Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 957
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε

Αυτή την εβδομάδα βλέπω άρχισε σιγά-σιγά να ροκανίζεται το ποσό από τα περίπου 6.300.000 που είχε φτάσει στα οχήματα ιδιωτών.

https://kinoumeilektrika3.gov.gr/ilektrokinisi3/

Είναι πάντως λογικό να μην εξαφανιστεί μέσα σε λίγες μέρες όπως έγινε τον Φλεβάρη όπου υπήρχε τεράστια αναμονή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχαν άτομα που είχαν αγοράσει τον Σεπτέμβριο του 2024 που ακόμη τα χρήματα ήταν λίγα αν θυμάμαι καλά, δεν είχαν προλάβει να μαζέψουν τα χαρτιά και κατέθεσαν Φευβρουάριο που μπήκαν πάλι τα χρήματα.

Τώρα το υπουργείο πέταξε έξω όλους ουσιαστικά τους αγοραστές του Μαρτίου έως του Ιουνίου οπότε δεν υπήρχε και τεράστια λίστα αναμονής.
Σε συνδιασμό φυσικά ότι δεν έχει πληρώσει και ο ΟΠΕΚΕΠΕ πως περιμένουμε να γίνουν νέες ταξινομήσεις οχημάτων; :P 

Επεξ/σία από manolis940
  • Haha 1
Δημοσ.
Στις 19/9/2025 στις 2:24 ΜΜ, Socratis_g είπε

Υπάρχει κάποιος με αίτηση εγκεκριμένη προς πληρωμή, να έχει υποβάλει ενημερότητες και να πληρώθηκε? 

Εγώ πάντως 3 μήνες περίπου περιμένω να μου ζητήσουν ενημερότητες, από τις 24 Ιουνίου.

• Like 2
Δημοσ.

Οκ. Εγώ την υπέβαλα και πήρε έγκριση τον Αύγουστο. Έχω μέλλον.

Εσένα λογικά πρέπει να είναι για το προηγούμενο πρόγραμμα ΚΗ που εξοφλούσε 9κ?

Δημοσ.

Τα 9K τελειώσανε στην αρχή του χρόνου. Από τον Ιούνιο ξεκίνησε πάλι το πρόγραμμα με την ίδια ονομασία ΚΗ3 αλλά με 3Κ. (Και αφήνοντας ξεκρέμαστους όσους είχαν πάρει BEV ενδιάμεσα...)

Δημοσ.

Όπως έχω ξαναπεί οποίος θέλει να πάρει ηλεκτρικό καλύτερα να μην υπολογίζει την επιδοτηση. 

Αν τυχόν κάτσει και την παρει τη δει απλά σαν μπονους

• Like 1
Δημοσ.

Το υπάρχον πρόγραμμα ΚΗ3, με την ανανέωση που πήρε τον Ιούλιο, είναι σε ισχύ μέχρι και το Δεκέμβριο του 2025.

Από το 2026 τί πιστεύουμε ότι θα γίνει με τέτοια προγράμματα;

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Socratis_g είπε

Οκ. Εγώ την υπέβαλα και πήρε έγκριση τον Αύγουστο. Έχω μέλλον.

Εσένα λογικά πρέπει να είναι για το προηγούμενο πρόγραμμα ΚΗ που εξοφλούσε 9κ?

Σωστά, εμένα αφορά την προηγούμενη εκδοχή του προγράμματος.

11 ώρες πριν, sattack είπε

Τα 9K τελειώσανε στην αρχή του χρόνου. Από τον Ιούνιο ξεκίνησε πάλι το πρόγραμμα με την ίδια ονομασία ΚΗ3 αλλά με 3Κ. (Και αφήνοντας ξεκρέμαστους όσους είχαν πάρει BEV ενδιάμεσα...)

Είμαι από τους τυχερούς που πέρασε αίτηση με τους προηγούμενους όρους χρηματοδότησης, με όχημα που αγόρασα το Μάιο. Οπότε τώρα περιμένω…

Δημοσ.
Στις 20/9/2025 στις 10:36 ΜΜ, QuantumWanderer είπε

Το υπάρχον πρόγραμμα ΚΗ3, με την ανανέωση που πήρε τον Ιούλιο, είναι σε ισχύ μέχρι και το Δεκέμβριο του 2025.

Από το 2026 τί πιστεύουμε ότι θα γίνει με τέτοια προγράμματα;

Κατά την δική μου εκτίμηση δεν νομίζω η επιδότηση να σταματήσει. Θεωρώ ότι με τόσες ανανεώσιμες πηγές είναι υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων να κυκλοφορούν ηλεκτρικά και δεν υπάρχουν αρκετά ηλεκτρικά στους Ελληνικούς δρόμους. 

Απ' την άλλη βέβαια πρέπει να υπάρξει μία πιο ολιστική προσέγγιση όσον αφορά τις υποδομές δημόσιες και ιδιοτικές της Ηλεκτροκίνησης. Μερικά παραδείγματα: 

• Η νότια Κρήτη δεν έχει ταχυφορτιστές DC ενώ στην βόρεια είναι αρκετοί. Παρόλα αυτά τα τελευταία δύο χρόνια νεότερους παρατηρώ στην βόρεια Κρήτη. Μπορούν να δοθούν επιδοτούμενα προγράμματα για εγκατάσταση ταχυφορτιστών όπου θα δίνουν περισσότερα μόρια και μεγαλύτερα ποσοστά χρηματοδότησης ανάλογα με την απόσταση του κοντινότερου DC φορτιστή. 
  • Είναι το μέλλον η ηλεκτροκίνηση; Αν ναι τότε γιατί δεν υπάρχουν προγράμματα εκπαίδευσης και χρηματοδότησης αυτής σε άτομα που είναι άνεργοι ή είναι σε ένα παράλληλο τομέα και ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν τις εξελίξεις.

Μπορώ να γράψω πολλά εδώ πέρα αλλά ο κοινός παρανομαστής είναι ένας. Ότι η χώρα είναι πάμε όπου βγει και εδώ και δεν έχει κανένα επενδυτικό πλάνο. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...