Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kats6033 είπε

Καλησπέρα φίλε!

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Το κατάφερα με εκτύπωση όλης της σελίδας κι αποθήκευση ως pdf, αλλιώς το ecos invoicing με στεναχωρούσε.

Βέβαια, μίλησα και με την εξυπηρέτηση του ΚΗ και μου είπε ο άνθρωπος ότι την απόδειξη την έχει δεχτεί ήδη ο αξιολογητής, γιατί όπως αναφέρεις κι εσύ, μέσω του αριθμού πλαισίου μπορούν να δουν ότι το αυτοκίνητο είναι στο όνομά μου. Την έχω και την ολοκληρωμένη απόδειξη ωστόσο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Τώρα αναρωτιέμαι αν, εφόσον την έπιασε αξιολογητής πρώτη φορά, πιάνεται ως εξαρχής υποβολή και θα περιμένω πάλι ενάμιση μήνα για να δουν αν τα δικαιολογητικά είναι εντάξει τώρα.

Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση! 🤘

Απίστευτο. Το Ελληνικό δημόσιο λειτούργησε βάση λογικής :P 

• Απαντ. 936
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 22/6/2025 στις 7:21 ΜΜ, Kats6033 είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Γρήγορη ερώτηση: κατάφερα να υποβάλλω την αίτησή μου τον Μάιο. Πριν λίγες μέρες μου ζητήθηκαν κάποιες τροποποιήσεις, τις οποίες έκανα κι υπέβαλλα ξανά την αίτηση. Ωστόσο, παρατήρησα εκ των υστέρων ότι η απόδειξη που έχω ανεβάσει στο σύστημα, δεν αναφέρει το όνομά μου και τον ΑΦΜ μου. Αναφέρει ημερομηνία, Α/Α και σειρά, όπως και τον αριθμό πλαισίου. Η απόδειξη αυτή μου στάλθηκε από το ecos invoicing, όπου αν τη δω online γράφει τα στοιχεία μου. Όταν την αποθήκευσα ως pdf, τα αφαίρεσε για κάποιο λόγο 

Η ερώτηση τώρα: Ο αξιολογητής δε θα ζητούσε και διαφορετική απόδειξη, όταν μου γύρισε πίσω την αίτηση για τις τροποποιήσεις; Κι αν το δει τώρα ας πούμε, και δεν του κάνει, θα μου ακυρώσει την αίτηση ή θα ζητήσει την απόδειξη με τα στοιχεία εμφανή;

Να σημειωθεί ότι έχω ανεβάσει την σύμβαση δανείου, η οποία αναφέρει τον αριθμό πλαισίου που αγοράστηκε και φυσικά το όνομά μου, ΑΦΜ κλπ.

Έχει καμιά ιδέα κανείς;

Ευχαριστώ πολύ!

Ήρθε και σε μένα η ειδοποίηση για τις ενημερότητες.

Στο Α/Α βάζω τον αριθμό τιμολογίου?

Γιατί κάπου είδα ότι βάζουμε τον κωδικό της αίτησης για το ΚΗ3 (?)

image.png.83cdc4280696b8b970ec33f32a31651c.png

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Το αμάξι το πήρες τώρα. Σίγουρα δεν έχει MARK το παραστατικό αγοράς; Έστω και σε QR Code; Αν ναι τότε ναι βάζεις τον Αριθμό του παραστατικού. Στην σειρά βάζεις αυτό που συνήθως γράφεται πίσω απ' τον αριθμό και πιθανών είναι κάτι σε "ΑΛΠ" μπορεί βέβαια να έχει και κάνα extra νούμερο ή να έχει και μόνο νούμερο.

Και εμένα πάντως σήμερα μου ήρθε η ενημέρωση οπότε φαντάζομαι σε όλους όσους καταθέσαμε κατά τον Φεβρουάριο θα έχει έρθει. Όποιος δεν έχει λάβει email καλό είναι να ρίξει μία ματιά στην σελίδα του προγράμματος !

Κάτι ακόμα. Δεν γνωρίζω αν η φορολογική ενημερότητα γράφει και ώρα έκδοσης πέραν από ημερομηνία. Για να μην έχω μπερδέματα με αυτό που γράφει στις οδηγίες

Αναφορά σε κείμενο

Σας επισημαίνουμε ότι οι φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες θα πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη από τη λήψη του παρόντος μηνύματος.

Πληροφοριακά για όποιον ενδιαφέρετε, ολόκληρο το μήνυμα που έλαβα:

Spoiler

Η αίτηση σας βρίσκεται σε κατάσταση υποβολής φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Παρακαλούμε να υποβάλλετε στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης, εντός προθεσμίας επτά (7) ημερολογιακών ημερών, τα σχετικά αρχεία και να συμπληρώσετε τα απαιτούμενα στοιχεία στα πεδία που εμφανίζονται.
Η αιτιολογία για την φορολογική ενημερότητα πρέπει να είναι «Για είσπραξη χρημάτων από φορείς της Κεντρικής Διοίκησης» και για την ασφαλιστική ενημερότητα «Για την είσπραξη εκκαθαρισμένων απαιτήσεων από το Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των εξαγωγικών επιτοκίων (άρθρα 39 παρ. 7 του Ν.2065/92 και 59 Ν. 2676/99), με τον όρο της παρακράτησης ποσού ΜΗΔΕΝ (0,00) € από κάθε ποσό που θα του/της καταβληθεί».
Σας επισημαίνουμε ότι οι φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες θα πρέπει να έχουν ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη από τη λήψη του παρόντος μηνύματος.
Επιπλέον, στην περίπτωση επιχειρήσεων που αιτούνται περισσότερα του ενός οχήματα, να εκδίδουν μόνο μια φορολογική ενημερότητα για το συνολικό ποσό της επιδότησης.
Οδηγίες για την συμπλήρωση των υποχρεωτικών πεδίων για την έκδοση της φορολογικής ενημερότητας:
Στο πεδίο ΑΦΜ θα συμπληρώσετε Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με ΑΦΜ 090310533, Δ.Ο.Υ. Χολαργού, το ποσό με το οποίο έχει εγκριθεί η αίτησή σας.
Επιπλέον, Απαραίτητη Προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης της φορολογικής ενημερότητας είναι να συμπληρωθεί μία εκ των δύο παρακάτω (Α ή Β) επιλογή.
Α) Το πεδίο που αφορά τον Μοναδικό Κωδικό Καταχώρισης (ΜΑΡΚ) της εφαρμογής myDATA, θα καταχωρηθεί η σειρά που αναγράφεται στο τιμολόγιο αγοράς καθώς και η ημερομηνία έκδοσής του.
Β) Εναλλακτικά (εφόσον δεν υπάρχει ΜΑΡΚ), το πεδίο συμπληρώνεται με την σειρά ή αριθμός αναφοράς που αναγράφεται στο τιμολόγιο / απόδειξη Δελτίου Αποστολής.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, manolis940 είπε

Το αμάξι το πήρες τώρα. Σίγουρα δεν έχει MARK το παραστατικό αγοράς; Έστω και σε QR Code; Αν ναι τότε ναι βάζεις τον Αριθμό του παραστατικού. Στην σειρά βάζεις αυτό που συνήθως γράφεται πίσω απ' τον αριθμό και πιθανών είναι κάτι σε "ΑΛΠ" μπορεί βέβαια να έχει και κάνα extra νούμερο ή να έχει και μόνο νούμερο.

Και εμένα πάντως σήμερα μου ήρθε η ενημέρωση οπότε φαντάζομαι σε όλους όσους καταθέσαμε κατά τον Φεβρουάριο θα έχει έρθει. Όποιος δεν έχει λάβει email καλό είναι να ρίξει μία ματιά στην σελίδα του προγράμματος !

Κάτι ακόμα. Δεν γνωρίζω αν η φορολογική ενημερότητα γράφει και ώρα έκδοσης πέραν από ημερομηνία. Για να μην έχω μπερδέματα με αυτό που γράφει στις οδηγίες

Πληροφοριακά για όποιον ενδιαφέρετε, ολόκληρο το μήνυμα που έλαβα:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Η αίτηση σας βρίσκεται σε κατάσταση υποβολής φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Παρακαλούμε να υποβάλλετε στο πληροφοριακό σύστημα της δράσης, εντός προθεσμίας επτά (7) ημερολογιακών ημερών, τα σχετικά αρχεία και να συμπληρώσετε τα απαιτούμενα στοιχεία στα πεδία που εμφανίζονται.
Η αιτιολογία για την φορολογική ενημερότητα πρέπει να είναι «Για είσπραξη χρημάτων από φορείς της Κεντρικής Διοίκησης» και για την ασφαλιστική ενημερότητα «Για την είσπραξη εκκαθαρισμένων απαιτήσεων από το Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των εξαγωγικών επιτοκίων (άρθρα 39 παρ. 7 του Ν.2065/92 και 59 Ν. 2676/99), με τον όρο της παρακράτησης ποσού ΜΗΔΕΝ (0,00) € από κάθε ποσό που θα του/της καταβληθεί».
Επιπλέον, στην περίπτωση επιχειρήσεων που αιτούνται περισσότερα του ενός οχήματα, να εκδίδουν μόνο μια φορολογική ενημερότητα για το συνολικό ποσό της επιδότησης.
Οδηγίες για την συμπλήρωση των υποχρεωτικών πεδίων για την έκδοση της φορολογικής ενημερότητας:
Στο πεδίο ΑΦΜ θα συμπληρώσετε Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με ΑΦΜ 090310533, Δ.Ο.Υ. Χολαργού, το ποσό με το οποίο έχει εγκριθεί η αίτησή σας.
Επιπλέον, Απαραίτητη Προϋπόθεση για να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης της φορολογικής ενημερότητας είναι να συμπληρωθεί μία εκ των δύο παρακάτω (Α ή Β) επιλογή.
Α) Το πεδίο που αφορά τον Μοναδικό Κωδικό Καταχώρισης (ΜΑΡΚ) της εφαρμογής myDATA, θα καταχωρηθεί η σειρά που αναγράφεται στο τιμολόγιο αγοράς καθώς και η ημερομηνία έκδοσής του.
Β) Εναλλακτικά (εφόσον δεν υπάρχει ΜΑΡΚ), το πεδίο συμπληρώνεται με την σειρά ή αριθμός αναφοράς που αναγράφεται στο τιμολόγιο / απόδειξη Δελτίου Αποστολής.

Εχει μαρκ αλλα δε το δεχεται.

Διαβασα πως το μαρκ το δεχεται μονο σε περιπτωση επαγγελματικου αφμ (?)

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Εχει μαρκ αλλα δε το δεχεται.

Διαβασα πως το μαρκ το δεχεται μονο σε περιπτωση επαγγελματικου αφμ (?)

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δοκιμαστικά που πήγα να βγάλω ενημερότητα το μαρκ δε το δεχόταν για κανέναν λόγο.

8 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Για τα στοιχεία τίτλου πληρωμής είδα ότι η απόδειξη που ανέβασα και στο σύστημα είχε πεδία που έγραφαν Α/Α, σειρά και φυσικά ημερομηνία. Έτσι δεχόταν να βγει η ενημερότητα. Με μαρκ ούτε για αστείο.

Αν κάποιος το κατάφερε, ας ρίξει τα φώτα του 🙌

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Kats6033 είπε

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δοκιμαστικά που πήγα να βγάλω ενημερότητα το μαρκ δε το δεχόταν για κανέναν λόγο.

Για τα στοιχεία τίτλου πληρωμής είδα ότι η απόδειξη που ανέβασα και στο σύστημα είχε πεδία που έγραφαν Α/Α, σειρά και φυσικά ημερομηνία. Έτσι δεχόταν να βγει η ενημερότητα. Με μαρκ ούτε για αστείο.

Εγώ για σιγουριά θα βγάλω τις ενημερώτητες αύριο και θα σας πω, για να είναι σίγουρα η ημερομηνία μεταγενέστερη. Η αλήθεια είναι πως αν πάρουμε κατά γράμμα τα όσα έλεγε το κείμενο που παρέθεσα και επικεντρωθούμε στο παρακάτω: 

μάλλον αναφέρετε μόνο στις πωλήσεις επαγγελματικών. 

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Εγώ για σιγουριά θα βγάλω τις ενημερώτητες αύριο και θα σας πω, για να είναι σίγουρα η ημερομηνία μεταγενέστερη. Η αλήθεια είναι πως αν πάρουμε κατά γράμμα τα όσα έλεγε το κείμενο που παρέθεσα και επικεντρωθούμε στο παρακάτω: 

μάλλον αναφέρετε μόνο στις πωλήσεις επαγγελματικών. 

Παρένθεση για την ασφαλιστική ενημερότητα, σε περίπτωση που σου χρειαστεί. Στην πλατφόρμα του e-efka, όταν κάνεις την αίτηση, είναι λίγο παραπλανητικό. Επιλέγεις την πρώτη επιλογή ("Είσπραξη Εκκαθαρισμένων Απαιτήσεων ποσού άνω των 3.000€ ανά εκκαθαρισμένη απαίτηση:*", και μετά, αφού εκδοθεί, λέει ακριβώς την αιτιολογία που λέει και το μήνυμα που έλαβες("Για την είσπραξη εκκαθαρισμένων απαιτήσεων από το Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των εξαγωγικών επιτοκίων (άρθρα 39 παρ. 7 του Ν.2065/92 και 59 Ν. 2676/99), με τον όρο της παρακράτησης ποσού ΜΗΔΕΝ (0,00) € από κάθε ποσό που θα του/της καταβληθεί").

Το λέει μετά, αφού εκδοθεί η ενημερότητα. Με το καλό κιόλας!

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Kats6033 είπε

Τα κατάφερα!

Έβαλα αυτά που είπες κι εσύ, και κατέβασα τις ενημερότητες.

Τις δέχτηκαν και μου άλλαξαν το status σε "προς πληρωμή"

Δημοσ.

Έχουμε καμία εικόνα πόσο καιρό κάνει η πληρωμή από όταν πάει σε προς πληρωμή? 

Ειμαι από τις 8/5 που πήρε status προς πληρωμή να περιμένω κάτι σχετικά σύντομα? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, imr είπε

Έχουμε καμία εικόνα πόσο καιρό κάνει η πληρωμή από όταν πάει σε προς πληρωμή? 

Ειμαι από τις 8/5 που πήρε status προς πληρωμή να περιμένω κάτι σχετικά σύντομα? 

06 Μαΐ 2025, 08:16:28 - Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ.

30 Μαΐ 2025, 12:19:43 - Η κατάσταση της αίτησής σας ......... έχει αλλάξει Από: Προς Πληρωμή Σε: Πληρωμή ΔΙΑΣ

06 Ιουν 2025, 09:12:29 - Η κατάσταση της αίτησής σας ........ έχει αλλάξει Από: Πληρωμή ΔΙΑΣ Σε: Ολοκληρωμένη

• Like 3
Δημοσ.
5 minutes ago, FanisK93 said:

06 Μαΐ 2025, 08:16:28 - Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑΞΕ ΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ.

30 Μαΐ 2025, 12:19:43 - Η κατάσταση της αίτησής σας ......... έχει αλλάξει Από: Προς Πληρωμή Σε: Πληρωμή ΔΙΑΣ

06 Ιουν 2025, 09:12:29 - Η κατάσταση της αίτησής σας ........ έχει αλλάξει Από: Πληρωμή ΔΙΑΣ Σε: Ολοκληρωμένη

Οποτε μαλλον πρεπει να τους παρω γιατι σαν να εχει καθυστερησει

Δημοσ.

Εμένα από 4 Απριλίου είναι κολλημένο στο προς πληρωμή 

14 hours ago, imr said:

Οποτε μαλλον πρεπει να τους παρω γιατι σαν να εχει καθυστερησει

Έχουν κάποιο τηλέφωνο?

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, tutuyo said:

Εμένα από 4 Απριλίου είναι κολλημένο στο προς πληρωμή 

Έχουν κάποιο τηλέφωνο?

Όταν έπρεπε να ξανά ανεβάσω τις αποδείξεις ήταν αρκετά εξυπηρετικοι

Για την τηλεφωνική υποβολή ερωτημάτων, σχετικών με τη χρήση της ψηφιακής υπηρεσίας, επικοινωνήστε με τον ακόλουθο τηλεφωνικό αριθμό καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:30 έως τις 17:30:

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ το έκανα χθες εν τέλη χωρίς ΜΑΡΚ. Είναι στην "αξιολόγηση ενημερωτήτων" 

Όσον αφορά το τηλέφωνο δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Ζητήστε διεύθυνση και στείλτε λάδι απ' το χωριό. 

Δημοσ.
Στις 20/6/2025 στις 7:28 ΜΜ, basilis_k6 είπε

αν εχω καταλαβει καλα με το νεο προγραμμα δεν θα υπαρχει δεξαμενη χρηματων του τυπου "οποιος προλαβε τον κυριο ειδε"

απλα θα κανεις αιτηση και εφοσον εισαι εντος χρονικου πλαισιου (και οχι χρηματικου πλεον) θα παιρνεις την επιδοτηση. το ποσο αλλωστε ειναι επιτηδες τοσο μικρο για να μειωθει αρκετα και ο ογκος αιτησεων. η αποσυρση ειναι μηδαμινη, σχεδον οτιδηποτε εχει ροδες πιανει παραπανω και τα 3κ ειναι ψιχουλα για οποιονδηποτε κοιταει αμαξια που δεν ειναι κινεζικα και μικρα. 

Δε νομίζω να μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα χωρίς προϋπολογισμό με απλά ανοικτά τα χρήματα για όσα έρθουν. Καταλαβαίνεις έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...