχουν αλλά ρε παιδιά ο καθένας μέχρι εκεί που φτάνει. Τα οικονομικά όχι ηλεκτρικό δεν μου επιτρέπουν αλλά ούτε ηλεκτρικό τσιγάρο. Αλλά προσπάθησα να αναβαθμίσω λίγο το πατρικό μου για την καλύτερη διαβίωση της μάνας μου και όλοι έβγαλαν λεφτά, ενώ εγώ έχασα. Εννοείται πώς δεν ξαναμπλεκω με τέτοια αμφίβολα προγράμματα. Αν υπάρξει κάτι ξεκάθαρο στο μέλλον από άλλη κυβέρνηση ίσως. Δηλαδή το αμάξι κάνει τόσα, έχεις τόση έκπτωση και τέρμα. Ούτε δώσε λεφτά μπροστά, ούτε θα έχεις να λαμβάνεις.... 1
james01gr Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Στις 5/8/2025 στις 8:45 ΠΜ, malakudi είπε Δεν άφηνε τίποτα ανοικτό, δε δεχόταν αιτήσεις γιατί είχαν τελειώσει τα χρήματα. Η πλατφόρμα έμενε ανοικτή γιατί κατά καιρούς κάποιες αιτήσεις που είχαν περάσει ακυρώνονταν και δημιουργούταν διαθέσιμο υπόλοιπο. Όποιος είχε την ελάχιστη κριτική σκέψη καταλάβαινε πως πιθανότατα δε θα μπουν άλλα χρήματα. Όσοι "ξεγελάστηκαν" από πωλητές ας μηνύσουν τους πωλητές. Εφόσον είναι όπως τα λες, τότε το υπουργείο ανάπτυξης έπρεπε να ρίχνει πρόστιμα σε όλες τις εταιρείες αυτοκινήτων που διαφήμιζαν σε τηλεόραση, ραδιο, στις σελίδες τους κτλ την κρατική επιδότηση ως εξαπάτηση των καταναλωτών. Δεν είναι θέμα κριτικής σκέψης, είναι θέμα πως όσο κάτι είναι ανοικτό, τότε λειτουργεί.
igiot Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Τι θα έλεγες και στον πρωθυπουργό και λοιπούς υπουργούς; Που χρησιμοποιούσε τη λέξη "επιδότηση". Είναι επιδότηση αυτό; Αν και εφόσον ευθυγραμμίζονται τα άστρα; Καζίνο ήταν. Να μην ανοίξω την κουβέντα που δινόταν ρολόι επιδοτήσεις. Δεν θέλω να το κάνω πολιτικό το θέμα αλλά το έχω πάρει προσωπικά το θέμα και καλά κάνω. 2
malakudi Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Δε θεωρώ τον εαυτό μου πιο έξυπνο από τους άλλους. Πως εγώ ήμουν βέβαιος πως απ' όταν τελείωσαν τα χρήματα δε θα έπαιρνε άλλος επιδότηση και όλοι οι άλλοι "εξαπατήθηκαν"; Anyway καλή τύχη με αγωγές να καταφέρετε να πάρετε τα χρήματα αλλά προσωπικά δε το βλέπω να συμβαίνει. 2
james01gr Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Στις 5/8/2025 στις 9:43 ΠΜ, manolis940 είπε Έτσι μάλιστα αφού υπάρχει η προέγκριση θα μπορούσε και το ποσό να πηγαίνει αμέσως στον πωλητή του αυτοκινήτου και όχι να χρειάζεται να εξοφλήσεις πρώτα όλο το ποσό και μετά να πάρεις τα χρήματα πίσω και φυσικά να δανειστείς μικρότερο ποσό και να πληρώσεις και λιγότερους τόκους. Πιστεύω πως ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει πληρώσει τα αλλάζω συσκευή και και δεν γνωρίζω εάν οι εισαγωγείς αυτοκινήτων θα ήθελαν να δίνουν πίστωση στο κράτος. Γιατί στις επιχειρήσεις δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο. Δυο τρία χρόνια χρωστούμενα. Εδώ πληρώσανε πριν ένα μήνα το μεταφορικό ισοδύναμο του πρώτου εννιαμηνου του 2024. Έναν χρόνο και παραπάνω μέσα δλδ...
malakudi Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Και γι' αυτούς που λένε θα πάνε στην ΕΕ και θα δικαιωθούν εκεί, το πρόγραμμα ΚΗ3 δεν έχει καμία σχέση με ΕΕ. Άλλωστε η ΕΕ ευθύνεται που δεν εφαρμόστηκε σε χώρα της ΕΕ απαλλαγή ΦΠΑ για τα ηλεκτρικά, που θα ήταν και το πιο λογικό μέτρο "επιδότησης". Στη Νορβηγία αυτό ακριβώς εφαρμόστηκε, αλλά η Νορβηγία δεν είναι στην ΕΕ
manolis940 Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 7 λεπτά πριν, james01gr είπε Πιστεύω πως ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει πληρώσει τα αλλάζω συσκευή και και δεν γνωρίζω εάν οι εισαγωγείς αυτοκινήτων θα ήθελαν να δίνουν πίστωση στο κράτος. Γιατί στις επιχειρήσεις δουλεύουν με αυτόν τον τρόπο. Δυο τρία χρόνια χρωστούμενα. Εδώ πληρώσανε πριν ένα μήνα το μεταφορικό ισοδύναμο του πρώτου εννιαμηνου του 2024. Έναν χρόνο και παραπάνω μέσα δλδ... Δεν είναι τόσο μεγάλα τα διαστήματα πληρωμής που να φτάνουν τα 3 χρόνια. Γύρω στους 3 με 6 μήνες είναι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το γνωρίζω από κολλητό που κάνει μελέτες και εγκαταστάσεις συστημάτων θέρμανσης και ψύξης.
basilis_k6 Δημοσ. Τετάρτη στις 05:12 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:12 μμ αναρωτιεμαι αυτοι που εμειναν εξω αλλα εχουν χαρτι αποσυρσης θα χασουν και τα 500 ευρω απο το νεο προγραμμα?!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα